Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Silikonpupper

Nimos kirurger har lang erfaring med operasjon av silikonpupper. Pasienter kommer fra hele Norge for Nimos hjelp og ekspertise.

plastisk kirurgi silikonpupper

 Hos Nimo får du:

 • En moderne klinikk med topp utstyr
 • En av Norges mest erfarne kirurger
 • Et godt resultat som du kan være fornøyd med
 • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
plastisk kirurgi silikonpupper

Silikonpupper - priser

 Brystforstørrelse

med runde proteser Motiva
Fra 49.500,-

Brystforstørrelse 

Ergonomix-proteser Motiva

Fra 52.500,-

Brystforstørrelse med brystløft
Runde proteser/Motiva

Fra 79.200,-

Brystforstørrelse med brystløft

Ergonomix proteser/Motiva
Fra 83.500,-

Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år

Ergonomix proteser/Motiva
Fra  45.250,-

Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år

Runde proteser/Motiva
Fra 40.950,-

Protesebytte Motiva
Fra 49.600,-

Fjerning av proteser
Fra 22.700,-

Innsying av proteselomme
Fra 28.400,-

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Konsultasjoner utenfor Drammen

Vi anbefaler at du kommer inn til en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger før en eventuell operasjon. Dette er for å prate om forventninger og hva operasjonen virkelig innebærer. Her vil du også få muligheten til å stille spørsmål. Dersom du bor langt unna, kan en konsultasjon skje over telefon eller under en av Dr. Morten H. Haug sine utenbys konsultasjoner andre steder i Norge.

Fredrikstad

Hos: Quality Hotel Fredrikstad
Adresse: Nygata 2. 

Bestill time her

Gol

Hos: SweetSkin
Adresse: Sentrumsvegen 70

Bestill time her

Hønefoss

Oslo

Adresse:  Nimo konsultasjon, Majorstuhuset, Kirkeveien 64 A.  Majorstuen.

Bestil time her

Porsgrunn

Porsgrunn:

Hos: Klinikk Siv Asdal
Adresse: Elvebakken 7. Porsgrunn

Bestill time her

Sandefjord

Hos: Klinikk Odden
Adresse: Storgata 8, Sandefjord

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Tønsberg

Hos: Klinikk Estetikk
Adresse: Kong Sverres gate 4, Tønsberg

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Nimos fagleder for plastikkirugi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg og medisinsk ansvarlig

Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel. Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget. Han har svært lang erfaring med liposculptur og bukplastikker, samt lang erfaring med ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 2500 neseplastikker.

Mer enn 15000 gjennomførte plastikkirurgiske operasjoner

Mer enn 5000 brystoperasjoner

Mer enn 1500 bukplastikker

Mer enn 2500 neseoperasjoner

Mer enn 6000 fettsuginger/figurforminger

Kort om silikonpupper

Silikonpupper er en type plastisk kirurgi som er ment for å forme brystene slik som du ønsker. Nimo har en av Norges mest erfarne plastikkirurger. Vårt mål er å hjelpe deg med å føle deg vel, det gjør vi ved å gi deg et resultat som du blir godt fornøyd med.

Praktisk info

Markedets beste protesegaranti – 10 års garanti

(gjelder pasienter operert ved Nimo klinikken fra og med 01.01.20)

 

Nimo klinikken har markedets beste protese garanti som medfører at du får:

 • Gratis operasjon dersom du utvikler hard kapsel (baker grad 3 og 4) innen 10 år.
 • Gratis operasjon ved ruptur påvist ved MR innen 10 år.
 • Garantien gjelder i 10 år fra du la inn våre Motiva proteser for første gang.
 • Garantien gjelder også dersom du har vært gravid og ammet.
 • Du må bytte til samme type protese og plassering.
 • Garantien gjelder ikke dersom du har hatt proteser tidligere eller du har hatt annen behandling av brystet før eller under garantiperioden (f.eks. brystløft, brystkreft, strålebehanling e.l.). 
 • Garantien forutsetter at du har vært til kontroller og fulgt våre retningslinjer etter operasjon, og at du har blitt operert ved Nimo klinikken. Reoperasjon må skje ved Nimo klinikken. 

Videre har Motiva 10 års garanti mot produktfeil og hard kapsel, med forutsetning at pasienten har registrert seg på https://register.motivaimagine.com/. Du kan kan lese mer om Motiva sine garantier på deres hjemmeside: https://motiva.health/motiva-implants/product-warranty/ 


Priser og størrelser

Det er ingen prisforskjell i forhold til størrelse. Pris for brystforstørrelse varierer avhengig av rund eller dråpeformet/anatomisk (ergonomix) protese, og om det benyttes mini-arr teknikk. 

 

Pris for å bytte silikon 

Protese bytte koster fra kr. 35.000,- avhengig av valg av protese og hvor omfattende inngrepet blir. 

 

Hva koster det å fjerne silikon?

 

Å fjerne silikonproteser koster fra kr. 16.000,-. Prisen er avhengig av om det er behov for å fjerne kapsel hinnen eller ikke. 

Er det en risiko med silikonpupper?

Det er  liten risiko forbundet med å legge inn silikonproteser. Det vil imidlertid alltid være en viss risiko for følgende komplikasjoner: 

 • Infeksjon
 • Blødning
 • Nedsatt følelse i huden og brystvorten
 • Dannelse av hard kapsel rundt protesen.

Det er imidlertid sjelden disse komplikasjonene oppstår og etter at Dr. Haug endret sin teknikk i 2008 og bruker en spesialpinsett har han ikke hatt en eneste blødning i forbindelse med brystprotese operasjoner. Han har alene operert med en 4000 pasienter.

Andre spørsmål og fakta

Hvor mange har silikonpupper i Norge?

Det finnes ingen offentlig register i Norge som registrerer pasienter som har lagt inn brystproteser. Helsedirektoratet anslo i 2003 at det var mellom 70 og 100000 kvinner i Norge som hadde brystimplantater. Etter dette har det bare blitt mer vanlig og akseptert å legge inn brystproteser, slik at tallet i dag trolig er betydelig høyere.

 

Silikonpupper og mammografi, er det noe man bør tenke på?

Det anbefales at man følger vanlige retningslinjer i forhold til å undersøke brystene. Det er derfor viktig å følge det anbefalte mammografiprogrammet. I stedet for mammografi kan det være bedre å gjøre ultralyds undersøkelse, fordi denne undersøkelsen ikke klemmer brystet. 

 

Silikonpupper og graviditet

Det går bra å være gravid og amme med silikonproteser. Det er imidlertid slik at graviditet og amming til en viss grad øker faren for å få kapsel. 

 

Fjerne silikon

Dersom man ikke lenger er komfortabel med å ha silikon proteser er det enkelt å fjerne de. Det er svært sjelden at dette er situasjonen. De aller fleste venner seg raskt til å ha en protese og opplever det som helt naturlig. 

 

Silikonpupper og kreft

Bortsett fra en svært sjelden kreftform ALCL (anaplastic large cell lymphoma) er det ikke påvist økt risiko for brystkreft dersom man har brystproteser. Studier har påvist at kvinner med brystproteser raskere oppdager kuler i brystet enn andre kvinner. Dette henger trolig sammen med at kvinner med brystproteser er flinkere til å undersøke brystene. Det er imidlertid viktig å følge de vanlige anbefalingene fra helsemyndighetene. Etter en brystkreftoperasjon er en av alternativene å legge inn en protese for å gjenskape et normalt bryst. Dette blir da vanligvis utført på et offentlig sykehus.

 

Kan man bruke sports bh med silikonpupper?

Etter at en har lagt inn brystproteser skal en bruke en godt støttende sports BH de første 4 ukene. De første 6 månedene anbefaler vi at du ikke bruker push-up BH. Etter dette bruker du BH som tidligere og bruke en BH som passer til situasjonen, ved sport er det en fordel å bruke en godt støttende sports BH.

