Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Intimkirurgi

Vi utfører følgende:

 • Korreksjon av ytre kjønnslepper
 • Korreksjon av indre kjønnslepper
 • Fettransplantasjon til ytre kjønnslepper
 • Oppstramming av ytre kjønnslepper med laser
 • Bleking av genital området med laser
 • Vaginal laserbehandling FemiLift for
  • Oppstramming
  • Tørrhet og seksual funksjon
  • Urinlekkasje

 

Hva er intimkirurgi?

Intimkirurgi omhandler kirurgiske og ikke kirurgiske behandlinger av det kvinnelige kjønnsorgan og området rundt. Dette er naturlig nok et intimt og privat tema, som har vært debattert heftig i media de siste årene. Virkeligheten er at dette har stor betydning for mange kvinner, og vi som er opptatt av helhetlig kvinnehelse ønsker å ta dette på alvor og møte de kvinnene som opplever dette som et problem. Kvinnelig seksualitet har i alle år vært et tabubelagt emne og fått lite oppmerksomhet.

Hva kan opereres?

Labiaplastikker deles inn i inngrep på de ytre og indre kjønnslepper. De ytre kjønnsleppene kan reduseres dersom de er for store, og de kan fylles opp med fettransplantasjon dersom de er slappe og mangler fylde. Vi utfører også laserbehandling ved å stramme opp eller bleke kjønnsleppene dersom de er blitt løse eller mørkpigmenterte. De indre kjønnsleppene kan hos mange oppleves som for store, og dette kan gi smerte og ubehag eller oppleves som kosmetisk skjemmende. Vi kan derfor redusere de til å bli mindre enn eller like stor som de ytre kjønnsleppene. 

Inngrepet bør gjøres i narkose for et best mulig resultat. Etter at inngrepet er ferdig settes lokalbedøvelse som gir smertelindring. Vi syr med en tråd som går i oppløsning av seg selv etter noen uker.

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

Alle friske personer er egnet til å gjøre et intimkirurgisk inngrep såfremt det er god indikasjon. Det er viktig å ha realistiske forventninger til resultatet og å være i psykisk balanse.

Konsultasjon

 Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Dialogen mellom plastikk kirurgen og deg som pasient er viktig for at du skal forstå hva som kan oppnås med operasjonen. Under konsultasjonen vil vi vurdere om du er egnet og hvilken type operasjon som er best for deg. Du vil også få god informasjon om inngrepet og vi vil forsøke å svare på dine spørsmål.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med intimkirurgi. Det kan oppstå blødninger og infeksjoner, i tillegg til at noen kan ha smerte i området noen måneder etter inngrepet, men dette er ikke vanlig. Dersom det tas for mye av kjønnsleppen kan dette gi plager, så det er viktig at det ikke fjernes for mye. Dersom du har mistanke om at noe er galt må du straks ringe plastikkirurgen.

 

Hva kan jeg forvente?

 Du kan forvente et godt resultat etter operasjonen, dog er det viktig med realistiske forventninger. Du må regne med at det kan ta opptil 6 måneder før alle former for ubehag er borte og området er fullstendig helet.

 

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos NIMO-klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis 3-4 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

 

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

 • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
 • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
 • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
 • Pasienten må holde overkroppen høyt og ikke bøye seg med hodet ned. Dette er for å forebygge blødning og hevelse

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Artikler

Se ut som du føler deg

Se ut som du føler deg

De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere faktorer kommer i veien for å kunne være på...

Hva er plastikkirurgi?

Hva er plastikkirurgi?

Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater...