Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Penis

Trang forhud, fimose, er en plagsom lidelse hos yngre menn. Dersom forhuden er så trang at den er vanskelig å trekke helt tilbake, er oftest den beste løsningen å gjøre en omskjæring. Ved beskjedne forandringer kan pasienten selv tøye forsiktig.

 

Ved kort streng på undersiden av penis, kan samleie være til dels svært smertefull på grunn av rifter i strengen. Den kan kuttes eller forlenges ved et lite inngrep.

 

Hos 2-3% av menn kan en se skjevstillinger av penis. Det er to typer, krummerik, som sees hos unge menn etter at penis har vokst mye under puberteten. Kapslene rundt svamplegemene kan få ujevn tykkelse, og dermed ujevn elastisitet ved reisning. Skjevstillingen vil da oppstå når det tynneste partiet gir for mye etter, og penis svinger mot den friske siden. Den andre typen kalles Peyronies sykdom, eller induratio penis plastica. Denne lidelsen oppstår ved at det dannes arrvev på den ene siden, eller på begge sider i kapselen rundt svamplegemene. Årsaken er dårlig kartlagt, men kan skyldes infeksjoner eller traumer mot en stiv penis. Arrceller begynner plutselig å danne arr som gjør at det rammede området mister sin elastisitet. Som følge av dette svinger penis mot arret under reisning. Det er vanligst at penis bøyer oppover og eventuelt til siden.

 

Begge lidelser kan korrigeres kirurgisk, men Peyronies sykdom kan ikke opereres før arret er ferdig grodd. Det kan ta opp til ett år. I mellomtiden kan man sprøyte inn et medikament som inneholder calciumblokkere . 

 

Ereksjonssvikt behandles annet sted.

    Kontakt oss i dag

    Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.