 

Er det farlig å fly med silikonpupper?

Mange spør om det er farlig å fly når man har brystproteser. Det er det ikke, det er ingen risiko forbundet med å fly, hoppe i fallskjerm eller andre aktiviteter. Når alt er tilhelet etter operasjonen er det ingen begrensninger.

 

Silikonpupper og trening

De første fire ukene etter at vi har lagt inn brystproteser bør du ikke trene. Etter dette kan du begynne å trene. Du bør begynne litt forsiktig og  gradvis og øke intensiteten. Vanligvis er du tilbake til normal treningsintensitet etter 2 uker.

 

Er det noe man burde passe på i forbindelse med trening?

Det er ikke noe en må passe spesielt på i forhold til trening. Generelt må du prøve deg fram og unngå det som er vondt og føles ubehagelig. Det er ikke slik at alle tilheler likt, noen vil trenge lenger tid. Størrelsen på protesen vil også påvirke hvor lang tid det tar før alt er tilhelet og du kan trene helt som normalt.

 

Er det noen aktiviteter som man burde unngå med silikonpupper?

Det er ingen aktiviteter en ikke kan gjøre etter å ha lagt inn brystproteser. I starten bør en være litt forsiktig med styrkeøvelser som går direkte på brystmuskelen, spesielt dersom protesene er lagt under muskelen.  

Metoder og teknikker

Hybrid teknikk 

Det siste innen brystforstørrelse er å velge en moderat stor protese og øke volumet med å transplantere fett til brystet. Dersom du har lite vev i brystet og dermed får liten polstring over protesen kan man også øke volumet ved å transplantere fett på samme måte. Dersom du har gått ned i vekt og fått rippling av protesen kan man gjøre en fettransplantasjon for å øke volumet og redusere rippling. Pris for denne prosedyren er fra kr. 23.000,-.

 

Mini-arr

Ved hjelp av spesialutstyr kan man lage en åpning som er mye mindre og få et arr som er mindre enn 3 cm. Dette krever en spesial lyshake  og en innførings trakt (Keller funnel) som gjør det mulig for plastikk kirurgen å få protesen inn gjennom den lille åpningen. Forutsetningen er at man benytter en myk protese fra Motiva. 

 

Fett til bryst

Dersom du ikke ønsker silikonprotese eller ikke tåler silikonproteser kan man velge brystforstørrelse med eget fett. Det er en mer omfattende operasjon og det er begrensninger i forhold til størrelse og at det blir likt.

 

Rippling 

Rippling betyr at protesen blir liggende med små folder som oppstår enten fordi silikon geleen har endret form permanent, fordi protese lommen har blitt større, at polstringen (brystvevet) over protesen har blitt tynnere eller en kombinasjon av disse forholdene. Dersom man transplanterer fett til brystet vil polstringen (brystvevet) bli tykkere, trykket mot protesen blir større og brystet vil stramme tettere rundt protesen. Dette vil i beste fall føre til at rippling blir borte. 

 

Arr behandling

Etter en plastikkirurgisk operasjon vil det alltid bli et arr. Arrets størrelse avhenger av type operasjon. Våre plastikk kirurger er opptatt av å etterlate et penest mulig arr, og syr alltid inne i huden som gjør at det ikke vil være merker etter stingene. For å få et penest mulig arr bør man tape arret så lenge det er rødt. Det er også mulig å gjøre arr-forbedrende behandling ved Nimo klinikken etter operasjon. Vi tilbyr microneedling og laserbehandling av arrene. Det er viktig å begynne mens det fremdeles er aktivitet i arret, at det er rødt. Det er imidlertid aldri for sent å behandle arret. 

Før operasjonen

Kan jeg få se noen før og etter bilder?

Vi har et avansert 3-D system som framstiller hvordan brystet ditt blir etter operasjonen. I dette systemet kan vi legge inn forskjellige størrelser og typer proteser. Vi har også som eneste klinikken i vårt område mulighet for AR, augmented reality, der du kan se deg selv på en skjerm med nye bryst. 

 

Bør jeg ha silikon under eller over muskelen?

Man kan plassere en protese enten direkte under brystkjertelen eller delvis under brystmuskelen. Dersom du har nok vev i brystet, mer enn 3 cm pinch er det ingen grunn til å legge protesen under muskelen. Dersom du har lite vev i brystet, mindre enn 2 cm pinch, anbefaler vi at protesen legges under muskelen. Har du lite vev blir det lite polstring over protesen og protesen vil bli mer synlig og kjennbar, faren for dette blir redusert dersom man legger protesen delvis under muskelen.

 

Hva koster silikonpupper?

I Norge har vi foreløpig relativt lave priser på brystproteser. Prisen vil variere mellom forskjellige protese produsenter, type protese og måten man legger inn protesen på. Den vanligste og tryggeste måten å legge inn en protese på er gjennom et snitt i brystfolden. Med spesialutstyr og en myk elastisk protesetype kan man bruke en såkalt mini arr teknikk og få et arr som er mindre enn 3 cm, litt avhengig av hvor stor protese man legger inn. Det blir et tillegg i prisen på 2000 ved mini-arr teknikk. Ved Nimo klinikken bruker vi bare Motiva proteser fordi vi mener dette er de beste protesene. De er imidlertid også dyrest. Å legge inn en Motiva protese hos oss koster fra 35000 og opp til 40000.

 

Hva bør jeg tenke på hvis jeg vil ta silikon i utlandet?

Det er ikke noe i veien for å ta en silikon operasjon i utlandet. Det er imidlertid viktig at du snakker språket godt da det er mange små detaljer som det er viktig å få fram. Videre må du tenke på at det kan oppstå komplikasjoner og du må regne med å måtte reise tilbake til klinikken du ble operert for å få hjelp. I utlandet er det ikke alltid plastikk kirurger som tilbyr operasjoner, det er viktig at du undersøker om kirurgen er godkjent plastikk kirurg. I utlandet kan det være større risiko for mer hissige bakterier som kan være vanskeligere å behandle enn i Norge. Det er heller ikke sikkert at man har samme standard på hygiene som vi har i. Før du bestemmer deg for operasjon i utlandet bør du tenke deg nøye om og være sikker på at du er i trygge hender.

 

Hvilken teknikk er best?

Det er tre forskjellige måter å legge inn en brystprotese på. Enten via brystfolden, via brystvorten eller via armhulen. Den metoden som blir mest brukt verden over er via brystfolden. Fordelen med armhulen er at arret blir skjult inne i armhulen og borte fra brystet. Ulempen er at det er større risiko for at protesen blir liggende feil og at man ikke får forsterket nedre del av protese hulen slik at protesen kan gli for langt ned etter operasjonen. Fordelen med å legge protesen inn gjennom brystvorten er at det det ofte blir et lite synlig arr, ulempen er at dersom arret ikke blir så pent vil det synes hele tiden. Det er også større risiko for at protesen blir liggende feil og man får ikke forsterket nedre del av protese hulen slik at det er større fare for at protesen glir for langt ned etter operasjonen. Fordelen med å legge protesen inn gjennom brystfolden er at man får god oversikt over protese hulen og det er liten risiko for at den blir liggende feil, videre kan man forsterke nedre del av protese hulen når man lukker såret, dette sikrer at protesen ikke glir nedover etter operasjonen. Selv om arret kan bli litt synlig vil det ikke synes når du står da brystet vil skjule arret. Med mini-arr teknikk kan man lage arret i brystfolden kortere og ofte under 3 cm. Oppsumert vil jeg (Morten Haug) si at metoden det en legger inn protesen vis brystfolden er den beste metoden som sikret det beste resultatet med minst risiko for overraskelser. 

 

Hvor lenge holder silikonpupper?

Tidligere anbefalte man å bytte proteser etter 15-20 år. Vi bruker Motiva proteser og de er av så høy kvalitet at det muligens ikke vil bli behov for å bytte de. Grunnene til å bytte protese er at den med tiden vil kunne bli slitt og skadet, videre at den over til vil kunne skape irritasjon av bryst vevet rundt protesen. Dette kan føre til væskedannelse i protese hulen og at man får en fortykkelse av hinnen rundt protesen som vil medføre det vi kaller kapseldannelse. Foreløpige studier viser at Motiva protesene gir mindre risiko for disse tilstandene. Dette igjen vil kunne medføre at man kan ha disse protesene lenger før de bør byttes.

 

Er silikonpupper myke eller harde?

Brystproteser er bygget opp av en utvendig silikon pose som er fylt med silikongele med varierende egenskaper. Vi snakker om geleens kohesivitet og elastisitet. Høy grad av kohesivitet medfører at selv om en skjærer igjennom geleen beholder den sin form, den flyter ikke utover. Med høy grad av elastisitet menes i hvor stor grad geleen endrer form betinget av tyngdekraften. Med høy grad av elastisitet endre protesen form betinget av tyngdekraften, dette medfører at protesen blir dråpeformet når man står. Med liten grad av elastisitet endrer ikke protesen form betinget av tyngdekraften. Motivas proteser er alle med høy grad av viskositet. Det vil si at geleen ikke flyter utover dersom den skulle bli skadet. Motivas proteser er runde, men de er fylt med gele med forskjellig elastisitet. Den runde (RS) er fylt med lav grad av elastisitet og er alltid rund. Den dråpeformede protesen Ergonomix (ERS) er fylt med høy grad av elastisitet og får en dråpeform når du står. Det er slik et bryst er og vil gi det mest naturlige resultatet. Denne protesen og også myk og det er lettest å legge den inn gjennom en liten åpning.

 

Hvor mye tåler silikonpupper?

En silikonprotese av høy kvalitet tåler svært mye og vil ikke endre form betinget av klem og støt. Dersom en vrir en høykvalitets protese rundt vil den gå tilbake til sin normale form, videre kan man klemme den helt flat uten at den endrer form.

 

Vil en silikonprotese kunne lekke?

Silikon av høy kvalitet vil i svært liten grad lekke ut gjennom protese posen. Motiva protesene er fylt med høykvalitets silikon, videre er det et sjikt mellom geleen og posen som hindrer lekkasje, såkalt BluSeal. Dette gjør Motiva protesene svært sikre og gir redusert risiko for lekkasje. 

 

Finnes det en måte å finne ut hva slags proteser jeg har dersom jeg har mistet papirene og klinikken har lagt ned?

 Det er absolutt mulig. Motiva protesene har som eneste produsent utstyrt protesene med en chip som inneholder informasjon om protesen. Dette kan leses av med et enkelt apparat som man holder mot brystet.

 

Finnes det alternativer til silikonpupper?

Dersom man ikke ønsker silikon proteser eller ikke kan ha proteser kan man fylle brystet med eget fett, fett transplantasjon. Det er imidlertid begrenset hvor mye fett man kan transplantere og det er usikkert hvor mye fett som overlever. 

 

Kan man gjøre noe med rippling og dårlig polstring over protesene?

Dersom man er slank og har lite vev i brystet eller har gått mye ned i vekt og fått rippling kan man transplantere fett til brystvevet over protesene. Dette er en ny metode og kalles Hybrid teknikk. Det er begrenset hvor mye fett man kan transplantere og det er usikkert hvor mye fett som overlever. Jo mindre en transplanterer desto mer vil overleve, dette er fordi fettcellene er følsomme i forhold til trykk, jo mer man transplanterer jo høyere blir trykket.

 

Kan man få støtte til silikonpupper?

Man kan ikke få støtte til å legge inn silikonproteser. Dersom det er medisinsk indikasjon for å legge inn proteser kan man få utført operasjonen på offentlige sykehus. Dette er imidlertid ikke en prioritert oppgave.

