Funksjonell medisin – fremtidens medisin, i dag

Behandlinger

I funksjonell medisin tar man sterkt hensyn til hvert enkelt menneskes unikhet. På et biokjemisk nivå er vi alle ulike, og har unike og helt forskjellige utgangspunkter med hensyn til både arv og miljø.

Nimo klinikken får terningkast 6! For Oslo- beboere er det et pluss at det går på 1-2-3 å kjøre fra Oslo til Drammen, 30 min, og parkeringshus vegg i vegg!

- Kvinne, 60 år.

I funksjonell medisin går vi langt bakenfor selve symptomene når vi skal kartlegge helsen din. Vi tar i bruk et helt spekter av det aller ypperste og siste innen biologi og medisin for å finne den underliggende årsaken til sykdomsbildet ditt. Det kan for eksempel innebære avanserte blodprøver, kartlegging av stoffskifte og metabolisme, fysiske tester, kartlegging av familiens helsehistorie, gentesting, komplett gjennomgang av din helsehistorikk, samt ernæring og kosthold 

Når vi har fått et mer komplett bilde av din helsesituasjon, kommer vi med konkrete forslag til tiltak.

Pasienter med kroniske sykdommer som kronisk utmattelse, fibromyalgi, diabetes, MS og ulike fordøyelsessykdommer kan ha svært god nytte av behandling innen funksjonell medisin.

 

Konsultasjon

Før du bestiller time for funksjonell medisin, kan du bestille en konsultasjon med en av våre behandlere for å vurdere dine behov og mål, samt finne ut om programmet er riktig for deg.

Dersom du går videre til behandling, får du tilsendt et detaljert spørreskjema som vi ber deg fylle ut etter beste evne og levere tilbake senest en uke før din timeavtale.

 

Basert på dine utfordringer og helseplager, vil du gjøre en rekke funksjonellmedisinske tester. Dette er for at vi skal få informasjon om din tarmfunksjon, hormonbalanse og ernæringsstatus.

Du vil få en personifisert og tilrettelagt behandlingsplan, som inkluderer:

 

 • En 60-90 minutters konsultasjon hvor vi samler inn data og gjør en omfattende evaluering av deg og din medisinske historie.
 • En 60-90 minutters konsultasjon for å gå gjennom dine resultater av testene, samt forklare hvordan dette henger sammen med sine symptomer.
 • 2-4 timer med ernæringsterapeut for å lage en personifisert og helsebringende ernæringsplan for å adressere dine individuelle ubalanser
 • Anbefalinger for bevegelse og trening som er tilpasset din nåværende helsetilstand.
 • Søvntrening og strategier for å optimalisere søvnmønster og søvnkvalitet
 • Medisinske tilskudd som inkluderer: ernæringstilskudd, vitaminer, mineraler, medisiner eller urtemedisiner
  Trett og sliten men alle prøver er normale?

  Trett og sliten men alle prøver er normale?

  Kronisk tretthet eller slitenhet er en av de vanligste helseplagene i Norge og den vestlige verden. I en norsk befolkningsstudie rapporterte hele 11.4% om kronisk slitenhet eller tretthet. Av og til kan det finnes en enkel forklaring på symptomene, som jernmangel...

  Øk din fertilitet & din helse under svangerskapet med gentesting!

  Øk din fertilitet & din helse under svangerskapet med gentesting!

  I forrige uke skrev vi en artikkel om hvordan vår livsstil påvirker våre gener. Kort sagt er det viktigere å se på vår livsstil enn å la oss styres av våre gener. Derimot er det viktig å vite hva for gener man har for å kunne påvirke dem. Vi skrev også om hvor viktig...

  Ta kontrollen over dine gener med epigenetikk og gentester

  Ta kontrollen over dine gener med epigenetikk og gentester

  Vi får høre at vi «er» våre gener og at man f.eks. har høyt kolesterol i slekten. Man får nesten inntrykk om at man er kontrollert av sin arv og at man bare må akseptere at man får samme sykdommer som sine foreldre. Noen bruker gener som en hvilepute fordi de tenker...

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

  Materiell- og servicegebyr

  Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.