Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hva er sinnarynker?

Sinnarynker eller bekymringsrynker, er linjer som oppstår mellom brynene. Disse linjene vil oppstå over tid etter gjentatt sammentrekning av musklene. Disse musklene brukes for å uttrykke sinne og bekymring, men mange bruker disse musklene også når de leser, ser på tv, konsentrerer seg, kjører bil, myser, ved smerter, og i sollys. Stadig bruk av musklene kan gi hodepine.

Årsaker

Årsaken til at disse linjene er tilstede selv om vi slapper av i musklene er fordi at hudkvaliteten vår reduseres med alderen. Gener, stress, alkohol, røyking og dårlig livsstil spiller også inn. UV-stråling spiller størst rolle i forhold til nedbryting av huden. Derfor er det viktig å bruke antioksidantserum og UV-beskyttelse daglig året rundt.

Hvordan kan disse behandles?

De statiske linjene blir som arr i huden. Ved å redusere aktiviteten i musklene som danner rynker, vil huden slappe av og linjene blir mindre synlige. Dette gjøres med botulinumtoksin. Ved regelmessig behandling vil man ofte bli kvitt linjene helt, men dersom linjene er blitt dype, kan en legge filler for å løfte opp rynken. Filler i dette området må utføres med forsiktighet, og ikke alltid anbefalt.

Det kan også være aktuelt med microneedling for å stimulere til økt kollagenproduksjon av huden.

Mange opplever at de ser mer opplagte ut etter behandlingen, og fordi musklene slapper av er det mange som blir kvitt sin spenningshodepine.

Vi anbefaler i tillegg god daglig hudpleie som stimulerer huden til reparering, og nydannelse av kollagen som øker spensten i huden. Rens, skrubb, antioksidant serum, UV-beskyttelse, samt retinol i rett konsentrasjon og form vil over tid kunne redusere linjer og forbedre hudkvaliteten.

Hvor lenge varer behandlingen?

Behandlingen vil begynne å fungere etter ca. 4 dager og normalt har man har full effekt etter 14 dager. Behandlingen varer gjennomsnittlig i 3-4 mnd, noen ganger lenger. Dette er individuelt.