Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Brystforstørrelse med eget fett

brystforstørring

 Hos Nimo får du:

 • En moderne klinikk med topp utstyr
 • En av Norges mest erfarne kirurger
 • Et godt resultat som du kan være fornøyd med
 • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørring - priser

Brystforstørrelse

Runde proteser/Motiva

Fra 49.500,-

Brystforstørrelse

Ergonomix-proteser/Motiva

Fra 52.200,-

Brystforstørrelse med eget fett

Fra 76.550,-

Brystforstørrelse

Mini-arr

Fra 55.000,-

Brystforstørrelse i kombinasjon med fettransplantasjon

Hybrid Prosedyre

Fra 63.600,-

Korreksjon av bryst med fettransplantasjon

Fra 32.600,-

Brystforstørrelse/samtidig brystløft

Runde proteser/Motiva

Fra 79.200,-

Brystforstørrelse/samtidig brystløft

Ergonomix-proteser/Motiva

Fra 83.500,-

Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år

Ergonomix-proteser/Motiva

Fra 45.250,-

Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år

Runde proteser/Motiva

Fra 40.950,-

Protesebytte

Motiva

Fra 49.600,-

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Konsultasjoner utenfor Drammen

Vi anbefaler at du kommer inn til en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger før en eventuell operasjon. Dette er for å prate om forventninger og hva operasjonen virkelig innebærer. Her vil du også få muligheten til å stille spørsmål. Dersom du bor langt unna, kan en konsultasjon skje over telefon eller under en av Dr. Morten H. Haug sine utenbys konsultasjoner andre steder i Norge.

Fredrikstad

Hos: Quality Hotel Fredrikstad
Adresse: Nygata 2. 

Bestill time her

Gol

Hos: SweetSkin
Adresse: Sentrumsvegen 70

Bestill time her

Hønefoss

Oslo

Adresse:  Bogstadveien 51, 0366 Oslo (Majorstuen).

Bestil time her

Porsgrunn

Porsgrunn:

Hos: Klinikk Siv Asdal
Adresse: Elvebakken 7. Porsgrunn

Bestill time her

Sandefjord

Hos: Klinikk Odden
Adresse: Storgata 8, Sandefjord

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Tønsberg

Hos: Klinikk Estetikk
Adresse: Kong Sverres gate 4, Tønsberg

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Nimos fagleder for plastikkirugi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg og medisinsk ansvarlig

Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel. Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget. Han har svært lang erfaring med liposculptur og bukplastikker, samt lang erfaring med ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 2500 neseplastikker.

Mer enn 15000 gjennomførte plastikkirurgiske operasjoner

Mer enn 5000 brystoperasjoner

Mer enn 1500 bukplastikker

Mer enn 2500 neseoperasjoner

Mer enn 6000 fettsuginger/figurforminger

Brystforstørrelse med eget fett har blitt stadig mer aktuelt ettersom resultatene har blitt bedre. I dag regner en med at 70 % av det transplanterte fettet overlever.

Hvorfor velge dette alternativet til brystforstørrelse?

Det er forskjellige grunner til å ønske fettransplantasjon til eget bryst. Noen har tidligere hatt brystproteser og har heller ønsket om å fylle opp brystet med eget fett. Andre vil ikke forstørre brystet med silikonproteser, og ser på fettransplantasjon som en reelt alternativ. Videre kan noen ha ønske om å fettsuge områder som mage og hofter, og vil sprøyte dette fettet inn i brystet. Det har tidligere vært høy forespørsel om dette, men da var det ikke mulig. Nå har dette blitt en virkelighet, og pasientene kan forvente et godt resultat.

Forutsetninger

Det er imidlertid begrensninger forbundet med brystforstørrelse med eget fett. Personen må ha et ønske om en moderat forstørrelse og et naturlig resultat. Det er også en forutsetning at en har nok fett å høste. Dersom personen er for slank og nærmest uten underhudsfett er det ikke mulig. Den ideelle pasienten har ett eller flere områder som den ønsker å fettsuge, og samtidig et litt tomt bryst som har plass til fett.

 

Hvor mye kan fylles inn?

Det maksimale som kan fylles inn i et bryst er 250-300 ml. Dersom en fyller på større volum blir trykket for høyt, og flere av fettcellene vil ikke overleve. Det er imidlertid mulig å transplantere fett til brystet flere ganger under forutsetning av at en har nok fett å høste.

 

Hvem kan gjøre dette inngrepet?

De fleste kvinner er vanligvis egnet til å gjøre en fettransplantasjon. Noen ganger har imidlertid brystet for mye heng, da må det først gjøres et brystløft. Dette blir vurdert av plastikkirurgen under konsultasjonen. Dersom en er frisk og ikke har spesielle allergier eller ustabile psykiske lidelser kan en bli operert. Har personen økt risiko for blødning, enten på grunn av sykdom eller fordi en tar blodfortynnende medisiner, vil ikke en operasjon bli utført. Det er også viktig at personen ikke ammer og at man har mulighet til å ta det med ro den første uken etter operasjonen.

 

Konsultasjon

Teknikken med fettransplantasjon har blitt utviklet over mange år. Nimo klinikken har det siste og beste utstyret på markedet. Vi har i tillegg mye erfaring med dette inngrepet. Før inngrepet blir utført er det viktig med en konsultasjon, der du vil få god informasjon om inngrepet og få svar på dine spørsmål – slik at du som pasient forstår hva inngrepet innebærer og hva som kan oppnås.

Dersom du bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan du sende bilder. Plastikk kirurgen vil da vurdere bildene og ringe deg for en konsultasjon over telefon. Blir du vurdert som egnet vil en endelig konsultasjon utføres dagen før operasjonen eller på operasjonsdagen.

Det er viktig å forstå begrensningene i forhold til å legge inn en brystprotese. Det gir et mykt og naturlig resultat, men det vil ikke kjennes på samme måte som en protese som er et definert fremmedlegeme som ligger i en hule under brystet. Det transplanterte fettet fordeles under og rundt kjertelvevet, og blir en integrert del av brystet. Dette har sine fordeler, men også sine ulemper da det er begrenset hvor mye volumet kan øke. Med realistiske forventninger blir de fleste godt fornøyd med resultatet.

 

 

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et bryst med større volum, som er rundere og har mer fylde. Det vil bli 4-6 arr på brystet på 3-4 mm, men disse blir vanligvis nærmest usynlige etter hvert. Til å begynne med vil brystet være noe hovent og noe av volumet vil bli borte. Det endelige resultatet får du ikke før det har gått 4-6 måneder. Brystet blir vanligvis mykt og naturlig å ta på, til å begynne med kan det imidlertid være enkelte harde partier. Det er viktig å være klar over at det transplanterte fettet oppfører seg som fettcellene ellers på kroppen. Dersom du går opp i vekt vil de bli større og dersom du går ned i vekt vil de bli mindre.

 

Kan jeg amme etter en fettransplantasjon?  

 Det kan man. Det er ingen holdepunkter på at det er skadelig verken for mor eller barnet at mor ammer. Imidlertid vil brystet kunne endre fasong.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med brystforstørrelse med eget fett. Man kan imidlertid få blødning og infeksjon. Det kan bli en viss grad av ulikhet mellom brystene, så dette kan en eventuelt korrigere senere.

 

Før og etter operasjonen

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos Nimo Klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis 3-4 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

 

Før operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

 • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
 • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
 • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
 • Pasienten må holde overkroppen høyt og ikke bøye seg med hodet ned. Dette er for å forebygge blødning og hevelse