Nimo klinikken har det ypperste av personell, utstyr og fasiliteter til å kunne utføre de aller fleste kosmetiske operasjoner og operasjoner med medisinsk årsak. Våre kirurger har lang og bred erfaring, og setter alltid pasienten i høysetet.

På en privat klinikk som Nimo klinikken får man et helt annet forhold til pasienten enn på et offentlig sykehus. Vi gjør vårt ytterste for at pasientene skal føle seg trygge og få alt de trenger av informasjon før det tas en endelig beslutning om operasjon. Ingen spørsmål er for store eller for små.

Etter operasjonen legger vi stor vekt på grundig oppfølging, og gjennomfører vanligvis kontroller etter 1 uke og 3 måneder, og ellers ved behov. Dette varierer imidlertid etter operasjon.

Hva er plastikkirurgi?

Plastisk kirurgi handler om å forme kroppen og utseendet slik en selv vil ha det eller tilbake til slik den var tidligere. Det trenger nødvendigvis ikke å foreligge tungtveiende og medisinske årsaker for en operasjon, men det hele handler om selvfølelse og selvbilde.

Plastisk kirurgi er et svært omfattende fagfelt, og omhandler blant annet kosmetisk kirurgi, rekonstruktiv kirurgi og medisinsk begrunnede operasjoner. Sistnevnte kan utføres dersom man har et medisinsk behov eller direkte fysiske plager som reduserer livskvaliteten. Eksempelvis er det mange som ønsker å redusere størrelsen og dermed også tyngden på brystene, da dette lett kan føre til nakke- og ryggplager.

De vanligste eksemplene på kosmetisk kirurgi er fettsuging av mage eller lår, samt operasjon av tunge øyelokk, ansiktsløft, neseplastikk, bukplastikk eller brystforstørrelse.

Rekonstruktive operasjoner gjøres som oftest offentlig og ikke privat. Slike operasjoner utføres i de tilfellene der man ønsker å redusere medfødte misdannelser, eller misdannelser som har kommet som følge av en ulykke eller skade. Hensikten med rekonstruktiv plastikkirurgi er å gjenopprette normal og funksjonell anatomi.

Eksempler på denne type inngrep er leppe-, kjeve- og ganespalte, rekonstruksjon av bryster som følge av brystkreft, eller korrigering og forbedring av brannskader.

Konsultasjon

Vi anbefaler at du kommer inn til en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger før en eventuell operasjon. Dette er for å prate om forventninger og hva operasjonen virkelig innebærer. Her vil du også få muligheten til å stille spørsmål. Dersom du bor langt unna, kan en konsultasjon skje over telefon eller under en av Dr. Morten H. Haug sine utenbys konsultasjoner.

Behandlinger

Ansiktsløft

Ansiktsløft, også kalt facelift, er et inngrep som ikke lenger kun er forbeholdt filmstjerner og velstående kvinner – det har blitt et inngrep for alle. Prosedyren er forbundet med gode resultater og lite komplikasjoner.

Hvorfor velge dette inngrepet?

De fleste velger dette som en løsning dersom de synes de ser eldre ut enn de føler seg. Behovet for et ansiktsløft kommer som ledd i en aldringsprosess av ansiktet. Da skjer det en gradvis endring av benstrukturen, hudens elastisitet, underhudsfettet og fettdepotene i ansiktet som er med på å gi form og volum. Genetiske forhold, livsstil og din ernæringstilstand er faktorer som har betydning for denne endringsprosessen.

Faktorene som påvirker hvor godt en aldres er stressmestring, nok søvn og riktig mat. Nimo klinikken er opptatt av hele deg, så i tillegg til ansiktsløft kan vi hjelpe med kostveiledning, mestring av stress og hormonbehandling.

Hvem er egnet til å gjøre ansiktsløft?

Alle friske personer er egnet til å gjøre et ansiktsløft såfremt det er god indikasjon. Det er viktig at en har realistiske forventninger til resultatet og at en er i psykisk balanse.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil vi vurdere om en er egnet og hvilken type operasjon som er best. Pasienten vil også ha mulighet til å stille spørsmål.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Er pasienten egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Målet med et ansiktsløft er at det skal se naturlig ut og at du skal se godt ut for alderen. Du kan derfor forvente et godt resultat, dog er det viktig med realistiske forventninger.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med et ansiktsløft. Pasienten kan imidlertid få blødning eller infeksjon. Det er også risiko for at en ansiktsnerve kan bli berørt, men dette skjer svært sjelden. Dersom du har mistanke om at noe er galt må du straks ringe plastikkirurgen.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Fettransplantasjon til ansikt

Resultatene av en fettransplantasjon til ansiktet er forventet å bli veldig bra. En kan regne med at mer enn 80% av cellene vil overleve, i motsetning til noen år siden da nesten ingen overlevde.

Fettcellene høstes fra et egnet område, før de renses og transplanteres til ønsket område. Pasienter oppnår også en hudforbedrende effekt, da stamcellene omdannes til nye fettceller, kollagen og elastin.

Hvorfor velge dette inngrepet?

Behovet for transplantasjon av fett kommer som ledd i en aldringsprosess av ansiktet. Det skjer en gradvis endring av benstrukturen, hudens elastisitet, underhudsfettet og fettdepotene i ansiktet som er med på å gi form og volum. Genetiske forhold, livsstil og ernæringstilstanden er faktorer som har betydning for denne endringsprosessen.

Fettransplantasjon til ansiktet skjer ofte sammen med andre operasjoner, som ansiktsløft og øvre eller nedre øyelokksplastikk.

Hvem kan gjøre inngrepet?

Alle friske personer er egnet til å gjøre transplantasjon av fett til ansiktet, såfremt det er god indikasjon. Det er viktig at en har realistiske forventninger til resultatet og at en er i psykisk balanse.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil vi vurdere om pasienten er egnet, samt fastslå hvilke forventninger som ligger der da det er viktig med realistiske forventninger. Pasienten vil også få mulighet til å stille eventuelle spørsmål.

Pasienten kan sende oss bilder dersom en bor langt unna. Da vil plastikkirurgen vurdere bildene og ha en konsultasjon over telefon. En endelig konsultasjon vil skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et godt resultat etter operasjonen, dog er det viktig med realistiske forventninger. Du må regne med en forbigående hevelse i noen uker etter operasjonen.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med transplantasjon av fett til ansiktet, men en kan få infeksjon eller blødninger. Dersom pasienten har mistanke om at noe er galt må en straks ringe plastikkirurgen.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Brystforstørrelse (protese)

Brystforstørrelse er et kosmetisk og estetisk inngrep for å forstørre brystene. En brystprotese legges enten under brystkjertelen eller delvis under brystmuskelen. Dersom pasienten har nok brystvev kan en legge protesen under brystkjertelen. Har pasienten imidlertid lite vev, som ofte et tilfelle, bør den legges under muskelen.

Hvorfor velge å forstørre brystene?

Vi har svært gode erfaringer med å legge inn brystproteser – det kan gi mange fordeler for kvinnen, og er forbundet med lite problemer og komplikasjoner. Det er ulike grunner til å ønske å legge inn en brystprotese; manglende brystutvikling, forskjellig størrelse på brystene eller mindre volum og uønsket fasong etter graviditet.

Protesene hos Nimo klinikken

Nimo klinikken bruker Motiva proteser. Dette er i prinsippet en glatt protese, men er laget med en nanotexturering som gjør at pasienten får fordelene fra både en ru protese og en glatt protese. Det har vist seg at denne typen overflate trolig gir mindre fare for kapsel, den svært sjeldne tilstanden ALCL (anaplastic large cell lymphoma) og kronisk inflammasjon ved væskedannelse.

Hvem kan legge inn en brystprotese?

De fleste er egnet til å legge inn en brystprotese. Noen ganger har imidlertid brystet for mye heng til å legge det inn, og da må det først gjøres et brystløft. Dette blir vurdert av plastikkirurgen under konsultasjonen.

Personen må være frisk, ikke ha spesielle allergier eller psykiske lidelser. Det vil ikke utføres en operasjon dersom personen har økt risiko for blødning – enten på grunn av sykdom eller fordi en tar blodfortynnende medisiner. Det er også viktig å ikke amme, samt at personen har mulighet til å ta det med ro den første uken etter operasjonen. Brystforstørrelse har en aldersgrense på 18 år.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Dialogen mellom plastikkirurgen og pasienten et spesielt viktig når det gjelder brystforstørrelse. Under konsultasjonen vil pasienten få godt med informasjon og selv ha muligheten til å stille spørsmål.

Under konsultasjonen vil vi måle brystet og brystkassen for å kunne vurdere hvilken størrelse og form på protesen som egner seg best. Pasienten får også muligheten til å se cirka hvordan det vil se ut etter operasjon, ved å ta 3D bilder med ulike protesestørrelser.

Nyhet!!

Nå gir vi deg også mulighet til Augmented Reality, som en av få klinikker i Norge. Med Augmented Reality kan du se deg selv med nye bryster i et “speilbilde”. Veldig spennende! Dette gir en helt annen opplevelse av hvordan relultatet blir, og er et unikt hjelpemiddel for å bli sikker på ditt valg.

Mini-arr gjennom brystimplantater

Ved hjelp av spesialutstyr utviklet av Motiva Implants og implantater med høy elastisitet, kan en nå legge inn brystproteser og få arr på kun 3 cm.

Det er utviklet en smal, men samtidig sterk lys-hake og en traktformet pose som en presser protesen inn gjennom. Dette muliggjør at protesen blir lagt inn gjennom en minimal åpning – og etterlater et lite synlig arr.

Brystimplantater og fettransplantasjon samtidig, Hybrid prosedyre.

Det er nå mulig å legge inn brystproteser og samtidig transplantere fett til brystet. På denne måten får pasienten en bedre polstring over protesen som blir mindre synlig og mindre kjennbar. I tillegg får pasienten et større bryst uten å måtte legge inn en stor protese.

En moderat stor protese sammen med fettransplantasjon gir et bedre og mer naturlig resultat – og brystet vil bevare det gode resultatet lenger.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?         

Du kan forvente et bryst med større volum, som er rundere og har mer fylde. Dersom du er slank og spinkel kan du få en kant oppe, men sjansen for dette reduseres dersom en legger protesen delvis under brystmuskelen. Avhengig av brystets plassering på brystkassen vil brystene kunne få en viss avstand.

Kan jeg amme med brystproteser?

Ja du kan amme med brystproteser, da det er ingen holdepunkter på at det er skadelig verken for mor eller barnet. Det er imidlertid litt økt risiko for kapseldannelse rundt protesen blant kvinner som har ammet, men forskjellen er ikke stor.

Hvordan blir arret?

Arret legges vanligvis i brystfolden. Dette gir vanligvis arr som er minst synlig. Normalt er arret er mellom 4,5 og 5 cm avhengig av størrelsen på protesen. På Nimo klinikken tilbyr vi mulighet til å utføre inngrepet med mini-arr prosedyre, som gir et arr på mellom 3 cm avhengig av størrelsen på protesen.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med brystforstørrelse. Du må dog være forberedt på at komplikasjoner kan oppstå, som blant annet blødning, infeksjon, nedsatt følelse i huden og brystvorten, og dannelse av kapsel.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett har blitt stadig mer aktuelt ettersom resultatene har blitt bedre. I dag regner en med at 70 % av det transplanterte fettet overlever.

Hvorfor velge dette alternativet til brystforstørrelse?

Det er forskjellige grunner til å ønske fettransplantasjon til eget bryst. Noen har tidligere hatt brystproteser og har heller ønsket om å fylle opp brystet med eget fett. Andre vil ikke forstørre brystet med silikonproteser, og ser på fettransplantasjon som en reelt alternativ. Videre kan noen ha ønske om å fettsuge områder som mage og hofter, og vil sprøyte dette fettet inn i brystet. Det har tidligere vært høy forespørsel om dette, men da var det ikke mulig. Nå har dette blitt en virkelighet, og pasientene kan forvente et godt resultat.

Forutsetninger

Det er imidlertid begrensninger forbundet med brystforstørrelse med eget fett. Personen må ha et ønske om en moderat forstørrelse og et naturlig resultat. Det er også en forutsetning at en har nok fett å høste. Dersom personen er for slank og nærmest uten underhudsfett er det ikke mulig. Den ideelle pasienten har ett eller flere områder som den ønsker å fettsuge, og samtidig et litt tomt bryst som har plass til fett.

Hvor mye kan fylles inn?

Det maksimale som kan fylles inn i et bryst er 250-300 ml. Dersom en fyller på større volum blir trykket for høyt, og flere av fettcellene vil ikke overleve. Det er imidlertid mulig å transplantere fett til brystet flere ganger under forutsetning av at en har nok fett å høste.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

De fleste kvinner er vanligvis egnet til å gjøre en fettransplantasjon. Noen ganger har imidlertid brystet for mye heng, da må det først gjøres et brystløft. Dette blir vurdert av plastikkirurgen under konsultasjonen. Dersom en er frisk og ikke har spesielle allergier eller ustabile psykiske lidelser kan en bli operert. Har personen økt risiko for blødning, enten på grunn av sykdom eller fordi en tar blodfortynnende medisiner, vil ikke en operasjon bli utført. Det er også viktig at personen ikke ammer og at man har mulighet til å ta det med ro den første uken etter operasjonen.

Konsultasjon

Teknikken med fettransplantasjon har blitt utviklet over mange år. Nimo klinikken har det siste og beste utstyret på markedet. Vi har i tillegg mye erfaring med dette inngrepet. Før inngrepet blir utført er det viktig med en konsultasjon, der du vil få god informasjon om inngrepet og få svar på dine spørsmål – slik at du som pasient forstår hva inngrepet innebærer og hva som kan oppnås.

Dersom du bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan du sende bilder. Plastikk kirurgen vil da vurdere bildene og ringe deg for en konsultasjon over telefon. Blir du vurdert som egnet vil en endelig konsultasjon utføres dagen før operasjonen eller på operasjonsdagen.

Det er viktig å forstå begrensningene i forhold til å legge inn en brystprotese. Det gir et mykt og naturlig resultat, men det vil ikke kjennes på samme måte som en protese som er et definert fremmedlegeme som ligger i en hule under brystet. Det transplanterte fettet fordeles under og rundt kjertelvevet, og blir en integrert del av brystet. Dette har sine fordeler, men også sine ulemper da det er begrenset hvor mye volumet kan øke. Med realistiske forventninger blir de fleste godt fornøyd med resultatet.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et bryst med større volum, som er rundere og har mer fylde. Det vil bli 4-6 arr på brystet på 3-4 mm, men disse blir vanligvis nærmest usynlige etter hvert. Til å begynne med vil brystet være noe hovent og noe av volumet vil bli borte. Det endelige resultatet får du ikke før det har gått 4-6 måneder. Brystet blir vanligvis mykt og naturlig å ta på, til å begynne med kan det imidlertid være enkelte harde partier. Det er viktig å være klar over at det transplanterte fettet oppfører seg som fettcellene ellers på kroppen. Dersom du går opp i vekt vil de bli større og dersom du går ned i vekt vil de bli mindre.

Kan jeg amme etter en fettransplantasjon?        

Det kan man. Det er ingen holdepunkter på at det er skadelig verken for mor eller barnet at mor ammer. Imidlertid vil brystet kunne endre fasong.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med brystforstørrelse med eget fett. Man kan imidlertid få blødning og infeksjon. Det kan bli en viss grad av ulikhet mellom brystene, så dette kan en eventuelt korrigere senere.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Brystløft

Mange kvinner er plaget med hengende bryst og forstørrede brystvorter. Dette kan komme etter graviditet og amming, etter store vekttap eller som en konsekvens av at en blir eldre. Det er også kvinner som utvikler hengende bryst i forbindelse med puberteten.

Ved et brystløft flyttes brystvorten og brystvevet oppover, plastikkirurgen omfordeler brystvevet og strammer opp huden. Brystvortene gjøres da vanligvis mindre.

Hvorfor velge dette inngrepet?

Det er ulike grunner til å ta et slikt inngrep. Noen har et hengende og tomt bryst, og ønsker å gjøre et løft samtidig som de legger inn en brystprotese. Det er dog vanligvis forbundet minst risiko og best resultat med separate inngrep, altså å først gjøre løftet så senere legge inn en protese.

Andre har hengende men store og tunge bryst, og har behov for en brystreduksjon. Et slikt inngrep gir det samme løftet som et brystløft, men reduserer samtidig størrelsen på brystet.

Hvem kan gjøre et brystløft?

Personer som er friske og har et hengende bryst kan vanligvis gjøre inngrepet. Et brystløft vil ofte gå utover ammeevnen, så vi anbefaler å vente til en er ferdig med barnefødsler.

Et brystløft regnes som et kosmetisk inngrep og gir vanligvis ikke rett til sykemelding. Dersom pasienten har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter, eller er plaget med spiseforstyrrelser må Nimo klinikken ha et samarbeid og en erklæring fra behandleren eller fastlegen. Dette er viktig for å få avklart om en heller bør vente med operasjonen.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil vi vurdere om pasienten er egnet og hvilken type operasjon som er mest passende. Pasienten vil få god informasjon om selve inngrepet og har muligheten til å stille spørsmål.

Dersom ønskelig kan vi ta 3D bilder med Crisalix av pasienten som viser før og etter – altså en idé om hvordan brystene kan bli seende ut etter operasjonen.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et bryst som står høyere, har mer fylde oppe, er fastere og mindre bevegelig. Du vil få arr etter et slikt inngrep. Vanligvis blir det arr rundt brystvorten, rett ned til brystfolden og i selve brystfolden. Vi lager arrene så kort og små som mulig slik at det blir minst mulig synlig.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med brystløft. Det kan imidlertid oppstå blødning og infeksjon, samt nedsatt følelse i huden og brystvorten. Sistnevnte kommer som regel tilbake etter en tid, men du må være forberedt på at det kan bli varig.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Brystreduksjon

Mange kvinner er plaget med store, tunge og ofte hengende bryst. Dette kan gi fysiske plager, slik som skulder- og nakkeplager, sårdannelser i brystfolden og søkk over skulderen etter BH-stroppen. Etter en brystreduksjon vil disse plagene vanligvis bli bedre eller borte.

Inngrepet gjøres i narkose i kombinasjon med lokalbedøvelse. Pasienten vil få skriftlig informasjon om forberedelse til operasjon og hva som kan forventes etter operasjonen.

Forskjellen på brystløft og brystreduksjon

Det er mange likhetstrekk mellom brystløft og brystreduksjon. Forskjellen er at ved en brystreduksjon vil vi redusere størrelse samtidig som vi løfter brystet. Det er en noe mer omfattende og tidkrevende operasjon.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

Dersom personen har et stort og tungt bryst kan et brystløft vanligvis utføres. Det er imidlertid viktig å ikke ha for høy vekt, samt at vekta er stabil etter operasjonen. En vektendring kan påvirke resultatet i form av at brystet blir tommere (for vektnedgang) og større (ved vektøkning).

Personen må være frisk. Dersom en har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må klinikken ha et samarbeid og en erklæring fra personens behandler eller fastlege. Dette er viktig for å få avklart om vi skal utføre eller vente med operasjonen.

En brystreduksjon vil ofte gå utover ammeevnen, derfor anbefaler vi å vente med en brystreduksjon til en er ferdig med barnefødsler.

Menn kan også være plaget med unormalt mye fett på brystene. Dette er vanligvis arvelig men kan også være hormonelt betinget eller komme etter bruk av anabole steroider. Tilstanden kan behandles med fettsuging, og av og til må man i tillegg fjerne kjertelvev eller kjertelen. Da legges det et snitt i nedre del av brystvorten og kjertelen fjernes kirurgisk.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Dialogen mellom plastikkirurgen er spesielt viktig når det gjelder brystreduksjon. Her vil pasienten få god informasjon om hele prosessen, samt muligheten til å stille spørsmål.

Under konsultasjonen vil vi vurdere om personen er egnet og hvilken type operasjon som er best. Vi tar også et bilde av brystkassen som dokumentasjon i journalen. Dersom det er ønskelig, kan vi ta 3D bilder som viser før og etter, altså en idé om hvordan resultatet blir.

Bor personen langt unna klinikken uten mulighet til å reise, kan vi få tilsendt bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et bryst som har blitt mindre, står høyere, har mer fylde, er fastere og mindre bevegelig. Du vil få arr etter inngrepet, vanligvis et arr rundt brystvorten, ned til brystfolden og i selve brystfolden. Over tid vil dette blekne.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en brystreduksjon. Du må dog være forberedt på at det kan komme komplikasjoner, som blant annet blødning, infeksjon og nedsatt følelse i både huden og brystvorten.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Bukplastikk

Mageplastikk, også kalt bukplastikk eller abdominoplasty, er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene som utføres. Dr. Morten H. Haug ved Nimo klinikken har lang erfaring med inngrepet, og har alene utført mer en 1000 mageplastikker.

Behandlingen går ut på å fjerne fett og overflødig hud på magen, samt sy sammen magemusklene dersom det er behov. Flere velger å gjøre mageplastikk etter graviditet eller betydelig overvekt, da huden kan bli løsere og magemusklene ofte blir tøyd fra hverandre.

Hvem kan utføre inngrepet?

Personer som er friske og ikke har for høy vekt kan vanligvis gjøre en mageplastikk. Et slikt inngrep er ikke en slankemetode. Det er viktig at personen har stabil vekt etter operasjonen, da en vektendring kan påvirke resultatet.

Dersom personen har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må vi ha et samarbeid og en erklæring fra personens behandler eller fastlege. Dette er nødvendig for å avklare om en heller bør vente med operasjonen.

Vi anbefaler å vente med et slikt inngrep minst 6 måneder etter siste fødsel. Er det planer for flere barn, bør en også vente. Det er ikke forbundet noe fare for mor og barn å bli gravid etter en mageplastikk, men resultatet kan bli dårligere.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil det bli vurdert om en er egnet og hvilken type operasjon som er best. I tillegg vil personen få god informasjon om inngrepet og ha mulighet til å stille spørsmål.

Dersom personen bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ta konsultasjonen over telefonen. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et godt resultat etter en mageplastikk, men det er viktig å ha realistiske forventninger. Det tar tid før en får det endelige resultatet, gjerne mellom 6-12 måneder eller lenger. Det er store individuelle forskjeller i forhold til hvordan magen heler.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med mageplastikk. Det kan imidlertid oppstå blødning, infeksjon og nedsatt følelse i huden. Blodsirkulasjonen til huden vil bli påvirket og det kan i verste fall føre til et åpent sår som tar tid å hele.

Selv med lang erfaring kan en ikke garantere et perfekt resultat. Dog er lang erfaring din beste garanti for et godt resultat – og minker risikoen for komplikasjoner.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

CO2-laserbehandling

De færreste slipper unna alderens preg på huden. Særlig etter 40-årsalderen opplever mange at huden mister ungdommens elastisitet og glød, og rynker og dype furer setter et stadig større preg på ansiktet.

En behandling med CO2-laser sørger for å fornye huden din, og utstyret kan justeres etter hvor tett og dypt man vil at strålebehandlingen skal gå. Som regel får man gode resultater etter bare én behandling.

Behandlingen foregår ved at en laserstråle blir delt i mange mikroskopiske stråler ved hjelp av et spesielkonstruert glassfilter. Strålene lager små sår i hudoverflaten, og deretter vil kroppens egne mekanismer starte gjenoppbyggingen av nye hudceller, kollagen og elastin.

Har du mye arr og store porer i ansiktet forårsaket av kviser i ungdommen? Da kan en CO2-laserbehandling være løsningen for deg. Behandlingen er også ideell for deg som ønsker å jevne ut ulikheter i pigmentering, eller behandling av såkalt ”røykemunn”. De fleste opplever varme og rødhet i ansiktet etter behandling, men det er som regel ikke verre enn at man kan gå på jobb påfølgende dag.

Den samme laseren kan også brukes til å gjøre et såkalt ”femilift” – en prosedyre som strammer opp vagina, forbedrer slimhinnekvaliteten, og forbedrer plager og problemer med urinlekkasje.

Figurforming

Figurforming kalles også liposkulptur og fettsuging, og er en behandling vi i Nimo klinikken har lang og god erfaring med.

Morten H. Haug var med å starte Nobel Klinikken i Oslo, en av de første klinikkene i Norge som var ute med moderne liposkulptur. Dr. Haug har alene utført mer enn 5000 liposkulptur behandlinger, og har tatt med seg denne erfaringen til Nimo klinikken. Vi har det siste utstyret for figurforming på markedet – blant annet ultralyd, PAL med vibrasjon og laser.

Laseren Lipolife fra Alma Lasers, smelter og suger ut fettet samtidig på en skånsom måte. Dette gjør det mulig å gjøre inngrepet i ren lokalbedøvelse. Mange foretrekker imidlertid å gjøre det i narkose hos oss.

De områdene som er mest egnet for figurforming er hake, mage, hofter, ryggputer, bryst, innside lår, utside lår, innside knær og legger.

Hvilken metode bruker Nimo klinikken?

Vi bruker kun kirurgisk form for figurforming for å sikre en god effekt. Inngrepet er mulig å gjøre med både lokalbedøvelse og narkose.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

Inngrepet kan vanligvis utføres om en person er frisk og ikke har for høy vekt. Liposkulptur er ikke en slankemetode, det er en behandling av lokaliserte problemområder hos pasienter med normal vekt.

Dersom personen har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må klinikken ha et samarbeid og en erklæring fra behandleren eller fastlegen. Dette er for å avklare om personen heller bør vente med operasjonen.

Det er viktig at personen har stabil vekt etter operasjonen blir utført, da en vektendring kan påvirke resultatet. Inngrepet gir et varig resultat fordi fettcellene som blir fjernet ikke kommer tilbake. Dog kan de fettcellene som er igjen bli større om personen går opp i vekt.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil personen få informasjon om inngrepet, samt muligheten til å stille spørsmål. Det vil også bli vurdert om personen er egnet og hvilken type operasjon som er best.

Det er mulig å ta 3D bilder som viser før og en ide om hvordan det vil kunne se ut etter operasjonen. Dette er ofte et godt hjelpemiddel i beslutningsprosessen.

Dersom personen bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en konsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et godt resultat etter figurforming, men det er viktig å ha realistiske forventninger. Det vil ta tid før det endelige resultatet vises, ofte mellom 3-6 måneder. Det er også store individuelle forskjeller i forhold til hvordan kroppen heles. Arrene er små og blir vanligvis lite eller ikke synlige.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med figurforming. Du bør dog være forberedt på at det kan skje, som blant annet blødning, infeksjon og nedsatt følelse i huden.

Selv med lang erfaring kan en ikke garantere et perfekt resultat, imidlertid er lang erfaring din beste garanti for et godt resultat – og minker risikoen for komplikasjoner.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Lårplastikk

Lårplastikk er en operasjon for å stramme opp og forbedre utseendet på lårene. Overflødig fett og hud blir fjernet fra det indre og ytre låret for å skape et strammere, fastere og mer tonet lårutseende.

Hvem kan utføre inngrepet?

Pasienten må ha god helse for å få utført inngrepet. Kandidater for denne operasjonen har gjerne tapt hudelastisitet i låret eller har lår som er slappe og hengende. Prosedyren blir ofte utført på pasienter som har gått ned i vekt, men kan også utføres på alle som plages av hudoverskudd og manglende elastisitet.

Dersom pasienten plages av for mye fettvev kan en fettsuging utføres samtidig med en lårplastikk.

Konsultasjon

Det er viktig å komme til en konsultasjon før en lårplastikk. Da vil plastikkirurgen forklare hva inngrepet kan hjelpe med, evaluere målene og de anatomiske forholdene til pasienten, og vurdere om det er noen spesielle risikofaktorer. Plastikkirurgen vil også kunne vise sannsynlig resultat og forklare om de ulike alternativene til operasjon.

Det er viktig at pasienten er ærlig om egne forventninger og medisinske tilstander, da dette kan påvirke resultatet, risikomomenter og den generelle tilfredsheten.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan han/hun sende bilder. Plastikk kirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en konsultasjon over telefon. Dersom pasienten er egnet, vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hvilke resultater kan jeg forvente?

Du kan forvente et godt resultat som er langvarig dersom du opprettholder en stabil vekt. Den dramatiske forbedringen av lårkonturen kan i stor grad påvirke kroppsbildet positivt. Du vil imidlertid få et synlig arr, men det vil blekne over tid.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en lårplastikk. Pasienten kan imidlertid få blødning eller infeksjon. Dersom det er mistanke om at noe er galt må en straks ringe plastikkirurgen.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Overarmsplastikk

Overarmsplastikk eller armløft er en operasjon for å forbedre utseendet på overarmene, der det blir fjernet hud og eventuelt fett på undersiden av overarmene.

Overarmsplastikk utføres på pasienter med hengende hud på overarmen, såkalt «grevinneheng». Dette er et resultat av at huden og det underliggende vevet har blitt strukket. Hengende hud på overarmen kan forekomme etter vekttap. Det kan også skyldes naturlige endringer som oppstår ved aldring eller være arvelig betinget.

Hvem kan utføre inngrepet?

De som plages av hudoverskudd på undersiden av overarmene og har fettansamlinger kan gjøre en overarmsplastikk i kombinasjon med liposculptur.

Vi anbefaler at pasienten ikke røyker og har en relativt stabil vekt. Sistnevnte er viktig da en vektøkning kan påvirke resultatet.

Hvilke behandlinger kan jeg ta?

En armplastikk eller armløft kan være riktig for den som har overflødig og løs hud. Ved en armplastikk fjerner vi overflødig hud og det underliggende fettet mellom underarmsregionen og albuen, og omformer armkonturen. Dette vil gi en jevnere hud, og overarmen vil få en mer normal og stram form.

Et armløft gir et strammere og forbedret utseende, som vil gi mer tilfredshet og utvider pasientens klesalternativer. Det vil imidlertid oppstå et arr på innsiden av armen som blekner innen et år og blir vanligvis lite synlig.

Dersom pasienten har lokaliserte fettansamlinger i overarmsregionen, kan dette reduseres med fettsugingsteknikker.

Konsultasjon

Det er viktig å komme til en konsultasjon før en overarmsplastikk. Da vil plastikkirurgen forklare hva inngrepet kan hjelpe med, evaluere målene og de anatomiske forholdene til pasienten, samt vurdere om det er noen spesielle risikofaktorer. Plastikkirurgen vil også kunne vise sannsynlig resultat og forklare om de ulike alternativene til operasjon.

Det er viktig at pasienten er ærlig om egne forventninger og medisinske tilstander, da dette påvirker suksessen av prosedyren, sikkerheten og den generelle tilfredsheten.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, godtar vi å motta bilder. Plastikk kirurgen vil da vurdere bildene og holde en konsultasjon over telefon. Dersom personen er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hvilke resultater kan jeg forvente?

Du kan forvente et godt resultat som er langvarig dersom du opprettholder en stabil vekt. Den dramatiske forbedringen i armkonturen kan i stor grad påvirke kroppsbildet positivt. Du vil imidlertid få et synlig arr, men det vil blekne over tid.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en overarmsplastikk. Pasienten kan imidlertid få blødning eller infeksjon. Dersom det er mistanke om at noe er galt må en straks ringe plastikkirurgen.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Neseoperasjon

Neseplastikk er et av de vanligste inngrepene innen kosmetisk plastikk kirurgi. Det regnes også som å være blant de teknisk vanskeligste å utføre. Det krever inngående anatomikunnskaper, et godt estetisk blikk og lang erfaring for å oppnå et godt resultat med god funksjon.

Alle neseoperasjoner ved Nimo klinikken utføres av Dr. Morten H. Haug som har mer enn 25 års erfaring med nesekirurgi. Han har utført mer enn 1500 neseplastikker, og er blant de mest erfarne i Norge.

Hvorfor velge dette inngrepet?

Flere velger å utføre dette inngrepet fordi de ikke er fornøyd med nesens form: stor tupp, oppadstrebende tupp, hengende tupp, asymmetrisk tupp, høy og krum neserygg, skjev nese, vide nesebor – for å nevne noe. Målet ved en neseplastikk er uansett å oppnå ett naturlig resultat, god funksjon og at nesen er i balanse med ansiktet forøvrig.

Pasientens ønsker er alltid målet ved en neseplastikk. Det er imidlertid klare begrensninger i forhold til hva som kan oppnås, som blant annet hudtykkelse, tidligere skader av nesen og individuell evne til å hele. Ansiktets form og konturer er avgjørende i forhold til hva som både kan og bør gjøres ved en neseplastikk. Disse forholdene vil bli diskutert under konsultasjonen.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

Alle friske personer er egnet til å gjøre en neseplastikk såfremt det er god indikasjon. Det er viktig at personen har realistiske forventninger til resultatet og at en er i psykisk balanse.

Det er også viktig at personen har tenkt nøye gjennom alle sider ved inngrepet og forstått mulige konsekvenser. Vi hos Nimo klinikken mener derfor at en bør være fylt minst 20 år før et slikt inngrep utføres.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat, spesielt når det gjelder neseplastikk. Under konsultasjonen vil pasienten få informasjon om inngrepet og muligheten til å stille spørsmål. Det vil også bli vurdert om personen er egnet og hvilken type operasjon som er best.

Vi vil ta bilder av nesen som dokumentasjon i journalen. Dersom ønskelig kan vi ta 3-D bilder som viser personen før et inngrep og en ide om hvordan det vil kunne se ut etter operasjonen.

Bor personen langt unna og ikke har mulighet til å reise til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et godt resultat etter operasjonen, dog er det viktig med realistiske forventninger.

Du må regne med å bli hoven i kinnene og på overleppen, samt blåmerker under øynene. Det er verst de første 3 dagene etter operasjonen. Når vi tar av bandasjen etter 7-10 dager er mye av hevelsen borte og blåmerkene har begynt å gulne.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en neseplastikk. Du må imidlertid være forberedt på at det kan oppstå blødning, infeksjon, nedsatt luktesans og pustefunksjon.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Utstående ører

Utstående ører er betinget av at en har manglende krumning av ørebrusken eller at øregropen er for dyp. En korreksjon av øret gjør at utstående ører får en bedre form og blir liggende tettere inntil hodet. Det blir ofte korrigert på sykehus før en begynner på skolen i seks års alderen.

Voksne som ikke ble operert som barn får oftest ikke tilbud og må søke hjelp privat. Alle øreplastikker ved Nimo klinikken utføres av Morten H. Haug som er plastikk kirurg og har utført mer enn 300 øreplastikker.

Hvem kan gjøre et slikt inngrep?

Alle friske personer er egnet til å gjøre en øreplastikk såfremt det er god indikasjon. Det er viktig at personen har realistiske forventninger til resultatet og at en er i psykisk balanse.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil vi gi informasjon om inngrepet og gi pasienten muligheten til å stille spørsmål. Vi vurderer også om pasienten er egnet og hvilken type operasjon som er best.

Dersom en bor langt unna klinikken og ikke har mulighet til å reise, kan pasienten sende bilder. Da vil plastikkirurgen vurdere bildene og ha en konsultasjon over telefon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

En kan forvente et godt resultat etter operasjonen, dog er det viktig med realistiske forventninger.

Du må regne med å få blåmerker på ørene etter operasjonen. De er ikke borte før det har gått 2-3 uker, deretter kan det ta noen måneder før hevelsen blir borte.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en øreplastikk. En kan imidlertid få blødning eller infeksjon, men dette skjer ikke ofte.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Øyelokksplastikk

Øyelokksplastikk deles inn i øvre og nedre øyelokk. Ved en øvre øyelokksplastikk korrigerer en overskuddshud og fett, mens ved nedre øyelokks plastikk korrigeres posene under øynene og ringmuskelen strammes opp. Dersom man imidlertid ikke har poser under øynene, men noe løs og rynkete hud, kan en gjøre en laserbehandling av huden.

Behovet for en øyelokks plastikk kommer som ledd i en aldringsprosess av ansiktet. Det skjer en gradvis endring av benstrukturen, hudens elastisitet, underhudsfettet og fettdepotene i ansiktet som er med på å gi form og volum. Endring av området rundt øynene er et ledd i denne prosessen. Genetiske forhold, livsstil og din ernæringstilstand er faktorer som har betydning for denne endringen. Stressmestring, nok søvn og riktig mat er faktorer som spiller inn og påvirker positivt.

Vi ved Nimo klinikken er opptatt av hele deg og kan hjelpe med kostveiledning, stressmestring og hormonbehandling.

Hvordan foregår inngrepet?

En øyelokksplastikk gjøres i narkose kombinert med lokalbedøvelse.

Ved en øvre øyelokksplastikk blir det laget et s-formet snitt, og fjernet en passelig mengde hud – og hos mange også noe fett. Dersom pasienten har rynkelinjer på siden av øyet og på nedre øyelokk kan det blir gjort en laserbehandling av huden for å glatte ut rynkelinjer og fornye huden.

Ved en nedre øyelokksplastikk lager vi vanligvis et snitt på undersiden av øyelokksvippene, for å få tilgang til fettputen og ringmuskelen. Det fjernes noe fett og hud, og både fettputen og ringmuskelen blir strammet opp.

Dersom det kun er moderate fettputer og ikke nedsig av muskelen kan en gå inn på innsiden av øyelokket og fjerne noe fett. Videre kan det gjøres en oppstrammende laserbehandling. Dette er et enklere og mindre tidkrevende inngrep.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

Alle friske personer er egnet til å gjøre en øyelokksplastikk såfremt det er god indikasjon. Det er viktig at en har realistiske forventninger til resultatet og at en er i psykisk balanse.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Dialogen med plastikkirurgen er viktig for å forstå hva som kan oppnås med operasjonen.

