Innsetting av spiral

Innsetting av spiral

 Hos Nimo får du:

  • Kort ventetid
  • Time uten henvisning
  • Kveldsåpent
  • Lørdagsåpent
  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
Innsetting av spiral

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Livsstilsmedisin - Vårt team

Anna Kathrine Ljøgodt

Anna Kathrine Ljøgodt

Master i ernæringsmedisin

Anna Kathrine er opptatt av å forebygge sykdom, optimalisere helsen og å bedre livskvaliteten til pasienter med kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelse. Hun benytter grundig sykehistorie, kartlegging av symptomer, livsstil og kosthold, samt funksjonellmedisinske undersøkelser for å kunne gi individualiserte råd om kosthold, ernæring og livsstil. Hun har lang erfaring med behandling av pasienter med kroniske betennelsestilstander, mage-tarm lidelser, allergi/intoleranse, metabolsk syndrom, hormonubalanser og kronisk utmattelse. Hun arbeider også med forebygging av tidlig aldring, kognitiv svikt og annen nevrologisk funksjonsnedsettelse .

Elisabeth Henriksson

Elisabeth Henriksson

Ernæringsterapeut og spesialist i gentesting

Elisabeth Henriksson er ernæringsterapeut og spesialist i gentester, og har særskilt kompetanse på mage-tarm, fertilitet og vektregulering. Utover dette har hun tatt kurs innen Irritabel tarm, betennelsessykdommer, SIBO, vektregulering, hormonell ubalanse, infertilitet, PCOS og endometriose med mer.

Dr. med. Nina Willumsen

Dr. med. Nina Willumsen

Spesialist i gynekologi og livsstilsmedisin

Dr. med. Nina Willumsen er spesialist i gynekologi og livsstilsmedisinsk lege. Hun har en doktorgrad i klinisk biokjemi, og er blant Norges første til å bli utdannet innen funksjonell medisin. Hun har jobbet med mage-tarm, utmattelse, dårlig konsentrasjon eller fokus. Nina er en av de fremste legene innen stoffskifte problematikk og hormonell ubalanse. Hun har en stor fordel som gynekolog og funksjonell medisinsk spesialitet. PCOS. 

Priser - Gynekologi
Konsultasjon hos privat gynekolog fra: 1.400,-
Inkluderer celleprøve, ultralyd, evt. innsetting av spiral og diverse andre tester
Kontrolltime fra: 1.000,-
Innen 6 mnd.
Studentpris fra: 1.000,-
Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.
Vevsprøve fra: 1.300,-
HyCoSy fra: 2.500,-
3D Ultralyd fra: 1.500,-
Priming før IVF fra: 2.100,-
Vaginal laser Femilift (oppstramming, tørrhet, lekkasje og seksualfunksjon) 6000,-
PRP behandling av underlivet 6000,-
Elektronisk henvendelse som resept / sykemelding 200,-

Materiell

Hormonspiral 1.700,-
Kobberspiral 1.000,-
Gynefix 1.700,-
Ring 800,-
Pipelleprøve 200,-
Bedøvelse/kirurgisk utstyr/annet materiale fra: 150,-
Blodprøver 200,-
Kontroll av urin/hcg 200,-

Det er mange grunner til å velge spiral som prevensjonsmiddel fremfor andre alternativer som p-piller, p-plaster, p-stav eller p-ring. Spiral er et langtidsvirkende prevensjonsmiddel og man unngår å måtte huske på å ta piller hver dag eller et plaster i uken.

 Tidligere anbefalte man ikke spiral til kvinner som ikke hadde født på grunn av infeksjonsfaren. I dag kan man velge mellom tre ulike hormonspiraler som man trygt kan bruke og som egner seg godt som prevensjon før graviditet. Årsaken til det er at hormonspiralen påvirker sekretet i skjeden slik at det ikke slipper gjennom spermiene for å unngå befruktning og dette beskytter samtidig mot infeksjon.

Vi pleier å gi en behandling med to tabletter som åpner livmorhalsen litt i forkant av spiralinnsettingen hos de som ikke har født slik at selve innsettingen ikke blir så ubehagelig.

 I dag er det en økende trend at de unge også velger hormonspiral for å unngå eller sterkt redusere blødninger og fordi det er enklere og sikrere enn p-piller. I og med at det finnes ulike typer hormonspiral er det viktig at man kjenner til forskjellene for å kunne ta et riktig valg. Den minste hormonspiralen har lavest hormonnivå, er mindre og tynnere og egner seg best for de yngste pasientene, men gir ikke samme effekt på blødningene som de andre to.

 

Den mest brukte hormonspiralen har nok hormoner til å redusere eller fjerne blødningene hos kvinner som har normal menstruasjon, men den er ikke egnet til kvinner som har kraftige og langvarige blødninger. Den hormonspiralen vi har brukt lengst er størst og har mest hormoner og brukes mye for å behandle blødningsforstyrrelser i tillegg til at den fungerer som prevensjon, og den egner seg svært godt i årene før overgangsalder.

 

For svært mange kvinner gir hormonspiralen en bedre livskvalitet og økt trygghet ved å redusere blødningene ved menstruasjon og mange kjenner mindre sykliske svingninger og mindre premenstruell tensjon. Hormonspiral kan også gi mindre hormonutløst migrene.

 Noen velger kobberspiral fordi de ikke ønsker tilsetning av hormoner eller av andre årsaker, og det er også et trygt og godt valg. Vi bruker både vanlig kobberspiral og den nye som ikke har vinger og dermed ikke gir den økningen i blødning som noen opplever med den tradisjonelle kobberspiralen.

 På Nimo-klinikken har alle gynekologene lang erfaring med prevensjonsveiledning. Det beste er å snakke med legen og få en personlig veiledning når det gjelder valg av spiral, slik at du kan ta et veloverveid valg.