Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Brystreduksjon i Drammen

Ved brystreduksjon hos Nimo Klinikken i Drammen, får du et bryst som er mindre, står høyere, har mer fylde og er fastere. 

Pasienter kommer fra hele Norge til Nimo på grunn av erfaringen som klinikken besitter, og det naturlige resultatet man får etter operasjonen.

brystreduksjon

 Hos Nimo får du:

 • En moderne klinikk med topp utstyr
 • En av Norges mest erfarne kirurger
 • Et godt resultat som du kan være fornøyd med
 • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
brystreduksjon

Brystreduksjon - priser

Brystreduksjon

Fra 58.200,-

Brystløft

Fra 53.900,-

Korreksjon av inverterte/inndratte brystvorter

Fra 20.000,-

Brystvorteforminskning (areola / det brune området)

Fra kr. 35.600,-

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Konsultasjoner utenfor Drammen

Vi anbefaler at du kommer inn til en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger før en eventuell operasjon. Dette er for å prate om forventninger og hva operasjonen virkelig innebærer. Her vil du også få muligheten til å stille spørsmål. Dersom du bor langt unna, kan en konsultasjon skje over telefon eller under en av Dr. Morten H. Haug sine utenbys konsultasjoner andre steder i Norge.

Fredrikstad

Hos: Quality Hotel Fredrikstad
Adresse: Nygata 2. 

Bestill time her

Gol

Hos: SweetSkin
Adresse: Sentrumsvegen 70

Bestill time her

Hønefoss

Oslo

Adresse:  Nimo konsultasjon, Majorstuhuset, Kirkeveien 64 A.  Majorstuen.

Bestil time her

Porsgrunn

Porsgrunn:

Hos: Klinikk Siv Asdal
Adresse: Elvebakken 7. Porsgrunn

Bestill time her

Sandefjord

Hos: Klinikk Odden
Adresse: Storgata 8, Sandefjord

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Tønsberg

Hos: Klinikk Estetikk
Adresse: Kong Sverres gate 4, Tønsberg

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Nimos fagleder for plastikkirugi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg og medisinsk ansvarlig

Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel. Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget. Han har svært lang erfaring med liposculptur og bukplastikker, samt lang erfaring med ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 2500 neseplastikker.

Mer enn 15000 gjennomførte plastikkirurgiske operasjoner

Mer enn 5000 brystoperasjoner

Mer enn 1500 bukplastikker

Mer enn 2500 neseoperasjoner

Mer enn 6000 fettsuginger/figurforminger

Kort om brystreduksjon

Mange kvinner er plaget med store, tunge og ofte hengende bryst. Dette kan gi fysiske plager, slik som skulder- og nakkeplager, sårdannelser i brystfolden og søkk over skulderen etter BH-stroppen. Etter en brystreduksjon vil disse plagene vanligvis bli bedre eller borte.

Inngrepet gjøres i narkose i kombinasjon med lokalbedøvelse. Pasienten vil få skriftlig informasjon om forberedelse til operasjon og hva som kan forventes etter operasjonen.

Forskjellen på brystløft og brystreduksjon

Det er mange likhetstrekk mellom brystløft og brystreduksjon. Forskjellen er at ved en brystreduksjon vil vi redusere størrelse samtidig som vi løfter brystet. Det er en noe mer omfattende og tidkrevende operasjon.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

Dersom personen har et stort og tungt bryst kan et brystløft vanligvis utføres. Det er imidlertid viktig å ikke ha for høy vekt, samt at vekta er stabil etter operasjonen. En vektendring kan påvirke resultatet i form av at brystet blir tommere (for vektnedgang) og større (ved vektøkning).

Personen må være frisk. Dersom en har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må klinikken ha et samarbeid og en erklæring fra personens behandler eller fastlege. Dette er viktig for å få avklart om vi skal utføre eller vente med operasjonen.

En brystreduksjon vil ofte gå utover ammeevnen, derfor anbefaler vi å vente med en brystreduksjon til en er ferdig med barnefødsler.

Menn kan også være plaget med unormalt mye fett på brystene. Dette er vanligvis arvelig men kan også være hormonelt betinget eller komme etter bruk av anabole steroider. Tilstanden kan behandles med fettsuging, og av og til må man i tillegg fjerne kjertelvev eller kjertelen. Da legges det et snitt i nedre del av brystvorten og kjertelen fjernes kirurgisk.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Dialogen mellom plastikkirurgen er spesielt viktig når det gjelder brystreduksjon. Her vil pasienten få god informasjon om hele prosessen, samt muligheten til å stille spørsmål.

Under konsultasjonen vil vi vurdere om personen er egnet og hvilken type operasjon som er best. Vi tar også et bilde av brystkassen som dokumentasjon i journalen. Dersom det er ønskelig, kan vi ta 3D bilder som viser før og etter, altså en idé om hvordan resultatet blir.

Bor personen langt unna klinikken uten mulighet til å reise, kan vi få tilsendt bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

Spørsmål og svar

Praktisk info

 

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos NIMO-klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et bryst som har blitt mindre, står høyere, har mer fylde, er fastere og mindre bevegelig. Du vil få arr etter inngrepet, vanligvis et arr rundt brystvorten, ned til brystfolden og i selve brystfolden. Over tid vil dette blekne.

 

Hva er brystreduksjon?

En brystreduksjon er en operasjon der en reduserer brystets størrelse samtidig som det løftes oppover.

 

Hvor mye koster brystreduksjon?

En brystreduksjon koster fra 45000.

 

Hvor lang ventetid har Nimo?

Ved Nimo klinikken prøver vi å ha kortest mulig ventetid og prøver å gjøre det når det passer for deg.

 

Hva beskriver den typiske pasienten?

Dersom du har store, tunge og hengete bryst kan du være en god kandidat for brystreduksjon.

 

Hvorfor tar de brystreduksjon?

Hovedproblemet til de som tar brystreduksjon er store, tunge og hengete bryst som ofte gir nakke og skulderplager.

 

Hvorfor velge Nimo-klinikken?

Ved Nimo klinikken har vi lang erfaring med brystreduksjon og svært gode resultater og svært sjelden komplikasjoner.

 

Hvor mye fjernes ved brystreduksjon?

Ved en brystreduksjon fjernes det opp til ett kilo pr. bryst.

 

Før og etter bilder

Det er veldig illustrerende å vise før og etterbilder, i Norge er det imidlertid ikke lov. 

 

Hvem tar brystreduksjon?

Den som tar brystreduksjon synes ofte at brystene er upraktisk store at de er i veien og ofte gir nakke og skulderplager.

 

Hvordan kan man få brystreduksjon dekket?

Dersom du har store bryst og har nakke og skulderplager kan du snakke med din fastlege.

Fastlegen må vurdere om det er er medisinsk grunn til operasjonen og isåfall henvise deg til nærmeste sykehus som har plastikkirurg. Da må du først vente på time til en vurdering, dersom plastikk kirurgen på sykehuset mener at det er medisinsk indikasjon settes du på venteliste for operasjon.

 

Kriterier/krav for brystreduksjon

Dersom du har store bryst og det er snakk om å fjerne mer enn 500 gr på hvert bryst og du har normal vekt, ikke er overvektig kan man få det utført på sykehus. Ofte er det imidlertid lang ventetid og du kan ikke selv bestemme operasjonstid, du vet heller ikke hvem som ender opp med å operere deg.

 

Aldersgrense for brystreduksjon

Dersom det er medisinsk indikasjon for brystreduksjon er det ingen aldersgrense, du bør imidlertid være ferdig med amming da en brystreduksjon vil påvirke amme evnen.

 

BMI for brystreduksjon

Dersom du skal få operasjonen på sykehus må du være normalvektig.

 

Brystreduksjon og fedme

Brystet består i stor grad av fett slik at brystet vil bli større ved økende vekt. Dersom man går ned i vekt vil brystene bli mindre. Derfor stilles det vektkrav for å få det dekket av det offentlige.

 

Brystreduksjon for menn

Menn kan også ha store bryst dette kalles gynekomasti og kan behandles ved fettsuging.

 

Brystreduksjon før graviditet

Man bør vente med brystreduksjon til men er ferdig med amming da en brystreduksjon vil påvirke amme evnen.

 

Brystreduksjon for andre gang

Dersom du gjorde en brystreduksjon for mange år siden kan brystene ha blitt større og det kan være grunn til å gjøre en ny brystreduksjon. Da er det viktig å vite hva slags metode en brukte, dette for å være sikker på at blodsirkulasjonen til brystet blir god nok.

