Livsstils medisin – fremtidens medisin, i dag

Behandlinger

I livsstils medisin tar man sterkt hensyn til hvert enkelt menneskes unikhet. På et biokjemisk nivå er vi alle ulike, og har unike og helt forskjellige utgangspunkter med hensyn til både arv og miljø.

Nimo klinikken får terningkast 6! For Oslo- beboere er det et pluss at det går på 1-2-3 å kjøre fra Oslo til Drammen, 30 min, og parkeringshus vegg i vegg!

- Kvinne, 60 år.

I livsstils medisin går vi langt bakenfor selve symptomene når vi skal kartlegge helsen din. Vi tar i bruk et helt spekter av det aller ypperste og siste innen biologi og medisin for å finne den underliggende årsaken til sykdomsbildet ditt. Det kan for eksempel innebære avanserte blodprøver, kartlegging av stoffskifte og metabolisme, fysiske tester, kartlegging av familiens helsehistorie, gentesting, komplett gjennomgang av din helsehistorikk, samt ernæring og kosthold 

Når vi har fått et mer komplett bilde av din helsesituasjon, kommer vi med konkrete forslag til tiltak.

Pasienter med kroniske sykdommer som kronisk utmattelse, fibromyalgi, diabetes, MS og ulike fordøyelsessykdommer kan ha svært god nytte av behandling innen livsstils medisin.

 

Konsultasjon

Før du bestiller time for livsstils medisin, kan du bestille en konsultasjon med en av våre behandlere for å vurdere dine behov og mål, samt finne ut om programmet er riktig for deg.

Dersom du går videre til behandling, får du tilsendt et detaljert spørreskjema som vi ber deg fylle ut etter beste evne og levere tilbake senest en uke før din timeavtale.

 

Basert på dine utfordringer og helseplager, vil du gjøre en rekke livsstilsmedisinske tester. Dette er for at vi skal få informasjon om din tarmfunksjon, hormonbalanse og ernæringsstatus.

Du vil få en personifisert og tilrettelagt behandlingsplan, som inkluderer:

 

 • En 60-90 minutters konsultasjon hvor vi samler inn data og gjør en omfattende evaluering av deg og din medisinske historie.
 • En 60-90 minutters konsultasjon for å gå gjennom dine resultater av testene, samt forklare hvordan dette henger sammen med sine symptomer.
 • 2-4 timer med ernæringsterapeut for å lage en personifisert og helsebringende ernæringsplan for å adressere dine individuelle ubalanser
 • Anbefalinger for bevegelse og trening som er tilpasset din nåværende helsetilstand.
 • Søvntrening og strategier for å optimalisere søvnmønster og søvnkvalitet
 • Medisinske tilskudd som inkluderer: ernæringstilskudd, vitaminer, mineraler, medisiner eller urtemedisiner
  Magesyren er med på starte hele fordøyelsen, har du nok?

  Magesyren er med på starte hele fordøyelsen, har du nok?

  For mye eller for lite magesyre? Har du hørt uttrykket at "vi spiser med våre øyne?" Når vi ser maten trigger det en masse nevrologiske reaksjoner og reflekser som får igang vår fordøyelse. Men det er ikke nok å se og svelge maten for å sikre at den blir fordøyd. Det...

  Lykke er ikke en tilstand men et valg!

  Lykke er ikke en tilstand men et valg!

  Når holdninger påvirker din helse   De fleste skroller vel forbi og tenker at «jeg er vel hvertfall positiv, dette trenger jeg ikke å lese» Man tenker vel sikkert at dette er återigjen en reminder på at alle skal være snille og blide?? Men faktisk så er det...

  Kvinnehelsekonferansen 2020

  Kvinnehelsekonferansen 2020

  TIL ALLE KVINNER! Dr. med. Nina Willumsen stiller på Kvinnehelsekonferansen og snakker om «For ung til å bli gammel – hormonser i balanse» I tillegg til mange viktige og nyttige foredrag for deg som kvinne – klikk her og les mer! 14 dager igjen til du kan spare opptil...

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.