Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mommy makeover

Mommy makeover er en begrep som brukes av kvinner som ønsker å få tilbake figuren etter svangerskapet. Det dreier seg ofte om å stramme opp kroppen eller redusere unødvendig fett. Det innebærer at man opererer mage og bryst samt fettsuger lokaliserte områder, ofte samtidig under samme operasjon. Vi anbefaler imidlertid ikke flere store operasjoner samtidig, da dette er forbundet med for stor risiko for pasienten. Her finner du en oversikt over hva begrepet innebærer. 

mommy makeover

 Hos Nimo får du:

  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • En av Norges mest erfarne kirurger
  • Et godt resultat som du kan være fornøyd med
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 

mommy makeover

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Konsultasjoner utenfor Drammen

Vi anbefaler at du kommer inn til en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger før en eventuell operasjon. Dette er for å prate om forventninger og hva operasjonen virkelig innebærer. Her vil du også få muligheten til å stille spørsmål. Dersom du bor langt unna, kan en konsultasjon skje over telefon eller under en av Dr. Morten H. Haug sine utenbys konsultasjoner andre steder i Norge.

Fredrikstad

Hos: Quality Hotel Fredrikstad
Adresse: Nygata 2. 

Bestill time her

Gol

Hos: SweetSkin
Adresse: Sentrumsvegen 70

Bestill time her

Hønefoss

Oslo

Adresse:  Bogstadveien 51, 0366 Oslo (Majorstuen).

Bestil time her

Porsgrunn

Porsgrunn:

Hos: Klinikk Siv Asdal
Adresse: Elvebakken 7. Porsgrunn

Bestill time her

Sandefjord

Hos: Klinikk Odden
Adresse: Storgata 8, Sandefjord

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Tønsberg

Hos: Klinikk Estetikk
Adresse: Kong Sverres gate 4, Tønsberg

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Vår fagleder for plastikkirurgi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg

Dr. Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel. Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget. Han har svært lang erfaring med liposculptur og bukplastikker, samt lang erfaring med ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 2000 neseplastikker. Morten er medlem av Den Norske LegeforeningNorsk Plastikk kirurgisk forening, Norsk forening for estetisk plastikk kirurgi

Spørsmål og svar for mommy makeover

Praktisk info

Hva er mommy makeover?

Mommy makeover innebærer at man prøver å få tilbake kroppen som den var. Et svangerskap er en naturlig ting som de fleste kvinner får oppleve. Det er imidlertid en stor belastning på kvinnen og kan sette sine spor. Det er særlig mage og bryst som blir forandret og det er ofte vanskelig å få tilbake den samme kroppen. Du kan få lokaliserte områder med fett og løs hud på mage og bryst som det er vanskelig å trene bort. 

 

Hva innebærer en mommy makeover?

Mommy makeover innebærer at man prøver å få tilbake den magen og brystet du hadde før graviditeten. 

 

Hvilke kroppsdeler behandles med mommy makeover?

Det er i hovedsak mage og bryst som behandles ved mommy makeover.

Hvilke behandlingsmetoder brukes  en mommy makeover?

Man bruker bare vanlige anerkjente kirurgiske metoder.

Hvorfor ta mommy makeover?

Det er naturlig nok fantastisk å bli gravid og kunne bære fram et barn. Men det kan ofte gå utover kroppen. Du har fått barnet du har lengtet etter, men kan føle det litt urettferdig at kroppen på kort tid har endret seg. Mange mener at det er rett og rimelig at en kan prøve å få tilbake kroppen sin. Sunn kost og trening kan gjøre mye, men for noen kan det være nødvendig med en operasjon som vanligvis er forbundet liten risiko.

Hvem kan ta mommy makeover?

Alle kvinner kan ta en mommy makeover, såfremt du er frisk og ikke har for høy vekt, og at det er god indikasjon. Vi utfører imidlertid ikke flere store operasjonene samtidig da dette er forbundet med for stor risiko. 

