Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hengepupper

Intervju med plastikkirurg Dr. Morten Haug

 

Kort om Dr. Morten Haug

Morten har jobbet som plastikkirurg i 30 år og driver i dag Nimo Klinikken i Drammen. Han har gjennomført mer enn 10.000 operasjoner, og har lang erfaring med brystløft for å behandle hengepupper. Her besvarer han de vanligste spørsmålene han får relatert til hengepupper/hengebryst.

Plastikk kirurg Dr. Morten H. Haug

Fakta

Hva er hengepupper?

Hengepupper (hengebryst) innebærer at brystet har blitt hengete og løst. Det vil si at at brystet ikke lenger står høyere oppe enn brystfolden og at brystvorten ikke lenger peker framover men nedover. Du må ofte stramme brystet opp med BH og det kan være problematisk med Bikini, da brystene har lite volum oppe og er bevegelige slik at man føler at de detter ut.

 

hengepupper

Slik får du hengepupper

Hvordan får man hengepupper?

Den vanligste grunnen til hengepupper er etter amming. Hengepupper kan også forekomme etter vektnedgang, men også som en del av aldringsprosessen.

Hvordan forebygge hengepupper?

Hvordan unngå hengepupper?

Det er ikke så mye du kan gjøre for å unngå hengepupper. Stabil vekt og en  BH med god støtte vil til en viss grad forebygge.

Tips for å unngå hengepupper

Å dusje brystet med kaldt vann vil være med på å forebygge mot hengepupper. Å avslutte dusjen med kaldt vann er derfor et godt råd mot hengende bryst.

 

Hvordan behandle hengepupper?

Hvordan bli kvitt hengepupper?

Den eneste måten å bli kvitt hengepupper på er et brystløft. 

Hvordan strammer man opp hengepupper?

Ved et brystløft flyttes brystvorten oppover, vi fjerner hud og omplasserer brystvevet oppover. vi fjerner ikke brystvev slik at volumet blir ikke redusert. Dette gir et bryst med mer volum oppe,  brystvorten vil peker framover og brystet blir fastere og står av seg selv. 

Hvordan bli kvitt hengepupper for menn? 

Ved å fettsuge brystet hos menn får man en betydelig reduksjon av volumet og en oppstramming av huden og brystet. Dersom du også har mye kjertelvev må dette fjernes kirurgisk. Da lager vi en åpning langs nedre halvdel av brystvorten og åpner opp inn til brystkjertelen som så fjernes. Det er ikke vanlig å skjære bort overflødig hud hos menn med store hengende bryst. Dette vil gi unaturlige arr på en mann og bør unngås.

Hvordan kan Nimo hjelpe deg?

Nimos kirurger har hjulpet mange og oppnådd gode resultater om pasientene er godt fornøyde med. Det har hjulpet med å gi bedre selvfølelse og økt livsglede. Nimos kirurger hjelper med å løse problemet gjennom brystløft, som er et inngrep innen fagområdet plastisk kirurgi. Du kan få hjelp med kun brystløft, men også velge å legge inn brystproteser samtidig med brystløftet

 Det beste er vanligvis å gjøre brystløftet først og så legge inn en protese senere. Dette vil i stor grad avhenge av hvor mye brystet må løftes og hvor mye løs hud du har. Ved konsultasjonen med plastikkirurgen, vil vi vurdere dette og gi deg vårt beste råd for hva som er beste og tryggeste løsning for deg.

Brystløft - priser

Brystforstørrelse/samtidig brystløft

Runde proteser/Motiva

Fra 79.200,-

Brystforstørrelse/samtidig brystløft

Ergonomix-proteser/Motiva

Fra 83.500,-

Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år

Ergonomix-proteser/Motiva

Fra 45.250,-

Brystforstørrelse etter brystløft innen 1 år

Runde proteser/Motiva

Fra 40.950,-

Protesebytte

Motiva

Fra 49.600,-

Innsying av proteselomme

Fra 28.400,-

Fjerning av proteser

Fra 22.700,-

Brystreduksjon

Fra 58.200,-

Brystløft

Fra 53.900,-

Spørsmål og svar

Praktisk info

Konsultasjon

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil vi vurdere om pasienten er egnet og hvilken type operasjon som er mest passende. Pasienten vil få god informasjon om selve inngrepet og har muligheten til å stille spørsmål.

Dersom ønskelig kan vi ta 3D bilder med Crisalix av pasienten som viser før og etter – altså en idé om hvordan brystene kan bli seende ut etter operasjonen.

Dersom pasienten bor langt unna og ikke har mulighet til å komme til klinikken, kan en sende bilder. Plastikkirurgen vil da vurdere bildene og ringe for en telefonkonsultasjon. Dersom en er egnet vil en endelig konsultasjon skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Hva kan jeg forvente?

Du kan forvente et bryst som står høyere, har mer fylde oppe, er fastere og mindre bevegelig. Du vil få arr etter et slikt inngrep. Vanligvis blir det arr rundt brystvorten, rett ned til brystfolden og i selve brystfolden. Vi lager arrene så kort og små som mulig slik at det blir minst mulig synlig.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med brystløft. Det kan imidlertid oppstå blødning og infeksjon, samt nedsatt følelse i huden og brystvorten. Sistnevnte kommer som regel tilbake etter en tid, men du må være forberedt på at det kan bli varig.

Erfaringer fra pasienter

Hvordan er pasienters erfaringer med Nimo?

