Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Innsetting av spiral

 Hos Nimo får du:

  • Kort ventetid
  • Time uten henvisning
  • Kveldsåpent
  • Lørdagsåpent
  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
Prevensjon og prevensjonsmidler

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

gynekolog/">
gynekologi/spiralinnsetting/">

Booke time?

Gynekolog - priser

Konsultasjon hos privat gynekolog fra:

Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester

1.475,-

Kontrolltime fra:

Ved samme problemstilling innen 3 mnd.

1.050,-

Studentpris fra:

Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

1.050,-

Konsultasjon hos privat gynekolog – Lørdag fra:

Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

1.890,-

Konsultasjon hos privat gynekolog Dr. med Nina Willumsen fra:

Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

1.785,-

NIPT-test fra:

8.295,-

Sædprøve:

790,-

Vevsprøve fra:

1.365,-

HyCoSy fra:

1.680,-

3D Ultralyd fra:

1.575,-

Priming før IVF fra:

2.205,-

Vaginal laser Femilift:

Oppstramming, tørrhet, lekkasje og seksualfunksjon
5.000,-

Pakkepris tre behandlinger 12.500,-

Tillegg for samtidig PRP behandling (pakke 3 behandlinger): kr. 14.500,-

PRP behandling av underlivet:

5.800,-

Elektronisk henvendelse som resept / sykemelding

210,-

Materiell - priser

Hormonspiral:

1.785,-

Kobberspiral:

1.050,-

Ballerine kobberspiral :

1.785,-

Gynefix:

1.785,-

Ring:

840,-

Pipelleprøve:

315,-

Bedøvelse/kirurgisk utstyr/annet materiale fra:

160,-

Blodprøver:

210,-

Kontroll av urin/hcg:

210,-

Det er mange grunner til å velge spiral som prevensjonsmiddel fremfor andre alternativer som p-piller, p-plaster, p-stav eller p-ring. Spiral er et langtidsvirkende prevensjonsmiddel og man unngår å måtte huske på å ta piller hver dag eller et plaster i uken.

 Tidligere anbefalte man ikke spiral til kvinner som ikke hadde født på grunn av infeksjonsfaren. I dag kan man velge mellom tre ulike hormonspiraler som man trygt kan bruke og som egner seg godt som prevensjon før graviditet. Årsaken til det er at hormonspiralen påvirker sekretet i skjeden slik at det ikke slipper gjennom spermiene for å unngå befruktning og dette beskytter samtidig mot infeksjon.

Vi pleier å gi en behandling med to tabletter som åpner livmorhalsen litt i forkant av spiralinnsettingen hos de som ikke har født slik at selve innsettingen ikke blir så ubehagelig.

 I dag er det en økende trend at de unge også velger hormonspiral for å unngå eller sterkt redusere blødninger og fordi det er enklere og sikrere enn p-piller. I og med at det finnes ulike typer hormonspiral er det viktig at man kjenner til forskjellene for å kunne ta et riktig valg. Den minste hormonspiralen har lavest hormonnivå, er mindre og tynnere og egner seg best for de yngste pasientene, men gir ikke samme effekt på blødningene som de andre to.

 

Den mest brukte hormonspiralen har nok hormoner til å redusere eller fjerne blødningene hos kvinner som har normal menstruasjon, men den er ikke egnet til kvinner som har kraftige og langvarige blødninger. Den hormonspiralen vi har brukt lengst er størst og har mest hormoner og brukes mye for å behandle blødningsforstyrrelser i tillegg til at den fungerer som prevensjon, og den egner seg svært godt i årene før overgangsalder.

 

For svært mange kvinner gir hormonspiralen en bedre livskvalitet og økt trygghet ved å redusere blødningene ved menstruasjon og mange kjenner mindre sykliske svingninger og mindre premenstruell tensjon. Hormonspiral kan også gi mindre hormonutløst migrene.

 Noen velger kobberspiral fordi de ikke ønsker tilsetning av hormoner eller av andre årsaker, og det er også et trygt og godt valg. Vi bruker både vanlig kobberspiral og den nye som ikke har vinger og dermed ikke gir den økningen i blødning som noen opplever med den tradisjonelle kobberspiralen.

 På Nimo-klinikken har alle gynekologene lang erfaring med prevensjonsveiledning. Det beste er å snakke med legen og få en personlig veiledning når det gjelder valg av spiral, slik at du kan ta et veloverveid valg.

    Våre gynekologer

    Nina Willumsen

    Nina Willumsen

    Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

    Overlege Dr. med. Nina Willumsen har jobbet i mange år ved kvinneklinikkene på de store sykehusene i Norge, bl.a. Haukeland sykehus, Stavanger Universitetssykehus, Ullevål sykehus og Rikshospitalet. I 1996 tok hun en doktorgrad i klinisk biokjemi ved avd. for klinisk biokjemi ved Haukeland sykehus. Dr. Willumsen er også utdannet ved Institutt for klinisk biokjemi i USA, og har hospitert ved mange klinikker i Europa og USA.

    Dr. Willumsen er avtalespesialist i gynekologi og fødselshjelp i Drammen. I Nimo klinikkens lokaler i Drammen tar hun også imot pasienter fra det offentlige helsevesenet der man trenger henvisning fra fastlege for å få time.

    Hun tilbyr nå private timer for gynekologi og kvinnehelse mandag og torsdag etter kl. 16.00. For å booke en privat time med Dr. Willumsen, bruk online booking eller ring Nimo klinikken på tlf. 31 30 09 11Alle pasienter som ønsker en vurdering hos Dr. Willumsen må bestille en konsultasjon for å få en helhetlig vurdering.

    Sabine Ehrig

    Sabine Ehrig

    Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

    Dr. Sabine Ehrig er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2006 fascinert av landets natur og mennesker. Hun studerte medisin ved Georg August universitet Gøttingen i Tyskland med avsluttet eksamen i 2002.

    Spesialistutdannelsen utført ved Asklepios klinikken i Goslar/Tyskland og Helgelandssykehus Sandnessjøen med avsluttet spesialisteksamen i Tyskland i gynekologi/obstetrikk 2009. Hun har jobbet med gynekologi/obstetrikk siden 2002 med erfaring fra Tyskland og Norge.

    Sabine har jobbet som overlege ved Helgelandssykehuset fra 2009-2018.

    Fra 2018-2019 jobbet hun som gynekolog spesialist ved sykehus i Vestfold/Tønsberg.

    Sabine har jobbet i mange år med alle spekter innen gynekologi/obstertikk, med også bred kirurgisk erfaring. Hun viser spesiell interesse innen vulvalidelse, fremfallsproblematikk og urogynekologi.

    Jasprit Panaich

    Jasprit Panaich

    Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

    Mer informasjon kommer.