Filler i Drammen
Hos Nimo får du:
- Et naturlig resultat
- Kompetanse
- Kvalitet
- Moderne klinikk
- Markedets beste utstyr
- Omsorg
Kort om filler
Som en del av den naturlige aldringsprosessen, vil ansiktets benstruktur, dype fettputer, muskulatur og hudstruktur endre seg. Dette gjør at man med tiden vil miste eller få en endret fordeling av volum i ansiktet.
I tillegg vil deler av ansiktsmuskulaturen bli i ubalanse og vil kunne gi statiske linjer og et nedadgående drag fordi den delen av musklene våre som trekker nedover, får overtaket. Hudens innhold av kollagen og elastin vil også reduseres etter vi har fylt 25 år, og vil sammen med det ovennevnte kunne føre til hengende hud, dypere og mer synlige linjer og rynker, fordi huden har redusert styrke og elastisitet. Alle naturlige aldersforandringer vi ser i ansiktet er en del av livssyklusen vår, og må aksepteres. Allikevel kan det være forhold i ansiktet som går utover selvtilliten, som man ønsker å behandle. Soleksponering, livsstilssykdommer, røyking og kosthold er faktorer vi vet disponerer for tidlig aldring, og noen vil derfor oppleve å få tidligere aldringstegn som for noen kan oppleves sjenerende.
Dermale fillere (fyllstoffer) som injiseres under huden, i fettputer, under muskulatur eller på ben, vil kunne gjenvinne tapt volum, forsterke kontur i ønskede områder, glatte/jevne ut linjer og rynker, gi fyldigere lepper og forme/konturere hake- og kjeveparti. Behandling med fillere kan også gjøres for å støtte de strukturene i ansiktet man vet svekkes med alder, for å forebygge sagging/hengende hud, volumtap og linjer/rynker, i tillegg til å gi mer spenst, fuktighet og glød.
Priser for filler
Kosmetiske injeksjonsbehandlinger utført av kosmetisk sykepleier
Konsultasjon
550,-
Medisinsk rynkereduksjon
Ett område
3.600,-
To områder
4.900,-
Tre områder
6.300,-
Svettebehandling – ansikt/armhuler/hender/føtter/
6.600,-
Tanngnissing
5.150,-
Miniområde
1.600,-
Fillerbehandling
0,5 ml
3.450,-
1 ml
4.750,-
1,5 ml
7.500,-
2 ml
8.250,-
3 ml
12.100,-
4 ml
15.950,-
Restylane Skinbooster
1 ml 4.150,-
Første behandling
1 ml 4.150,-
Andre behandling
1 ml 2.100,-
Tredje behandling
Sum: 10.400,-
2 ml Første behandling
5.500,-
2 ml Andre behandling
5.500,-
2 ml Tredje behandling
2.750,-
Sum: 13.750,-
Juvederm VOLITE skinbooster
1 ml 4.300,-
2 ml 7.050,-
Aquagold
6.750,-
Lurer du på noe?
Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.
Booke time?
Teoretiske spørsmål og svar
Hva er filler?
En filler er en samlebetegnelse for dermale fyllstoffer som injiseres under huden, enten i fettputer, under eller over muskulatur, direkte i hudlagene eller på ben/skjelett for å støtte strukturer, påvirke musklene i form av å styrke eller redusere, for å konturere, gi eller tilbakeføre volum eller for å redusere synligheten av linjer og rynker eller for å løfte. Fillere er et geleaktig fyllstoff som i hovedsak består av hyaluronsyre, et sukkermolekyl som vi allerede har naturlig i huden. Hyaluronsyre har evnen til å trekke til seg og holde på væske i huden. Fillere har ulikt innhold av hyaluronsyre og tetthet, og tilpasses ut fra den enkeltes indikasjon og ønske.
Hvordan virker filler?
En filler virker ved å gi et volum der den injiseres. Dette volumet vil fra undersiden av huden, kunne løfte eller fremheve strukturer, tilbakeføre volum og fylle opp under linjer, rynker og arr, slik at de blir mindre synlige. Da dermale fillere består av hyaluronsyre, som er et sukkermolekyl, vil produktet i varierende grad ha evnen til å trekke til seg og holde på væske, noe som er med på å gi den voluminøse effekten.
Hvilke problemer løser filler?
Filler er ment for å løse problemer som linjer, rynker, slapp/hengende hud og manglende/tapt volum. Fillere kan også brukes dersom man ønsker fyldigere lepper eller vil konturere/forme ansiktet.
Hvor lang tid tar det før man ser effekten av filler?
Effekten av fillere kan ses umiddelbart, men det endelige resultatet vil man ikke se før etter 4-6 uker, da produktet bruker til på å integrere seg i hudvevet og til å trekke til seg fuktighet. De fleste behandlinger med filler, vil kunne gi større eller mindre grad av hevelse etter behandlingen (avhengig av produktvalg). Hevelsen kan derfor gi et overdrevent bilde av resultatet de første dagene etter behandling.
Hvor lenge varer effekten av filler?
Varigheten av fillerbehandling varierer ut fra hvilken egenskaper filler-produktet har og kan variere fra i gjennomsnitt 6 til 24 måneder. Varigheten avhenger også av helsetilstand, alder og graden av kroppens egen nedbrytningsprosess. Under en konsultasjon vil din behandler kunne gi deg informasjon om hvor lenge du kan forvente å ha effekt av din fillerbehandling.
Hva er forskjellen på restylan og filler?
Restylane er et anerkjent varemerke/produktmerke på dermale fillere, som mange bruker når de snakker om filler og lignende behandlinger.
Hvilke fillers kan jeg velge mellom?
Det finnes et hav av ulike fillere, og de ulike leverandørene har også flere ulike dermale fillere med ulike egenskaper, som benyttes til ulike indikasjoner. Under en konsultasjon vil din behandler kunne gi deg informasjon om de ulike fillertypene, og hva som er best egnet for deg.
Hos Nimo Klinikken benytter vi dermale fillere fra Juvederm og Restylane, som er de mest anerkjente leverandørene av dermale fillere på verdensbasis, slik at våre pasienter er sikret trygge og veldokumenterte produkter.
Hvilken filler varer lengst?
Fillere som brukes for å forme/konturere kjeve og hake, har de høyeste konsentrasjonene av hyaluronsyre, høy tetthet i produktet og høy evne til å holde på strukturen i vevet, slik at effekten holder lenge. Allikevel er det store individuelle forskjeller på hvor lenge en filler vil vare.
Hvilke kroppsdeler kan behandles med filler?
I utgangspunktet kan alle kroppsdeler behandles med filler, men de mest kjente områdene å behandle er; kinn, lepper, hake, kjeve, hals, bryst, hender og arr. I de senere årene har det kommet dermale fillere til kropp, men dette har per dags dato lite dokumentasjon i forhold til trygghet og varighet.
Har filler dokumentert effekt?
Ja, filler-behandling har flere gode, dokumenterte studier som viser effekt.
Når brukes filler?
Filler brukes når man ønsker å behandle volumtap, linjer og rynker, slapp/hengende hud eller arr. Filler brukes også for å fremheve volum i lepper, ønskede trekk i ansiktet eller for å forme ansiktet. En mann kan for eksempel ønske et bredere kjeveparti for å se mer maskulin ut, mens en dame kan ønske å gjøre ansiktet mer ovalt, for et mer feminint uttrykk.
Er filler skadelig?
Ja, filler kan være skadelig hvis det blir injisert feil og kan føre til infeksjoner, smerter, sår og i verste fall blodpropp og blindhet. Det er derfor viktig at man går til en behandler som er autorisert kosmetisk dermatologisk sykepleier, en tannlege eller lege som har sertifisering i å utføre behandlinger med dermale fillere, slik at du er sikret en trygg behandling og kompetent oppfølging. Under en konsultasjon vil din behandler gi deg muntlig og skriftlig informasjon om hvilke skader som kan oppstå ved bruk av fillere. Gå derfor til en klinikk med autorisert helsepersonell og medisinsk ansvarlig lege i klinikken.
Gir filler noen bivirkninger?
I de aller fleste tilfeller gir dermale fillere minimalt med bivirkninger, dersom du utfører behandlingen hos autorisert helsepersonell med sertifisering i denne typen behandlinger. De vanligste bivirkningene kommer som følge av selve injeksjonen, og er rødhet, lett hevelse og små blåmerker fra nålen. Noen kan få mer hevelse enn andre i området hvor filleren er injisert, og dette avhenger også av hvilke type produkt som er brukt og hvilket område man har injisert i. I sjeldne tilfeller kan filler-behandlinger gi bivirkninger i form av smerter, infeksjoner, tette blodkar/blodpropp og sår, og i verste fall blindhet. Under en konsultasjon vil du få muntlig og skriftlig informasjon om hvilke bivirkninger som kan forekomme.
Praktiske spørsmål
Hvorfor ta filler?
Dersom man har tap av volum, dypere linjer og rynker, dyptgående arr eller et ønske om mer volum eller å forme/konturere ansiktet, kan filler være effektivt for de ovennevnte problemstillingene. Man må alltid ha en konsultasjon med sin behandler, hvor man gjør en hudanalyse, gjennomgår helseopplysninger og informasjon om behandlingen for å vurdere om man er kandidat for denne typen behandlinger.
Hvem kan ta filler behandling?
Dermale fillere har 18 års aldersgrense i Norge, og flere medisinske klinikker har også 20 års aldersgrense for denne typen behandlinger.
Hvem bør ikke ta filler behandling?
Gravide og ammende kan ikke ta filler-behandlinger, da man ikke vet hvordan produktet påvirker barn eller foster. Man kan heller ikke ta fillerbehandling dersom man har aktive infeksjoner i huden. Man bør ikke ta fillerbehandling dersom man står på antibiotika, nylig har vært eller skal til tannlegen eller har andre medisinske tilstander som er kontraindisert for behandlingen. Under en konsultasjon med din behandler, vil man gjennomgå din helsetilstand, slik at man kan sikre at det ikke foreligger kontraindikasjoner som kan være uheldige for deg og resultatet av behandlingen.
Hvordan oppnå best mulig resultat med filler?
Dette er individuelt, men under en konsultasjon vil du kunne få tilpassede råd om hva du kan gjøre for å oppnå best mulig resultat. Etter en filler-behandling vil man få med seg skriftlig informasjon om hva man bør gjøre og hva man bør unngå etter behandlingen, for at man skal få et best mulig resultat. Å ha en grunnleggende god hudhelse er en forutsetning for at resultatet skal bli best mulig.
Kan jeg få se før og etter bilder for filler?
Ja, hos Nimo Klinikken kan man få se før- og etterbilder.
Hvilken aldersgrense har filler?
I Norge har dermale fillere aldersgrense 18 år. Enkelte klinikker har aldersgrense 20 år.
Hvor gammel bør man være for å ta filler?
Man må være 18 år for å få behandlinger med dermale fillere. Etter man har fylt 18 år, kommer behovet for dermale fillere helt an på indikasjon og ønsker. Dersom man lurer på om man ønsker behandling med dermale fillere, bør man bestille en konsultasjon, slik at din behandler kan hjelpe deg med å finne riktig løsning for dine mål og ønsker.
Hvor mange behandlinger trenger jeg?
Det er svært individuelt og kommer an på hvilket område som skal behandles, hvilket produkt som benyttes, ditt utgangspunkt, helsetilstand og dine ønsker/mål for behandlingen. Noen behandlinger trenger man bare å gjøre en gang, mens andre behandlinger krever en gradvis tilnærming med flere behandlinger. Felles for alle behandlinger med dermale fillere, med hyaluronsyre, er at de ikke er permanente. Man vil derfor etter en stund (avhengig av hvilket produkt som er benyttet), ha behov for vedlikeholdsbehandling. Under en konsultasjon vil din behandler kunne gi det informasjon om hvor mange behandlinger du kan trenge for å oppnå resultatet du ønsker.
Hvor ofte må man fylle på med filler?
Hvor ofte man må gjøre vedlikeholdsbehandlinger med dermale fillere avhenger av hvilket produkt som er benyttet, området som er behandlet og pasientens helsetilstand. Under en konsultasjon med din behandler, vil du kunne få mer informasjon om hvor ofte du kan regne med å trenge vedlikehold av din behandling.
Hvor kan man fylle på med filler?
Fillerbehandlinger kan gjøres i godkjente klinikker, hos autorisert helsepersonell som er sykepleiere, leger eller tannleger med sertifisering for denne typen behandlinger. Injeksjon av fillere kan gjøres på de fleste områder på kropp eller ansikt.
Hva kan jeg forvente hos Nimo?
Hos Nimo Klinikken kan du forvente å bli møtt av autoriserte kosmetisk dermatologiske sykepleiere og plastikkirurg, med sertifisering og regelmessig kursing innen dermal filler-behandling. Dette er for å sikre deg trygge og gode behandlinger, og samtidig tett oppfølging dersom det skulle være noe.
Hvem kan utføre filler behandling?
Det er sykepleiere og leger/tannleger med sertifisering som kan utføre filler-behandling.
Kan man ta filler når man er gravid?
Nei, på bakgrunn av manglende data, kan man ikke ta filler dersom man er gravid.
Kan man ta filler når man ammer?
Nei, på bakgrunn av manglende data, kan man ikke ta filler dersom man ammer.
Kan man fjerne fillers hvis man angrer?
Ja, det finnes et eget preparat som kan løse opp filler, dersom man angrer eller ikke er fornøyd med resultatet.
Andre tips til meg som vurderer å ta filler?
Dersom man vurderer å ta filler, er det lurt å gå til en profesjonell klinikk og gjennomføre en konsultasjon. Da kan du få tilpasset informasjon om behandlingen du ønsker, og din behandler kan vurdere om filler er den egnede behandlingen for deg og din hud. Før man gjør filler-behandling, er det lurt å ha en god hudpleierutine, slik at hudkvaliteten er optimal. Dette vil kunne gi bedre og mer langvarige resultater av behandlingen.
Før behandlingen
Er det noe jeg bør gjøre før en fillerbehandling?
Før en fillerbehandling bør du ha en konsultasjon med behandler, slik at man kan gjennomgå helseskjema. Da sikrer man en trygg behandling og reduserer risikoen for uønskede bivirkninger. Du må ha oversikt over sykdomshistorie/allergier og faste medisiner. Det er viktig at du unngår planlagte tannlegebesøk 4 uker før en behandling med filler.
Gjør filler vondt?
Nei, filler-behandling skal ikke gjøre vondt, men mange kan oppleve stikkene for å komme gjennom huden som ubehagelige. Under selve injeksjonen kan noen kjenne på en sprengende følelse, men dette er forbigående. De fleste dermale fillere inneholder lokalbedøvelse, slik at behandlingen skal være mest mulig komfortabel.
Under behandlingen
Hvordan oppleves filler?
En fillerbehandling oppleves ulikt for alle. For noen går behandlingen helt fint, uten ubehag, mens andre syns det kan være ubehagelig. Opplevelsen av behandlingen kommer an på hvilket område som behandles og hvilke type filler som blir brukt. Behandling i munnområdet oppleves gjerne som mer ubehagelig enn behandling i kinn. Under en konsultasjon, kan din behandler gi deg mer informasjon om hva du kan forvente.
Hvor lang tid tar en fillerbehandling?
En fillerbehandling kan variere fra ca. 30 min til ca. 90 min, og avhenger av hvilket område som skal behandles og hvor mye man skal behandle. Det settes alltid av god tid til denne typen behandling, slik at behandlingen skal være så behagelig som mulig.
Kan jeg få bedøvelse ved filler?
Ja, ved flere typer fillerbehandling vil man få bedøvelseskrem i forkant (særlig ved leppe-behandling). De fleste filler-produktene inneholder også lokalbedøvelse.
Etter behandlingen
Hvilke resultater kan jeg forvente?
Resultatet av behandlingen, avhenger av ditt utgangspunkt, din alder, helsetilstand og dine mål for behandlingen. Under en konsultasjon med din behandler, vil du kunne få svar på hva du kan forvente.
Hvor lang tid tar det før man kommer seg?
De fleste kan gå tilbake til sine daglige gjøremål, mens andre opplever rødme og hevelse som sjenerende og tar seg noen dager fri.
Hvordan ser man ut etter filler?
Det er svært individuelt og avhenger av din helsetilstand, hvilket område som er behandlet, samt hvilket produkt som er brukt. Under en konsultasjon vil din behandler kunne gi deg svar på hva du kan forvente etter behandling.
Hvor lenge varer hevelsen etter filler?
Det er svært individuelt og avhenger av din helsetilstand, hvilket område som er behandlet, samt hvilket produkt som er brukt. Under en konsultasjon vil din behandler kunne gi deg svar på hva du kan forvente av hevelse etter behandling, men hevelsen bør være helt borte etter 14 dager. For de fleste er hevelsen størst samme dag og 2 dager etter behandlingen, og vil deretter gradvis avta.
Hvor lenge varer hevelsen etter filler i leppene?
Dette er svært individuelt, og avhenger av injeksjonsteknikk, hvilken type filler som er brukt, samt mengden som er injisert. De fleste vil merke en reduksjon i hevelsen etter ca. 3 dager og hevelsen bør være borte etter ca. 14 dager.
Hvor lenge varer hevelsen etter filler i kjeven?
Dette er svært individuelt, og avhenger av injeksjonsteknikk, hvilken type filler som er brukt, samt mengden som er injisert. De fleste vil merke en reduksjon i hevelsen etter ca. 5 dager og hevelsen bør være borte etter ca. 14 dager.
Hvor lenge varer hevelsen etter filler i nesen?
Det er svært individuelt og avhenger av din helsetilstand, hvilket område som er behandlet, samt hvilket produkt som er brukt. Under en konsultasjon vil din behandler kunne gi deg svar på hva du kan forvente av hevelse etter behandling, men hevelsen bør være helt borte etter 14 dager. For de fleste er hevelsen størst samme dag og 2 dager etter behandlingen, og vil deretter gradvis avta.
Hvordan føles behandlingsområdet etter filler?
Hvordan området føles etter en behandling er individuelt. Noen kjenner ingenting, mens for andre kan behandlingsområdet føles numment, hovent og sårt.
Er det noe jeg bør gjøre etter filler?
Du bør ta det med ro de første dagene og holde deg i stabile temperaturer, samt få i deg godt med væske.
Når skal man massere leppene etter filler?
Dette er individuelt og kommer an på behandlingsteknikk og hvilke type produkt som er brukt. Din behandler vil gi deg konkrete råd for hva du skal gjøre/ikke gjøre etter behandling med filler i leppene.
Hvordan massere leppene etter filler?
Din behandler vil gi deg instruksjon i hvordan du skal massere leppene etter fillerbehandling, dersom dette er nødvendig.
Er det noe jeg bør unngå etter filler behandling?
Du bør unngå å bruke sminke på minimum 12 timer, ikke trene/utføre aktiviteter som gir høy puls på 48 timer, unngå soling i 4 uker og unngå å oppholde deg over lengre tid i minusgrader. Man skal ikke ta på/massere over injeksjonsområdene med mindre annet er avtalt. Din behandler vil gi deg instruksjoner/veiledning på hva du skal unngå etter en fillerbehandling
Kan man bruke sminke etter fillers?
Nei, rett etter en fillerbehandling bør man unngå sminke i minst 12 timer. Dette er for å redusere infeksjonsfaren.
Kan jeg drikke alkohol etter filler?
Nei, det er anbefalt å vente 48 timer før man inntar alkohol etter en fillerbehandling.
Kan jeg trene etter filler?
Nei, det er anbefalt å vente 48 timer før man trener etter en fillerbehandling. Økt blodsirkulasjon i området som er behandlet, kan gi en økt nedbrytning av filleren, samtidig som svette under trening kan øke infeksjonsfaren.
Kan jeg sole meg etter filler?
Nei, du bør unngå soling i 4 uker etter en fillerbehandling. Dette for å redusere faren for hyperpigmenteringer i injeksjonsområdet, samt oppvarming.
Når går fillers ut?
Det er individuelt og avhenger av din helsetilstand, hvilket område som er behandlet og hvilket produkt som er benyttet. En tykkere filler kan sitte over 24 måneder, mens en tynnere filler kan sitte i ca. 6 måneder. Under en konsultasjon vil din behandler kunne fortelle deg mer om hvor lenge det er antatt at filleren vil sitte.
Nimos spesialister på fillers
Morten H. Haug
Plastikk kirurg
Morten H. Haug er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel. Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget. Han har svært lang erfaring med liposculptur og bukplastikker, samt lang erfaring med ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 2500 neseplastikker.