Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laser hårfjerning

Effektiv fjerning av uønsket hårvekst

Nimo hjelper deg med å fjerne uønskede hår i ansikt, på overkropp og underkropp med markedets mest effektive hårfjerning laser; Alma Lasers, Soprano Ice Platinum.

Hos Nimo får du:

 • Et naturlig resultat
 • Kompetanse
 • Kvalitet
 • Moderne klinikk
 • Markedets beste utstyr
 • Omsorg

Laser hårfjerning

Kort om Nimos hårfjerning med laser

Nimo klinikken er først i Norge med å kunne tilby pasientene behandling med hårlaseren Soprano ICE Platinum – den mest avanserte hårlaseren på markedet. Det er ikke uten grunn at vi sier at dette er den beste hårfjerningslaseren. I motsetning til andre lasere, opererer Soprano Ice Platinum på tre ulike bølgelengder (Alexandrite 755 nm, Diode 810 nm og Nd:Yag 1064 nm). Dette vil si at den fjerner selve håret, hårsekken og reduserer blodtilførselen til hårsekken.

Smertefri og skånsom behandling

Behandlingen er svært skånsom og er så godt som smertefri, da håndstykket har innebygget kjøling i tillegg til at vi jobber i bevegelse, slik at varmen bygger seg gradvis opp. Noen er imidlertid mer følsomme enn andre, og styrken på laseren kan tilpasses individuelt.

Slik fungerer behandlingen

Laseren fungerer ved at lyset fra maskinen absorberes i av pigmentet/fargestoffet i håret og omdannes til varme. Ved ca 60 grader, ødelegges proteinet i hårcellene og hårsekken, slik at nytt hår ikke kan vokse ut igjen. 

Trygg behandling

Laseren er trygg på alle hudtyper, men jo mørkere hår og lysere hud – desto raskere resultat. Hvitt og grått hår reagerer dårlig på behandlingen, da det ikke inneholder pigment/fargestoff, men man kan oppnå en reduksjon. Personer med rødt hår kan også bruke lenger tid på å oppnå resultat. 

Spesialister på laserfjerning av hår

Alle laserbehandlinger hos Nimo blir utført av sertifiserte hudpleiere eller kosmetiske sykepleiere.

Behandlingsområder

Hodet

 • Ansikt
 • Overleppe
 • Hake
 • Nese
 • Kjeve
 • Hals
 • Ører

Overkropp

  • Armer
  • Bryst
  • Hender
  • Mage
  • Nakke
  • Rygg
  • Skuldre

Underkropp

   • Bikinilinje
   • Brasiliansk voksing alternativ
   • Intimsoner / underliv
   • Føtter
   • Legger
   • Lår
   • Tær
   • Rumpe

Priser for hårfjerning laser

Laserfjerning av hår

Pakketilbud - 40% (5 behandlinger)

*ved uteblitt time eller ikke avbestilt 24 t før oppsatt time, vil det falle bort/telle som en behandling fra pakken

 

Ansikt

Ordinær pris: 1.875,-

Pakketilbud: 5.625,- (spar 3.750,-) 

Kinn

Ordinær pris: 1.350,-

Pakketilbud: 4.050,- (spar 2.700,-)

Armhuler

Ordinær pris: 1.350,-

Pakketilbud: 4.050,- (spar 2.700,-)

Armer

Ordinær pris: 3.100,-

Pakketilbud: 9.300,- (spar 6.200,-)

Hender

Ordinær pris: 700,-

Pakketilbud: 2.100,- (spar 1.400,-)

Rygg og skuldre

Ordinær pris: 4.250,-

Pakketilbud: 12.750,- (spar 8.500,-)

Nakke

Ordinær pris: 1.250,-

Pakketilbud: 3.750,- (spar 2.500,-)

Front

Ordinær pris: 3.800,-

Pakketilbud: 11.400,- (spar 7.600,-)

Legger

Ordinær pris: 2.850,-

Pakketilbud: 8.550,- (spar 5.700,-)

