Bukplastikk

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Mageplastikk, også kalt bukplastikk eller abdominoplasty, er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene som utføres. Dr. Morten H. Haug ved Nimo klinikken har lang erfaring med inngrepet, og har alene utført mer en 1000 mageplastikker.

Behandlingen går ut på å fjerne fett og overflødig hud på magen, samt sy sammen magemusklene dersom det er behov. Flere velger å gjøre mageplastikk etter graviditet eller betydelig overvekt, da huden kan bli løsere og magemusklene ofte blir tøyd fra hverandre.

Hvem kan utføre inngrepet?

Personer som er friske og ikke har for høy vekt kan vanligvis gjøre en mageplastikk. Et slikt inngrep er ikke en slankemetode. Det er viktig at personen har stabil vekt etter operasjonen, da en vektendring kan påvirke resultatet.

Dersom personen har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter må vi ha et samarbeid og en erklæring fra personens behandler eller fastlege. Dette er nødvendig for å avklare om en heller bør vente med operasjonen.

Vi anbefaler å vente med et slikt inngrep minst 6 måneder etter siste fødsel. Er det planer for flere barn, bør en også vente. Det er ikke forbundet noe fare for mor og barn å bli gravid etter en mageplastikk, men resultatet kan bli dårligere.

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil det bli vurdert om en er egnet og hvilken type operasjon som er best. I tillegg vil personen få god informasjon om inngrepet og ha mulighet til å stille spørsmål.

Dersom personen bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ta konsultasjonen over telefonen. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

 

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos NIMO-klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

  • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
  • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
  • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
  • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
  • Operasjonen tar vanligvis 3-4 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter
  • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

 

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

  • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
  • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
  • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
  • Pasienten må holde overkroppen høyt og ikke bøye seg med hodet ned. Dette er for å forebygge blødning og hevelse

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Artikler

Se ut som du føler deg

Se ut som du føler deg

De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere faktorer kommer i veien for å kunne være på...

Hva er plastikkirurgi?

Hva er plastikkirurgi?

Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater...