Persontilpasset ernæringsmedisin

Hva er persontilpasset ernæringsmedisin?

KARTLEGG DEG TIL EN BEDRE OG FRISKERE KROPP 

 

Nimo praktiserer persontilpasset medisin der målet alltid er å kartlegge kunden gjennom ernæringsmessige tester for å sette sammen et kosthold. Vår praksis skiller seg fra konvensjonell behandling der vi etablerer ny forskning raskere og sikrer at våre pasienter får denne og at det er trygt. 

Vi holder oss til studier som viser at det er bedre med persontilpasset medisin. En gjeng forskere blant annet Jose Ordovas og hans kolleger har gått gjennom effekten til et mer personlig skreddersydd kosthold og satt det opp mot vanlig konvensjonell behandling hos fastleger for å se effekten. De trekker frem en studie om at tilpasset medisin skal føre til pasienter opplever langvarig ernæringsmessig atferd som fører til bedre helse. Dette gjennom å se på biokjemiske prosesser som f eks responsen på makrostoffer som karbohydrater, fett og protein men også mikrostoffer som vitaminer og mineraler.  De ser også alle organers funksjon gjennom blodprøver, urinprøver, avføringsprøver, gentesting, hormontester, matvarereaksjoner etc. Se liste under på alle tester Nimo bruker. 

 

Test din helse for å nå dine mål

Når du endelig har bestemt deg for å bli kunde hos Nimo, får du møte en av våre behandlere. I funksjonell medisin eller ernæringsterapien søker vi alltid etter en helhetlig årsak til at du har blitt syk og at du har forskjellige plager. 50% av ernæringsreisen med å bli sunnere og friskere handler om å kartlegge din helse. Behandlere bruker mer tid og mer penger på din kropp gjennom forskjellige teste for å sikre at man legger opp til riktig behandling. Dette skal føre til at du får mer for pengene og oppnår bedre helse. 

Vårt tilbud er basert på en grundig undersøkelse, blodprøver og fysiske tester, undersøkelse av biokjemiske prosesser som påvirker kroppens alle funksjoner, kartlegging av kosthold og helse og livsstil historikk. 

 

Mer motivert og holder seg sunn lengre 

Studier viser at det mulig å endre atferd hos pasienter med personlig skreddersydd ernæring. Dette gjennom ulike tester feks“gentesting” fordi det er mer motiverende enn vanlige råd til en hel befolkning. En annen studie med 1600 deltagere fra 7 land viste at denne form at skreddersying er mer effektivt en vanlig konvensjonell “one -size -fits-all prinsipp. [1,2, 3,4, 5]

Nimoklinikkens topp 12 

DUTCH – hormonell prøver via urin 4-5 ganger 24 timer, for å gi best prøvesvar

Gentester – helse, vektregulering, østrogenbalanse, trening, mentale lidelser og huden

Metyleringsprofil -sjekk av mental helse, DNA-produksjon, avfallshåntering, detox

Matintoleranser og allergier -(IgG, IgA og IgE)

Zonulin -IgG antistoffer- lekktarm & autoimmunitet

Peptider -via urin – ADHD, autisme, konsentrasjonsvansker, ME

SIBO/LIBObakteriell overvekst tynntarmen eller /og tykktarmen ( pusteprøve)

Micro Biology profil, –bakteria & Mycology

Avføringstester -CSAP, CSAPx2, CSAPx3 (Unik funksjonell avføringsprøve)

Organix– energi & næringsomsetning

Amino acid– nedbrytning av protein

Fatty acid blood spot- (balanse mellom Omega 3 og 6)

Lurer du også på hvilke tester du bør ta i en funksjonellmedisinsk behandling eller når du går hos en ernæringsterapeut?

Kontakt oss gjerne for mer spørsmål angående tester eller behandlinger vi utfører.

Ring resepsjonen på telefon 31 30 09 11

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Artikler

Grep i 2019

Grep i 2019

Gå ned i vekt, bli i godt humør og få glødende hud med ekte fermentert surkål! Ny forskning viser til at våre tarmbakterier spiller stor rolle for vår helse. Faktisk så danner de et samfunn og er nesten 10 ganger fler enn våre egne celler som kalles for mikrobiomet....

Alt du trenger å vite om funksjonell medisin

Alt du trenger å vite om funksjonell medisin

Hva er funksjonell medisin? Funksjonell medisin er en individualisert og personifisert helsetjeneste som fokuserer på å avdekke den underliggende faktoren som medfører sykdom eller ubehagelige symptomer. Vi leter først etter grunnårsaken for sykdom, og behandler...

Hva er funksjonell medisin?

Hva er funksjonell medisin, og hvorfor trenger vi det? Funksjonell medisin er persontilpasset medisin der man er opptatt av å finne den underliggende årsaken til sykdom og funksjonsnedsettelse. Funksjonell medisin er en dynamisk tilnærming innen helse for å kartlegge,...