Er mommy makeover farlig?

En mommy makeover er forbundet med liten risiko, så lenge en ikke utfører flere store operasjoner samtidig.

 

Hvordan fungerer en mommy makeover behandling?

En mommy makeover innebærer ikke at du kan gjøre alt samtidig. Vanligvis må dette gjøres i flere omganger. Det å gjøre mer enn en stor operasjon er forbundet med stor risiko og skal ikke gjøres. Det er gjort mange store studier på dette som dokumenterer at flere operasjoner samtidig har for stor risiko. Ved en operasjon må en sette store mengder lokalbedøvelse selv om det gjøres i sedasjon. Det er begrenset hvor mye lokalbedøvelse men kan sette avhengig av din vekt, dersom man setter mer kan dette medføre alvorlige komplikasjoner. 

 

Er mommy makeover permanent?

Alle plastikkirurgiske operasjoner gir et varig resultat. Operasjoner stopper riktignok ikke aldringsprosessen og det er viktig å leve sunt med nok søvn, riktig kost og mosjon.

 

Gir mommy makeover arr?

Ved brystoperasjoner, mageplastikk og figurformende fettsuging vil det bli arr, men vanligvis lite skjemmende, de blir delvis bortgjemt.

 

Hva er forskjellen på mommy makeover vs BBL?

Mommy makeover går ut på å få tilbake kroppen man hadde før svangerskapet. BBL går ut på å forbedre en tilstand som i liten grad endres i forbindelse med graviditeten, men i større grad er medfødt og påvirket av livsstil, kost og trening.

 

Hva er forskjellen på mommy makeover vs body lift?

Bodylift er vanligvis aktuelt etter store raske vekttap, som medfører mye overflødig hud. Dette er ikke vanlig etter fødsler. 

 

Hva er forskjellen på mommy makeover vs tummy tuck?

Tummy tuck er det engelske ordet for bukplastikk, som er en del av mommy makeover. Tummy tuck er bare et annet ord for mageplastikk.

 

Hva er forskjellen på mommy makeover vs 360?

360 graders bodylift er en operasjon der man fjerner hud rundt hele kroppen, dette strammer opp mage, og hoftepartiet og vil løfte rumpeballene noe opp. Dette er en stor operasjon som gjøres etter store vekttap. Mageplastikk i forbindelse med Mommy makeover er et inngrep der man kun strammer opp magehuden.

Hva er forskjellen på mommy makeover vs coolsculpting?

Coolsculpting er en metode for å redusere fettmengden ved å fryse ned fettcellene på ett område. Dette er imidlertid en dårlig metode da det er svært begrenset hvor mye som blir borte, og kan ikke sammenlignes med resultatet etter kirurgisk fettsuging.

 

Hva er forskjellen på mommy makeover vs c section?

C section er det engelske ordet for keisersnitt.

 

Hvordan er resultatene før og etter mommy makeover?

Resultatene er vanligvis svært gode og de fleste er veldig godt fornøyd. For et optimalt resultat bør det kombineres med kost og trening. 

 

Hvilke erfaringer har pasienter etter mommy makeover? 

De aller fleste har gode erfaringer og er fornøyd med resultatet.

Erfaringer fra pasienter

Hvordan er pasienters erfaringer med Nimo?

De aller fleste av Nimos pasienter er godt fornøyd med resultatet etter behandlingen. Vi er opptatt av din trygghet, og at du skal få en god opplevelse. Har du ønske om operasjon må du først komme til en uforpliktende konsultasjon for å se klinikken og møte plastikk kirurgen din. Under konsultasjon vil dere sammen legge en plan for hvordan dette kan gjennomføres. 

Har Nimo noen referanser å vise til?

Nimos kirurger og spesialister har gjennomført flere tusen behandlinger, og har mange gode pasienthistorier. Når det er sagt, så er dette et sensitivt område for våre pasienter. Nimo er opptatt av at pasientene skal føle seg trygge og ivaretatt. Med det som utgangspunkt vil du ikke finne noen referanser og detaljerte erfaringer fra pasienter her, men du kan komme innom oss for å se før og etter bilder, samt å få informasjon om det du trenger å vite for å føle deg trygg.

 

Før og etter bilder

Hvorfor viser vi ikke før og etter bilder på nettsiden?

I Norge er vi underlagt lovgivning som forbyr bruk av før og etter bilder i markedsføring og på nettside.

 

Hvordan kan du få sett på før og etter bilder?

I Norge må du komme til klinikken for å se før og etter bilder. Ta kontakt, så ordner vi dette.

Finansiering

Kan jeg få dekket mommy makeover behandling?

Mommy makeover vil vanligvis ikke dekkes av det offentlige. Det eneste er muligens mageplastikk dersom det er medisinsk indikasjon.

Hva koster mommy makeover?

Når det gjelder pris blir dette bestemt av plastikk kirurgen under konsultasjonen. Se veiledende prisliste her

Før operasjonen

Hvordan er tiden før behandlingen?

Før operasjonen skal du vaske deg med en spesialsåpe, du skal være fastende og ta smertestillende tabletter og antibiotika.

 

Hvor lang tid tar behandlingen?

En bukplastikk tar mellom 2,5 og  5,5 timer, brystløft tar 3 timer og fettsuging fra 1,5 til 3,5 timer.

Under operasjonen

Hvordan foregår inngrepet?

Inngrepene foregår i sedasjon eller narkose. Dette innebærer at du sover hele tiden og merker ikke noe. Målet er at du skal våkne i en varm seng uten smerte etter operasjonen.

Er mommy makeover vondt?

Det vil være behov for smertestillende tabletter i noen dager etter operasjonene.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er sjelden det oppstår komplikasjoner. Du kan imidlertid få infeksjon og blødning, men det er sjelden.

Etter operasjonen

Hvordan er tiden etter behandlingen?

Første uken skal du ta det veldig rolig i forhold til fysisk aktivitet, etter dette kan du være mer aktiv, men ikke trene før det har gått 4-6 uker. Plastikk kirurgen din ringer deg på kvelden etter operasjonen og vil alltid være tilgjengelig for en telefon fra deg.  

Andre spørsmål

Hvorfor skal man ikke ta flere operasjoner samtidig?

Flere store operasjoner samtidig vil kunne gi dårligere sårtilheling, økt infeksjonsfare, elektrolyttforstyrrelser, generelt økt risiko. Det er en for stor belastning på kropper, kirurgen blir sliten og det er flere ting som kan gå galt. Det å utføre flere store operasjoner samtidig regnes som malpraksis, det vil si dårlig kirurgisk skjønn  å utføre.

Hvorfor skal man ikke trene rett etter en operasjon?

Trening uansett type vil gi hevelse av operasjonsområdet. Dette er ugunstig for tilhelingsprosessen.

Hvorfor skal man bruke kompresjons plagg?

Kompresjonsplagget reduserer hevelse, holder på plass og vil til en viss grad forme og gir et bedre resultat. 

Hvorfor trekker ikke huden seg sammen selv om man er flink til å trene?

Ved trening strammer man opp muskulaturen, dette vil i liten grad stramme opp huden. Dersom det er mye løs hud vil ikke trening være nok, ofte vil huden bli løsere dersom du trener og går ned i vekt.

Hvorfor får noen strekkmerker under graviditeten.

Det er usikkert hva som er årsak til strekkmerker, trolig henger det sammen med hormonbalansen.

Hvor lenge bør en vente med operasjon etter fødselen?

En bør vente minst 6 måneder, det tar tid å komme seg etter en fødsel. Du må ha kommet godt igang med trening og kommet tilbake til ønsket vekt.