Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

 Hos Nimo får du:

  • Kort ventetid
  • Time uten henvisning
  • Kveldsåpent
  • Lørdagsåpent
  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
Kjønnssykdommer

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

gynekolog/">

Booke time?

Priser - Gynekologi
Konsultasjon hos privat gynekolog fra: 1.400,-
Inkluderer celleprøve, ultralyd, evt. innsetting av spiral og diverse andre tester
Kontrolltime fra: 1.000,-
Innen 6 mnd.
Studentpris fra: 1.000,-
Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.
Vevsprøve fra: 1.300,-
HyCoSy fra: 2.500,-
3D Ultralyd fra: 1.500,-
Priming før IVF fra: 2.100,-
Vaginal laser Femilift (oppstramming, tørrhet, lekkasje og seksualfunksjon) 6000,-
PRP behandling av underlivet 6000,-
Elektronisk henvendelse som resept / sykemelding 200,-

Materiell

Hormonspiral 1.700,-
Kobberspiral 1.000,-
Gynefix 1.700,-
Ring 800,-
Pipelleprøve 200,-
Bedøvelse/kirurgisk utstyr/annet materiale fra: 150,-
Blodprøver 200,-
Kontroll av urin/hcg 200,-

Seksuelt overførbare sykdommer, eller kjønnssykdommer, er infeksjoner som spres ved seksuell kontakt. Smitten overføres via kjønnsorganer, munn og endetarm. Noen kjønnssykdommer smitter også gjennom blod, som for eksempel syfilis og HIV.

 Den beste måten å hindre smitte av kjønnssykdommer ved sex er bruk av kondom. Den største risikoen opptrer imidlertid ved vaginal eller anal penetrering. Noen typer smitte, som for eksempel kjønnsvorter, kan man vaksinere seg mot, så lenge man gjør det før man eksponeres for smitte.

 Syfilis, klamydia og gonoré behandles med antibiotika, og de fleste som smittes blir helt friske og symptomfrie etter behandling. Symptomene ved syfilis er vanligvis svie og kløe, smerter i halsen og feberutbrudd. Et vanlig symptom på klamydia er svie ved vannlating. Det er likevel viktig å merke seg at man kan være smittet av klamydia uten at man opplever symptomer av noe slag. Det er derfor viktig å sjekke seg. Klamydia kan i de verste tilfellene føre til infertilitet. Ved gonoré får ofte de som er smittet en gulaktig og illeluktende utflod. Smitten kan også vise seg som symptomer i både svelg og endetarm.

Herpes er en virussykdom som opptrer i ulike varianter og som smitter med slimhinnekontakt, både fra munn til munn, fra kjønnsorgan til munn og omvendt. Det finnes ingen kur mot herpes, men det er flere gode medikamenter på markedet som kan dempe symptomene under utbrudd.

 Dersom man i Norge er smittet av HIV, klamydia, syfilis eller gonoré er man under Smittevernloven forpliktet til å la seg teste og behandle. Man er også forpliktet til å informere sexpartnere om mulig smitte.

 Mykoplasma er en annen seksuelt overførbar sykdom som kan vise seg med en rekke ulike symptomer, blant annet i skjeden, nederst i magen, testiklene, bitestiklene, i penis og anus. Ikke alle laboratorier kan diagnostisere mykoplasma, og heller ikke alle opplever symptomer.

 Ubehandlet mykoplasma kan føre til redusert fertilitet hos både menn og kvinner, i tillegg til bekkeninfeksjon hos kvinner og infeksjon i testikler og bitestikler hos menn. Ubehandlet mykoplasma kan også føre til at man lettere smittes av andre kjønnssykdommer. Sykdommen behandles med antibiotika, men siden mange av bakteriene er resistente, må pasientene ofte gjennom flere og ulike antibiotikabehandlinger før man kan friskmeldes.

 Dersom du mistenker at du kan være smittet av en seksuelt overførbar sykdom er det viktig at du gjennomgår grundige tester så fort som mulig. Nimo-klinikken diagnostiserer og behandler alle kjente kjønnssykdommer.