Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Soppinfeksjon

Soppinfeksjon

 Hos Nimo får du:

 • Kort ventetid
 • Time uten henvisning
 • Kveldsåpent
 • Lørdagsåpent
 • En moderne klinikk med topp utstyr
 • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
 • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
Soppinfeksjon

De aller fleste kvinner opplever å få én eller flere soppinfeksjoner i løpet av livet. Soppinfeksjoner er som regel ikke farlige, og det er relativt enkelt å bli kvitt dem.

 Soppinfeksjoner oppstår vanligvis på grunn av en gjærsopp som kalles Candida albicans. Denne soppen lever naturlig i kroppen, men noen ganger skjer det en oppblomstring som fører til infeksjoner i underlivet. Typiske symptomer er utflod fra skjeden, svie og kløe. En vanlig årsak til oppblomstring er rett etter en antibiotikakur. Den vanligste måten å behandle soppinfeksjoner på er med reseptfrie kremer eller stikkpiller, såkalte ”imidazoler”. Disse kan tas av både ammende og gravide, samt under menstruasjonen. En soppinfeksjon kan altså ikke skade fosteret på noen måte.

 Dersom en soppinfeksjon er vanskelig å bli kvitt, kan legen skrive ut resept på medikamentet Flukonazol. Dette er et medikament som vanligvis fjerner soppen med bare én dose. Det kan ikke tas av gravide, og omtrent 25 % av brukerne opplever hodepine, kvalme og smerter i magen etter bruk. Dersom man får stadig tilbakevendende soppinfeksjoner kan dette være et tegn på annen underliggende sykdom, som for eksempel diabetes, og man bør derfor ta en grundigere helsesjekk.

Vanligvis går ikke soppinfeksjoner under kategorien seksuelt overførbare sykdommer, men menn kan lett få et utslett på penis dersom han har sex med en kvinne som har en soppinfeksjon. Utslettet kan behandles med ulike kremer som man kan få kjøpt reseptfritt på apoteket. Aller helst bør man unngå sex så lenge man har en soppinfeksjon, ellers er muligheten for ny smitte så høy som 75 %.

 Candida-soppen trives best i varme og fuktige miljøer, så man bør unngå trange og tettsittende klær. Dersom begge partnere i et seksuelt forhold har soppinfeksjon, kan smitten lett hoppe frem og tilbake – og begge må behandles samtidig.

  Priser - Gynekologi
  Konsultasjon hos privat gynekolog fra: 1.400,-
  Inkluderer celleprøve, ultralyd, evt. innsetting av spiral og diverse andre tester
  Kontrolltime fra: 1.000,-
  Innen 6 mnd.
  Studentpris fra: 1.000,-
  Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.
  Vevsprøve fra: 1.300,-
  HyCoSy fra: 2.500,-
  3D Ultralyd fra: 1.500,-
  Priming før IVF fra: 2.100,-
  Vaginal laser Femilift (oppstramming, tørrhet, lekkasje og seksualfunksjon) 6000,-
  PRP behandling av underlivet 6000,-
  Elektronisk henvendelse som resept / sykemelding 200,-

  Materiell

  Hormonspiral 1.700,-
  Kobberspiral 1.000,-
  Gynefix 1.700,-
  Ring 800,-
  Pipelleprøve 200,-
  Bedøvelse/kirurgisk utstyr/annet materiale fra: 150,-
  Blodprøver 200,-
  Kontroll av urin/hcg 200,-

  Lurer du på noe?

  Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

  gynekolog/">

  Booke time?

  Våre gynekologer

  Nina Willumsen

  Nina Willumsen

  Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

  Overlege Dr. med. Nina Willumsen har jobbet i mange år ved kvinneklinikkene på de store sykehusene i Norge, bl.a. Haukeland sykehus, Stavanger Universitetssykehus, Ullevål sykehus og Rikshospitalet. I 1996 tok hun en doktorgrad i klinisk biokjemi ved avd. for klinisk biokjemi ved Haukeland sykehus. Dr. Willumsen er også utdannet ved Institutt for klinisk biokjemi i USA, og har hospitert ved mange klinikker i Europa og USA.

  Dr. Willumsen er avtalespesialist i gynekologi og fødselshjelp i Drammen. I Nimo klinikkens lokaler i Drammen tar hun også imot pasienter fra det offentlige helsevesenet der man trenger henvisning fra fastlege for å få time.

  Hun tilbyr nå private timer for gynekologi og kvinnehelse mandag og torsdag etter kl. 16.00. For å booke en privat time med Dr. Willumsen, bruk online booking eller ring Nimo klinikken på tlf. 31 30 09 11Alle pasienter som ønsker en vurdering hos Dr. Willumsen må bestille en konsultasjon for å få en helhetlig vurdering.

  Sabine Ehrig

  Sabine Ehrig

  Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

  Dr. Sabine Ehrig er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2006 fascinert av landets natur og mennesker. Hun studerte medisin ved Georg August universitet Gøttingen i Tyskland med avsluttet eksamen i 2002.

  Spesialistutdannelsen utført ved Asklepios klinikken i Goslar/Tyskland og Helgelandssykehus Sandnessjøen med avsluttet spesialisteksamen i Tyskland i gynekologi/obstetrikk 2009. Hun har jobbet med gynekologi/obstetrikk siden 2002 med erfaring fra Tyskland og Norge.

  Sabine har jobbet som overlege ved Helgelandssykehuset fra 2009-2018.

  Fra 2018-2019 jobbet hun som gynekolog spesialist ved sykehus i Vestfold/Tønsberg.

  Sabine har jobbet i mange år med alle spekter innen gynekologi/obstertikk, med også bred kirurgisk erfaring. Hun viser spesiell interesse innen vulvalidelse, fremfallsproblematikk og urogynekologi.

  Sunniva Jacobsen Hochnowski

  Sunniva Jacobsen Hochnowski

  Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

  Sunniva er utdannet cand.med ved Jagellonian University i Krakow, Polen, og startet turnustjeneste i Drammen i 2007. Hun har jobbet som gynekolog ved Drammen sykehus siden 2009 der hun også fullførte spesialistutdanningen sin.

  Sunniva er spesialist i gynekologi og fødselshjelp. Hun har erfaring både fra sykehus og privat praksis med utredning og behandling av blant annet uregelmessige blødninger, celleforandringer, hormonforstyrrelser, prevensjon, infertilitet/barneønske og oppfølging i svangerskap.

  Merete Blakstad

  Merete Blakstad

  Spesialist på ufrivillig barnløshet og spesialist i gynekologi og fødselshjelp

  Merete  har arbeidet med barnløshet siden 1988. Tidligere har hun jobbet på Infertilitetsklinikken på Ullevål Sykehus og Volvat og en gynekologisk klinikk i Oslo.

  Hun har lang og bred erfaring når det gjelder  utredning  og behandling av barnløse par og single kvinner.

  Merete utfører blant annet på kvinnen: Undersøkelse av eggledere  (HyCoSy) , priming før IVF og stimulering av eggstokkene med tabletter  eller sprøyter.

  På mannen: sædprøve (swim up) og ultralyd av testikler og bitestikler. 

  Merete gjør også vanlig gynekologiske undersøkelser med celleprøve og ultralyd av underlivet. Hun utreder blant annet plager ved overgangsalderen.