Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Brystprotese

Brystprotese

 Hos Nimo får du:

 • En moderne klinikk med topp utstyr
 • En av Norges mest erfarne kirurger
 • Et godt resultat som du kan være fornøyd med
 • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
Brystprotese

Brystoperasjon - priser

Brystforstørrelse

Runde proteser/Motiva

Fra 48.500,-

Brystforstørrelse

Ergonomix-proteser/Motiva

Fra 51.150,-

Brystforstørrelse med eget fett

Fra 72.800,-

Brystforstørrelse

Mini-arr

Fra 53.850,-

Brystforstørrelse i kombinasjon med fettransplantasjon

Hybrid Prosedyre

Fra 60.500,-

Korreksjon av bryst med fettransplantasjon

Fra 31.000,-

Brystforstørrelse/samtidig brystløft

Runde proteser/Motiva

Fra 75.350,-

Brystforstørrelse/samtidig brystløft

Ergonomix-proteser/Motiva

Fra 79.450,-

Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år

Ergonomix-proteser/Motiva

Fra 43.050,-

Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år

Runde proteser/Motiva

Fra 38.950,-

Protesebytte

Motiva

Fra 47.150,-

Innsying av proteselomme

Fra 27.000,-

Fjerning av proteser

Fra 21.550,-

Brystreduksjon

Fra 55.350,-

Brystløft

Fra 51.250,-

Korreksjon av inverterte/inndratte brystvorter

Fra 19.000,-

Brystvorteforminskning (areola / det brune området)

Fra kr. 33.850,-

 

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Konsultasjoner utenfor Drammen

Vi anbefaler at du kommer inn til en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger før en eventuell operasjon. Dette er for å prate om forventninger og hva operasjonen virkelig innebærer. Her vil du også få muligheten til å stille spørsmål. Dersom du bor langt unna, kan en konsultasjon skje over telefon eller under en av Dr. Morten H. Haug sine utenbys konsultasjoner andre steder i Norge.

Fredrikstad

Hos: Quality Hotel Fredrikstad
Adresse: Nygata 2. 

Bestill time her

Gol

Hønefoss

Oslo

Adresse:  Bogstadveien 51, 0366 Oslo (Majorstuen).

Bestil time her

Porsgrunn

Porsgrunn:

Hos: Klinikk Siv Asdal
Adresse: Elvebakken 7. Porsgrunn

Bestill time her

Sandefjord

Hos: Klinikk Odden
Adresse: Storgata 8, Sandefjord

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Tønsberg

Hos: Klinikk Estetikk
Adresse: Kong Sverres gate 4, Tønsberg

Klikk her for hjemmeside

Bestill time her

Vår fagleder for plastikkirurgi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg

Dr. Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel. Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget. Han har svært lang erfaring med liposculptur og bukplastikker, samt lang erfaring med ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 2000 neseplastikker. Morten er medlem av Den Norske LegeforeningNorsk Plastikk kirurgisk forening, Norsk forening for estetisk plastikk kirurgi

Brystforstørring er et kosmetisk og estetisk inngrep for å forstørre brystene. En brystprotese legges enten under brystkjertelen eller delvis under brystmuskelen.

Dersom pasienten har nok brystvev kan en legge protesen under brystkjertelen. Har pasienten imidlertid lite vev, som ofte et tilfelle, bør den legges under muskelen.

Hvorfor forstørre brystene?

Vi har svært gode erfaringer med å legge inn brystproteser – det kan gi mange fordeler for kvinnen, og er forbundet med lite problemer og komplikasjoner. Det er ulike grunner til å ønske å legge inn en brystprotese; manglende brystutvikling, forskjellig størrelse på brystene eller mindre volum og uønsket fasong etter graviditet.

 

Brystprotesene hos Nimo Klinikken

Nimo klinikken bruker Motiva proteser. Dette er i prinsippet en glatt protese, men er laget med en nanotexturering som gjør at pasienten får fordelene fra både en ru protese og en glatt protese. Det har vist seg at denne typen overflate trolig gir mindre fare for kapsel, den svært sjeldne tilstanden ALCL (anaplastic large cell lymphoma) og kronisk inflammasjon ved væskedannelse.

 

Hvem kan legge inn en brystprotese?

De fleste er egnet til å legge inn en brystprotese. Noen ganger har imidlertid brystet for mye heng til å legge det inn, og da må det først gjøres et brystløft. Dette blir vurdert av plastikkirurgen under konsultasjonen.   Personen må være frisk, ikke ha spesielle allergier eller psykiske lidelser. Det vil ikke utføres en operasjon dersom personen har økt risiko for blødning – enten på grunn av sykdom eller fordi en tar blodfortynnende medisiner. Det er også viktig å ikke amme, samt at personen har mulighet til å ta det med ro den første uken etter operasjonen. Brystforstørrelse har en aldersgrense på 18 år.

 

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Dialogen mellom plastikkirurgen og pasienten et spesielt viktig når det gjelder brystforstørrelse. Under konsultasjonen vil pasienten få godt med informasjon og selv ha muligheten til å stille spørsmål.   Under konsultasjonen vil vi måle brystet og brystkassen for å kunne vurdere hvilken størrelse og form på protesen som egner seg best. Pasienten får også muligheten til å se cirka hvordan det vil se ut etter operasjon, ved å ta 3D bilder med ulike protesestørrelser.

Nyhet!!