Lår

Ordinær pris: 3.500,-

Pakketilbud: 10.500,- (spar 7.500,-)

Bikinilinje

Ordinær pris: 1.650,-

Pakketilbud: 4.950,- (spar 3.300,-)

Brasiliansk

Ordinær pris: 2.000,-

Pakketilbud: 6.000,- (spar 4.000,-)

Overleppe

Ordinær pris: 900,-

Pakketilbud: 2.700,- (spar 1.800,-)

Hake

Ordinær pris: 1.150,-

Pakketilbud: 3.450,- (spar 2.300,-)

Rumpeballer

Ordinær pris: 3.125,-

Pakketilbud: 9.375,- (spar 6.250,-)

Magestripe

Ordinær pris: 1.250,-

Pakketilbud: 3.750,- (spar 2.500,-)

Vi tilbyr også andre pakkepriser på laserbehandlinger. Ta kontakt for mer informasjon. 

Dersom du har påvist PCOS for du alltid 25% rabatt på hårlaser. Ta kontakt med våre gynekologer dersom du mistenker PCOS. 

**Gjelder ikke allerede nedsatte priser. 

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

laserbehandling/laser-harfjerning/">

Booke time?

Praktiske spørsmål

Hvilke lasere kan brukes for hårfjerning?

Lasere som brukes for hårfjerning er Alexandrite laser (755 nm), Diode laser (810 nm), Nd:YAG laser (1064 nm) og kombinasjoner av ovennevnte. 

Hvilken hårfjerning laser er best?

Alma Lasers Soprano Ice eller Soprano Titanium som er en kombinasjon av Alexandrite laser, Diode laser og Nd:YAG laser er den best dokumenterte, tryggeste og mest effektive hårfjerningslaseren, da den jobber i tre ulike bølgelengder. 

Hva koster hårfjerning laser?

Priser på hårfjerning avhenger av hvilket område som skal behandles, men varierer fra 700 kr til 4500 kr per behandling. En konsultasjon hos en av våre behandlere, vil kunne gi deg en pris på hva din behandling vil koste. Hos Nimo Klinikken får du alltid 25 % rabatt på enkelte behandlinger med hårfjerning laser, dersom du har fått påvist PCOS. Vi tilbyr også gode pakketilbud på hårfjerning. Ta kontakt for mer informasjon. 

 

Hvorfor ta hårfjerning laser?

Hårfjerning laser er det beste og mest effektive alternativet, dersom man ønsker permanent hårreduksjon, men i tillegg vil man kunne behandle/redusere betente hårsekker, nupper og inngrodde hår, som lett kan forekomme under andre typer hårfjerning (barbering, voksing, napping osv). 

Hvem kan ta hårfjerning laser?

Alma Lasers Soprano Ice er trygg på alle hudtyper og hudtoner, så i prinsippet kan alle gjøre hårfjerning med laser hos oss på Nimo Klinikken. 

Hvem bør ikke ta hårfjerning laserbehandling?

 • Gravide eller ammende
 • Pasienter som har epilepsi 
 • Pasienter som bruker medikamenter som gjør deg lyssensitiv (tetracykliner, isotretinoin) 
 • Pasienter som nylig har gjennomgått en kur med isotretinoin bør man vente 4-6 måneder etter avsluttet behandling, dette gjelder også andre medikamenter som gjør deg lyssensitiv (visse typer antibiotika).
 • Pasienter som har skader/sår i området
 • Pasienter med uregulert diabetes
 • Pasienter som med hudkreft eller celleforandringer

Under en konsultasjon, vil din behandler kunne avdekke eventuelle kontraindikasjoner for laserbehandling.

Kan jeg utføre hårfjerning laser selv hjemme?

Nei, det finnes ingen hårfjerning laser for hjemmebruk. De små IPL-maskinene til hjemmebruk, er ikke en laser, men Intenst Pulserende Lys og kan ikke sammenlignes med profesjonell laserbehandling for fjerning av hår.

 

Hvorfor ta behandling hos Nimo når man kan gjøre det selv?

