Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

DNA

DNA er én av to typer såkalte ”nukleinsyrer” som lagrer, bruker og overfører genetisk informasjon i alle kroppens celler – og da følgelig i alle levende organismer. DNA-et inneholder selve livets instruksjonsmanual, som en kode eller et dataprogram for en datamaskin.

 

DNA-et fungerer gjennom kompliserte og intrikate mekanismer og gir – enkelt forklart – hver eneste celle i kroppen instrukser om hvordan den skal oppføre seg. Noen celler er konstruert for å se lys, andre er konstruert for å kunne lukte, eller smake. Alle menneskelige egenskaper, styrker og svakheter finnes lagret i DNA-strukturen.

 

Det er vanskelig å telle antall celler i menneskekroppen, men estimatene varierer fra 30 til 70 trillioner celler. Bare i én enkelt hånd finnes det omtrent to og en halv milliard celler, og det finnes mer enn 200 ulike celletyper i kroppen – og dermed over 200 ulike oppgaver.

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

  Artikler

  Kvinnehelsekonferansen 2020

  Kvinnehelsekonferansen 2020

  TIL ALLE KVINNER! Dr. med. Nina Willumsen stiller på Kvinnehelsekonferansen og snakker om «For ung til å bli gammel – hormonser i balanse» I tillegg til mange viktige og nyttige foredrag for deg som kvinne – klikk her og les mer! 14 dager igjen til du kan spare opptil...

  Lekktarm og autoimmunitet

  Lekktarm og autoimmunitet

  ØKT TARMPERMEABILITET (LEKK TARM) OG AUTOIMMUNITET Fra å være et begrep innen alternativmedisinen er lekk tarm de siste årene blitt et høyaktuelt forskningsområde. Et søk på PubMed (database for vitenskapelige artikler) gir 14 966 treff på “intestinal permeability”....