Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Flat rumpe
Intervju med plastikkirurg Dr. Morten Haug

 

Kort om Dr. Morten Haug

Morten har jobbet som plastikkirurg i 30 år og driver i dag Nimo Klinikken i Drammen. Han har gjennomført mer enn 10.000 operasjoner, og har lang erfaring som plastikkirurg . Her besvarer han de vanligste spørsmålene han får relatert til temaet «flat rumpe».

Plastikk kirurg Dr. Morten H. Haug

Fakta

Hva regnes som “flat rumpe”?

Det er ingen definisjon på hva en flat rumpe er, det blir hva du selv opplever som bestemmer. Slik vi ser det må det være gode proporsjoner og vi utfører ikke ekstrem varienten som til dels framstilles i media. En BBL operasjon må være nøye gjennomtenkt og vi har 20 års aldersgrense på denne operasjonen.

flat rumpe

Generelle spørsmål

Hva skyldes at man har flat rumpe?

Flat rumpe er betinget av lite fett lokalisert til rumpeballen og hvor  den store rumpe muskelen er lite utviklet. Dette vil i stor grad være genetisk betinget. Hvor mye du trener og hvordan du trene vil i stor grad påvirke volumet av den store rumpemuskelen. Er du for slank vil fett volumet bli redusert og rumpe volumet bli mindre.

Hvorfor har noen flat rumpe når andre ikke har det?

Størrelsen på rumpen er genetisk betinget men også betinget av trening og hvor slank du er.

Får man flat rumpe av å sitte mye?

Man får ikke flat rumpe ved å sitte, men er du lite fysisk aktiv vil dette påvirke rumpens volum. 

Blir rumpa flatere med årene?

Dersom du trente mye som ung og trener mindre som voksen vil rumpe muskelen gradvis bli mindre. Endring av testosteron nivået vil også påvirke  muskelvolumet. Både menn og kvinner får mindre testosteron med alder og dette påvirker muskel volumet. Videre vil fettfordelingen hos kvinner endre seg med alder.

Kan flat rumpe medføre noen problemer?

Flat rumpe vil ikke medføre noe problem bortsett fra at det vil gi redusert styrke.

 

Hvor gammel er man når rumpa ikke vokser noe mer?

Den kroppslige utviklingen stopper vanligvis opp 5-10 år etter at man kommer i puberteten.

Hva kan jeg gjøre for å få en fyldig rumpe?

Du må ikke bli for slank og være i fysisk aktiv. Er du for slank vil dette redusere fett volumet i rumpe området, går du opp i vekt vil fett volumet øke. Målrettet trening av den store rumpemuskelen vil gi økt rumpe volum. En kan også øke muskelvolumet med muskel stimulerende apparater, dette vil kunne gi et synlig økt volum uten trening eller at man både driver målrettet trening og bruker muskelstimulerende utstyr.

Kan kostholdet mitt påvirke formen på rumpa?

Generelt bør du spise sunt. Dersom du går ned i vekt vil også fett volumet i rumpen bli mindre da fettcellene blir mindre. Et sunt og variert kosthold er viktig. Pass på å få i deg nok sunt fett. Nok sunt fett er forutsetningen for for normal hormonbalanse og at du ikke blir for slank.

Kan jeg gjøre noen øvelser for å forme rumpa?

Styrketrening og spesielt trening av den store rumpemuskelen vil gi økt volum.

Jeg har prøvd alt, men ingenting funker. Hva kan jeg gjøre?

Dersom du har normal vekt og driver med styrketrening uten å oppnå det du ønsker er det ikke mer du kan gjøre bortsett fra å tilføre volum enten med et implantat eller å transplantere fett.

Operasjon av rumpa

Er operasjon av rumpa en mulighet?

Det er en mulighet å tilføre volum til rumpe området enten med et implantat eller ved å tilføre fett. Det vanligste nå er å utføre BBL, der vi transplanterer fett til rumpe området.

Begrunnelsen for å gjøre operasjonen må være nøye gjennomtenkt og vi har 20 års aldersgrense for å gjøre BBL.

Hva slags alternativer finnes for operasjon?

Det er to alternativer enten et implantat eller å tilføre eget fett.

Er det bra eller dårlig å operere rumpa?

Dersom du har et normalt rumpevolum vil vi ikke anbefale å transplantere fett til rumpa. Dersom du har lite volum og har mye volum andre steder og at det er områder med uvanlig mye fett kan det være en god løsning med BBL. Du får økt rumpevolum og redusert voluet på et problemområde. Det er imidlertid viktig å ha stabil vekt etter en BBL. Dersom du går mye opp i vekt kan fett volumet på rumpen bli uforholdsmessig stort da de transplanterte fettcellene vil bli større, det er levende fett celler som vil bli større og mindre avhengig av din vekt. Det har vært mye skriverier om BBL i media og ofte blir ekstrem varienten trukket fram. Vi utførte ikke ekstrem varienten, det må være god indikasjon og behovet må stå i forhold til risikoen du tar. Det er viktig med god kommunikasjon med din plastikkirurg, alt må være nøye gjennomtenkt.

Hvorfor ønsker pasienter å operere rumpa?

Ønsket er vanligvis å få et større rumpevolum, da man synes den er for flat og uproporsjonal. 

Hva vil du si til jenter/damer som føler på presset?

Man må aldri la seg presse til en operasjon. Dette må være nøye gjennomtenkt av deg og vi har 20 års aldersgrense for å utføre BBL.

Jeg vil ikke operere meg, men kjæresten min vil at jeg skal det.

Du må aldri la deg presse av andre til en operasjo. En operasjon må ene og alene være betinget av dine ønsker og nøye gjennomtenkt. En slik operasjon er ingen impulshandling og du må være veldig sikker på at dette er noe du ønsker. Er du det minste i tvil må du ikke gjennomføre en operasjon. Vi har 20 års aldersgrense for å utføre BBL.

Kan du fortelle noe om hvordan menn fungerer?

Kvinnelige former blir ofte trukket fram som et kvinnelig ideal. En litt fyldig rumpe regnes av mange å være et kvinnelig attributt. Smaken er imidlertid som baken og det er ingen fasit på dette. Menn oppfattes av mange å være tiltrukket av kvinnelige former og en litt fyldig rumpe, dette er naturligvis ikke riktig og vil variere. 

Hvilken størrelse anbefales hvis man skal operere?

Det er begrenset hvor mye fett en kan transplantere og hvor mye fett som vil overleve. Transplanterer man for mye vil mindre overleve. Volumet vil variere da volumet må stå i forhold til størrelsen du har fra før. Dette vil plastikkirurgen gå nøye igjennom ved konsultasjonen.

Hva slags proteser/innlegg brukes?

Vi bruker ikke rumpe implanteter men transplanterer eget fett. Dette gir et mer naturlig resultat og er det som anbefales av plastikkirurger verden over i dag.

Er det noen negative sider som en operasjon medfører?

Det er ingen direkte negative sider forbundet med BBL. Det er naturligvis alltid en viss risiko ved enhver operasjon. Man kan få infeksjon og blødning, dypt inn i den store rumpemuskelen er det store blodkar dersom man injiserer fett inn i disse kan det gi alvorlige komplikasjoner, derfor injiserer man ikke lenger fett inn i muskelen men kun i fettv

Hvordan kan Nimo hjelpe deg?

Nimos kirurger har hjulpet mange og oppnådd gode resultater om pasientene er godt fornøyde med. Det har hjulpet med å gi bedre selvfølelse og økt livsglede. Nimos kirurger hjelper med BBL / operasjon av rumpa,  og kommer med anbefalinger for at du skal få det resultatet som du ønsker.

Brazilian buttlift (BBL) - priser

Rumpeløft med fettransplantasjon (bbl)
Fra 78.800,-

Info om operasjonen

Før operasjonen

Hvordan er tiden før operasjonen?

Før operasjonen må du vaske deg med en spesiell såpe kvelden før og samme dag. Videre ta smertestillende tabletter og antibiotika tabletter en time før du kommer. Operasjonen foregår på en måte der du sover under hele operasjonen. 

Hvordan utføres en operasjon av flat rumpe?

Operasjonen BBL utføres på en måte der det først blir høstet fett fra ett eller flere områder, deretter blir fettcellene preparert før de  sprøytes inn i rumpe ballen. Dette er en tidkrevende prosess og derfor en relativt kostbar operasjon.

Under operasjonen

Hvordan er tiden under operasjonen?

Du sover under hele operasjonen slik at du merker ingenting til det som foregår og målet er at du skal våkne uten smerte i en varm seng. Du blir passet på av en av våre flinke medarbeidere og får den hjelpen du trenger. Plastikk kirurgen vil alltid være tilgjengelig for en telefon.

Gjør operasjon av flat rumpe vondt?

Du sover under hele operasjonen og merker ingen ting. Etter operasjonen våkner du uten smerte i en varm seng. Etter hvert vil det bli behov for smertestillende tabletter i noen dager. Vi lager et opplegg tilpasset deg og kirurgen er alltid tilgjengelig for deg dersom det er noe du lurer på.

Etter operasjonen

Hvordan er tiden etter operasjonen?

Etter operasjonen må du ha på et spesialtilpasset kompresjonsplagg i 4-5 uker, det skal være lite trykk på rumpeballene og mer trykk på områdene som har blitt fettsugd. Du skal passe på at du er god og varm og særlig på rumpeballene. Du bør ha avbrekk fra trening i seks uker etter operasjonen.

Kan jeg sitte på rumpa etter en operasjon?

De første tre ukene etter operasjonen kan du ikke sitte direkte på rumpeballene, dette er for at du ikke skal skade fettcellene som har blitt transplantert, fettceller er følsomme for trykk og kulde. Det er viktig å holde seg varm og særlig rumpeballene. 

Erfaringer fra pasienter

Hvordan er pasienters erfaringer med Nimo?

De aller fleste av Nimos pasienter er godt fornøyd med resultatet etter behandlingen.

Har Nimo noen referanser å vise til?

Nimos kirurger og spesialister har gjennomført flere tusen behandlinger, og har mange gode pasienthistorier. Når det er sagt, så er dette et sensitivt område for våre pasienter. Nimo er opptatt av at pasientene skal føle seg trygge og ivaretatt. Med det som utgangspunkt vil du ikke finne noen referanser og detaljerte erfaringer fra pasienter her, men du kan komme innom oss for å se før og etter bilder, samt å få info om det du trenger å vite for å føle deg trygg.

 

Før og etter bilder

Hvorfor viser vi ikke før og etter bilder på nettsiden?

I Norge er vi underlagt lovgivning som forbyr bruk av før og etter bilder i markedsføring og på nettside.

 

Hvordan kan du få sett på før og etter bilder?

I Norge må du komme til klinikken for å se før og etter bilder. Ta kontakt, så ordner vi dette.

Finansiering

Hva koster operasjon av flat rumpe?

En BBL operasjon koster fra kr 61.500,- 

Kan jeg få hjelp til å finansiere operasjonen?

Vi kan hjelpe deg med såkalt delbetaling, dersom du ønsker informasjon om dette er det bare å ta kontakt med oss.

Kan man få dekket kostnadene for operasjonen? 

Dette er en operasjon som ikke vil bli dekket av det offentlige og utføres ikke på norske sykehus.

Andre spørsmål

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det vil være en viss risiko ved alle plastisk kirurgi operasjoner og også BBL. Du kan få infeksjon og blødning, men dette er veldig sjelden.

Bevarer man følelsen rumpa?

Etter en BBL vil man bevare normal følelse i rumpa.

Får man arr etter operasjonen? 

Det blir bare noen små innstikkssteder på 5-10 mm, som nærmest blir usynlige.

Vil det bli et varig resultat?

Resultatet etter en BBL operasjon vil gi et varig resultat, fettcellene som overlever vil aldri bli borte. Fettcellene er levende celler som riktignok vil variere i størrelse avhengig av din vekt. Dersom du går opp i vekt vil de bli større og mindre dersom du går ned i vekt. Det er derfor viktig å ha stabil vekt etter operasjonen. 

Når kan jeg begynne å trene etter BBL?

Etter operasjonen skal du ha på et spesialtilpasset kompresjonsplagg i 4-5 uker, du skal ikke sitte direkte på rumpen i tre uker og bør ikke begynne å trene før det har gått minimum 6 uker.

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Våre plastikkirurger

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg

Dr. Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel. Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget. Han har svært lang erfaring med liposculptur og bukplastikker, samt lang erfaring med neseoperasjon, ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 1500 neseplastikker. Morten er medlem av Den Norske LegeforeningNorsk Plastikk kirurgisk forening, Norsk forening for estetisk plastikk kirurgi

Alexander Vigen

Alexander Vigen

Plastisk kirurg

Alexander er overlege PhD i plastikkirurgi ved Akershus Universitetssykehus (Ahus), med ansvarsområdene plastikkirurgi på bryst, rekonstruksjoner etter hudkreft i hode og på hals, kroppsformende kirurgi etter vekttap og andre plastikkirurgiske rekonstruksjoner.

Hovedsakelig gjør han operasjoner på bryst hos Nimo-klinikken, men har en bred og allsidig praksis som plastikkirurg, og utfører også årlig store antall rekonstruksjoner, øyelokkplastikker, fettsuging, fettransplantasjon, bukplastikk og annen kroppsformende kirurgi.

Vi holder åpent som normalt.

Vi er en medisinsk klinikk som har strenge krav til smittevern, og har innført enda strengere smitteverntiltak som følge av Corona-smitte. Det er trygt å komme til Nimo klinikken, og vi tar pasientsikkerhet på alvor. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.