Hos Nimo vil du få permanent hårreduksjon, med markedets mest effektive hårfjerning laser, utført av helsepersonell med sertifisering innen laserbehandling. Behandlingen vil tilpasses individuelt for å sikre deg en trygg behandling og gode resultater. En IPL-maskin til hjemmebruk for reduksjon av hårvekst, vil aldri kunne fjerne håret, men kun forlenge tiden før håret vokser ut igjen, redusere hårets tykkelse og farge. For noen er dette optimalt, men dette vil på sikt gjøre en behandling med hårfjerning laser mindre effektivt. 

 

Hvordan oppnå best mulig resultat?

For å oppnå et best mulig resultat, er det viktig at du følger det oppsatte behandlingsintervallet fra din behandler. Da hårfjerning laser kun kan fjerne håret i selve vekstfasen (hver 4. til 8. uke avhengig av området som behandles). Da vil du sikre at vi får fjernet flest mulige hårsekker under hver behandling. Det er også viktig for resultatet at man unngår å aktivt sole seg mellom behandlingene, slik at man ikke må reduserer på laserens styrke ved solbrun hud. Din behandler vil veilede deg og gi deg informasjon om hvordan du kan sikre deg best mulig resultat. 

Kan jeg få se før og etter bilder for hårfjerning laser hos Nimo?

Ja, det kan man. 

Hvilken aldersgrense har hårfjerning laser?

Hårfjerning med laser i kosmetisk hensikt, har aldersgrense 18 år. Dersom man har en medisinsk tilstand, diagnostisert av lege/spesialist, kan man i samråd med vår ansvarlige lege, foreldre og kosmetisk sykepleier, vurdere om behandling med hårfjerning laser er hensiktsmessig. 

Hvor gammel bør man være for å ta hårfjerning laser? 

Man må være over 18 for å få behandling med hårfjerning laser, dersom det ikke foreligger en medisinsk tilstand som fører til overdreven hårvekst, hvor behandlingen av personer under 18 år kan vurderes i samråd med ansvarlig lege og foreldre. 

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Dette er svært individuelt og avhenger av området som behandles, kjønn og helsetilstand. Man sier at man trenger i gjennomsnitt 5-12 behandlinger for permanent hårreduksjon, selv om noen trenger færre og noen trenger fler. 

Hvor ofte trenger jeg laserbehandling?

Man behandles i et intervall på 4-8 uker, avhengig av området som behandles. Når man er fornøyd med resultatet, anbefales det vedlikeholdsbehandling en gang i året, for å fjerne hår som har vært i hvilefase under tidligere behandlinger og for å opprettholde et godt resultat. 

Hva kan jeg forvente hos Nimo?

Hos Nimo Klinikken kan du forvente å bli møtt av profesjonelle, oppdaterte og faglig dyktige behandlere med helsefaglig utdanning med sertifisering innen laserbehandling. Du vil få en grundig konsultasjon og en trygg behandling, med markedets beste og mest avanserte hårfjerning laser.   

Hvem kan utføre hårfjerning laser behandling hos Nimo?

På Nimo Klinikken er det sertifiserte hudterapauter eller kosmetisk dermatologiske sykepleiere som utfører alle hårfjerninger med laser. 

Kan man ta hårfjerning laser når man er gravid?

Nei, det er ikke anbefalt å gjøre hårfjerning med laser når man er gravid, da dette er et område som ikke er forsket på, og man kan derfor ikke sikre at dette er en trygg behandling under graviditet. 

Kan man ta hårfjerning laser når man ammer?

Nei, det er ikke anbefalt å gjøre hårfjerning med laser når man ammer, da dette er et område som ikke er forsket på, og man kan derfor ikke sikre at dette er en trygg behandling under amming. 

 

Andre tips til meg som vurderer hårfjerning med laser?

Dersom du sitter med spørsmål om hårfjerning laser kan være en god løsning for deg eller har spørsmål rundt hvordan behandlingen blir gjennomført, anbefaler vi deg å ta kontakt med oss, slik at vi kan svare på dine spørsmål.

