Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kjønnssykdommer

 Hos Nimo får du:

  • Kort ventetid
  • Time uten henvisning
  • Kveldsåpent
  • Lørdagsåpent
  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

gynekolog/">

Booke time?

Våre gynekologer

Nina Willumsen

Nina Willumsen

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Overlege Dr. med. Nina Willumsen har jobbet i mange år ved kvinneklinikkene på de store sykehusene i Norge, bl.a. Haukeland sykehus, Stavanger Universitetssykehus, Ullevål sykehus og Rikshospitalet. I 1996 tok hun en doktorgrad i klinisk biokjemi ved avd. for klinisk biokjemi ved Haukeland sykehus. Dr. Willumsen er også utdannet ved Institutt for klinisk biokjemi i USA, og har hospitert ved mange klinikker i Europa og USA.

Dr. Willumsen er avtalespesialist i gynekologi og fødselshjelp i Drammen. I Nimo klinikkens lokaler i Drammen tar hun også imot pasienter fra det offentlige helsevesenet der man trenger henvisning fra fastlege for å få time.

Hun tilbyr nå private timer for gynekologi og kvinnehelse mandag og torsdag etter kl. 16.00. For å booke en privat time med Dr. Willumsen, bruk online booking eller ring Nimo klinikken på tlf. 31 30 09 11Alle pasienter som ønsker en vurdering hos Dr. Willumsen må bestille en konsultasjon for å få en helhetlig vurdering.

Sabine Ehrig

Sabine Ehrig

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Dr. Sabine Ehrig er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2006 fascinert av landets natur og mennesker. Hun studerte medisin ved Georg August universitet Gøttingen i Tyskland med avsluttet eksamen i 2002.

Spesialistutdannelsen utført ved Asklepios klinikken i Goslar/Tyskland og Helgelandssykehus Sandnessjøen med avsluttet spesialisteksamen i Tyskland i gynekologi/obstetrikk 2009. Hun har jobbet med gynekologi/obstetrikk siden 2002 med erfaring fra Tyskland og Norge.

Sabine har jobbet som overlege ved Helgelandssykehuset fra 2009-2018.

Fra 2018-2019 jobbet hun som gynekolog spesialist ved sykehus i Vestfold/Tønsberg.

Sabine har jobbet i mange år med alle spekter innen gynekologi/obstertikk, med også bred kirurgisk erfaring. Hun viser spesiell interesse innen vulvalidelse, fremfallsproblematikk og urogynekologi.

Merete Blakstad

Merete Blakstad

Spesialist på ufrivillig barnløshet og spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Merete  har arbeidet med barnløshet siden 1988. Tidligere har hun jobbet på Infertilitetsklinikken på Ullevål Sykehus og Volvat og en gynekologisk klinikk i Oslo.

Hun har lang og bred erfaring når det gjelder  utredning  og behandling av barnløse par og single kvinner.

Merete utfører blant annet på kvinnen: Undersøkelse av eggledere  (HyCoSy) , priming før IVF og stimulering av eggstokkene med tabletter  eller sprøyter.

På mannen: sædprøve (swim up) og ultralyd av testikler og bitestikler. 

Seksuelt overførbare sykdommer, eller kjønnssykdommer, er infeksjoner som spres ved seksuell kontakt. Smitten overføres via kjønnsorganer, munn og endetarm. Noen kjønnssykdommer smitter også gjennom blod, som for eksempel syfilis og HIV.

 Den beste måten å hindre smitte av kjønnssykdommer ved sex er bruk av kondom. Den største risikoen opptrer imidlertid ved vaginal eller anal penetrering. Noen typer smitte, som for eksempel kjønnsvorter, kan man vaksinere seg mot, så lenge man gjør det før man eksponeres for smitte.

 Syfilis, klamydia og gonoré behandles med antibiotika, og de fleste som smittes blir helt friske og symptomfrie etter behandling. Symptomene ved syfilis er vanligvis svie og kløe, smerter i halsen og feberutbrudd. Et vanlig symptom på klamydia er svie ved vannlating. Det er likevel viktig å merke seg at man kan være smittet av klamydia uten at man opplever symptomer av noe slag. Det er derfor viktig å sjekke seg. Klamydia kan i de verste tilfellene føre til infertilitet. Ved gonoré får ofte de som er smittet en gulaktig og illeluktende utflod. Smitten kan også vise seg som symptomer i både svelg og endetarm.

Herpes er en virussykdom som opptrer i ulike varianter og som smitter med slimhinnekontakt, både fra munn til munn, fra kjønnsorgan til munn og omvendt. Det finnes ingen kur mot herpes, men det er flere gode medikamenter på markedet som kan dempe symptomene under utbrudd.

 Dersom man i Norge er smittet av HIV, klamydia, syfilis eller gonoré er man under Smittevernloven forpliktet til å la seg teste og behandle. Man er også forpliktet til å informere sexpartnere om mulig smitte.

 Mykoplasma er en annen seksuelt overførbar sykdom som kan vise seg med en rekke ulike symptomer, blant annet i skjeden, nederst i magen, testiklene, bitestiklene, i penis og anus. Ikke alle laboratorier kan diagnostisere mykoplasma, og heller ikke alle opplever symptomer.

 Ubehandlet mykoplasma kan føre til redusert fertilitet hos både menn og kvinner, i tillegg til bekkeninfeksjon hos kvinner og infeksjon i testikler og bitestikler hos menn. Ubehandlet mykoplasma kan også føre til at man lettere smittes av andre kjønnssykdommer. Sykdommen behandles med antibiotika, men siden mange av bakteriene er resistente, må pasientene ofte gjennom flere og ulike antibiotikabehandlinger før man kan friskmeldes.

 Dersom du mistenker at du kan være smittet av en seksuelt overførbar sykdom er det viktig at du gjennomgår grundige tester så fort som mulig. Nimo-klinikken diagnostiserer og behandler alle kjente kjønnssykdommer.