Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fjerne tatovering

Pasienter med alle slags tatoveringer kommer fra Drammen, Oslo, Asker, Bærum og Vestfold for å få Nimos hjelp. 

Hos Nimo får du:

 • Et godt resultat
 • Kompetanse
 • Kvalitet
 • Moderne klinikk
 • Markedets beste utstyr
 • Ærlighet

Fjerne tatovering med laser i Drammen

Slik fjerner Nimo tatoveringen din

Ved hjelp av ALMA Lasers, Harmony XL Pro, en Q-swich Nd:YAG laser som gjør at blekkpartiklene i tatoveringen blir knust opp i mikroskopiske partikler. Deretter vil kroppen selv absorberer og skille ut tatoveringsblekket over en 2-3 ukers periode etter behandlingen. 

Fordi man får behandling av sertifiserte og spesialutdannede sykepleiere som sikrer pasienten trygg behandling og oppfølging gjennom hele forløpet. Nimo Klinikken bruker en anerkjent og veldokumentert laser fra Alma Lasers, som er med på å kvalitetssikre laserbehandlingen. Siden tatoveringsfjerning med laser kan oppleves som smertefullt, tilbyr Nimo Klinikken lokalbedøvelse for å sikre en mest mulig behagelig behandling. Dersom man skulle få komplikasjoner i forløpet, som allergiske reaksjoner eller lignende, har Nimo Klinikken alltid oppfølging fra ansvarlig medisinsk lege på huset. Allergiske reaksjoner kan forekomme dersom blekket som er brukt i tatoveringen ikke er godkjent.

Hvilke typer tatoveringer fjerner Nimo?

Pasienter kommer til Nimo med alle typer tatoveringer:

 • Art Nouveau tatovering
 • Bio mekanisk tatovering
 • Bio organisk tatovering
 • Black n’ grey tatovering
 • Border / mønstre
 • Coverup tatovering
 • Dotwork (prikketatovering)
 • Gjeng tatoveringer
 • Halfsleeve tatovering
 • Japanske tatoveringer
 • Kinesisk tatovering
 • Kinesiske tegn
 • Maori tatovering
 • Navn
 • Neo traditional tatovering
 • New school tatovering
 • Ord
 • Old school tatovering
 • Portretter
 • Realistisk tatovering
 • Sacred geometry tatovering
 • Sleeve tatovering
 • Sjømannstatoveringer
 • Skrift
 • Tekster
 • Trash polka tatovering
 • Tribal tatovering
 • Watercolour tatovering

Nimo fjerner også permanent makeup

 • Permanent makeup
  • Tatoverte øyenbryn
  • Lipliner
  • Føflekk
  • Eyeliner

Derfor kommer pasienter til Nimo

Pasienter får behandling av sertifiserte og spesialutdannede sykepleiere som sikrer pasienten trygg behandling og oppfølging gjennom hele forløpet. Nimo Klinikken bruker en anerkjent og veldokumentert laser fra Alma Lasers, som er med på å kvalitetssikre laserbehandlingen.

Smertestillende ved behandling

Siden tatoveringsfjerning med laser kan oppleves som smertefullt, tilbyr Nimo Klinikken lokalbedøvelse for å sikre en mest mulig behagelig behandling.

Allergiske reaksjoner kan forekomme dersom blekket som er brukt i tatoveringen ikke er godkjent. Dersom man skulle få komplikasjoner i forløpet, som allergiske reaksjoner eller lignende, har Nimo Klinikken alltid oppfølging fra ansvarlig medisinsk lege på huset. 

Priser for å fjerne tatovering

Laser - Tatoveringsfjerning

Fra 1.800,-

Praktiske spørsmål

Hvordan fjerne tatovering?

En tatovering kan fjernes med laser, hvor laserenergien tas opp i blekket i tatoveringen. Denne energien gjøres om til sterk varme i blekket, som vil gjøre at fargene knuses til mikroskopiske partikler. Dette gjør det mulig for kroppen å selv absorbere/ta opp de små partiklene og skille de ut. Utskillelsen av det pulveriserte blekket skjer over en 2-3 ukers periode, så det vil derfor ta noe tid før man ser resultater av behandlingen. Man bør vente mellom 8 til 12 uker mellom hver behandling, slik at kroppen får tid til å fjerne blekkpartiklene og at huden får tid til å lege seg. 

Hvor mange behandlinger som må til for å fjerne tatoveringen, er vanskelig å si, da dette avhenger av hvilken farger som er brukt, hvilken type blekk og hvor dypt blekket sitter i huden. Å fjerne tatovering kan derfor være tidkrevende, og det er dessverre ikke alle tatoveringer som går helt bort. 

