Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Når holdninger påvirker din helse

 

De fleste skroller vel forbi og tenker at «jeg er vel hvertfall positiv, dette trenger jeg ikke å lese» Man tenker vel sikkert at dette er återigjen en reminder på at alle skal være snille og blide?? Men faktisk så er det forskjell på å si positive ord og tenke positivt. Det er faktisk mange som ikke snakker pent til seg selv. Dette er en artikkel som handler om styrken i å være positiv i hverdagen og hvor viktig dette er for å være sunn i lengden
 

happy holdninger

 

Alle bør bruke placebo oftere i sin hverdag? 

Glem alle råd om å spise grønnsaker, mer fiber, mer fermentert mat, mindre rødt kjøtt- hvis du går rundt å ikke jobber med dine tanker vil dette være helt bortkastet mener fler å fler leger. En studie fra 2002 viser at placebo kan gjøre deg friskere. I denne studien blev 3 grupper operert for kneplager. En  gruppe blev «fakeoperert» og ikke dermed fikk vite dette foren 2 år etterpå. Allikevel fikk den «gruppen med fakeoperasjon» et helt nytt liv etterpå. Man trekker slutsatsen at operasjonen førte til nye gode holdninger (placebo) til livet for pasientene. [1] En mann fra «fakeoperasjonen» Tim Perez kan nå spille basket med sine barnebarn sier til pressen:

«In this world anything is possible when you put your mind to it, I know that your mind can work miracles”

Når du tenker og snakker om hva du ønsker med livet og hvordan du skal gjennomføre dette, blir du mer fornøyd og du opplever mer kontroll i livet. Når du tenker på noe som gjør deg glad, skiller din hjerne ut endorfiner som gjør deg enda mer glad og du opplever et velbehag.

Du får en bra holdning som et resultat!

 

 

Kan Nocebo drepe deg?

Hva er da nocebo? Det er motsatt virkning av placebo som kan gjøre deg mer negativ og kanskje få negative virkninger på helsa. Eksempel på dette er beskjeder om skjebne til pasienter som at- du har 3 måneder igjen å leve. Det er i dag en selvfølge å være ærlig som lege og gi ut en diagnose samt en dom. For noen er dette en trygghet. År 1974 hadde en lege Clifton Meador en pensjonert selger med halskreft som fikk behandling for dette. Men alle kolleger til legen «viste» at halskreften skulle komme tilbake. Det var derfor ingen overraskelse at selgeren døde 5 uker etterpå han fikk diagnosen. Overraskelsen kom etterpå at de undersøkte selgeren og fant veldig lite kreft og at dette ikke var nok til å drepe han. De fant noe flekker i leveren og i lungene men ikke nok for å drepe han. Legen Meador gikk ut i Discovery Channel med følgende: “He died with cancer, but not from cancer.”

 

Selgeren døde sannsynligvis fordi han trodde han var på vei å dø. Dette er en case som forfølger Meador. Pasienten trodde han hadde dødelig kreft. Alle rundt han trodde han hadde dette. En slik dom kan være med på få leger, foreldre, lærere til å fjerne alt håp gjennom at programere deg til å tro på håpløshet. [2]

 

 

  

Hvordan tenke positivt?

Basert på en undersøkelser har positive mennesker mer kvalitet og gjør dem mer tilbøyelige til å leve et bedre liv enn gjennomsnittet.  Det handler om kvalitet av positive tanker. Nyheten innenfor “optimism» er at man må ha positivt kvalitet. Det betyr at du kan lære deg hvordan programmere deg til å tenke positivt. Man må man begynne med å lære av andre. Har du noen rundt deg som er positiv? Hva sier dem og hva gjør dem? 

 

nocebo placebo mental trening

Glade mennesker finner gode sider hos alle.

Optimister har helt andre måter å håndtere verden fra gjennomsnittet av mennesker.  

  1.   Optimistiske mennesker vet alltid hva de vil og ser etter hva de ønsker løsninger efter å gjennomføre sine drømmer.  De er klare på sine mål og de har selvsikre og tror på at de kan oppnå sine mål, nå eller senere.
  2.   De ser alltid etter det gode I alle mennesker, i problemer eller i vanskeligheter. Når ting går galt kan de si at noe var bra uansett.  De leter etter noe positivt I alle situasjoner.

Om du leter etter noe positivt i alle mennesker eller i situasjoner finner du alltid dette. Mens du søker vil du bli en mer positiv og støttende menneske.

 

 

Kraften med å tenke positivt

Optimister søker etter læringen i hver tap eller hindringer. Istedenfor å bli opprørt og beskylde noen for hva som har skjedd, tar disse kontroll over dems følelser gjennom å si- Ok hva kan jeg lære av denne erfaringen.

I dag kan du snu og tenke mer positivt og forandre holdninger til deg selv, folk rundt deg og ditt liv.

Du har din helse i dine hender

 

Hvordan trener man seg til å være positiv?

Når det skjer en negativ hendelse, husk at det er din respons som bestemmer utfallet. Alltid se etter en positive respons eller optimistisk lærepenge når slike hendelser skjer.

For å lage en mer positiv holdning til livet må positive fraser repeteres om og om igjen for å lære deg til å kutte ut negative tanker. Det kan også være nyttig å lese ulike citater for å styrke din nye holdning.

 

 

Man velger å være lykkelig

Man kan tenke at et glass er halvtomt men også at det er halvfullt. Lykkelige mennesker er takknemlig for ting I livet heller enn å ha uro eller klage over saker man ikke har. Det gjelder også troen på at folk rundt deg har gode hensikter. De fleste er ordentlige, ærlige og vil ditt beste.  Når du søker etter godt I ord eller I handlinger så vil du alltid finne noe.

Det viktigste du kan gjøre er å være støttende uansett hva som skjer.

 

“Din tro blir dine tanker

 

Dine tanker blir dine ord

 

Dine ord blir dine handlinger

 

Dine handlinger blir dine vaner

 

Dine vaner blir din skjebne

 

Mahatma Gandhi