 

Kan man få lån til silikonpupper?

Det er mulig å få lån til operasjoner. Du må forhøre deg hos din bank i forhold til hva de kan hjelpe deg med. 

 

Tilbyr Nimo finansieringsmuligheter?

Vi tilbyr mulighet for delbetaling. Dersom du har spørsmål om dette må du ta kontakt med oss.

 

Hvilken størrelse anbefales for meg?

Det er slik at det er brystets bredde som har størst betydning for hvilken størrelse du bør velge. Brystets bredde er en begrensende faktor i forhold til hvor bred protese man kan legge inn og det er direkte sammenheng mellom bredde og volum. Jo bredere protese jo større volum. Under konsultasjonen med plastikk kirurgen vil man gjøre flere målinger og målene vil avgjøre hvilken størrelse du bør velge og om den bør legges over eller under brystmuskelen. 

Under operasjonen

Kjenner man noen smerter under operasjonen?

Operasjon utføres i sedasjon i kombinasjon med lokal bedøvelse. Dette medfører at du ikke vil oppleve smerte under operasjonen.

Etter operasjonen

Har man smerter etter operasjonen?

Vårt mål er at du skal våkne på oppvåkningsavdelingen i en varm seng uten smerte. Vi er veldig opptatt av å sette en god lokalbedøvelse som virker godt etter at du har våknet. Etter hvert som lokalbedøvelsen går bort vil du ha behov for smertestillende tabletter. Vi lager et opplegg for deg som du skal følge i noen dager. Man er vanligvis over kneiken etter 3-4 dager, etter dette vil det være lite behov for smertestillende.

 

Hvor lenge er silikonpupper hovne?

Til å begynne med vil du oppleve at brystene er hovne og at protesene kan stå litt høyt. Vanligvis er hevelsen borte etter 2-3 mnd., og brystet har i stor grad fått sin form. De kan imidlertid endre seg noe helt fram til ett år etter operasjonen.

 

Hvordan er tiden etter operasjonen?

Første uken etter operasjonen skal du ta det rolig og gjøre minst mulig fysisk aktivitet. Når den første uken har gått kan du begynne å gjøre mer og gå rolig tur. Du bør vente i fire uker før du begynner å trene. Du begynner forsiktig og bruker et par uker på å komme tilbake til full intensitet. Dersom protesen er lagt under muskelen bør du være forsiktig med styrkeøvelser som berører brystmuskelen de første 3 månedene etter operasjonen.

 

Kan man oppleve noen bivirkninger med silikonpupper?

Det er ikke påvist noen bivirkninger som er forbundet med reaksjon på protesen. Det kan imidlertid oppstå komplikasjoner som infeksjon, blødning, nedsatt følelse og kapseldannelse. Ved kapseldannelse vil protesen kjennes hard ut.

 

Kan man oppleve permanente smerter med silikonpupper?

Det er svært uvanlig å oppleve kroniske smerter i forbindelse med brystproteser. Det er veldig viktig at man har lite vondt til å begynne med, at man våkner uten smerter. Dersom man har mye vondt til å begynne med vil dette trigge en smerte refleks som lettere kan føre til mer langvarige smerter. Det er derfor vi er opptatt av å sette en best mulig lokalbedøvelse for å forebygge mot smerte etter operasjonen og for at du skal få den best mulige opplevelsen.

 

Kan silikonpupper sprekke?

Med tiden kan en silikonprotese sprekke. Det er derfor viktig at du velger en protese med best mulig kvalitet. Høy kvalitet på silikon produktet er den beste garanti for at det det ikke blir lekkasje, at protesen bevarer formen, at den ikke sprekker og at det blir minst mulig reaksjon på protesen.

 

Har man rett på sykemelding etter operasjonen?

Dersom det ikke er medisinske grunner for operasjonen kan man ikke få sykemelding.  Vanligvis er det kosmetisk indikasjon for å legge inn silikonproteser og man kan da ikke få sykemelding.