Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gentesting

Forbedre din helse med gentesting

 

Vi mennesker er til 99 prosent lik hverandre genetisk og den lille andelen som er unik for oss spiller en stor rolle for din helse. Forskningen har nå kommet så langt frem at vi kan benytte oss av gentesting som et verktøy for persontilpasset ernæringsmedisin. 

Er du styrt av din skjebne?

Egentlig ikke, men det er viktig å vite hvordan dine biokjemiske prosesser jobber for å vite hva dine svakheter er. Vi er ikke et offer for våre gener der vi har fått med oss “dårlige” gener. Faktiskt så kan man styre hvert gen sin tilhørende prosess og balansere opp den negative effekten våre gener kan ha med livsstil og kosthold. 

“ Genes load the gun, environment pulls the trigger”

Gener kan absolutt ligge bakom uhelse som overvekt, hjerte-og karsykdom og kreft men de er bare en liten bit av vår helse. 10-15 prosent av din helse påvirkes av dine gener men resterende 85 prosent er helt avhengig av livsstil, miljø og ikke bare gener.  Konkluderingen er at med hjelp av kunnskap om dine genetiske svakheter så kan du forebygge sykdom.

 

Store fordeler med gentesting

De vanligste argumentet for å ta en gentest i dag er man etisk ikke bør vite hva man feiler eller hvilken sykdom man skal rammes av i fremtiden. Men faktum er at det er verre å være uvitende om sine genetiske svakheter. Dessutom er det ulike typer gentester på markedet. Nimo brukes gentester som kan vise noen utfordringer i dine biokjemiske prosesser såkalte epigenetiske tester. De epigenetiske testene viser til prosesser som du faktisk kan balansere selv og forebygge sykdom. Ord og begrep for nybegynner

Epigenetikk 

Dette er linken mellom arv og miljø. En epigenetisk forandring vil sette seg på vårt DNA og gjøre det vanskeligere til å komme komme til selve genen og sen lese dem på samme måte. Våre epigenetiske forandringer er til stor del arv men også et resultat av vår livsstil. Våre gener kan bli mer eller mindre aktive, avhengig av hvordan du spiser, trener og spiser.

Gener

Deler av DNA som koder for proteiner i din kropp. Proteiner har forskjellige roller som å danne hormoner, avgifte gifter, hormoner i levern eller fungere som enzymer.

SNP

Single Nuclotide polymorphism(SNP) er mindre forandringer i gener som påvirker din proteinproduksjon. En SNP i en gen kan påvirke adferd, fysisk eller psykologiske egenskaper.

Ta kontakt med Nimo for å få veiledning i gentesting.

Det er ernæringsterapeut Elisabeth Henriksson og livsstils medisinsk lege Nina Willumsen jobber med å sette opp et kosthold etter dine gener og SNPs.

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

  Artikler

  Kvinnehelsekonferansen 2020

  Kvinnehelsekonferansen 2020

  TIL ALLE KVINNER! Dr. med. Nina Willumsen stiller på Kvinnehelsekonferansen og snakker om «For ung til å bli gammel – hormonser i balanse» I tillegg til mange viktige og nyttige foredrag for deg som kvinne – klikk her og les mer! 14 dager igjen til du kan spare opptil...

  Lekktarm og autoimmunitet

  Lekktarm og autoimmunitet

  ØKT TARMPERMEABILITET (LEKK TARM) OG AUTOIMMUNITET Fra å være et begrep innen alternativmedisinen er lekk tarm de siste årene blitt et høyaktuelt forskningsområde. Et søk på PubMed (database for vitenskapelige artikler) gir 14 966 treff på “intestinal permeability”....