Brystløft

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Mange kvinner er plaget med hengende bryst og forstørrede brystvorter. Dette kan komme etter graviditet og amming, etter store vekttap eller som en konsekvens av at en blir eldre. Det er også kvinner som utvikler hengende bryst i forbindelse med puberteten.

 

Ved et brystløft flyttes brystvorten og brystvevet oppover, plastikkirurgen omfordeler brystvevet og strammer opp huden. Brystvortene gjøres da vanligvis mindre.

 

Hvorfor velge dette inngrepet?

Det er ulike grunner til å ta et slikt inngrep. Noen har et hengende og tomt bryst, og ønsker å gjøre et løft samtidig som de legger inn en brystprotese. Det er dog vanligvis forbundet minst risiko og best resultat med separate inngrep, altså å først gjøre løftet så senere legge inn en protese.

 

Andre har hengende men store og tunge bryst, og har behov for en brystreduksjon. Et slikt inngrep gir det samme løftet som et brystløft, men reduserer samtidig størrelsen på brystet.

 

Hvem kan gjøre et brystløft?

Personer som er friske og har et hengende bryst kan vanligvis gjøre inngrepet. Et brystløft vil ofte gå utover ammeevnen, så vi anbefaler å vente til en er ferdig med barnefødsler.

Et brystløft regnes som et kosmetisk inngrep og gir vanligvis ikke rett til sykemelding. Dersom pasienten har psykiske problemer, misbruker alkohol eller medikamenter, eller er plaget med spiseforstyrrelser må Nimo klinikken ha et samarbeid og en erklæring fra behandleren eller fastlegen. Dette er viktig for å få avklart om en heller bør vente med operasjonen.

 

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil vi vurdere om pasienten er egnet og hvilken type operasjon som er mest passende. Pasienten vil få god informasjon om selve inngrepet og har muligheten til å stille spørsmål.

Dersom ønskelig kan vi ta 3D bilder med Crisalix av pasienten som viser før og etter – altså en idé om hvordan brystene kan bli seende ut etter operasjonen.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et bryst som står høyere, har mer fylde oppe, er fastere og mindre bevegelig. Du vil få arr etter et slikt inngrep. Vanligvis blir det arr rundt brystvorten, rett ned til brystfolden og i selve brystfolden. Vi lager arrene så kort og små som mulig slik at det blir minst mulig synlig.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med brystløft. Det kan imidlertid oppstå blødning og infeksjon, samt nedsatt følelse i huden og brystvorten. Sistnevnte kommer som regel tilbake etter en tid, men du må være forberedt på at det kan bli varig.

 

 

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos NIMO-klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

  • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
  • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
  • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
  • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
  • Operasjonen tar vanligvis 3-4 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter
  • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

 

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

  • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
  • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
  • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
  • Pasienten må holde overkroppen høyt og ikke bøye seg med hodet ned. Dette er for å forebygge blødning og hevelse

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Artikler

Se ut som du føler deg

Se ut som du føler deg

De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere faktorer kommer i veien for å kunne være på...

Hva er plastikkirurgi?

Hva er plastikkirurgi?

Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater...