Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Fettsuging

Fettfjerning | Figurforming

fettsuging

 Hos Nimo får du:

 • En moderne klinikk med topp utstyr
 • En av Norges mest erfarne kirurger
 • Et godt resultat som du kan være fornøyd med
 • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 

Priser for fettsuging

Fettsuging av mage
Fra. kr  25.000 til 35.000,-

Fettsuging av hofter og midje
Fra. kr  25.000 til 35.000,-

Fettsuging av Ryggputer
kr  25.000,-

Fettsuging av bryst for menn
kr  27.000,-
+ kr  8.000,- for fjerning av kjertel

Fjerning av brystkjertel
kr  25.000,-

Fettsuging av hals (dobbelthake)
kr  25.000,-

Innside lår
kr  20.800,-

Utside lår (ridebukselår)
kr  22.000,-

Knær
kr  17.000,-

Overarmer
kr  22.000,-

Legger
Fra kr  31.000,- til 40.000,-

Ankler
kr 22.000,-

Venusberg
kr 22.000,-

Atherom
kr 22.000,-

Lipom
kr 22.000,-

fettsuging

Priser for fettsuging

Fettsuging av mage
Fra. kr  25.000 til 35.000,-

Fettsuging av hofter og midje
Fra. kr  25.000 til 35.000,-

Fettsuging av Ryggputer
kr  25.000,-

Fettsuging av bryst for menn
kr  27.000,-
+ kr  8.000,- for fjerning av kjertel

Fjerning av brystkjertel
kr  25.000,-

Fettsuging av hals (dobbelthake)
kr  25.000,-

Innside lår
kr  20.800,-

Utside lår (ridebukselår)
kr  22.000,-

Knær
kr  17.000,-

Overarmer
kr  22.000,-

Legger
Fra kr  31.000,- til 40.000,-

Ankler
kr 22.000,-

Venusberg
kr 22.000,-

Atherom
kr 22.000,-

Lipom
kr 22.000,-

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Konsultasjoner utenfor Drammen

Vi anbefaler at du kommer inn til en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger før en eventuell operasjon. Dette er for å prate om forventninger og hva operasjonen virkelig innebærer. Her vil du også få muligheten til å stille spørsmål. Dersom du bor langt unna, kan en konsultasjon skje over telefon eller under en av Dr. Morten H. Haug sine utenbys konsultasjoner andre steder i Norge.

Oslo

Adresse: Beddingen 8, 0250 Oslo - Aker Brygge

Fredrikstad

Hos: Laserlegene
Adresse: Dikeveien 48, Rolvsøy

Tønsberg

Hos: Klinikk Estetikk
Adresse: Kong Sverres gate 4, Tønsberg

Klikk her for hjemmeside

Sandefjord

Hos: Klinikk Odden
Adresse: Storgata 8, Sandefjord

Klikk her for hjemmeside

Porsgrunn

Porsgrunn:

Hos: Siv Asdal
Adresse: Elvebakken 7. Porsgrunn

Gol

Hos: Klinikk Sweet skin
Adresse: 
Sentrumsvegen 68, Gol

Hønefoss

Hos: Pure skin Medical
Adresse: 
Fossveien 1, Hønefoss

Molde

Hos: Amfi Roseby
Adresse: Lingedalsveien 7-10, Molde

Klikk her for hjemmeside

Våre plastikkirurger

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg

Dr. Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel. Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget. Han har svært lang erfaring med liposculptur og bukplastikker, samt lang erfaring med ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 1500 neseplastikker. Morten er medlem av Den Norske LegeforeningNorsk Plastikk kirurgisk forening, Norsk forening for estetisk plastikk kirurgi

Alexander Vigen

Alexander Vigen

Plastikk kirurg

Alexander er overlege PhD i plastikkirurgi ved Akershus Universitetssykehus (Ahus), med ansvarsområdene plastikkirurgi på bryst, rekonstruksjoner etter hudkreft i hode og på hals, kroppsformende kirurgi etter vekttap og andre plastikkirurgiske rekonstruksjoner.

Hovedsakelig gjør han operasjoner på bryst hos Nimo-klinikken, men har en bred og allsidig praksis som plastikkirurg, og utfører også årlig store antall rekonstruksjoner, øyelokkplastikker, fettsuging, fettransplantasjon, bukplastikk og annen kroppsformende kirurgi.

Vi holder åpent som normalt.

Vi er en medisinsk klinikk som har strenge krav til smittevern, og har innført enda strengere smitteverntiltak som følge av Corona-smitte. Det er trygt å komme til Nimo klinikken, og vi tar pasientsikkerhet på alvor. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.

Spørsmål og svar for fettsuging

Praktisk info

Fettsuging kalles også liposkulptur / figurforming, og er en behandling vi i Nimo klinikken har lang og god erfaring med.

Morten H. Haug var med å starte Nobel Klinikken i Oslo, en av de første klinikkene i Norge som var ute med moderne liposkulptur. Dr. Haug har alene utført mer enn 5000 liposkulptur behandlinger, og har tatt med seg denne erfaringen til Nimo klinikken. Vi har det siste utstyret for figurforming på markedet – blant annet ultralyd, PAL med vibrasjon og laser.

Laseren Lipolife fra Alma Lasers, smelter og suger ut fettet samtidig på en skånsom måte. Dette gjør det mulig å gjøre inngrepet i ren lokalbedøvelse. Mange foretrekker imidlertid å gjøre det i narkose hos oss.

De områdene som er mest egnet for figurforming er hake, mage, hofter, ryggputer, bryst, lår (innside og utside), innside knær og legger.

Hvilken metode bruker Nimo klinikken?

Vi bruker kun kirurgisk form for figurforming for å sikre en god effekt. Inngrepet er mulig å gjøre med både lokalbedøvelse og narkose.

Hvem kan ta fettsuging?

Alle som har lokaliserte fettansamlinger, er friske og har normal vekt (BMI under 30) kan ta fettsuging.

Inngrepet kan vanligvis utføres om en person er frisk og ikke har for høy vekt. Liposkulptur er ikke en slankemetode, det er en behandling av lokaliserte problemområder hos pasienter med normal vekt.

Dersom personen har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må klinikken ha et samarbeid og en erklæring fra behandleren eller fastlegen. Dette er for å avklare om personen heller bør vente med operasjonen.

Det er viktig at personen har stabil vekt etter operasjonen blir utført, da en vektendring kan påvirke resultatet. Inngrepet gir et varig resultat fordi fettcellene som blir fjernet ikke kommer tilbake. Dog kan de fettcellene som er igjen bli større om personen går opp i vekt.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil personen få informasjon om inngrepet, samt muligheten til å stille spørsmål. Det vil også bli vurdert om personen er egnet og hvilken type operasjon som er best.

Det er mulig å ta 3D bilder som viser før og en ide om hvordan det vil kunne se ut etter operasjonen. Dette er ofte et godt hjelpemiddel i beslutningsprosessen.

Dersom personen bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en konsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

 

Hva er fettsuging?

Fettsuging innebærer at man lager en liten åpning i huden og gjennom åpningen fører en kanyle inn i fettvevet som så suges ut. Fettsuging har mange navn, fettsuging, liposuction, liposkulptur og figurforming. Ved en fettsuging utføres egentlig en figurforming.

Hvordan foregår fettsuging?

Man kan gjøre fettsuging i ren lokalbedøvelse. Før man suger ut fattet kan man løsne fettet enten med en spesial kanyle, ved ultralyd eller laser. Hvilken metode som er best kan diskuteres, det viktigste er at kirurgen behersker teknikken.

Den mest skånsomme metoden er å løsne fettet med en spesial kanyle og så suge ut fettet med en vanlig fettsugings kanyle. Både ultralyd og laser smelter fettet med lydbølge eller lys energi som kan gi varmeskade av vevet.

 

Hvordan fungerer fettsuging?