 

Teoretiske spørsmål og svar

 

Hva er hårfjerning laser?

En hårfjerning laser er en av de mest populære og effektive behandlingene for langvarig og stabil hårreduksjon. 

Har hårfjerning med laser dokumentert effekt?

Ja, hårfjerning med laser har dokumentert effekt med langvarig reduksjon av hårvekst, og jo flere behandlinger man utfører, desto mer lagvarig blir hårreduksjonen. 

Hvilken laser bruker Nimo for hårfjerning?

På Nimo Klinikken, bruker vi laseren fra anerkjente Alma Lasers, Soprano Ice til hårfjerning. Dette er den mest avanserte hårfjerningslaseren på markedet og har en patentert laserteknologi som gir deg tre lasertyper (bølgelengder) i ett og samme håndstykke (Alexandrite 755 nm, Diode 810 nm og Nd:YAG 1064 nm), i motsetning til andre tradisjonelle hårfjerningslasere som kun opererer med en bølgelengde. Dette gjør at denne laseren behandler selve hårskaftet, hårsekken og reduserer blodtilførselen til hårsekken, som gir deg effektive og svært gode resultater. I tillegg har laseren et innebygget kjølesystem, som gjør behandlingen skånsom og tilnærmet smertefri. 

Hvordan virker hårfjerning med laser?

En hårfjerning laser fungerer ved at laserlyset/energien tas opp i fargestoffet (pigmentet) som er i håret og gjøres om til varme. Når temperaturen i håret når ca. 60 grader, vil proteinene i hårcellene og i hårsekken ødelegges, slik at det ikke kan vokse ut nye hår.  

Hvilke problemer løser hårfjerning med laser?

Behandlinger med hårfjerning laser, vil kunne redusere sjenerende eller uønsket hårvekst på alle kroppsområder. I tillegg vil de som plages av inngrodde hår, betente hårsekker og nupper rundt hårsekken ha god effekt av behandling med vår hårfjerning laser. 

Hvilke kroppsdeler kan behandles med laser hårfjerning?

Alle kroppsdeler kan behandles med hårfjerning laser. 


Hvor lang tid tar det før man ser effekten av hårfjerning laser?

Etter første behandling med hårfjerning laser, vil man etter ca 14 dager se at 60-90 % av hårstråene løsner og man ser en betydelig hårreduksjon. 20-30 % av disse hårene har vært i vekstfase, og vil derfor ikke komme tilbake. Resterende hår vil vokse ut igjen over tid, og da er tiden inne for en ny behandling.  

Hvor lenge varer effekten av hårfjerning laser?

Hårene som fjernes under behandlingene blir borte for godt, men de hårene som er i hvilefase/dvale under behandlingene vil kunne vokse ut igjen på et senere tidspunkt, man kan derfor ikke si at hårfjerning med laser er permanent, men en langvarig og stabil reduksjon av hårvekst. På bakgrunn av dette, anbefales det en vedlikeholdsbehandling i året. 

Når brukes hårfjerning laser?

hårfjerning laser brukes når man ønsker en langvarig eller permanent reduksjon av hårvekst i ansikt eller på kropp. Behandlingen kan også benyttes dersom man sliter med inngrodde hår eller betente hårsekker og nupper eller grove/mørke utførselsganger til håret. 

Er hårfjerning laser skadelig?

Alle typer laserbehandling kan potensielt være skadelig, dersom man ikke er sertifisert til å utføre denne typen behandlinger eller er uforsiktig. Det er derfor viktig at man oppsøker en medisinsk klinikk med en godkjent hårfjerning laser og sertifiserte behandlere, som tar en grundig gjennomgang av din helsetilstand før en eventuell behandling.  

Gir hårfjerning med laser noen bivirkninger?

Behandling med hårfjerning laser kan i sjeldne tilfeller gi bivirkninger i form av brannskader eller hyperpigmenteringer. Det er derfor viktig at man oppsøker en medisinsk klinikk med en godkjent hårfjerning laser og sertifiserte behandlere, som tar en grundig gjennomgang av din helsetilstand før en eventuell behandling.  

 

Alternative behandlinger som pasienter vurderer

 

Hårfjerning laser egner seg best for følgende problemer:

 • Sjenerende/uønsket hårvekst 
 • Inngrodde hår
 • Betente hårsekker

Pasienter lurer ofte om de skal velge hårfjerning laser eller noe annet for å løse de ovennevnte problemene. Her er Nimos kommentarer til de alternative behandlingene slik at valget blir enklere for deg:

 

Hårfjerning laser vs voksing

Hårfjerning laser vil gi deg permanent hårreduksjon, er tilnærmet smertefritt og gir sjeldent bivirkninger. Ved voksing vil alle hårene komme tilbake etter kort tid, behandlingen er ubehagelig og man er gjerne rød, sensitiv og sår i området etter behandling. Flere opplever også at man får nupper, små kviser og flere inngrodde hår etter voksing, noe som ikke forekommer ved hårfjerning med laser. 

Hårfjerning laser vs barbering

Barbering av uønskede hår, gir svært kortvarige resultater, fører gjerne til nupper, inngrodde hår og betente hårsekker. Hårfjerning med Alma Lasers Soprano Ice, vil gi deg permanent hårreduksjon, redusere inngrodde hår og betente hårsekker. 

Hårfjerning laser vs epilator

En epilator gir kortvarig fjerning av uønsket hårvekst, behandlingen er ubehagelig og kan føre til kviser, nupper, betente hårsekker og inngrodde hår. Behandlingen med epilator må gjentas hyppig og bør ikke brukes på intimsoner. Hårfjerning med Alma Lasers Soprano Ice vil gi deg permanent hårreduksjon, behandle nupper, inngrodde hår og betente hårsekker. Vår hårfjerning laser kan brukes til å behandle sjenerende og uønsket hårvekst på alle kroppsområder og er tilnærmet smertefri. 

Hårfjerning laser vs IPL

IPL er ikke en laser, men Intenst Pulserende Lys. Disse bølgelengdene vil ikke kunne gi nok varmeenergi til å fjerne stamcellene i hårsekken, slik at den dør. Man vil derfor kun oppleve at det tar lenger tid før hårene vokser ut og at hårene kan bli lysere og tynnere. IPL-maskinen til hjemmebruk er i tillegg alt for svake til å oppnå permanent hårreduksjon. Ved langvarig bruk av IPL mot uønsket hårvekst, vil man i verste fall gjøre håret så tynt og fargeløst at det kan være utfordrende å oppnå gode resultater med hårfjerning laser. Hårfjerning med Alma Lasers Soprano Ice vil gi deg permanent og stabil hårreduksjon.

Før behandlingen

Er det noe jeg bør gjøre før en behandling?

 • Man må møte opp helt nybarbert (1-2 dager før) på på behandlingsstedet på behandlingsdagen, ellers kan man bli brent på huden. 
 • Det er også viktig at du har kontroll på hvor mye sol du har tatt i tiden før behandling, slik at laserstyrken kan tilpasses huden din. 
 • Man kan kun bruke barberhøvel som hårfjerning 2 måneder i forkant av behandlingen, og man må ikke vokse eller nappe (du vil da få dårligere effekt av behandlingen). 
 • Unngå selvbruning 2 uker i forkant 
 • Ved behandling i ansikt eller på hals, stopp bruk av kremer med retinol 3-7 dager før og tretinoin 14 dager før. 
 • Du må vente 4-6 måneder med hårfjerning, med laser, etter endt isotretinoin kur, avhengig av dose. 

 

Under behandlingen

Hvordan oppleves hårfjerning laser?

Hårfjerning med Alma Lasers Soprano Ice, er tilnærmet smertefritt, men man vil og skal oppleve varme og lett stikking i huden under behandlingen, som et resultat av at hårskaftet og hårsekken varmes opp. 

Gjør hårfjerning med laser vondt?

Nei, hårfjerning med Alma Lasers Soprano Ice skal ikke gjøre vondt og har et innebygget kjølesystem i håndstykket, som gjør behandling tilnærmet smertefri. Noen er derimot mer sensitive enn andre, og styrken på laserbehandlingen kan derfor tilpasses individuelt. 

Hvor lang tid tar en behandling?

Varigheten på behandlingen avhenger av størrelsen på behandlingsområdet og hvor mange områder som behandles. Små områder tar bare noen minutter, mens større områder kan ta opptil 30-45 min. 

Kan jeg få bedøvelse ved hårfjerning laser?

Nei, man kan ikke bruke bedøvelse ved hårfjerning med laser, da din behandler er avhengig av å vite hvordan du opplever behandlingen. Dette er for å unngå bivirkninger og faren for å levere for høy energi med laseren. Behandlingen skal ikke gjøre vondt, og dersom man er bedøvet, vil man kunne minste evnet til å si ifra dersom det skulle bli for varmt, slik at vi kan justere styrken ned.

Etter behandlingen

Hvilke resultater kan jeg forvente?

Etter første behandling vil man etter ca 14 dager, oppleve at 60-90 % av hårene løsner og faller av. 20-30 % av disse vil være i vekstfase og vil da bli borte permanent.Hvor lang tid tar det før man kommer seg?

Etter en behandling vil man kunne reise rett tilbake til normale aktiviteter, og man vil ikke oppleve at man er redusert etterpå.

 

Hvordan ser man ut etter behandlingen?

Noen vil ha lett rødme i området som er behandlet, mens andre vil man ikke se noen tegn til at man har gjort behandling med hårfjerning laser.

 

Hvordan føles behandlingsområdet etter hårfjerning laser?

Området kan for noen føles varm, men dette vil være forbigående. 

Er det noe jeg bør gjøre etter hårfjerning laser?

Du bør være nøye med daglig bruk av solkrem etter behandling, dersom området utsettes for sol og huske å påføre solkrem hver 2. time, på det aktuelle området. Det kan også være gunstig for huden om man bruker en god fuktighetskrem på det behandlede området. 

Er det noe jeg bør unngå etter hårfjerning laser?

Du bør unngå å utsette det behandlede området for sol, da dette kan gi økt sjanse for pigmentforstyrrelser.  

Kan jeg drikke alkohol etter hårfjerning laser?

Ja, det kan man. 

Kan jeg trene etter hårfjerning laser?

Ja, man kan fint trene etter behandling med hårfjerning laser. 

Kan jeg sole meg etter hårfjerning laser?

Nei, det er ikke anbefalt å sole seg etter en laserbehandling, da dette kan gi økt risiko for uønskede pigmenteringer/pigmentflekker. 

Nimos spesialister på hårfjerning

Linda Marie Andersen

Linda Marie Andersen

Hudterapeut / PMU Artist

Linda Marie er utdannet Hud & Spaterapeut, og har jobbet med faget i over 10 år. Hun utdannet seg som Permanent Make-up artist ved Invisible, Oslo i 2016. 

Hun har tidligere drevet selvstendig i i egne lokaler, i 2020 flyttet hun praksisen til Nimo. 

Ved Nimo klinikken tilbyr Linda Marie Hudpleie, Hydrafacial, Mesoterapi, Microneedling, Kjemiske peelinger, hårfjerning med laser, Massasje, Farge vipper & bryn, Vippeløft, og Permanent Make-up. 

Hun er opptatt av naturlige resultater og en sunn og god hudhelse. Ved å kartlegge dine behov, gir hun veiledning og tilpasser et hudprogram til deg og din hud. 

Permanent makeup skal ikke erstatte din vanlige makeup, men tilføre det lille ekstra og gjøre hverdagen enklere. 

Det er viktig at du føler deg trygg og ivaretatt både før og etter behandling, og du vil få god informasjon om behandlingene som utføres.