Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

PRP behandling av hud og hår

Hva er PRP behandling for hud?

PRP er forkortelse for Platelet Rich Plasma, eller blodplateberiket plasma på norsk, og kalles også for Dracula- eller Vampyrbehandling.

Hva kan PRP behandlingen gjøre for deg?

 • Redusere linjer og rynker
 • Jevnere hudfarge
 • Redusere porer
 • Redusere arr
 • Regenerer huden
 • Får sår til å gro
 • Reduserer strekkmerker
 • Forebygger hårtap og stimulerer hårvekst
 • Reduserer poser under øynene

Behandlingen benyttes vanligvis på ansikt og hals, men kan også benyttes på andre deler av kroppen. Ideelt i forbindelse med arr, sår og strekkmerker. Også perfekt ved tynn, hengende hud samt under øynene,som er svært vanskelig å behandle med konvensjonelle foryngende injeksjoner og laserbehandlinger.

I tillegg til det estetiske benyttes behandlingen også mye innenfor ortopedi, tannkirurgi og idrettsmedisin.

Hvilke prosesser skjer i forbindelse med behandlingen?

Behandlingen går helt enkelt ut på å bruke en av blodets komponenter kalt blodplater eller trombocytter. Blodplatenes funksjon i kroppen er å stoppe blødninger og reparere skader i blodårene og cellene. Blodplatene inneholder en rekke vekstfaktorer som aktiverer og fornyer kroppens celler, stimulerer hudens cellefornyelse, produksjon av kollagen og elastin. Dette medfører at huden får tilbake sin glød og fasthet. Behandlingsresultatet når sin topp etter ca. 3 mnd.

Hvordan foregår PRP behandlingen?

Dette er en helt naturlig behandling, da vi bruker ditt eget blod. Dette gjør vi ved å ta en blodprøve, som deretter sentrifugeres, slik at blodets egne vekst- og stamceller blir konsentrert og høstet ut. Deretter injiseres dette i de aktuelle områdene man ønsker å behandle. PRP kombineres ofte også sammen med microneedling. For de som ønsker å kjenne minst mulig ubehag, kan man få lagt på en bedøvende krem på områdene som skal behandles.

Passer PRP behandlingen alle?

Alle over 18 år, samt alle hudtyper, både kvinner og menn kan behandles. De eneste gruppene man ikke behandler er gravide og blødere. Behandlingen er helt naturlig og det er ingen fare for en allergisk reaksjon.

Etter behandlingen

Etter behandlingen vil man være rød og litt hoven i det behandlede området. Rødheten forsvinner som regel i løpet av de første 24 timene, hevelse etter ca. 48 timer. Blåmerker kan oppstå, disse forsvinner i løpet av 4 til 10 dager. Man kan  bruke en krem som heter Hirudoidkrem i etterkant av behandlingen for å redusere blåmerker.

Hvor mange behandlinger?

Det anbefales 2-3 behandlinger som kur for hudforbedring, avhengig av hudens utgangspunkt. Intervallene er 4-6 uker mellom behandlingene. Behandlingseffekten er langtidsvarende og de fleste trenger kun 1-2 behandlinger i året for å holde resultatene vedlike.

 

PRP-behandling mot hårtap

PRP behandling mot hårtap bremser et begynnende hårtap og stimulerer hårsekkene i hodebunnen til tettere hårvekst. 

Ved behandling bruker vi blodplater, hvite blodceller, vekstfaktorer og proteiner fra ditt eget blod, til å stimulere hårsekkene i hodebunnen. Behandlingen vil:

 • bremse hårtap stimulere til ny hårvekst
 • forsterke håret og gi tykkere hårstrå
 • forbedre hårkvaliteten

PRP står for Platelet Rich Plasma og er blodplasma med høy konsentrasjon av blodplater. Ved behandlingen begynner vi med å ta en helt vanlig blodprøve fra armen din. Blodet som vi får ut fra blodprøven sentrifugeres, slik at vi kan skille blodets bestanddeler fra hverandre og bruke akkurat det som stimulerer til ny hårvekst. Ved sentrifugeringen får vi separert blodet slik:

 • Røde blodceller nederst i bunn. De røde blodcellene har som hovedoppgave å transportere oksygen rundt i kroppen din. Disse cellene brukes ikke ved PRP-behandling.
 • Blodplasma helt på toppen. Denne væsken er gulaktig og består til stor del av vann, men har også noen viktige bestanddeler som for eksempel antistoffer og plasmaproteiner.
 • Mellom de røde blodcellene og blodplasmaen ligger et tynt sjikt med blodplater og hvite blodceller. De hvite blodcellene er sentrale i kroppens immunforsvar. Blodplatene er cellefragmenter som vanligvis sirkulerer i blodet. De har som hovedoppgave å reparere kroppen ved skade. Blodplatene inneholder blant annet vekstfaktorer som stimulerer stamcellene i det behandlede området, og dette bidrar til reparasjon av kroppens strukturer.

Ved å skille bort de røde blodcellene sitter vi igjen med en væske som er rik på blodplater, vekstfaktorer og proteiner. Denne væsken er helt naturlig og produsert av din egen kropp, og den er meget potent til å stimulere kroppens celler, deriblant hårsekk-celler. Når vi injiserer ditt eget blodplasma i hodebunnen stimuleres hårsekkene slik at du får tettere hårvekst.

Metoden er sikker, effektiv og helt naturlig. Behandlingen er ikke smertefull men du kan kjenne litt lett ubehag akkurat når vi behandler hodebunnen. Dette er raskt forbigående.

For et optimalt resultat bør behandlingen utføres 3-6 ganger med ca. 4 ukers mellomrom. Deretter kan den med fordel gjentas hver 4.-6 måned for å vedlikeholde resultatet. Behandlingen tar ca. 30 minutter, og du kan gå tilbake til dine daglige aktiviteter rett etter behandling. Behandlingen egner seg både for menn og kvinner som opplever at de har tynn hårvekst eller at de mister hår.

PRP-behandling mot hårtap er klinisk testet og dokumentert. Hos Nimo Klinikken utfører vi behandlingen i et trygt og sikkert sykehusmiljø og etter de strengeste retningslinjene til Helsetilsynet. Pasientsikkerheten er ivaretatt i alle ledd gjennom kvalitetssikrede prosedyrer. Alt utstyr vi bruker ved denne behandlingen er engangsutstyr.

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Artikler

Slik kan du bli kvitt din sinnarynke

Hva er sinnarynker? Sinnarynker eller bekymringsrynker, er linjer som oppstår mellom brynene. Disse linjene vil oppstå over tid etter gjentatt sammentrekning av musklene. Disse musklene brukes for å uttrykke sinne og bekymring, men mange bruker disse musklene også når...