Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Overgangsplager for kvinner i overgangsalderen

Overgangsplager for kvinner

 Hos Nimo får du:

 • Kort ventetid
 • Time uten henvisning
 • Kveldsåpent
 • Lørdagsåpent
 • En moderne klinikk med topp utstyr
 • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
 • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
Overgangsplager for kvinner

Uregelmessig menstruasjon er som regel et av de første tegnene på at man nærmer seg overgangsalderen.

Overgangsplager pleier å melde seg helt i slutten av 40-årene eller begynnelsen av 50-årene, og øker gjerne i takt med en lavere produksjon av østrogen. Symptomene kan omfatte alt fra hetetokter, tørr skjede, inkontinens, nattsvette, depresjon, energiløshet, nedsatt libido – til smerter under samleie og tørre slimhinner.

Smerter under samleie kan behandles med Vaginal Laser (Femilift), som hjelper til å redusere vaginal slapphet og forbedre seksualfunksjonen.

 Det aller første symptomet som melder seg er som regel uregelmessig menstruasjon. Det kan den første tiden gå både to og tre måneder mellom hver mens, og tilslutt forsvinner denne helt. De fleste melder at overgangsplagene er verst det første året etter at menstruasjonen har opphørt.

 Varigheten av overgangsplager er som en fingerregel to til fire år, men en liten andel av kvinner melder om slike plager i opptil ti år. Ved langvarige og plagsomme hetetokter kan østrogenbehandling være aktuelt. Østrogentilskuddet tas i tablettform og reduserer også faren for benskjørhet, tarmkreft og tørre slimhinner. Samtidig må man merke seg at østrogenbehandling også kan gi økt risiko for blodpropp, slag, livmorkreft og brystkreft. Etter omtrent ti år med østrogenbehandling kan kvinner over 60 år også ha en økt risiko for hjertesykdom.

 Kvinner med intakt livmor må ta en kombinasjon østrogen og progesteron. Dersom dette ikke gjøres, foreligger det en høyere risiko for livmorkreft. Kvinner som har fjernet livmoren kan kun ta østrogen. Det er som regel ikke forbundet noen risiko eller bivirkning med lokal østrogenbehandling av tørre slimhinner.

 Kvinner som røyker, har uregulert høyt blodtrykk, er arvelig disponert for brystkreft eller blodpropp – bør som en hovedregel ikke ta østrogentilskudd. Beslutningen om en eventuell behandling tas i samråd med legen, og man må være godt informert om både risiko og nyttevirkning.

 En gynekologisk undersøkelse og utredning på Nimo klinikken kan også kombineres med en skreddersydd helseforbedring.

  Gynekolog - priser

  Konsultasjon hos privat gynekolog fra:

  Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester

  1.475,-

  Kontrolltime fra:

  Ved samme problemstilling innen 3 mnd.

  1.050,-

  Studentpris fra:

  Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

  1.050,-

  Konsultasjon hos privat gynekolog – Lørdag fra:

  Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

  1.890,-

  Konsultasjon hos privat gynekolog Dr. med Nina Willumsen fra:

  Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

  1.785,-

  NIPT-test fra:

  8.295,-

  Sædprøve:

  790,-

  Vevsprøve fra:

  1.365,-

  HyCoSy fra:

  1.680,-

  3D Ultralyd fra:

  1.575,-

  Priming før IVF fra:

  2.205,-

  Vaginal laser Femilift:

  Oppstramming, tørrhet, lekkasje og seksualfunksjon
  5.000,-

  Pakkepris tre behandlinger 12.500,-

  Tillegg for samtidig PRP behandling (pakke 3 behandlinger): kr. 14.500,-

  PRP behandling av underlivet:

  5.800,-

  Elektronisk henvendelse som resept / sykemelding

  210,-

  Lurer du på noe?

  Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

  gynekolog/">
  gynekologi/overgangsplager-for-kvinner/">

  Booke time?

  Våre gynekologer

  Nina Willumsen

  Nina Willumsen

  Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

  Overlege Dr. med. Nina Willumsen har jobbet i mange år ved kvinneklinikkene på de store sykehusene i Norge, bl.a. Haukeland sykehus, Stavanger Universitetssykehus, Ullevål sykehus og Rikshospitalet. I 1996 tok hun en doktorgrad i klinisk biokjemi ved avd. for klinisk biokjemi ved Haukeland sykehus. Dr. Willumsen er også utdannet ved Institutt for klinisk biokjemi i USA, og har hospitert ved mange klinikker i Europa og USA.

  Dr. Willumsen er avtalespesialist i gynekologi og fødselshjelp i Drammen. I Nimo klinikkens lokaler i Drammen tar hun også imot pasienter fra det offentlige helsevesenet der man trenger henvisning fra fastlege for å få time.

  Hun tilbyr nå private timer for gynekologi og kvinnehelse mandag og torsdag etter kl. 16.00. For å booke en privat time med Dr. Willumsen, bruk online booking eller ring Nimo klinikken på tlf. 31 30 09 11Alle pasienter som ønsker en vurdering hos Dr. Willumsen må bestille en konsultasjon for å få en helhetlig vurdering.

  Sabine Ehrig

  Sabine Ehrig

  Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

  Dr. Sabine Ehrig er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2006 fascinert av landets natur og mennesker. Hun studerte medisin ved Georg August universitet Gøttingen i Tyskland med avsluttet eksamen i 2002.

  Spesialistutdannelsen utført ved Asklepios klinikken i Goslar/Tyskland og Helgelandssykehus Sandnessjøen med avsluttet spesialisteksamen i Tyskland i gynekologi/obstetrikk 2009. Hun har jobbet med gynekologi/obstetrikk siden 2002 med erfaring fra Tyskland og Norge.

  Sabine har jobbet som overlege ved Helgelandssykehuset fra 2009-2018.

  Fra 2018-2019 jobbet hun som gynekolog spesialist ved sykehus i Vestfold/Tønsberg.

  Sabine har jobbet i mange år med alle spekter innen gynekologi/obstertikk, med også bred kirurgisk erfaring. Hun viser spesiell interesse innen vulvalidelse, fremfallsproblematikk og urogynekologi.