Brystreduksjon

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

 Mange kvinner er plaget med store, tunge og ofte hengende bryst. Dette kan gi fysiske plager, slik som skulder- og nakkeplager, sårdannelser i brystfolden og søkk over skulderen etter BH-stroppen. Etter en brystreduksjon vil disse plagene vanligvis bli bedre eller borte.

Inngrepet gjøres i narkose i kombinasjon med lokalbedøvelse. Pasienten vil få skriftlig informasjon om forberedelse til operasjon og hva som kan forventes etter operasjonen.

Forskjellen på brystløft og brystreduksjon

Det er mange likhetstrekk mellom brystløft og brystreduksjon. Forskjellen er at ved en brystreduksjon vil vi redusere størrelse samtidig som vi løfter brystet. Det er en noe mer omfattende og tidkrevende operasjon.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

Dersom personen har et stort og tungt bryst kan et brystløft vanligvis utføres. Det er imidlertid viktig å ikke ha for høy vekt, samt at vekta er stabil etter operasjonen. En vektendring kan påvirke resultatet i form av at brystet blir tommere (for vektnedgang) og større (ved vektøkning).

Personen må være frisk. Dersom en har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må klinikken ha et samarbeid og en erklæring fra personens behandler eller fastlege. Dette er viktig for å få avklart om vi skal utføre eller vente med operasjonen.

En brystreduksjon vil ofte gå utover ammeevnen, derfor anbefaler vi å vente med en brystreduksjon til en er ferdig med barnefødsler.

Menn kan også være plaget med unormalt mye fett på brystene. Dette er vanligvis arvelig men kan også være hormonelt betinget eller komme etter bruk av anabole steroider. Tilstanden kan behandles med fettsuging, og av og til må man i tillegg fjerne kjertelvev eller kjertelen. Da legges det et snitt i nedre del av brystvorten og kjertelen fjernes kirurgisk.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Dialogen mellom plastikkirurgen er spesielt viktig når det gjelder brystreduksjon. Her vil pasienten få god informasjon om hele prosessen, samt muligheten til å stille spørsmål.

Under konsultasjonen vil vi vurdere om personen er egnet og hvilken type operasjon som er best. Vi tar også et bilde av brystkassen som dokumentasjon i journalen. Dersom det er ønskelig, kan vi ta 3D bilder som viser før og etter, altså en idé om hvordan resultatet blir.

Bor personen langt unna klinikken uten mulighet til å reise, kan vi få tilsendt bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hva kan jeg forvente?

 

Du kan forvente et bryst som har blitt mindre, står høyere, har mer fylde, er fastere og mindre bevegelig. Du vil få arr etter inngrepet, vanligvis et arr rundt brystvorten, ned til brystfolden og i selve brystfolden. Over tid vil dette blekne.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

 

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en brystreduksjon. Du må dog være forberedt på at det kan komme komplikasjoner, som blant annet blødning, infeksjon og nedsatt følelse i både huden og brystvorten.

 

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos NIMO-klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

  • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
  • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
  • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
  • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
  • Operasjonen tar vanligvis 3-4 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter
  • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

 

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

  • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
  • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
  • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
  • Pasienten må holde overkroppen høyt og ikke bøye seg med hodet ned. Dette er for å forebygge blødning og hevelse

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Artikler

Se ut som du føler deg

Se ut som du føler deg

De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere faktorer kommer i veien for å kunne være på...

Hva er plastikkirurgi?

Hva er plastikkirurgi?

Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater...