Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Transproblematikk

Transpersoner har som regel en annen kjønnsidentitet enn det de rent biologisk er tillagt fra fødselen av.

Det er for mange altfor enkelt å definere kjønn ut i fra en biologisk forklaringsmodell. Sannheten og fakta er at svært mange mennesker, ofte helt fra de er ganske små – opplever seg selv som et annet kjønn enn det kjønnsorganene deres skulle tilsi.

Andre igjen opplever seg selv verken kvinne eller mann, eller de kan oppleve at de er litt av begge deler, eller til og med som et eget, tredje kjønn.

Å være transperson har ingenting med seksuell preferanse å gjøre. En person som er født kvinne kan føle seg som mann og likevel ha dragning mot kvinner. Alle transpersoner kan altså ha seksuelle preferanser i én eller flere retninger, akkurat som ikke-transpersoner. Noen liker heller ikke å definere seg som transperson, slik det beskrives over – de er ganske enkelt bare født i feil kropp.

Mennesker i slike situasjoner begynner ofte å kle seg som det kjønnet de føler seg som. Dette gjelder også sminke, hår og personlig væremåte.

For noen er følelsen av å være født i feil kropp så sterk at de ønsker kjønnskorrigerende behandling. Dette kan gjøres i større eller mindre grad. Andre ønsker å beholde sitt biologiske kjønn – og heller kle seg som det motsatte kjønn. Disse kalles transvestittter. 

Nimo klinikken har svært god erfaring når det gjelder transproblematikk, og kan gi deg gode råd, veiledning og terapi – uansett hvilken vei du skulle ønske å gå. Vi er opptatt av at du skal få være trygg til å være den du er – og ikke den andre sier at du skal være.

    Kontakt oss i dag

    Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.