 

Brystreduksjon og silikon

Etter en brystreduksjon kan brystet bli litt tomt med manglende volum i øvre del av brystet. Da kan man vurdere å legge inn en liten brystprotese, for litt mer fylde og fasthet.,

 

Brystreduksjon og brystkreft

Dersom man er over 40 år og ønsker å gjøre en brystreduksjon anbefaler vi at du gjør en mammografi før operasjonen.

 

Brystreduksjon og slanking

Dersom du går mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil brystet bli mindre og tommere, derfor er det viktig å ha ønsket vekt på operasjonstidspunktet.

 

Brystreduksjon med mensen

Uken før menstruasjon har mange kvinner større og ømme bryst. Dersom du har det slik er det best å komme til konsultasjon mens du har mens og frem til eggløsning.

 

Teknikker

Hvordan utføres brystreduksjon?

Det er mange teknikker ved brystreduksjon, det viktigste for oss er at den gir et godt resultat og at det er liten risiko for komplikasjoner. Dersom brystet er stort og kompakt uten heng kan man også gjøre brystreduksjon ved å fettsuge brystet. Brystet består av kjertelvev og fett, fett volumet kan reduseres ved fettsuging. Hvilken metoden som er best for deg vil plastikk kirurgen vurdere under konsultasjonen.

 

Kan brystreduksjon gjennomføres uten kirurgi?

Man kan ikke redusere brystets størrelse på noen annen måte enn ved en operasjon. 

 

Teknikk 1 – Oppstramming

Man kan enten gjøre en operasjon der en strammer opp brystet ved å fjerne hud og brystvev, dette gir arr på brystet

 

Teknikk 2 – fettsuging

Det er også mulig å redusere brystets størrelse ved fettsuging. Dersom forholdene ligger til rette for det kan man gjøre en brystreduksjon ved bare å fettsuge brystet.

 

Kan jeg ta brystreduksjon og brystløft samtidig?

Ved en brystreduksjon gjør man alltid et løft av brystet samtidig.

 

Brystreduksjon med lipo axiller

Mange har også en fettpute under armhulen som en forlengelse av brystet. Dette området kan man fettsuge samtidig med brystreduksjons operasjonen. 

 

Brystreduksjon med implantat

Ved en brystreduksjon kan det være behov for å tilføre noe volum ved å legge inn en brystprotese, særlig for mer volum i øvre del av brystet. Du bør imidlertid først gjøre brystreduksjonen og vurdere om brystet trenger mer volum. Det bør ha gått minst  6 mnd. fra du gjør en brystreduksjon til du legger inn en brystprotese. 

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis 3-4 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

Trenger jeg henvisning fra fastlegen?

Dersom du ønsker operasjon ved Nimo klinikken trenger du ikke henvisning fra fastlegen.

 

Hvordan få gratis brystreduksjon?

Dersom du tror det er medisinsk grunn til brystreduksjon og du har normal vekt kan du snakke med fastlegen for å få henvisning til sykehuset.

 

Hvem får gratis brystreduksjon?

Dersom du har store tunge bryst og det er snakk om å fjerne mer enn 500 gr. pr. bryst og du har normal vekt kan du få det dekket av det offentlige.

 

Hvordan søke om brystreduksjon?

Fastlegen din må søke om brystreduksjon, da må det være medisinske grunner til operasjonen.

 

Hvor mange gram bør jeg fjerne?

Hvor mye brystvev som fjernes må henge sammen med hvor mye en løfter brystet og hvor mye hud man fjerner. Dersom man fjerner for mye brystvev i forhold til hud vil brystet bli slapt og tomt.  

 

Kan man ta brystreduksjon når man ammer?

Man kan ikke gjøre brystreduksjon samtidig som man ammer.

Under operasjonen

Hvordan utføres brystreduksjon?

Operasjonsdagen tegner kirurgen opp på brystet for å planlegge den nye posisjonen til brystvorten og hvor mye hud som skal fjernes.

Gjennomføres operasjonen med narkose?

Operasjonen utføres  på en måte der du sover under operasjonen, når du har sovnet settes det også lokal bedøvelse som også virker etter operasjonen. Målet er at du skal våkne uten smerte i en varm seng.

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål. 

 • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
 • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
 • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
 • Pasienten må holde overkroppen høyt og ikke bøye seg med hodet ned. Dette er for å forebygge blødning og hevelse

Hvilke komplikasjoner kan man oppleve?

Ved enhver operasjon kan man få infeksjon og blødning, man kan også få nedsatt følelse i huden og brystvorten, og amme evnen vil bli nedsatt. 

Har man rett på sykemelding?

Dersom det er medisinske grunner til operasjonen vil man kunne få sykemelding.

Hvordan sove etter brystreduksjon?

Etter operasjonen kan du sove på ryggen eller på siden, ikke på magen.

Hvilken BH bør brukes etter brystreduksjon?

Etter operasjonen skal du bruke en godt støttende sports BH, som vi setter på i forbindelse med operasjonen.

Kan jeg bruke sports-bh etter brystreduksjon?

Du skal bruke sports BH etter operasjonen de første 6 ukene, etter dette bruker du en vanlig BH med god støtte.

Hvilke erfaringer har Nimo sine pasienter?

Vi har mange fornøyde pasienter og har svært lite komplikasjoner i forbindelse med operasjoner.

Hvor ofte er pasienter misfornøyd med resultatet?

Det er sjelden pasienter er misfornøyd med resultatet, det er imidlertid viktig å ha realistiske forventninger.

Hvilken garanti har man?

Når det gjelder operasjoner har man ingen garanti. Dersom resultatet ikke har blitt optimalt og det er mulig å korrigere dette, gjør vi en pynte korreksjon uten at du betaler for dette. Det er imidlertid viktig å ha realistiske forventninger.

Snus og røyk

Ved en brystreduksjon vil blodsirkulasjonen bli påvirket. Det er derfor viktig at man har optimale tilhelings forhold. Snus og røyk nedsetter blodsirkulasjonen og bør ikke brukes minst en uke før og tre uker etter operasjonen.

Alkohol

Man skal være i best mulig form før en operasjon og unngå alkohol uken før og to uker etter en operasjon.

Brystreduksjon og arr

Ved en brystreduksjon får en arr avhengig av teknikken en bruker. Det vanligste er at man får arr rundt brystvorten, rett ned mot brystfolden og i folden, arret i folden lages så kort som mulig slik at det ikke synes når du står. 

Brystreduksjon og fysisk aktivitet

Etter operasjonen skal du ta det veldig rolig i forhold til fysisk aktivitet første uken, etter dette kan du være mer aktiv , men ikke begynne å trene før det har gått minst seks uker

Brystreduksjon og blødning

Etter en brystreduksjon kan man få blødning i brystet, dette er imidlertid sjelden. I sjeldne tilfeller legges det inn dren i brystet som fjernes etter noen dager.

Brystreduksjon og betennelse

Etter en brystreduksjon kan du få infeksjon. Detter er svært sjelden da du får en forebyggende engangsdose med antibiotika før operasjonen.

Brystreduksjon og bivirkninger

Du vil ikke få bivirkninger utover risikoen for infeksjon, blødning, nedsatt følelse og amme evne.

Brystreduksjon og bading

Etter brystreduksjon skal du ikke bade i basseng eller badekar de første fire ukene, i rent saltvann kan du bade etter 2 uker.

Brystreduksjon og dusjing

Etter brystreduksjon skal du begynne å dusje etter fire dager.

Brystreduksjon og bandasje

I forbindelse med operasjonene putter vi kompresser under sports BH en, etter to dager er det vanligvis en kontroll det vi fjerner kompressene. Etter dette har du bare på sports BH en.

Brystreduksjon og smerter

Etter en brystreduksjon er det vanligvis moderate smerter, målet er at du skal våkne i en varm seng uten smerter. Etter hvert vil du trenge noe smertestillende tabletter. Vi lager et opplegg for deg når det gjelder smertestillende og kirurgen holder kontakt med deg og er alltid tilgjengelig etter operasjonen.

Vi holder åpent som normalt.

Vi er en medisinsk klinikk som har strenge krav til smittevern, og har innført enda strengere smitteverntiltak som følge av Corona-smitte. Det er trygt å komme til Nimo klinikken, og vi tar pasientsikkerhet på alvor. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.