De aller fleste av Nimos pasienter er godt fornøyd med resultatet etter behandlingen. Vi er opptatt av din trygghet, og at du skal få en god opplevelse. Har du ønske om operasjon må du først komme til en uforpliktende konsultasjon for å se klinikken og møte plastikk kirurgen din. Under konsultasjon vil dere sammen legge en plan for hvordan dette kan gjennomføres. 

Har Nimo noen referanser å vise til?

Nimos kirurger og spesialister har gjennomført flere tusen behandlinger, og har mange gode pasienthistorier. Når det er sagt, så er dette et sensitivt område for våre pasienter. Nimo er opptatt av at pasientene skal føle seg trygge og ivaretatt. Med det som utgangspunkt vil du ikke finne noen referanser og detaljerte erfaringer fra pasienter her, men du kan komme innom oss for å se før og etter bilder, samt å få informasjon om det du trenger å vite for å føle deg trygg.

 

Før og etter bilder

Hvorfor viser vi ikke før og etter bilder på nettsiden?

I Norge er vi underlagt lovgivning som forbyr bruk av før og etter bilder i markedsføring og på nettside.

 

Hvordan kan du få sett på før og etter bilder?

I Norge må du komme til klinikken for å se før og etter bilder. Ta kontakt, så ordner vi dette.

Finansiering

Hva koster operasjon av hengepupper?

En brystløft operasjon koster fra 43000.

Hvordan få dekket operasjon av hengepupper?

Et brystløft vil ikke bli dekket av det offentlige, du må betale for operasjonen selv.

Vi kan hjelpe deg med finansiering, såkalt delbetaling. Dersom du ønsker informasjon om dette kan du ta kontakt med oss.

Før operasjonen

Hvordan er tiden før operasjonen?

Før operasjonen skal du vaske deg med en spesialsåpe kvelden før og samme dag som operasjonen. Du skal møte fastende og ta smertestillende tabletter og antibiotika en time før du kommer. På klinikken blir du tatt imot av vårt personale og plastikk kirurgen. Plastikk kirurgen vil ta bilder av deg og tegne på brystet for å planlegge operasjonen. 

Hvordan utføres en operasjon av hengepupper?

Operasjonen foregår i sedasjon, du sover. Når du har sovnet setter vi en god lokalbedøvelse og  tegningene blir forsterket og korrigert før selve operasjonen begynner. 

Under operasjonen

Hvordan er tiden under operasjonen?

Under operasjonen sover du og merker ingenting til hva som foregår før du våkner på oppvåkningsavdelingen.

Gjør operasjon av hengebryst vondt?

Etter en brystløft operasjon er målet at du skal våkne i en varm seng uten smerte. Etter hvert som bedøvelsen går ut vil det være behov for smertestillende tabletter i noen dager. Vanligvis er det lite smerte etter operasjonen og du kommer raskt tilbake til en tilnærmet normal situasjon.

Etter operasjonen

Hvordan er tiden etter operasjonen?

Etter operasjonen skal du bruke en godt støttende BH, vi setter på en sports BH etter at vi er ferdige med operasjonen. De første dagene vil det være behov for smertestillende tabletter og den første uken skal du gjøre så lite fysisk aktivitet som mulig. Du kan begynne å trene etter 6 uker og vanligvis være tilbake på jobb etter 1-2 uker avhengig av type arbeid.

Hvordan forebygge hengepupper?

Etter en brystløft operasjon er det sjelden at brystet detter ned igjen. En stor volumøkning enten ved at du går opp i vekt eller at du får lagt inn en stor protese  vil øke risikoen for nye hengepupper.

Andre spørsmål

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er sjelden med komplikasjoner etter brystløft. Du kan få infeksjon og blødning men dette er sjelden. 

Kan man amme etter brystløft?

Vanligvis vil du kunne amme etter brystløft, men du må regne med å ha mindre melk og trolig må du gi melketillegg. Ammefunksjonen etter brystløft vil være avhengig av metoden som blir brukt. 

Bevarer man følelsen i brystvorten etter brystløft?

Du kan få nedsatt følelse i deler av huden og brystvorten, vanligvis kommer dette tilbake og blir normalt.

Får man arr etter brystløft?

Etter et brystløft vil det bli arr. Vanligvis blir det en arr ring rundt brystvorten som blir mindre, rett ned fra brystvorten til brystfolden og i brystfolden. Arret i brystfolden lages så kort som mulig slik at det blir skjult av brystet når du står. Dersom det kun trengs et lite løft kan det bli et arr rundt brystvorten eller rundt brystvorten og ned mot brystfolden.

 

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Nimos fagleder for plastikkirugi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg, Overlege, Klinikkleder

Dr. Morten H. Haug er en av Norges mest erfarne plastikkirurger med over 25 års erfaring og over 15.000 plastikkirurgiske operasjoner gjennom sin karriere.

Morten er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel.

Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget.

Han har svært lang erfaring med ansiktsoperasjoner, neseoperasjon, fettsuging, brystoperasjoner

og bukplastikker, samt lang erfaring med neseoperasjon, ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 1500 neseplastikker. Morten er medlem av Den Norske LegeforeningNorsk Plastikk kirurgisk forening, Norsk forening for estetisk plastikk kirurgi

Mer enn 2500 neseoperasjoner

Mer enn 1500 bukplastikker

Mer enn 5000 brystoperasjoner

Mer enn 6000 fettsuginger/figurforminger