Under konsultasjonen vil vi vurdere hvorvidt man er egnet og hvilken type operasjon som er optimal. Vi tar også et bilde av pasientens øyne som dokumentasjon i journalen. Under konsultasjonen vil pasienten få godt med informasjon og selv ha muligheten til å stille spørsmål.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Ofte stilte spørsmål

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en øyelokksplastikk. Det kan imidlertid oppstå blødninger og infeksjoner. Dersom det fjernes for mye hud på øvre øyelokk kan dette gjøre at en ikke får lukket øyet, og dersom en fjerner for mye hud på nedre øyelokk kan øyelokket vrenge seg utover.

Det er dog svært sjeldent at dette oppstår da inngrepet utføres av en plastikk kirurg med lang erfaring. Dersom man har mistanke om at noe er galt må en straks ringe plastikk kirurgen.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Intimkirurgi

Vi utfører følgende:

 • Korreksjon av ytre kjønnslepper
 • Korreksjon av indre kjønnslepper
 • Fettransplantasjon til ytre kjønnslepper
 • Oppstramming av ytre kjønnslepper med laser
 • Bleking av genital området med laser
 • Vaginal laserbehandling FemiLift for
  • Oppstramming
  • Tørrhet og seksual funksjon
  • Urinlekkasje

Hva er intimkirurgi?

Intimkirurgi omhandler kirurgiske og ikke kirurgiske behandlinger av det kvinnelige kjønnsorgan og området rundt. Dette er naturlig nok et intimt og privat tema, som har vært debattert heftig i media de siste årene. Virkeligheten er at dette har stor betydning for mange kvinner, og vi som er opptatt av helhetlig kvinnehelse ønsker å ta dette på alvor og møte de kvinnene som opplever dette som et problem. Kvinnelig seksualitet har i alle år vært et tabubelagt emne og fått lite oppmerksomhet.

Hva kan opereres?

Labiaplastikker deles inn i inngrep på de ytre og indre kjønnslepper. De ytre kjønnsleppene kan reduseres dersom de er for store, og de kan fylles opp med fettransplantasjon dersom de er slappe og mangler fylde. Vi utfører også laserbehandling ved å stramme opp eller bleke kjønnsleppene dersom de er blitt løse eller mørkpigmenterte. De indre kjønnsleppene kan hos mange oppleves som for store, og dette kan gi smerte og ubehag eller oppleves som kosmetisk skjemmende. Vi kan derfor redusere de til å bli mindre enn eller like stor som de ytre kjønnsleppene.

Inngrepet bør gjøres i narkose for et best mulig resultat. Etter at inngrepet er ferdig settes lokalbedøvelse som gir smertelindring. Vi syr med en tråd som går i oppløsning av seg selv etter noen uker.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

Alle friske personer er egnet til å gjøre et intimkirurgisk inngrep såfremt det er god indikasjon. Det er viktig å ha realistiske forventninger til resultatet og å være i psykisk balanse.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Dialogen mellom plastikk kirurgen og deg som pasient er viktig for at du skal forstå hva som kan oppnås med operasjonen. Under konsultasjonen vil vi vurdere om du er egnet og hvilken type operasjon som er best for deg. Du vil også få god informasjon om inngrepet og vi vil forsøke å svare på dine spørsmål.

Ofte stilte spørsmål

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med intimkirurgi. Det kan oppstå blødninger og infeksjoner, i tillegg til at noen kan ha smerte i området noen måneder etter inngrepet, men dette er ikke vanlig. Dersom det tas for mye av kjønnsleppen kan dette gi plager, så det er viktig at det ikke fjernes for mye. Dersom du har mistanke om at noe er galt må du straks ringe plastikkirurgen.

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et godt resultat etter operasjonen, dog er det viktig med realistiske forventninger. Du må regne med at det kan ta opptil 6 måneder før alle former for ubehag er borte og området er fullstendig helet.

Sjekkliste: Før og etter operasjon

Vaginal laser Femilift

En rask, sikker og effektiv metode for behandling av vaginal tørrhet, bedret seksual funksjon, vaginal smerte, vaginal atrofi, residiverende vaginale infeksjoner og stress inkontinens.

FemiLift ble introdusert av Alma Laser Company i 2013. Den minimalt invasive prosedyren er nærmest smertefri og tar bare noen minutter. Behandlingen består av tre behandlinger over tre måneder med en årlig vedlikeholdsbehandling.

Hva hjelper vaginal laserbehandling mot?

FemiLift tilbyr en rask, sikker og effektiv behandling av mange intime kvinneplager. FemiLift laseren ble utviklet for å behandle tap av collagen og stramhet som følge av graviditet, aldring og tyngdekraften. Laseren øker collagen og blodgjennomstrømningen i vevet. Dette hjelper til å redusere vaginal slapphet og forbedre seksualfunksjonen. Videre vil økt blodgjennomstrømning normalisere pH og forebygge mot residiverende infeksjoner.

Dersom du sliter med urininkontinens, kan Nimo klinikken sin gynekolog hjelpe deg med å utrede og kartlegge problemene – og finne en behandlingsmetode som passer for deg. En av disse metodene er FemiLift, som gir økt støtte til uretra slik at behandlingen kan redusere eller kurere stress inkontinens (urin lekkasje) som oppstår ved hoste, nysing og sport. Ved å generere kontrollert micro-ablativ skade så vel som dyp thermal oppheting i submucosa, vil behandlingen gjenoppbygge collagen og elastin som gir en foryngelse av vevet.

Hver FemiLift behandling tar bare mellom 5 og 10 minutter.

Er vaginal laserbehandling noe for meg?

Dersom du svarer ja på ett eller flere av følgende spørsmål er vaginal laserterapi noe for deg

 • Har du smerte i vagina under samleie?
 • Har du plager forbundet med uttalt vaginal tørrhet?
 • Er du plaget med stadige vaginale infeksjoner?
 • Har du stress inkontinens plager?
 • Har du merket mer slapphet og redusert tonus i vagina?
 • Har du motforestillinger mot langtids behandling med vaginal østrogenbehandling?
 • Kan du ikke bruke østrogener på grunn av familiehistorie med brystkreft eller har du operert brystkreft?
 • Har du annen østrogenrelatert kreftform som uterus eller ovarial cancer som gjør at du ikke kan bruke østrogener?

Forbedringer etter svangerskap og fødsel

Vaginal fødsel kan resultere i strukket bekkenbunn som svekkes både av å bære fram barnet og selve fødselen. Vaginal laserterapi rehabiliterer hele vaginal området ved å fornye og reetablere styrke og fleksibilitet.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan virker vaginal laserterapi?