Nå gir vi deg også mulighet til Augmented Reality, som en av få klinikker i Norge. Med Augmented Reality kan du se deg selv med nye bryster i et “speilbilde”. Veldig spennende! Dette gir en helt annen opplevelse av hvordan resultatet blir, og er et unikt hjelpemiddel for å bli sikker på ditt valg.

Mini-arr gjennom brystimplantater

Ved hjelp av spesialutstyr utviklet av Motiva Implants og brystimplantater med høy elastisitet, kan en nå legge inn brystproteser og få arr på kun 2 cm.

Det er utviklet en smal, men samtidig sterk lys-hake og en traktformet pose som en presser protesen inn gjennom. Dette muliggjør at protesen blir lagt inn gjennom en minimal åpning – og etterlater et lite synlig arr.

Brystimplantater og fettransplantasjon samtidig, Hybrid prosedyre.

Det er nå mulig å legge inn brystproteser og samtidig transplantere fett til brystet. På denne måten får pasienten en bedre polstring over protesen som blir mindre synlig og mindre kjennbar. I tillegg får pasienten et større bryst uten å måtte legge inn en stor protese.   En moderat stor protese sammen med fettransplantasjon gir et bedre og mer naturlig resultat – og brystet vil bevare det gode resultatet lenger.

 

Markedets beste protesegaranti – 10 års garanti

(gjelder pasienter operert ved Nimo klinikken fra og med 01.01.20)

 

Nimo klinikken har markedets beste protese garanti som medfører at du får:

 • Gratis operasjon dersom du utvikler hard kapsel (baker grad 3 og 4) innen 10 år.
 • Gratis operasjon ved ruptur påvist ved MR innen 10 år.
 • Garantien gjelder i 10 år fra du la inn våre Motiva proteser for første gang.
 • Garantien gjelder også dersom du har vært gravid og ammet.
 • Du må bytte til samme type protese og plassering.
 • Garantien gjelder ikke dersom du har hatt proteser tidligere eller du har hatt annen behandling av brystet før eller under garantiperioden (f.eks. brystløft, brystkreft, strålebehanling e.l.). 
 • Garantien forutsetter at du har vært til kontroller og fulgt våre retningslinjer etter operasjon, og at du har blitt operert ved Nimo klinikken. Reoperasjon må skje ved Nimo klinikken. 

Videre har Motiva 10 års garanti mot produktfeil og hard kapsel, med forutsetning at pasienten har registrert seg på https://register.motivaimagine.com/. Du kan kan lese mer om Motiva sine garantier på deres hjemmeside: https://motiva.health/motiva-implants/product-warranty/ 

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et bryst med større volum, som er rundere og har mer fylde. Dersom du er slank og spinkel kan du få en kant oppe, men sjansen for dette reduseres dersom en legger protesen delvis under brystmuskelen. Avhengig av brystets plassering på brystkassen vil brystene kunne få en viss avstand.

 

Kan jeg amme med brystproteser?

Ja, du kan amme med brystproteser, da det er ingen holdepunkter på at det er skadelig verken for mor eller barnet. Det er imidlertid litt økt risiko for kapseldannelse rundt protesen blant kvinner som har ammet, men forskjellen er ikke stor.

Hvordan blir arret?

Arret legges vanligvis i brystfolden. Dette gir vanligvis arr som er minst synlig. Normalt er arret er mellom 4,5 og 5 cm avhengig av størrelsen på protesen. På Nimo klinikken tilbyr vi mulighet til å utføre inngrepet med mini-arr prosedyre, som gir et arr på mellom 2 og 3 cm avhengig av størrelsen på protesen.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med brystforstørrelse. Du må dog være forberedt på at komplikasjoner kan oppstå, som blant annet blødning, infeksjon, nedsatt følelse i huden og brystvorten, og dannelse av kapsel.

 

Før og etter operasjon

 

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos Nimo klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, derfor må en møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil tegne opp på brystet og gi litt informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis 1 time og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter operasjonen.
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen. Dersom en pasient bor mer enn 2 timer med bil fra klinikken må en overnatte i nærheten til neste dag.
 • Vi anbefaler at det gjøres en mammografi før operasjonen dersom du er over 40 år.

 

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen. Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken. Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.

Pasienten kan dusje brystet fra fjerde dagen etter operasjonen. Vi setter på en bit av tape på arrene, så pasienten må dusje med tapen på. Tapen skiftes en til to ganger i uken. Tapen gir trykk mot artet som gir et penere arr. Så lenge arrene er røde bør pasienten ha på tapen, samt unngå direkte sollys eller solarium.

Etter operasjonen setter vi på en sports BH som skal brukes dag og natt de første fire ukene etter operasjonen. Unngå å bruke push-up BH de første seks månedene etter operasjonen – etter dette er det ingen begrensninger. Vi anbefaler å bruke BH til daglig for å gi brystet god støtte, da det vil være med på å bevare det gode resultatet. 

Vi ønsker at pasienten kommer til en kontroll etter 2-3 dager og deretter tre måneder. Etter dette er det ikke nødvendig med noen fast kontroll. Det er imidlertid anbefalt å gjøre en regelmessig egenundersøkelse, og gjøre både mammografi og ultralyd etter vanlige anbefalinger.

  Vi holder åpent som normalt.

  Vi er en medisinsk klinikk som har strenge krav til smittevern, og har innført enda strengere smitteverntiltak som følge av Corona-smitte. Det er trygt å komme til Nimo klinikken, og vi tar pasientsikkerhet på alvor. 

  Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.