Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ultralyd i Drammen

ultralyd

 Hos Nimo får du:

  • Kort ventetid
  • Time uten henvisning
  • Kveldsåpent
  • Lørdagsåpent
  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
ultralyd
Priser for Ultralyd

3D Ultralyd fra:

1.500,-

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

gynekolog/">

Booke time?

Våre gynekologer

Sabine Ehrig

Sabine Ehrig

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Dr. Sabine Ehrig er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2006 fascinert av landets natur og mennesker. Hun studerte medisin ved Georg August universitet Gøttingen i Tyskland med avsluttet eksamen i 2002.

Spesialistutdannelsen utført ved Asklepios klinikken i Goslar/Tyskland og Helgelandssykehus Sandnessjøen med avsluttet spesialisteksamen i Tyskland i gynekologi/obstetrikk 2009. Hun har jobbet med gynekologi/obstetrikk siden 2002 med erfaring fra Tyskland og Norge. 

Sabine har jobbet som overlege ved Helgelandssykehuset fra 2009-2018. 

Fra 2018-2019 jobbet hun som gynekolog spesialist ved sykehus i Vestfold/Tønsberg. 

Sabine har jobbet i mange år med alle spekter innen gynekologi/obstertikk, med også bred kirurgisk erfaring. Hun viser spesiell interesse innen vulvalidelse, fremfallsproblematikk og urogynekologi.  

Sunniva Jacobsen Hochnowski

Sunniva Jacobsen Hochnowski

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Sunniva er utdannet cand.med ved Jagellonian University i Krakow, Polen, og startet turnustjeneste i Drammen i 2007. Hun har jobbet som gynekolog ved Drammen sykehus siden 2009 der hun også fullførte spesialistutdanningen sin.

Sunniva er spesialist i gynekologi og fødselshjelp. Hun har erfaring både fra sykehus og privat praksis med utredning og behandling av blant annet uregelmessige blødninger, celleforandringer, hormonforstyrrelser, prevensjon, infertilitet/barneønske og oppfølging i svangerskap.

Merete Blakstad

Merete Blakstad

Spesialist på ufrivillig barnløshet og spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Merete  har arbeidet med barnløshet siden 1988. Tidligere har hun jobbet på Infertilitetsklinikken på Ullevål Sykehus og Volvat og en gynekologisk klinikk i Oslo.

Hun har lang og bred erfaring når det gjelder  utredning  og behandling av barnløse par og single kvinner.

Merete utfører blant annet på kvinnen: Undersøkelse av eggledere  (HyCoSy) , priming før IVF og stimulering av eggstokkene med tabletter  eller sprøyter.

På mannen: sædprøve (swim up) og ultralyd av testikler og bitestikler. 

Merete gjør også vanlig gynekologiske undersøkelser med celleprøve og ultralyd av underlivet. Hun utreder blant annet plager ved overgangsalderen.

Ved vanlige gynekologiske undersøkelser tar man som regel alltid innvendig ultralyd. Tidlig ultralyd gjøres under graviditet fra uke 5 ½ – 6.

En tidlig ultralydundersøkelse av gravide fastslår om det er liv og om graviditeten ligger i livmoren. Man kan også se hjerteslaget og om det er ett eller flere fostre.

 

En ultralyd mellom uke 11 – 13 er det gunstigste tidspunktet for å undersøke utviklingen av fosteret. Her kan man fremstille mye av anatomien, inkludert armer og ben. Noen lurer på kjønn og vi kan se antydning til kjønnsorganer, men det er vanskelig å vurdere om det er gutt eller jente. Vi vurderer fosterets størrelse og utvikling, og vi ser etter neseben. Det kan også i denne perioden undersøkes for nakkefold, noe som kan være tegn på risiko for hjertefeil eller kromosomfeil hos fosteret. Dersom vi oppdager misdannelser ved undersøkelse hos oss vil vi henvise videre til ekstra ultralydundersøkelse og eventuelt blodprøver hos fostermedisinsk avdeling i Oslo. 

 

Ultralyden kan utføres abdominalt, det vil si utenpå mors mage. Av og til gjør vi den vaginalt hvis livmoren til kvinnen er vendt bakover eller hvis hun er litt overvektig, slik at vi kommer nærmest mulig det vi skal undersøke. 

 

Et fosters organer er ferdigutviklet fra uke 16 i svangerskapet, og de fleste normale forhold som kan fastslås fra og med uke 18 vil utelukke de fleste fysiske misdannelser. Mellom uke 18 – 20 kan man få utført en grundig organrettet ultralyd. Dette er et screeningtilbud til alle gravide og foretas vanligvis på lokalsykehus. I denne perioden fastsetter man termindato og kjønn, og sjekker morkakens plassering.

 

Vi utfører også tilvekst og trivselskontroller gjennom siste halvdel av svangerskapet. Her undersøker vi anatomien og vi måler størrelsen på fosteret slik at vi kan gjøre en vekstvurdering. Vi måler også fostervannsmengden og måler blodstrømsmåling i navlesnoren for å vurdere sirkulasjonen i navlesnoren. Denne undersøkelsen gjøres i 2D. 

 

Vi tilbyr også 3D – ultralyd hos gynekolog. Dette anbefaler vi å gjøre i uke 24 – 30 ettersom det da er mest gunstig plassforhold i livmoren. En 3D – ultralyd kan uansett være en teknisk vanskelig undersøkelse fordi flere betingelser må være tilstede for å lage gode bilder. Fosterets ansikt må være vendt oppover mot mors mage. Det må være nok fostervann omkring ansiktet og ansiktet må ikke være dekket av armer, ben eller morkake. Gode 3D bilder kan derfor ikke garanteres. 

 

I forbindelse med en 3D – ultralyd starter vi alltid med en vanlig 2D – ultralyd der vi undersøker hvilket leie fosteret ligger i, kontrollerer fosterets utvikling og vi vurderer mengden med fostervann. Vi måler størrelsen på fosteret slik at vi kan estimere vekt og vurdere tilvekst.  

 

Nimo klinikken har erfarne gynekologer og svært avanserte ultralydapparater som gir bilder i 3D og 4D, og du får selvfølgelig med deg bilder.