Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

FAQ – ofte stilte spørsmål

Hva trenger du hjelp med?

Finn svar på ofte stilte spørsmål her.

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Nimo klinikken

Er Nimo klinikken en privat eller offentlig medisinsk klinikk?

Nimo klinikken er en privat medisinsk klinikk som tilbyr tverrfaglige helsetjenester innen plastikkirurgi og kvinnehelse.

Jobber Dr. Willumsen også privat?

Dr. med. Nina Willumsen  jobber som avtalespesialist ved Dr. Willumsens kvinneklinikk, som er en offentlig tjeneste. Dr. med Nina Willumsen jobber med privat gynekologi ved Nimo klinikken to kvelder i uken, mandag og torsdag. Bestill time online her.

Hvor er Nimo klinikken lokalisert?

Nimo klinikken har per i dag en fysisk klinikk i sentrum av Drammen, og er tilgjengelig for utvalgte tjenester ved klinikk på Majorstuen i Oslo. Vi er likevel tilgjengelige for våre pasienter fra hele Norge gjennom vårt digitale tilbud. Bestill videokonsultasjonved å sende mail til [email protected] eller kontakt oss på tlf 31 30 09 11  dersom du har noen spørsmål.

Timebestilling

Hvordan bestiller jeg ny time?

Ta kontakt med oss på tlf 31 30 09 11, mail [email protected]  eller gjennom online booking her. Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Vi anbefaler derfor at du bestiller time gjennom digitalt bookingsystem her eller sender oss en mail om du vil gjøre det enkelt og spare tid.

Hvordan endrer jeg allerede oppsatt time/booking?

Dersom du ønsker å endre allerede oppsatt time. og du har bestilt timen online,  er det enkleste å endre denne via online booking siden her. På denne siden trykker du på “se dine timer”, og du kan enkelt endre denne timen. Husk at du må benytte samme telefonnummer som du brukte da du bestilte time online. 

Alternativt sender du mail til [email protected].

Hvordan avbestiller jeg en time?

Dersom du har bestilt timen online kan du logge inn på samme sted og gjøre endringer på timen din. Alternativt sender du en mail til [email protected] og gir beskjed om at du ønsker å endre/avbestille timen din. Dette må skje senest 24 timer før (kun virkedager) og innen kl. 08:00 før siste arbeidsdag før konsultasjonen skal finne sted, ellers vil timen bli belastet.

Trenger jeg henvisning fra lege for å bestille time hos Nimo klinikken?

Hos Nimo klinikken trenger du ikke henvisning fra lege for å kunne booke time. Dersom du blir henvist til oss fra din lege, vil du bli kontaktet direkte av oss for å avtale time hos en av våre spesialister.

Jeg ønsker å booke time, men er usikker på hvilken behandler jeg skal velge. Hva gjør jeg?

Se vår veileder for valg av behandler her. Hvis du fortsatt er usikker, ta kontakt med Nimo klinikken på tlf 31 30 09 11 eller send e-post til [email protected] så hjelper vi deg til riktig behandler.

Behandleren jeg ønsker å gå til har lang ventetid. Hva gjør jeg?

På Nimo klinikken har vi flere dyktige og erfarne behandlere som kan hjelpe deg. Les gjerne om hvilken behandler du kan velge her, eller ta kontakt med oss på mail [email protected] eller telefon 31 30 09 11 for å finne en løsning.

Oppfølging i etterkant av konsultasjon

Jeg ønsker å sette opp en ny oppfølgingstime. Hva gjør jeg?

Som regel avtales en oppfølgingstime under konsultasjonen med din behandler. Dersom dette ikke er gjort kan du bestille time online her, eller ta kontakt med oss på mail [email protected] eller telefon 31 30 09 11  så hjelper vi deg med å finne et tidspunkt som passer.

Jeg har spørsmål rundt min behandling/medisin. Hva gjør jeg?

Dersom du har spørsmål knyttet til din anbefalte behandling, medisin, øvelser eller lignende, anbefaler vi at du bestiller en ny konsultasjon/kontroll. Det kan du gjøre her.

Resepter

Jeg ønsker en ny/oppdatert resept. Hva gjør jeg?

Dersom det er en allerede utstedt resept, kan du logge inn på helsenorge.no hvor alle resepter finnes tilgjengelig. Dersom du ønsker en ny resept, send oss en henvendelse på mail [email protected] for bestilling av time eller telefonkonsultasjon slik at vi kan hjelpe deg med en vurdering av helseproblemet.

Sykemelding

Jeg trenger en sykemelding. Hva gjør jeg?

Dersom du har behov for sykemelding må du bestille time hos din lege. Behov for sykemelding vil bli avklart gjennom undersøkelse/dialog mellom deg og din lege under konsultasjon.

Plastisk kirurgi

Det er helt naturlig å sitte på mange spørsmål når man vurderer en plastisk operasjon, enten den er kosmetisk eller medisinsk begrunnet. Den beste måten å få en grundig og faglig god vurdering på er gjennom en konsultasjon hos en av våre erfarne plastikkirurger hos oss på Nimo klinikken. Denne konsultasjon er uforpliktende, og du vil få personlig råd og veiledning ut i fra dine ønsker og utgangspunkt. Ta kontakt med oss, så finner vi en time til konsultasjon. Ta kontakt med oss på mail [email protected] eller tlf. 31 30 09 11.

Hva er forskjellen på rekonstruktiv kirurgi og plastisk kirurgi?

Rekonstruktiv kirurgi foretas i de tilfeller der det foreligger en nedsatt funksjon eller abnormaliteter i utseendet som følge av en ulykke, sykdom eller andre medfødte misdannelser. For denne typen kirurgi er det som regel en medisinsk begrunnelse for at et inngrep kan og bør gjennomføres

I kosmetisk/plastisk kirurgi gjenskaper man kroppens naturlige former og strukturer for å forbedre utseendet og øke selvfølelsen. Eksempler på slike inngrep er brystforstørrelse, neseoperasjon, fjerning av tunge øyelokk, fettsuging og bukplastikk. Kosmetisk kirurgi blir som en hovedregel ikke dekket av det offentlige, med mindre det foreligger medisinske begrunnelser for dette, som for eksempel brystreduksjon eller bukplastikk i forbindelse med en slankeoperasjon.

Hvor lang tid tar det før jeg kan trene igjen?

Rekonvalesenstiden varierer stort på de ulike inngrepene, og hver pasient takler smerte på på individuelt vis. Kirurgen skriver ut lindrende medikamenter tilpasset din operasjon for å minimere ubehag og smerter. Generelt kan man si at fettsuging, brystforstørrelser og inngrep som inkluderer stramming av muskulatur krever en lengre rekonvalensenstid enn for eksempel en neseoperasjon eller operasjon av utstående ører.

Ved fettsuging benytter imidlertid Nimo-klinikken seg av markedets ledende fettsugingslaser – Lipolife fra Alma Surgical, som både smelter fettet og suger det ut i én og samme kanyle. Prosedyren fører til langt mindre smerter enn ved tradisjonelle fettsugingsmetoder, og pasienten trenger kun lokalbedøvelse under inngrepet. Nimo-klinikken er først ute i Norge med å ta i bruk dette avanserte utstyret, og metoden gir som regel en rekonvalsens med mindre smerter enn ved andre metoder.

Ved brystforstørrelser skal man være i absolutt ro de første to døgnene etter operasjonen og ha overkroppen så høyt som mulig. De neste ukene kan du bevege deg forsiktig rundt, men det er svært viktig at brystene ikke påføres slag eller støt på noen måte. De fleste er borte fra jobb den første uken etter operasjonen. Deretter skal du unngå alt hardt fysisk arbeid og trening i opptil to måneder. Vårt råd er å begynne svært forsiktig med rolige spaserturer, men spesifikk trening av brystmuskulaturen, som for eksempel armhevinger og lignende, skal unngås i det første tre månedene etter inngrepet. Etter cirka fire uker kan du begynne å mosjonere forsiktig på en ergometersykkel, men du skal ikke bli svett og andpusten i denne tiden. Jogging og annen aktivitet som medfører støt på brystene skal unngås helt de første seks ukene. Massasje er også utelukket i denne perioden. Vårt viktigste råd utover dette er å lytte til kroppens signaler.

Er det farlig å ta plastiske operasjoner?

På seriøse klinikker med erfarne kirurger opplever pasientene bare unntaksvis komplikasjoner i forbindelse med kirurgiske inngrep. Det er likevel viktig å presisere at alle kirurgiske inngrep – enten de er kosmetisk eller medisinsk begrunnet – medfører en viss grad av risiko. Det er derfor svært viktig at man følger legens og kirurgens råd og veiledning til punkt og prikke etter en operasjon.

Hvordan vet jeg hvilken størrelse jeg bør ta på brystimplantatet mitt?

Vi er opptatt av at du skal være fornøyd. Samtidig må du ha realistiske forventninger til hva en brystforstørrelse skal gjøre for deg. For oss på Nimo-klinikken er det det svært viktig at du ønsker å gjøre dette av de riktige årsakene. Derfor vil vi eksempelvis verken anbefale eller utføre en brystforstørrelse som er uproporsjonal med kroppsstørrelsen eller fasongen din forøvrig. Under en konsultasjon vil vi sammen finne ut hva som passer din kropp best.

Forandrer stemmen seg etter en neseoperasjon?

Noen pasienter kan oppleve en liten endring i stemmen etter en neseoperasjon, men dette forekommer relativt sjeldent. Slike endringer er som regel også forbigående, og etter en tid vil stemmen høres ut som før. Mennesker som lever av stemmen sin, som for eksempel sangere og skuespillere, bør i forkant dele bekymringene sine med kirurgen før en beslutning om en neseoperasjon bør tas.

Kan personer under 18 år få utført plastiske operasjoner?

Man må være fylt 18 år for å få utført en plastisk operasjon på Nimo-klinikken. Vi følger svært strenge, etiske regler for plastisk og kosmetisk kirurgi. Dersom vi opplever at en pasient har helt urealistiske forventninger, eller fremstår som psykisk ustabil, vil vi ikke utføre inngrep på vedkommende.

Unntaket om aldersgrense kan for eksempel være barn som ønsker å få operert utstående ører, men da i samråd med/godkjenning fra foresatte.

Kan silikonimplantater lekke eller sprekke?

Dagens moderne implantater består ikke lenger av væske inne i en lukket pose, og det er ingen fare for lekkasjer slik som tidligere. Om du deler et implantat i to med en kniv vil de fremstå som to faste geléklumper, og kan derfor ikke punktere, eksplodere eller lekke/sive inn i kroppen på noen måte.

Kan man gjøre noe for å minimere hevelser og blåmerker?

Man skal unngå press på de berørte områdene de første ukene etter operasjonen, og generelt må man ta det veldig med ro. Dersom du for eksempel har vært gjennom en brystforstørrelse er det anbefalt å ligge med overkroppen høyt hevet for å hindre ansamling av væsker i operasjonsområdene. Om natten bør man sove i en så sittende stilling som mulig. Dette kan gjøres ved å sove i en recliner-stol den første uken, eller bygge opp god ryggstøtte i sengen med store puter. Følg anbefalingene fra kirurgen nøye for tiden etter operasjonen.

Hvilke ting må jeg huske på før og etter plastisk operasjon?

Det er viktig at du følger anvisningene du får av oss før operasjonsdagen din.

Dersom du fortsatt har spørsmål rundt plastisk kirurgi, ta gjerne kontakt med vår pasientkoordinator Sickan Tveiten på tlf 31 30 09 11 eller mail [email protected]. Hun er ansvarlig for henvendelser og oppfølging knyttet til plastisk kirurgi og vil hjelpe deg slik at du får informasjonen du trenger.