Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tidlig ultralyd i Drammen

Tidlig ultralyd

 Hos Nimo får du:

  • Kort ventetid
  • Time uten henvisning
  • Kveldsåpent
  • Lørdagsåpent
  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
tidlig ultralyd

Ultralyd - priser

3D ultralyd
Fra kr.  1.575,-

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

gynekolog/">
gynekologi/ultralyd/tidlig-ultralyd/">

Booke time?

Tidlig ultralyd

Ekstra trygghet i svangerskapet

 

Det kan være mange og ulike årsaker til at man ønsker en tidlig ultralyd. For enkelte kan det oppleves for lenge å vente til ultralydundersøkelsen gjennom det offentlige (UKE 17 – 20), og en tidlig ultralyd kan være med på å gi deg den tryggheten du trenger. Tidlig ultralyd anbefales uansett til kvinner som har vært gjennom problemfylte svangerskap tidligere, eller til dem som har vært gravide med tvillinger. Kvinner som har vært gjennom spontanabort bør også ta tidlig ultralyd for å fastslå liv.

Mange gravide kan oppleve små blødninger tidlig i svangerskapet. Som regel er dette helt normalt, men likevel kan en tidlig ultralyd være det som skal til for at man ikke trenger å uroe seg mer enn nødvendig. Ved uregelmessig menstruasjon kan det også være tvil om hvor langt man er kommet i svangerskapet, og en tidlig undersøkelse er med på å fastslå dette.

Ved Nimo-klinikken utfører vi tidlig og innvendig ultralyd fra UKE 6. På dette tidspunkt kan man blant annet se hjerteslaget, og frekvensen forteller om utviklingen er normal. Ved undersøkelsen fastslår man også om fosteret ligger i livmoren, og man kan se om det er ett eller flere foster tilstede. Ved mistanke om forstørret nakkefold (Downs syndrom) blir man henvist videre til det offentlige. Dersom du har behov flere ultralydsundersøkelser underveis tilbyr vi gunstige pakkeløsninger.

Nimo-klinikken har det beste av utstyr og kompetanse for at du skal kunne føle trygghet, så tidlig som mulig i svangerskapet. 

 

Nå tilbyr vi også NIPT-test.

Vi har kort ventetid – ingen henvisning nødvendig.

Vanlige spørsmål 

Hva er tidlig ultralyd?

Ultralyd er en undersøkelsesmåte i medisin som ved hjelp av lydbølger som sendes ut av ultralydproben med en spesiell frekvens og som reflekteres tilbake til ultralydapparatet  som tolker disse signalene og omdanner dem til et bilde som vi kan se. Det er mange ulike faktorer som påvirker kvaliteten av bildene, først og fremst kvaliteten på ultralydapparatet, men også vevet i pasientens kropp, overvekt og sist men ikke minst blir aldri ultralyd bedre enn kunnskapene og erfaringen til den som utfører ultralydundersøkelsen.

 

Hvorfor ta tidlig ultralyd?

Ultralyd er en rask, ufarlig og billig måte å skaffe seg mye kunnskap på om pasientens tilstand og man kan vanligvis få et svar på hva som er galt umiddelbart etter undersøkelsen. Derfor benyttes ofte ultralyd som det første trinnet i utredning av tilstander, og svært ofte i forbindelse med svangerskap og gynekologiske problemstillinger. 

 

Hva viser tidlig ultralyd?

Ultralyd kan vise ulike tilstander ved tidlig graviditet, det kan senere i svangerskapet brukes til tidlig fosterdiagnostikk, til å vurdere fosterets kjønn, vekst, trivsel og avdekke mer alvorlige tilstander hos fosteret som misdannelser., hjertefeil, manglende tilvekst og problemer med morkake, fosterets leie osv. I forbindelse med ultralyd kan man også gjøre dopplerundersøkelse av navlesnor og hjerte, spesielle blodkar osv. for å få en bedre diagnostikk av barnets helsetilstand.

I gynekologi brukes ultralyd for å vurdere livmoren størrelse og om det foreligger muskelknuter, polypper, fortykket slimhinne, endometriose, adenomyose, misdannelser i livmor, kreft eller andre forhold som kan forklare pasientens plager, Videre er ultralyd godt egnet til å vurdere eggstokkene, om det f.eks. foreligger sammenvoksninger, cyster, kreft, polycystisk ovarialsyndrom, betennelse eller graviditet i eggstokkene eller andre tilstander som kan forklare pasientens plager.

 

Når tar man ultralyd?

Ultralyd er helt nødvendig ved undersøkelse av gravide fra tidlig i svangerskapet og ved plager eller mistanke om at noe ikke er som det skal er ultralyd et godt diagnostisk verktøy for å vurdere tilvekst, antall fostere, hjerteaktivitet, trivsel, morkake, flerlinger osv. Det finnes i dag egne fostermedisinske avdelinger på de store sykehusene som kun driver med ultralydundersøkelser for å bekrefte/utelukke patologi ved fosteret.

Ved gynekologiske problemstillinger er ultralyd et velegnet verktøy for å vurdere de indre kjønnsorganene i forhold til utredning av blødningstilstander, smerter, tidlige graviditeter og utelukke/bekrefte kreftdiagnoser og mye mer. 

 

Hvem utfører ultralyd?

Ultralyd utføres for det meste av jordmødre og gynekologer, men brukes også bl.a. i kardiologi, urologi og ortopedi.

 

Hvor tidlig kan man se kjønnet?

Man kan se kjønnet allerede ved 12 ukers graviditet, men det er usikkert da fosteret er lite og det er liten forskjell på kjønnsorganene, derfor anbefaler vi at de som ønsker å se kjønn venter til uke 15+ med å bestille time for å få en sikrere vurdering av fosterets kjønn. Det hender at fosteret ligger slik til at det er vanskelig å fastsette kjønn med sikkerhet, men som regel vil fosteret bevege seg under undersøkelsen slik at man får til en god vurdering av kjønn. 

Våre gynekologer

Nina Willumsen

Nina Willumsen

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Overlege Dr. med. Nina Willumsen har jobbet i mange år ved kvinneklinikkene på de store sykehusene i Norge, bl.a. Haukeland sykehus, Stavanger Universitetssykehus, Ullevål sykehus og Rikshospitalet. I 1996 tok hun en doktorgrad i klinisk biokjemi ved avd. for klinisk biokjemi ved Haukeland sykehus. Dr. Willumsen er også utdannet ved Institutt for klinisk biokjemi i USA, og har hospitert ved mange klinikker i Europa og USA.

Dr. Willumsen er avtalespesialist i gynekologi og fødselshjelp i Drammen. I Nimo klinikkens lokaler i Drammen tar hun også imot pasienter fra det offentlige helsevesenet der man trenger henvisning fra fastlege for å få time.

Hun tilbyr nå private timer for gynekologi og kvinnehelse mandag og torsdag etter kl. 16.00. For å booke en privat time med Dr. Willumsen, bruk online booking eller ring Nimo klinikken på tlf. 31 30 09 11Alle pasienter som ønsker en vurdering hos Dr. Willumsen må bestille en konsultasjon for å få en helhetlig vurdering.

Sabine Ehrig

Sabine Ehrig

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Dr. Sabine Ehrig er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2006 fascinert av landets natur og mennesker. Hun studerte medisin ved Georg August Universitet Gøttingen i Tyskland med avsluttet eksamen i 2002.

Spesialistutdannelsen utført ved Asklepios klinikken i Goslar/Tyskland og Helgelandssykehus Sandnessjøen med avsluttet spesialisteksamen i Tyskland i gynekologi/obstetrikk 2009. Hun har jobbet med gynekologi/obstetrikk siden 2002 med erfaring fra Tyskland og Norge. 

Sabine har jobbet som overlege ved Helgelandssykehuset fra 2009-2018. 

Fra 2018-2019 jobbet hun som gynekolog spesialist ved sykehus i Vestfold/Tønsberg. 

Sabine har jobbet i mange år med alle spekter innen gynekologi/obstertikk, med også bred kirurgisk erfaring. Hun viser spesiell interesse innen vulvalidelse, fremfallsproblematikk og urogynekologi.