Den vaginale laserproben roteres 360 grader rundt for å behandle hvert område i vaginal kanalen. Det er ingen nedetid og det er minimal risiko for infeksjon. CO2 laserstrålen lager en konsentrert termisk oppvarming i det ytre laget av vaginal slimhinnen som stimulerer til collagen og elastin regenerasjon. Collagen remodeleringen hjelper til med å forbedre stramhet, mykhet og naturlig smøring av vagina.

Gjør det vondt?

Vaginal laser terapi er nærmest smertefri, og det er ikke nødvendig med bedøvelse under behandlingen. Det kan være en følelse av oppheting eller varme i de få minuttene selve behandlingen varer. Det kan gjøres i lunchen din og du kan gå tilbake på jobben etterpå.

Hvor lenge varer effekten av Vaginal laserbehandling?

Nyere studier viser at effekten varer i ett år, og vedvarer uten behov for ytterligere behandling i 1-2 år. Det blir anbefalt at en gjentar behandlingen årlig for å bevare optimal funksjon og komfort.

Er det noen risiko forbundet med behandlingen?

Vaginal laserterapi tilbyr en ikke-kirurgisk løsning på mange vaginale plager uten sikker risiko for skade. CO2 laseren penetrerer kun 0,03 mm inn i slimhinnen slik at en unngår risiko for dypere vevs skade og skade på nerve endeplater. Det er beskrevet en viss risiko for spredte fargeforandringer av vaginalveggen. Dette er imidlertid ikke forbundet med plager og kan ikke merkes hverken av pasienten eller andre.

Sjekkliste: Før og etter behandling

Priser for plastisk kirurgi

Bryst

Brystforstørrelse, runde proteser/Motiva35.000,-
Brystforstørrelse, Ergonomix-proteser/Motiva38.000,-
Brystforstørrelse, anatomiske proteser/Mentor42.800,-
Brystforstørrelse, tillegg for kombinert fettransplantasjon 10.000,-
Brystforstørrelse med eget fett54.000,-
Brystforstørrelse, mini-arr40.000,-
Brystforstørrelse i kombinasjon med fettransplantasjon, Hybrid Prosedyre45.000,-
Korreksjon av bryst med fettransplantasjon23.000,-
Brystforstørrelse/samtidig brystløft – runde proteser/Motiva56.000,-
Brystforstørrelse/samtidig brystløft – Ergonomix-proteser/Motiva59.000,-
Brystforstørrelse/samtidig brystløft – anatomiske proteser/Mentor61.800,-
Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år – Ergonomix-proteser/Motiva32.000,-
Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år – runde proteser/Motiva29.000,-
Protesebytte, runde proteser/Motiva45.000,-
Protesebytte, Ergonomix-proteser/Motiva48.000,-
Protesebytte, anatomiske proteser/Mentor50.800,-
Protesebytte, hard kapsel – runde proteser/Motiva49.000,-
Protesebytte, hard kapsel – Ergonomix-proteser/Motiva52.000,-
Protesebytte, hard kapsel – anatomiske proteser/Mentor54.800,-
Innsying av proteselommefra 20.000,-
Fjerning av proteser15.900,-
Fjerning av proteser med hard kapsel29.000,-
Brystreduksjon44.000,-
Brystreduksjon inkl. fettsuging av armhule54.000,-
Brystløft40.500,-
Korreksjon av inverterte/inndratte brystvorterfra 14.000,-

Mage-, lår- og armplastikk

Full mageplastikk45.000,-
- tillegg for liposkulptur/fettfjerning av bukvegg10.000,- til 15.000,-
- tillegg for liposkulptur/fettfjerning midje/hofte10.000,- til 20.000,-
- tillegg for muskeloppstramming9.000,-
Nedre mageplastikk, liten35.000,-
- tillegg for liposkulptur/fettfjerning av bukvegg6.000,- til 10.000,-
- tillegg for liposkulptur/fettfjerning av midje/hofte10.000,- til 15.000,-
- tillegg for muskeloppstramming – nedre8.000,-
Lårplastikk, stor, med fettsuging/liposkulptur60.000,-
Lårplastikk, liten, med fettsuging/liposkulptur45.000,-
Armplastikk med fettsuging/liposkulptur44.000,-
Rumpeløft med fettransplantasjon60.000,-

Ansikt

Neseplastikkfra 46.000,-
Fullstendig ansiktsløft – inkl. halsløft/innvendig muskeloppstramming60.000,-
- tillegg for hake6.000,-
Fettransplantasjon til ansikt15.000,- til 20.000,-
Fettransplantasjon til ansikt – korreksjon10.000,-
Operasjon av øvre og nedre øyelokk32.000,-
Operasjon av øvre øyelokk15.000,-
Operasjon av nedre øyelokk26.000,-
Utstående ørerfra 22.000,-
Laserbehandling av hud (CO2)
Hele ansiktet28.000,-
Under øynene13.000,-
Overleppe13.000,-
Rundt munnen16.000,-

Fettsuging / Liposkulptur

Mage (full fettsuging)25.000,- til 35.000,-
Hofter og midje30.000,- til 35.000,-
Ryggputer20.000,-
Bryst, menn27.000,-
- tillegg for kjertelfjerning8.000,-
Fjerning av brystkjertel25.000,-
Hals – dobbelthake18.000,-
Innside lår20.800,-
Utside lår (ridebukser)22.000,-
Knær17.000,-
Overarmer22.000,-
Legger31.000,- til 40.000,-
Ankler22.000,-
Venusberg20.000,-

CO2 Laserbehandling av hud
Hele ansiktet28.000,-
Under øynene13.000,-
Overleppe13.000,-
Rundt munnen16.000,-
Intimkirurgi

Indre og ytre kjønnslepper32.000,-
Indre kjønnslepper23.000,-
Ytre kjønnslepper23.000,-
Fettfylling - Ytre kjønnslepper25.000,-
Fettsuging - Venusberg20.000,-
Oppstramming av Vagina med Laser (oppstramming, tørrhet, lekkasje, Femilift)
- Tre behandlinger18.000,-
- Årlig vedlikeholdsbehandling6.000,-
Oppstramming av ytre kjønnslepper med laser10.000,-
Bleking av huden med laser13.000,-

Kontakt

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller fylle ut skjemaet nedenfor.

Artikler

Kontakt

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss, fylle ut skjemaet nedenfor eller bestille time online.

Online booking Ring oss

Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Finansieringsmuligheter

Hvordan betale