Foundation trening

Sterkere, smidigere, mindre smerter og en bedre kroppsholdning – ta ansvar for egen kropp og helse gjennom Fundation trening hos Nimo.

Vi sitter for mye – både på jobb og hjemme! Resultatet av det er at våre strukturer, blant annet muskler, ledd, og bindevev, blir komprimerte. Dermed blir funksjonen i kroppen også dårligere. For å forhindre dette, tilbyr Nimo-klinikken en rekke behandlingsmetoder

 

Percussorbehandling er en skånsom og behagelig behandling for anspent og øm muskulatur. Den letter smerte, gir bedre bevegelighet i både muskulatur og ledd, samt bedrer balansen. Øvelser fra foundation trening hjelper å holde oss sterke og smidige, og gir oss mulighet til å få tilbake eller opprettholde en god holdning.

Vanligvis er klientene våre de som sitter bak en pult på jobb hver dag – og merker plager i nakke, skuldre og rygg.

 

Om behandleren

Marianne Roll er helsecoach og instruktør i Foundation trening. Hun har drevet egen praksis innen ulike behandlingsformer i over 30 år. I tillegg jobber hun hos Nimo klinikken og ved flere andre bedrifter.

Marianne er utdannet ved Norsk Akademi for Naturmedisin og videreutdannet i klassisk homeopati. Hun har også utdannelse og lang erfaring med Ma-Uri Bodywork, Tankefeltterapi (TFT), ernæringslære og SNEM.

 

Foundation trening

Foundation trening er en revolusjonerende treningsform som gjør oss sterke og smidige, og ved hjelp av enkle øvelser “gir” oss tilbake kroppens originale funksjon.

Marianne Roll ved Nimo klinikken har som mål å veilede folk til å ta ansvar for egen helse – samt motivere, inspirere og gi forståelse for plagene.

Behandlingsprotokollen lærer deg en enkel og smart grunntrening for optimal bevegelighet og riktig holdning. Dette er ved bruk av egen kroppsvekt, bevegelse og pusteteknikk.

Roll instruerer også i styrke og holdningstrening som gir en fundamental og nødvendig kjernestyrke – det gjør deg lengre, lettere og friere! Du vil få større forståelse for hvordan smerte oppstår, og lærer hvordan du selv effektivt kan endre vaner og mønstre som gir spenninger og smerte.

 

Percussorbehandling

Percussorbehandling er en behagelig og svært effektiv behandlingsmetode for anspent og øm muskulatur, såkalt muskeldysfunksjon. Slitasjer og smerter oppstår ofte ved repetitiv belastning eller statiske arbeidsstillinger.

Behandlingen fungerer slik at ny informasjon blir gitt til hjernen via nervesystemet. Derfra gis det beskjeder videre ut i kroppen om å redusere smerte og gi mer bevegelighet.

En muskeldysfunksjon vil alltid inneholde en nevromusklær del eller en biomekanisk del, som blant annet skade på mykvev, sener og ligamenter. Den kan også inneholde en kombinasjon av begge. Den ene lar seg raskt behandle, mens den andre tar lenger tid og kan understøttes med gode, oppbyggende øvelser – som Foundation Trening.

Percussoren benyttes ofte for å frigjøre ledd og bevegelsesutslag. I tillegg kan den virke smertedempende, da den gir ikke-nonciceptive signaler i nervesystemet. Behandlingen er en svært behagelig massasje, som fører til bedre balanse og bevegelighet, samt økt kroppskontakt i ulike aktiviteter.

 

SNEM

SNEM er utviklet for å øke energi, velvære og kroppsfunksjon. Det er et konsept som består av behandlinger og kurs bygget på etablerte og veldokumenterte teknikker.

Fire slike økter vil gi deg et unikt utgangspunkt og en motivasjon for at du selv kan gjøre de tiltak og forandringer for å forbedre energi, velvære og kroppsfunksjon.

Fokus i SNEM øktene er:

 

S (structure)

Restriksjoner, spenninger og kompensasjoner frigjøres i kroppen. Samtidig påvirkes nervesystemet positivt, så det fornyes og utvikles.

N (nutrition)

Riktig og optimal ernæring for den enkelte.

E (emotions)

Stressmestring og forståelse av smerter og hvordan disse oppstår.

M (movement)

Foundationtrening gir deg bedre holdning, større styrke og smidighet, og bidrar til en dypere og mer helsebringende pust.

    Kontakt oss i dag

    Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

    Nimo klinikken får terningkast 6! For Oslo- beboere er det et pluss at det går på 1-2-3 å kjøre fra Oslo til Drammen, 30 min, og parkeringshus vegg i vegg!

    - Kvinne, 60 år.