Det benyttes spesielle lasere for å fjerne tatoveringer, så det er viktig at laseren som benyttes er godkjent for dette formålet. 

Hvilken type laser benyttes for å fjerne tatovering?

Hos Nimo Klinikken, benyttes ClearLift fra Alma Lasers Harmony XL Pro, Q-switch Nd:YAG 1064 nm eller Q-switch Nd:YAG 532 nm for å fjerne tatoveringer. 

 

Kan man fjerne tatovering uten laser?

Tatoveringer kan fjernes kirurgisk, men dette vil etterlate et arr og man kan måtte gjøre hudtransplantasjon dersom tatoveringen er stor. 

Hvor mange behandlinger trenger man?

Antall behandlinger vil avhenge av hvilken type blekk som er brukt, fargen på blekket og hvor dypt blekket er tatovert. Noen vil kun trenge en behandling, mens andre vil kunne trenge mange behandlinger. Dessverre er det også noen tatoveringer man ikke vil kunne få helt bort. 

Hvem må fjerne tatoveringen for meg?

Det skal være en laser-sertifisert sykepleier eller lege som fjerner tatoveringer. Dette er fordi det er en avansert laser som benyttes og fordi det kan oppstå allergiske reaksjoner når blekket pulveriseres og tas opp av kroppen, dersom blekket som er benyttet ikke er godkjent. 

Hvilken kompetanse må man ha for å fjerne tatoveringer?

Man skal være sykepleier eller lege med spesialutdanning/sertifisering i laserbehandling for å utføre disse behandlingene. Dette er for å sikre pasienten en trygg behandling, men også for å kunne håndtere eventuelle komplikasjoner ved behandlingen. Dessverre er det ulike aktører som har behandlingspersonell uten helsefaglig bakgrunn, som fjerner tatoveringer med delegering fra lege. 

Hvordan fjerner Nimo tatoveringer?

Nimo Klinikken fjerner tatoveringer ved hjelp av en laser til bruk for dette formålet, ClearLift, en Q-switched Nd:YAG 1064 nm eller 532 nm, fra Alma Lasers. Ved små tatoveringer kan også kirurgisk fjerning være et alternativ som kan vurderes under en konsultasjon, dersom man ikke ønsker laserfjerning av tatoveringen. 

Hos Nimo klinikken vil man først ha en konsultasjon med en kosmetisk dermatologisk sykepleier og eventuelt ansvarlig lege, hvor man gjennomgår helseskjema, faste medisiner, helsestatus og informasjon om tatoveringen (når man tok den og hvor den er tatt). Deretter vil man gjennomgå informasjon om behandlingen, samt hvilke bivirkninger som kan oppstå. 

Dersom man ikke har kontraindikasjoner for behandlingen, og det er gjort en faglig vurdering for at man er egnet til behandlingen, kan vi starte behandlingen. Pasienten kan selv velge om det er ønskelig med lokalbedøvelse eller ikke, da behandlingen kan oppleves som smertefull. Under behandlingen vil man få øyebeskyttelse for å unngå skade på øyet fra laserlyset.

Laserbehandlingen vil gi små hvite skorper på huden, som kjøles ned direkte etter prosedyren. Deretter vil man få hvit vaselin på området og et plaster. Pasienten vil få med seg skriftlig informasjon om behandlingen og etterbehandling hjem, samt kontaktinformasjon til sin behandler som vil være tilgjengelig hele døgnet, dersom det skulle oppstå komplikasjoner. 

 

Hva koster det å fjerne en tatovering?

Prisen for å fjerne tatovering kommer an på størrelse og antall behandlinger. Noen trenger bare en behandling, mens andre trenger fler.  

 

Hva koster det pr behandling?

Pris per behandling vil avtales under en konsultasjon. Ved behov for lokalbedøvelse, kommer dette i tillegg.  

 

Har Nimo en pakkepris?

Da det er svært individuelt hvor mange behandlinger man trenger, har vi ingen pakkepris på tatoveringsfjerning med laser, men vi har ulike løsninger som gir pasienten en god rabatt dersom man skulle trenge flere behandlinger. Dette blir avtalt under en konsultasjon. 

 

Har Nimo en garanti for resultatet?

Nei, Nimo Klinikken har ingen garanti for resultatet av behandlingen, da vi ikke kan sikre at tatoveringsblekket som er benyttet i tatoveringen er godkjent eller at prosedyren er utført etter gjeldende retningslinjer/standarder. På bakgrunn av dette, er det dessverre noen tatoveringer ikke går helt bort og som kan forårsake komplikasjoner under behandlingen. Selv om vi ikke kan gi noen garanti, har vi god erfaring med behandlingen og mange pasienter som er fornøyde med resultatet. Vi har også sertifiserte, spesialutdannede sykepleiere, som kan sikre deg en trygg behandling og profesjonell oppfølging. Dersom det skulle oppstå komplikasjoner i form av allergiske reaksjoner under behandlingen, er Nimo Klinikken en medisinsk klinikk som har legebemanning og akuttberedskap til en hver tid, slik at pasientene alltid skal være trygge hos oss.  

 

Erfaringer med å fjerne tatovering

Pasientene som har fjernet tatoveringer hos Nimo Klinikken uttrykker at de er fornøyde med tilbudet og tilpassede løsninger. De føler seg trygge og godt ivaretatt før, under og etter behandlingen og har vært fornøyde med resultatet. I tillegg har pasientene satt pris på muligheten for lokalbedøvelse under behandlingen. 

 

Er det farlig å fjerne tatovering?

Ja, dersom det foreligger sykdommer eller medisiner som gir økt risiko for skade/bivirkninger eller det er brukt et blekk eller et fargestoff som ikke er godkjent for tatoveringer, kan det i verste fall oppstå en kraftig allergisk reaksjon når blekket brytes opp med laserenergi under behandling. Det er derfor viktig at man velger et behandlingssted med medisinsk personell, som har beredskap til å behandle akutte reaksjoner, som potensielt kan være livstruende. Under konsultasjonen med din behandler, vil man gå nøye gjennom helseskjema, for å sikre at det ikke er forhold som gjør at man ikke bør gjennomføre laserfjerning av tatoveringen

 

Kan jeg fjerne tatovering selv hjemme?

Nei, det finnes ingen godkjente apparater for å fjerne tatoveringer hjemme. Kremer som reklamerer for at de kan fjerne tatoveringer, har ingen dokumentasjon på dette. 

 

Hvordan fjerne tatovering selv?

Lasere som er så kraftige at de kan pulverisere blekk, er ikke godkjent eller lovlig for hjemmebruk, og det ville vært svært uforsvarlig og i verste fall skadelige å bruke utenfor medisinske klinikker. Denne typen lasere skal kun brukes av helsepersonell med godkjent opplæring, som har tilhørende ansvarlig lege og medisinsk akuttberedskap.

Det reklameres for kremer som skal kunne fjerne tatovering og er til hjemmebruk, men det finnes ingen dokumentasjon eller bevis på at dette fungerer. En effekt av disse kremene kan være at den lysner huden over og rundt tatoveringen, noe som gjør at tatoveringen ser lysere ut. I forhold til innholdet og komponentene i disse produktene, er det ingen ingredienser som angivelig kan fjerne tatoveringsblekk som er injisert med nål i flere lag under hudoverflaten.  

En annen metode som har vært brukt for å fjerne tatovering selv, er med syrer og kan være svært skadelig og kan i verste fall gi store sår og arrdannelser i området. 

 

Hvor lang tid tar det å fjerne tatovering?

Selve behandlingen tar fra 5 minutter til 90 minutter, avhengig av hvor stort område som skal behandles og om man trenger lokalbedøvelse i forkant. Dersom tatoveringen som skal fjernes er over et stort område, kan man dele opp behandlingen over flere dager. Under en konsultasjon med sin behandler hos Nimo Klinikken, vil man kunne lage et skreddersydd behandlingsopplegg. 

Tiden det tar for å fjerne hele tatoveringen, varierer og avhenger av type blekk eller fargestoff som er benyttet, hvor gammel tatoveringen er, hva slags tatoverings-teknikk som er benyttet og hvor dypt blekket er tatovert i huden. Man trenger i gjennomsnitt 5-14 behandlinger for et optimalt resultat. Det er også slik at noen ikke får tatoveringen helt bort, men det er sjeldent. 

 

Gjør det vondt å fjerne tatovering?

Graden av smerter når man skal fjerne tatovering med laser er svært individuelt, og kommer an på fargen på tatoveringen, hvor mye blekk som er igjen og  tatoveringen sitter, da noen områder er mer sensitive enn andre. I tillegg har alle ulik smerteterskel og noen tolererer mer smerte enn andre. På Nimo Klinikken tilbyr vi derfor lokalbedøvelse under behandlingen (etter en medisinsk vurdering), slik at man kan gjennomføre behandlingen med minst mulig ubehag. 

 

Hvilken garanti har Nimo for å fjerne tatovering?

Nimo Klinikken har dessverre ingen garantier for fjerning av tatovering med laser, da vi ikke kan sikre at utførelsen av selve tatoveringen er gjort etter gjeldende retningslinjer, med godkjent tatoveringsblekk eller forsvarlig teknikk under behandling. Vi har derimot gode erfaringer med å fjerne tatoveringer og mange fornøyde pasienter. 

Tatoveringsblekk og behandlinger

Antall behandlinger avhenger av størrelse, blekktype og farge. Under så kan du se hvor mange behandlinger som trengs for å fjerne de forskjellige tatoveringsfargene. 

Hvor mange behandlinger for å fjerne grønn tatovering?

Tiden det tar for å fjerne en grønn tatoveringen, varierer og avhenger av hvilken type blekk som er benyttet, hvor gammel tatoveringen er, hva slags tatoverings-teknikk som er benyttet og hvor dypt blekket er tatovert i huden. Man trenger i gjennomsnitt 5-14 behandlinger for et optimalt resultat. Dessverre er det er også slik at noen ikke får tatoveringen helt bort, men det er sjeldent. 

 

Hvor mange behandlinger for å fjerne rød tatovering?

Tiden det tar for å fjerne en rød tatoveringen, varierer og avhenger av hvilken type blekk som er benyttet, hvor gammel tatoveringen er, hva slags tatoverings-teknikk som er benyttet og hvor dypt blekket er tatovert i huden. Man trenger i gjennomsnitt 5-14 behandlinger for et optimalt resultat. Dessverre er det er også slik at noen ikke får tatoveringen helt bort, men det er sjeldent. 

 

Hvor mange behandlinger for å fjerne blå tatovering?

Tiden det tar for å fjerne en blå tatoveringen, varierer og avhenger av hvilken type blekk som er benyttet, hvor gammel tatoveringen er, hva slags tatoverings-teknikk som er benyttet og hvor dypt blekket er tatovert i huden. Man trenger i gjennomsnitt 5-14 behandlinger for et optimalt resultat. Dessverre er det er også slik at noen ikke får tatoveringen helt bort, men det er sjeldent. 

 

Hvor mange behandlinger for å fjerne sort tatovering?

Tiden det tar for å fjerne en sort tatoveringen, varierer og avhenger av hvilken type blekk som er benyttet, hvor gammel tatoveringen er, hva slags tatoverings-teknikk som er benyttet og hvor dypt blekket er tatovert i huden. Man trenger i gjennomsnitt 5-14 behandlinger for et optimalt resultat. Dessverre er det er også slik at noen ikke får tatoveringen helt bort, men

Alternative behandlinger som pasienter vurderer

 

Fjerne tatovering selv

Det finnes ingen godkjent eller dokumentert metode per i dag for å fjerne tatoveringer selv. 

Fjerne tatovering med krem

Det reklameres for kremer som skal kunne fjerne tatovering og er til hjemmebruk, men det finnes ingen dokumentasjon eller bevis på at dette fungerer. En effekt av disse kremene kan være at den lysner huden over og rundt tatoveringen, noe som gjør at tatoveringen ser lysere ut. I forhold til innholdet og komponentene i disse produktene, er det ingen ingredienser som angivelig kan fjerne tatoveringsblekk som er injisert med nål i flere lag under hudoverflaten.  

 

Fjerne tatovering med laser PicoSure og PicoWay

Man kan i dag fjerne tatovering med pico-lasere med impulser målt i picosekunder. Dette gjør at varmeutviklingen i vevet blir minimal og man kan dersom redusere faren for bivirkninger ytterligere. Energien fra Pico-laseren tas opp i tatoveringsblekket og blir til kraftig varme som gjør at blekkpartiklene i tatoveringen blir knust opp i mikroskopiske partikler og deretter kan tas opp og fraktes vekk av kroppen.

Fjerne tatovering med Q-switch Nd:YAG 

Dette er den mest brukte laseren for å fjerne tatoveringer i dag og har vært på markedet lenge, hvor impulsene fra laserlyset måles i nanosekunder og leveres så raskt under huden, at varmeutviklingen til nærliggende vev blir minimal. Energien tas opp i tatoveringsblekket og blir til kraftig varme som gjør at blekkpartiklene i tatoveringen blir knust opp i mikroskopiske partikler og deretter kan tas opp og fraktes vekk av kroppen. 

Fjerne tatovering med Hudsliping/Dermabrasjon 

Her slipes huden ned til nivået hvor blekket til tatoveringen sitter, som kan være ned i hudens mellomste lag, lærhuden. Ved bruk av denne metoden kan tatoveringen bli lysere, men det finnes ingen dokumentasjon på at den vil bli helt borte. I tillegg vil man få et sår i huden, som kan være ømt og må dekkes med bandasje/krem i flere dager. 

Fjerne tatovering med kjemisk peel 

Med denne metoden brukes det syrer med en lav pH for å etse bort tatoveringsblekket. Dette kan injiseres med små nåler eller legges direkte på huden. Resultatet av denne type behandling er svært omdiskutert og har ingen god dokumentasjon. Avhengig av hvilken syre som brukes, kan man i verste fall ende opp med store sår og arrdannelser i området. 

Fjerne tatovering med kirurgi

Her fjernes huden hvor tatoveringen sitter med skalpell, før huden sys sammen igjen. Dette vil sikre at hele tatoveringen blir borte, men man må regne med å få et arr. Dette er en metode som kun bør vurderes på de minste tatoveringene, da man ikke kan fjerne store mengder med hud uten komplikasjoner. 

Før behandlingen

Er det noe jeg bør gjøre før behandlingen?

Man bør sørge for å ha dekkende plaster, tilpasset tatoveringens størrelse tilgjengelig hjemme, sammen med hvit vaselin som brukes i dagene etter laserbehandlingen frem til huden er helet eller om man skal eksponere huden for sol. 

Under behandlingen

Gjør behandlingen vondt?

Dette er svært individuelt og avhenger av tettheten på blekket, hvor på kroppen den sitter og fargen på tatoveringen. Mange uttrykker at det er mer smertefullt å fjerne en tatovering enn å ta tatovering. Vi tilbyr derfor lokalbedøvelse på Nimo Klinikken, dersom man skulle ønske det. Lokalbedøvelse blir i tillegg til den avtalte prisen. 

 

Hvordan føles ut å fjerne tatovering?

Laserfjerning av tatovering føles som varme, intense stikk i huden.  

 

Kan jeg få bedøvelse når jeg fjerner tatovering?

Ja, på Nimo Klinikken kan man få lokalbedøvelse når man skal fjerne tatovering. 

 

Etter behandlingen

Hvordan er tiden etter tatoveringsfjerning?

Etter man har fått laserbehandling for å fjerne tatovering, kan huden føles sår, øm og varm, men dette er forbigående. Tiden etter man har startet med laserbehandling for å fjerne tatoveringen, er ganske lik tiden etter man har tatt tatovering. Man skal dekke til huden med plaster/tape eller lignende til huden er helet, holde huden og skorpene som dannes under laserbehandlingen fuktige med fet krem/hvit vaselin og unngå soleksponering av området 6 uker etter behandlingen.  

 

Hvordan ser tatoveringen ut etter en laserbehandling?

Direkte etter behandling, vil hudområdet ha en hvitaktig skorpe og kunne være noe rød/irritert. Når huden har leget seg vil man se at blekket gradvis blekner og på sikt forsvinner. Tiden det tar fra behandlingen til man ser at tatoveringen blekner og forsvinner, tar tid (1-8 uker), da det er kroppens immunforsvar som over tid absorberer og fjerner blekk-partiklene fra vevet.  

 

Hvor lang tid tar det før man kommer seg?

Etter behandlingen, vil man kunne gå rett tilbake til sine daglige aktiviteter. 

 

Hvilke resultater kan jeg forvente?

De aller fleste som fjerner tatovering med laser, får tatoveringen helt bort og er fornøyde med resultatet. Allikevel har Nimo Klinikken ingen garanti for resultatet av behandlingen, da vi ikke kan sikre at tatoveringsblekket som er benyttet i tatoveringen er godkjent eller at prosedyren er utført etter gjeldende retningslinjer/standarder. På bakgrunn av dette, er det dessverre noen tatoveringer ikke går helt bort og som kan forårsake komplikasjoner under behandlingen. 

 

Kan jeg trene etter tatoveringsfjerning?

Nei, det er ikke anbefalt med hard trening på 24 timer, da svette kan irritere området som er behandlet.  

Kan jeg sole meg etter tatoveringsfjerning?

Ja, du kan sole deg, men tatoveringen må dekkes til i minimun 6 uker etter laserbehandlingen, samt 6 uker før ny behandling. 

 

Kan jeg snuse etter tatoveringsfjerning?

Ja, man kan snuse etter tatoveringsfjerning med laser.

 

Kan jeg røyke etter tatoveringsfjerning?

Ja, man kan røyke etter tatoveringsfjerning med laser

 

Kan jeg drikke alkohol etter tatoveringsfjerning?

Ja, man kan drikke alkohol etter tatoveringsfjerning med laser.

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Nimos spesialist på tatoveringsfjerning