Neseoperasjon / Neseplastikk

Neseplastikk (neseoperasjon) er et av de vanligste inngrepene innen kosmetisk plastikk kirurgi. Det regnes også som å være blant de teknisk vanskeligste å utføre. Det krever inngående anatomikunnskaper, et godt estetisk blikk og lang erfaring for å oppnå et godt resultat med god funksjon.

Alle neseoperasjoner ved Nimo klinikken utføres av Dr. Morten H. Haug som har mer enn 25 års erfaring med nesekirurgi. Han har utført mer enn 1500 neseplastikker, og er blant de mest erfarne i Norge.

Hvorfor velge dette inngrepet?

Flere velger å utføre dette inngrepet fordi de ikke er fornøyd med nesens form: stor tupp, oppadstrebende tupp, hengende tupp, asymmetrisk tupp, høy og krum neserygg, skjev nese, vide nesebor – for å nevne noe. Målet ved en neseplastikk er uansett å oppnå ett naturlig resultat, god funksjon og at nesen er i balanse med ansiktet forøvrig.

Pasientens ønsker er alltid målet ved en neseplastikk. Det er imidlertid klare begrensninger i forhold til hva som kan oppnås, som blant annet hudtykkelse, tidligere skader av nesen og individuell evne til å hele. Ansiktets form og konturer er avgjørende i forhold til hva som både kan og bør gjøres ved en neseplastikk. Disse forholdene vil bli diskutert under konsultasjonen.

 

Hvem kan gjøre dette inngrepet? 

Alle friske personer er egnet til å gjøre en neseplastikk såfremt det er god indikasjon. Det er viktig at personen har realistiske forventninger til resultatet og at en er i psykisk balanse.

Det er også viktig at personen har tenkt nøye gjennom alle sider ved inngrepet og forstått mulige konsekvenser. Vi hos Nimo klinikken mener derfor at en bør være fylt minst 20 år før et slikt inngrep utføres.

Konsultasjon

 Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat, spesielt når det gjelder neseplastikk. Under konsultasjonen vil pasienten få informasjon om inngrepet og muligheten til å stille spørsmål. Det vil også bli vurdert om personen er egnet og hvilken type operasjon som er best.

 Vi vil ta bilder av nesen som dokumentasjon i journalen. Dersom ønskelig kan vi ta 3-D bilder som viser personen før et inngrep og en ide om hvordan det vil kunne se ut etter operasjonen.

Bor personen langt unna og ikke har mulighet til å reise til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et godt resultat etter operasjonen, dog er det viktig med realistiske forventninger.

Du må regne med å bli hoven i kinnene og på overleppen, samt blåmerker under øynene. Det er verst de første 3 dagene etter operasjonen. Når vi tar av bandasjen etter 7-10 dager er mye av hevelsen borte og blåmerkene har begynt å gulne.

 Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en neseplastikk. Du må imidlertid være forberedt på at det kan oppstå blødning, infeksjon, nedsatt luktesans og pustefunksjon.

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos Nimo klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, derfor må en møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi litt informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis 2-3 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter operasjonen.
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen. Dersom en pasient bor mer enn 2 timer med bil fra klinikken må en overnatte i nærheten til neste dag.

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

 • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
 • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
 • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst tre uker.
 • Unngå vann på nesebandasjen etter operasjonen
 • Tape neseryggen kveld og natt de første månedene etter operasjonen

 

Vi ønsker at pasienten kommer til en kontroll etter 7-10 dager. Deretter kontroll etter 6 måneder, 1 år og som oftest 2 år.

 

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

  Materiell- og servicegebyr

  Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

  Artikler

  Se ut som du føler deg

  Se ut som du føler deg

  De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere faktorer kommer i veien for å kunne være på...

  Få en konsultasjon et sted nær deg!

  Få en konsultasjon et sted nær deg!

  Dr. Morten H. Haug kommer hit: Fredrikstad Tønsberg Porsgrunn Gol Hønefoss I tillegg til at du alltid finner Morten hos Nimo klinikken i Drammen. Om Dr. Morten H. Haug Dr Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og...

  Hva er plastikkirurgi?

  Hva er plastikkirurgi?

  Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater...