Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Neseoperasjon i Drammen

Nose job | Neseplastikk

neseoperasjon

 Hos Nimo får du:

  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • En av Norges mest erfarne kirurger
  • Et godt resultat som du kan være fornøyd med
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
neseoperasjon

Neseoperasjon - priser

Neseoperasjon (neseplastikk)

Fra 65.150,-

Septumplastikk- korreksjon av tett nese

Fra 31.200,-

Pasienter kommer til Nimo for å få hjelp med

Brudd i nesebenet

Ved et kraftig slag mot nesen kan nesebenet brekke. Nesebenet er formet som en pyramide med to sider. Ved et kraftig slag vil enten nesebenet bli presset inn eller forskjøvet sidelengs, eller begge deler. Dette vil gi en skjevhet og kunne gi nedsatt pustefunksjon. Det er viktig å få nesebenet på plass til opprinnelig posisjon før det har grodd fast. Etter 8-10 dager vil det ha grodd fast slik at det må gjøres før dette. Det beste er å gjøre det med en gang før nesen har blitt for hoven. Dersom nesen har blitt hoven kan det være vanskelig å få den på plass og en må derfor vente noen dager til hevelsen har gått ned.

Skjev nese

En skjev nese kan enten være medfødt eller komme etter en skade. Skjevheten kan være betinget av skjevhet av ben og eller brusk skjelettet. En skjev nese kan være kosmetisk skjemmende og medføre nedsatt pustefunksjon. For å rette opp en skjev nese må det gjøres en neseplastikk. Det er vanskelig å få en skjev nese rett og en kan ikke love at den blir rett.

Skjev neseskillevegg

Dersom man har en skjev neseskillevegg eller ben eller brusk utvekster, kan dette gi nedsatt luftpassasje i nesen og nesetetthet. Dette er en tilstand som kan opereres.

Tett nese

Tett nese er enten betinget av oppsvulmede slimhinner eller skjev neseskillevegg eller begge deler. Oppsvulmede slimhinner kan skyldes en allergisk reaksjon og må behandles med nesespray på resept. Skjev neseskillevegg må opereres.

Forbedre pusten

Ved nedsatt pustefunksjon vil ofte neseskilleveggen være skjev eller være fortykket slik av luftpassasjen blir nedsatt. Ved å gjøre en korreksjon av neseskilleveggen vil en vanligvis puste bedre.

Bedre luktesans

Dersom man har nesepolypper kan dette gi nedsatt luktesans, dette vil ofte komme tilbake etter behandling.

Redusere snorking

Dersom man er plaget med snorking kan dette være et sosialt problem men kan også forårsake dårlig søvnkvalitet. Vanligvis skyldes snorking løshet av bløte gane, det kan imidlertid også skyldes lokale forhold i nesen med nesetetthet på grunn av skjev neseskillevegg. Dersom det skylles skjev neseskillevegg må man operere neseskilleveggen. Tidligere ble man operert for løshet av bløte gane, dette har imidlertid vist seg å ha dårlige resultater på sikt og nå gjøres det sjelden.

Polypper

Tett nese kan skylles utvekst av såkalte nesepolypper, det er utvekster som utgår fra slimhinnen og kan bli til store kladaser. Man kan behandle dette ved hjelp av nesespray på resept, men ofte må de fjernes kirurgisk. Etter kirurgisk behandling må en bruke nesespray for å hindre at de kommer tilbake.

Lang nese

Det er vanskelig å lage en lang nesen målbart kortere. Ofte er det slik at en høy krum nese med hengete nesetipp virker lang. Dersom man imidlertid senker neseryggen og løfter nesetipp vil nesen se kortere ut, det blir da et optisk inntrykk uten at den blir så mye målbart kortere.

Stor nese

En stor nese er stor fordi ben og bruskskjelett er stort. En kan lage en stor nese mindre ved å endre på ben og brusk skjelettet. Det er ikke mulig å lage en stor nese mindre uten å endre på nesens form. En høy og krum neserygg med hengende tipp vil bli mindre dersom en senke neseryggen, gjøre nesetipp mindre og løfte den opp.

Høy neserygg

Neseryggen er bygget opp av ben og brusk, ben inn mot pannen og brusk mot neseryggen. Noen opplever at neseryggen er for høy og krum, for bred og kantete. Man synes at nesen er for stor og maskulin og ikke ikke passer til ansiktet. Man ønsker den nettere, mindre kantete og for kvinner mer feminin. Dette kan en korrigere med en neseplastikk.

Forminske nesen

Det er mulig å lage en nese mindre, men ikke uten å endre form. Dersom man lager neseryggen lavere, smalere og nettere nesetipp vil nesen bli mindre. For å oppnå naturlige form på nesen må en ofte endre på flere forhold for å få riktige proposjoner.

Liten nese

Bortsett fra asiatiske pasienter er det sjelden problemet er at nesen oppleves for liten i forhold til ansiktet. Man kan til en viss grad bygge opp nesen ved hjelp av brusk fra neseskillevegg, øre eller ribbe brusk, eventuelt kan det legges inn et silikon implantat. I Norge er det ikke vanlig å bruke silikon implantat da det er risiko for infeksjon og avstøtning av implantatet.

Forstørre nesen

Bortsett fra asiatiske pasienter er det sjelden det er ønske om å forstørre nesen. Det er imidlertid mulig å bygge opp nesen ved hjelp av brusk fra neseskilleveggen, øre eller ribbe brusk. I Asia er det vanlig å bygge opp neseryggen ved hjelp av silikon, dette er imidlertid forbundet med risiko for at implantatet blir betent og avstøtes. Det er ikke vanlig å gjøre dette i Norge. 

Justere nesetipp

Nesetippen er bygget opp av et bruskskjelett, to brusk vinger som starter nede i hud broen mellom neseborene og går ut i hver sin nesevinge. Det er dette bruskskjelettet som former nesetippen og som holder den oppe og gir støtte. Nesetippen står av seg selv og blir ikke senket selv om man senker neseryggen. 

Brusk

Nesen er bygget opp av ben og et avansert bruskskjelett. Grunnen til at fremre del av nesen er bygget opp av brusk et at nesen ellers ville vært helt stiv og utsatt for skade ved berøring og slag. 

Justere nesebor

Noen er ukomfortable med neseborenes form. Det er flere ting en kan gjøre for å korrigere dette, men det er klare begrensninger i forhold til hva som kan gjøres.

Nesemuslinger

I nesens sidevegg mot kjevebihulen er det tre vinger som kalles nesemuslinger eller conca. Disse har betydning for nesens funksjon. Særlig den nedre kan bli forstørret og kan påvirke nesens pustefunksjon.

Høy og krum neserygg

Høy og krum neserygg, eller hump, er en vanlig problemstilling. Humpen består av ben og brusk, ben fra neseroten og så brusk mot nesetipp. Jeg filer ned benet og klipper ned brusk delen av humpen. Ofte vil det være behov for å løsne nesebenet og presse det inn ellers blir neseryggen for bred. 

Flat og bred nese

Dersom man har fått en bred og flat nese etter en skade er det vanskelig å korrigere dette. Man kan løsne benet og presse det sammen og bygge mer høyde ved å bygge opp høyden med brusk fra neseskilleveggen og ørebrusk, ofte vil det være nødvendig med ribbe brusk. Nesen vi i slike tilfeller ofte være skjev og at dette må korrigeres samtidig. Dette er tidkrevende operasjoner og vil ofte måtte opereres på offentlig sykehus.

Høy og oppover nesetipp

Noen har en nesetipp som som peker oppover og står ut. Man kan korrigere dette ved å rotere nesetippen nedover og inn, det er imidlertid begrensninger i forhold til hva som er mulig.  

Rinofyma

Rinofyma er en tilstand der nesetuppen vokser, det er fordi talgkjertlene i huden vokser. Dette er en vanskelig tilstand å behandle, man kan skjære ned huden ved hjelp av kniv eller laser, ofte må behandlingen gjøres flere ganger.

Saddle nose

Dersom neseskilleveggen er skadet eller blit helt eller delvis borte, vil fremdre del av neseryggen få en sadel form. Dette kan man korrigere ved hjelp av ribbebrusk. Det er imidlertid krevnde og blir vanligvis gjort på offentlig sykehus.

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

neseoperasjon/neseoperasjon-drammen/">

Booke time?

Nimos fagleder for plastikkirugi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg, Overlege, Klinikkleder

Dr. Morten H. Haug er en av Norges mest erfarne plastikkirurger med over 25 års erfaring og over 15.000 plastikkirurgiske operasjoner gjennom sin karriere.

Morten er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel.

Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget.

Han har svært lang erfaring med ansiktsoperasjoner, neseoperasjon, fettsuging, brystoperasjoner

og bukplastikker, samt lang erfaring med neseoperasjon, ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 1500 neseplastikker. Morten er medlem av Den Norske LegeforeningNorsk Plastikk kirurgisk forening, Norsk forening for estetisk plastikk kirurgi

Mer enn 2500 neseoperasjoner

Mer enn 1500 bukplastikker

Mer enn 5000 brystoperasjoner

Mer enn 6000 fettsuginger/figurforminger

Spørsmål og svar

Erfaringer fra pasienter

Hvordan er pasienters erfaringer med Nimo?

De aller fleste av Nimos pasienter er godt fornøyd med resultatet etter behandlingen. Vi er opptatt av din trygghet, og at du skal få en god opplevelse. Har du ønske om operasjon må du først komme til en uforpliktende konsultasjon for å se klinikken og møte plastikk kirurgen din. Under konsultasjon vil dere sammen legge en plan for hvordan dette kan gjennomføres. 

Har Nimo noen referanser å vise til?

Nimos kirurger og spesialister har gjennomført flere tusen behandlinger, og har mange gode pasienthistorier. Når det er sagt, så er dette et sensitivt område for våre pasienter. Nimo er opptatt av at pasientene skal føle seg trygge og ivaretatt. Med det som utgangspunkt vil du ikke finne noen referanser og detaljerte erfaringer fra pasienter her, men du kan komme innom oss for å se før og etter bilder, samt å få informasjon om det du trenger å vite for å føle deg trygg.

 

Før og etter bilder

Hvorfor viser vi ikke før og etter bilder på nettsiden?

I Norge er vi underlagt lovgivning som forbyr bruk av før og etter bilder i markedsføring og på nettside.

 

Hvordan kan du få sett på før og etter bilder?

I Norge må du komme til klinikken for å se før og etter bilder. Ta kontakt, så ordner vi dette.

Vi holder åpent som normalt.

Vi er en medisinsk klinikk som har strenge krav til smittevern, og har innført enda strengere smitteverntiltak som følge av Corona-smitte. Det er trygt å komme til Nimo klinikken, og vi tar pasientsikkerhet på alvor. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.