Funksjonell medisin – fremtidens medisin, i dag

Behandlinger

I funksjonell medisin tar man sterkt hensyn til hvert enkelt menneskes unikhet. På et biokjemisk nivå er vi alle ulike, og har unike og helt forskjellige utgangspunkter med hensyn til både arv og miljø.

Nimo klinikken får terningkast 6! For Oslo- beboere er det et pluss at det går på 1-2-3 å kjøre fra Oslo til Drammen, 30 min, og parkeringshus vegg i vegg!

- Kvinne, 60 år.

I funksjonell medisin går vi langt bakenfor selve symptomene når vi skal kartlegge helsen din. Vi tar i bruk et helt spekter av det aller ypperste og siste innen biologi og medisin for å finne den underliggende årsaken til sykdomsbildet ditt. Det kan for eksempel innebære avanserte blodprøver, kartlegging av stoffskifte og metabolisme, fysiske tester, kartlegging av familiens helsehistorie, gentesting, komplett gjennomgang av din helsehistorikk, samt ernæring og kosthold 

Når vi har fått et mer komplett bilde av din helsesituasjon, kommer vi med konkrete forslag til tiltak.

Pasienter med kroniske sykdommer som kronisk utmattelse, fibromyalgi, diabetes, MS og ulike fordøyelsessykdommer kan ha svært god nytte av behandling innen funksjonell medisin.

 

Konsultasjon

Før du bestiller time for funksjonell medisin, kan du bestille en konsultasjon med en av våre behandlere for å vurdere dine behov og mål, samt finne ut om programmet er riktig for deg.

Dersom du går videre til behandling, får du tilsendt et detaljert spørreskjema som vi ber deg fylle ut etter beste evne og levere tilbake senest en uke før din timeavtale.

 

Basert på dine utfordringer og helseplager, vil du gjøre en rekke funksjonellmedisinske tester. Dette er for at vi skal få informasjon om din tarmfunksjon, hormonbalanse og ernæringsstatus.

Du vil få en personifisert og tilrettelagt behandlingsplan, som inkluderer:

 

 • En 60-90 minutters konsultasjon hvor vi samler inn data og gjør en omfattende evaluering av deg og din medisinske historie.
 • En 60-90 minutters konsultasjon for å gå gjennom dine resultater av testene, samt forklare hvordan dette henger sammen med sine symptomer.
 • 2-4 timer med ernæringsterapeut for å lage en personifisert og helsebringende ernæringsplan for å adressere dine individuelle ubalanser
 • Anbefalinger for bevegelse og trening som er tilpasset din nåværende helsetilstand.
 • Søvntrening og strategier for å optimalisere søvnmønster og søvnkvalitet
 • Medisinske tilskudd som inkluderer: ernæringstilskudd, vitaminer, mineraler, medisiner eller urtemedisiner
  Trett og overvektig?

  Trett og overvektig?

  Er du trett, gretten, lett for å legge på deg, redusert sexlyst, hetetokter, føler du deg engstelig eller urolig? Kanskje har du har en hormonell ubalanse?

  Fertilitet og infertilitet

  Fertilitet og infertilitet

  Hva forteller avføringen din om din fertilitet? Hva sier din avføring om din fertilitet? Få bedre fertilitet med en avføringsprøve! Er du en av dem som rynker panna akkurat nå- og lurer på hvorfor du skal ta en avføringsprøve? En...

  Trett og sliten men alle prøver er normale?

  Trett og sliten men alle prøver er normale?

  Kronisk tretthet eller slitenhet er en av de vanligste helseplagene i Norge og den vestlige verden. I en norsk befolkningsstudie rapporterte hele 11.4% om kronisk slitenhet eller tretthet. Av og til kan det finnes en enkel forklaring på symptomene, som jernmangel...

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

  Materiell- og servicegebyr

  Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.