Fettsuging fungerer på den måten at man først sprøyter inn lokalbedøvelse. Lokalbedøvelsen virker som bedøvelse men løsner også fettcellene slik at det er lettere å få de ut. Når lokalbedøvelsen er satt og man har ventet i 20 minutter for at fettet skal løsne, utføres selve fettsugings behandlingen. Man fører da fettsugings kanylen fram og tilbake gjennom fettvevet som litt etter litt suges ut. Man kan  bruke maskin sug eller såkalt sprøyteteknikk. Sprøyteteknikk er utvilsomt den beste og mest nøyaktige metoden, men er noe mer tidkrevende. 

 

Er fettsuging permanent?

Fettsuging er en behandling som gir et varig resultat. Man lager ikke nye fettceller, dette er grunnlaget for fettsuging. De fettcellene som er igjen kan imidlertid bli større og mindre avhengig av din vekt, går du opp i vekt vil fettcellene bli større, men det lages ikke nye. Dersom du holder stabil vekt vil ikke resultatet endre seg. Etter en fettsugings behandling har man redusert antall fettceller betydelig, dette innebærer at det er færre fettceller som kan bli større og du skal mye opp i vekt før du merken en endring av behandlet område. Uten behandlingen ville du blitt betydelig større med samme vektøkning. 

 

Gir fettsuging arr?

Ved en fettsugings behandling lages det kun noen små åpninger på 5-10 mm som vil være lite synlige, og etter hvert blir de nærmest usynlige.

 

Hva er vanlig å fettsuge?

Hvilke kroppsdeler er vanlig å fettsuge hos kvinner?

Hos kvinner er de vanligste områdene mage, hofter, ryggputer, utside lår, innside lår, innside knær, legger, ankler og hake.

Hvilke kroppsdeler er vanlig å fettsuge hos menn?

Hos menn er de vanligste områdene mage, flanker, bryst og hake.

 

Finnes det andre metoder enn kirurgisk fettsuging for å fjerne uønsket fett?

Det tilbys mange ikke kirurgiske metoder for å fjerne fett. Ingenting av det som tilbys kan måle seg med kirurgisk fettsuging. Det blir lite synlige resultater og mye er rent lureri. De som utfører denne type behandling har ingen kirurgisk erfaring. Vi fraråder på det sterkeste å utføre denne typen behandling ved klinikker som ikke ledes av en erfaren plastikk kirurg. Dersom du ønsker en fettsugings behandling bør du forsikre deg om at du kommer til en plastikk kirurg og at plastikk kirurgen er offentlig godkjent i Norge. Det er dessverre mange useriøse klinikker og behandlere som tilbyr disse behandlingene. 

Kan menn ta fettsuging?

Menn er godt egnet for fettsuging på samme måte som kvinner, men det er færre områder som er aktuelle. Menn har anderledes fettlagring på kroppen enn kvinner. Fettet sitter imidlertid ofte hardere fast i bindevevet og det kan være noe mer tidkrevende å fettsuge menn enn kvinner.

 

Er liposkulptur (Liposuction) det samme som fettsuging?

Fettsuging er en behandlingsform som har mange navn.  Vi kan nevne fettsuging, liposuction, liposkulptur og figurforming.

 

Hvordan er resultatene før og etter fettsuging?

Vanligvis blir det flotte resultater etter fettsuging og du vil merke en stor forandring. Det skal bli et jevnt og naturlig resultat.

 

Hvordan er erfaringene etter en operasjon? 

Vi har svært gode erfaringer etter fettsugings operasjoner og de aller fleste er godt fornøyde med resultatet. De fleste er tilbake på jobb etter få dager med lite ubehag.

 

Foregår fettsuging uten narkose? 

Alle former for fettsuging med alle teknikker kan gjøres i lokalbedøvelse. Det kan imidlertid være at plastikkirurgen anbefaler deg å gjøre det sovende, i sedasjon. Det er viktig at du oppsøker en klinikk som også tilbyr sedasjon. Det er dessverre ikke alle klinikker som er utstyrt for dette og bare tilbyr behandling i ren lokalbedøvelse. De vil da hevde at dette er den beste metoden, sannheten er at de ikke er utstyrt for å gjøre det og derfor heller ikke kan tilby det.

Erfaringer fra kunder

Hvordan er pasienters erfaringer med Nimo?

De aller fleste av Nimos pasienter er godt fornøyd med resultatet etter behandlingen.

Har Nimo noen referanser å vise til?

Nimos kirurger har gjennomført flere tusen behandlinger, og har mange gode pasienthistorier. Når det er sagt, så er dette et sensitivt område for våre pasienter. Nimo er opptatt av at pasientene skal føle seg trygge og ivaretatt. Med det som utgangspunkt vil du ikke finne noen referanser og detaljerte erfaringer fra pasienter her, men du kan komme innom oss for å se før og etter bilder, samt å få info om det du trenger å vite for å føle deg trygg.

 

Før og etter bilder

Hvorfor viser vi ikke før og etter bilder på nettsiden?

I Norge er vi underlagt lovgivning som forbyr bruk av før og etter bilder i markedsføring og på nettside.

 

Hvordan kan du få sett på før og etter bilder?

I Norge må du komme til klinikken for å se før og etter bilder.

Finansiering

Hvordan få dekket fettsuging?

Fettsuging gjøres ikke på norske sykehus og man kan ikke få dekket operasjonen på noen måte, du må betale alt selv. 

 

Hva koster fettsuging?

En fettsugings behandling koster fra 18- 58000. Det er slik at du betaler full pris for det største og dyreste området og får 50 % rabatt på andre områder du ønsker å gjøre samtidig.

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
 • Pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

Hvor lang tid tar en operasjon?

En fettsugings operasjon tar fra 30 minutter til 2,5 timer, sjelden lenger.

 

Hvordan er tiden før behandlingen?

Før operasjonsdagen får du skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både før og etter inngrepet.

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, så du må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Du må møte 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

Trenger jeg henvisning fra fastlegen?

Dersom du ønsker operasjon ved Nimo klinikken, trenger du ikke henvisning fra fastlegen.

Under operasjonen

Hvordan foregår behandlingen?

Man kan gjøre en fettsugings behandling i ren lokalbedøvelse, helt uavhengig av metode. Det er ikke mindre smertefullt med noen av de forskjellige metodene, den minst smertefulle er ved bruk av bare kanyler. Ved Nimo klinikken har vi landets mest erfarne plastikk kirurg på fettsuging og han anbefaler å gjøre behandlingen sovende, i sedasjon. Han har operert  mer enn 5000 pasienter med fettsuging siden 1996. De første årene gjorde han det i ren lokalbedøvelse, men siden har han vanligvis anbefalt at man gjør det i sedasjon da det ofte vil være smertefullt. Dette er imidlertid opp til deg som pasient, det er absolutt mulig å gjøre det i bare lokalbedøvelse.

 

Er fettsuging vondt?

Dersom man utførte fettsuging i ren lokalbedøvelse kan det være smertefullt, dersom du sover under operasjonen merker du ingenting.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

Dersom den som opererer deg har lang erfaring er det svært liten risiko ved en fettsugings behandling. Det kan allikevel oppstå infeksjon og blødning som ved alle andre operasjoner.

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål. 

 • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
 • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
 • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
 • Pasienten må holde overkroppen høyt og ikke bøye seg med hodet ned. Dette er for å forebygge blødning og hevelse

Hvordan er tiden etter behandlingen?

Etter behandlingen vil man ha noe smerte og føle seg litt støl. Ved hjelp av et smertestillende opplegg med tabletter, er det lite plager og du kan være tilbake på jobb etter få dager.

 

Hvorfor kompresjon etter fettsuging?

Etter en fettsugings behandling skal du ha på et kompresjonsplagg på det behandlede området. Dette er for å forme, redusere hevelse og blåmerker. Vanligvis anbefaler vi å bruke et kompresjonsplagg hele døgnet første uken og deretter på dagen i tre uker til, i alt 4 uker.