Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Poser under øynene
Intervju med plastikkirurg Dr. Morten Haug

 

Kort om Dr. Morten Haug

Morten har jobbet som plastikkirurg i 30 år og driver i dag Nimo Klinikken i Drammen. Han har gjennomført mer enn 10.000 operasjoner, og har lang erfaring med brystløft for å behandle hengepupper. Her besvarer han de vanligste spørsmålene han får relatert til hengepupper/hengebryst.

Plastikk kirurg Dr. Morten H. Haug

Fakta

Hva er poser under øynene?

Poser under øynene innebærer at fettet som omgir øynene tyter ut på undersiden av øyelokket som et fett brokk, dette graderes i forhold til om det har dannet seg en grop under posene eller ikke og om ringmuskelen rundt øyet har seget ned. Dersom ringmuskelen har seget ned vil også kinn knuten ha seget ned.

poser under øynene

Generelle spørsmål

Hva skyldes poser under øynene?

Poser under øynene er ledd i en aldringsprosess. Livsstil og sykdom kan være medvirkende årsak. 

Hvordan får man poser under øynene?

Strukturene som holder fettet på plass blir svekket, skjelettet endrer seg noe, fettputene ellers i ansiktet blir redusert. Dette er faktorer som påvirker utvikling av poser under øynene. Søvn, stress, kost og lavt stoffskifte vil også påvirke utviklingen.

Hvorfor får man poser under øynene?

Arv, livsstil, lavt stoffskifte og aldringsprosessen er faktorer som er årsaker til poser under øynene.

Hvem får poser under øynene?

Både menn og kvinner kan få poser under øynene. Vanligvis kommer det med alderen men noen kan få det i relativt ung alder. Hvor omfattende operasjon er vil avhenge av graden av poser. 

Forebygging av poser under øynene

Hvordan unngå poser under øynene?

Sunn livsstil, med sunn og riktig kost, nok søvn, stress mestring og riktig behandling av lavt stoffskifte er faktorer som vil kunne forebygge utviklingen av poser under øynene.

 

Behandling av poser under øynene

Kan man behandle det selv?

Til en viss grad kan man behandle lette forandringer selv med kremer og produkter og  masker.

Har du noen kjerringråd for behandling av poser under øynene?

Livsstil, kremer og produkter som gjør at huden trekker seg sammen vil stramme opp huden noe og dempe posene, dette har imidlertid kortvarig effekt. 

Hvordan bli kvitt poser under øynene?

Poser under øynene må opereres dersom du ønsker et permanent og varig resultat.

Hvordan behandle poser under øynene?

Poser under øynen kan til en viss grad skjules ved å injisere en filler i området, dette vil til en viss grad utsette behovet for operasjon men er ingen permanent behandling som gir varig resultat og innebærer en viss risiko. Etter hvert må tilstanden opereres og det er det eneste som gir et varig resultat.

Behandlingsalternativer

Det er flere metoder som brukes for å korrigere poser under øynene. Metoden man bruker vil avhenge av graden av poser. Man kan hos mange gjøre det enkelt uten arr ved å fjerne fett med tilgang fra innsiden av nedre øyelokk og i tillegg gjøre en oppstrammende laserbehandling av huden. Såkalt innvendig operasjon. Dersom det er mye løs hud, uttalt grad av poser med grop under posene og nedsig av ringmuskelen, må det gjøres en operasjon med arr på utsiden. Såkalt åpen operasjon. Da reparerer man fett brokket, strammer opp ringmuskelen og fjerner overflødig hud. Dette er en mer omfattende og tidkrevende operasjon.

Hvordan kan Nimo hjelpe deg?

Nimos kirurger har hjulpet mange og oppnådd gode resultater om pasientene er godt fornøyde med. Det har hjulpet med å gi bedre selvfølelse og økt livsglede. 

Øyelokkoperasjon - priser

Øvre øyelokk (tunge øyelokk)

i lokalbedøvelse. Utføres også i narkose med pristillegg.
Fra 23.000,-

Poser under øynene uten arr, med laser av huden

Fra 34.500,-

Poser under øynene med arr fra utsiden

Fra 27.650,-

Poser under øynene med arr fra utsiden og oppstramming av muskelen (kantoplastikk)

Fra 38.700,-

Øvre og nedre øyelokk samtidig

Pris avtales under konsultasjon

Spørsmål og svar

Før operasjonen

Hvordan er tiden før operasjonen?

Før operasjonen må du være fastende, vaske deg med en spesialsåpe for å redusere antall bakterier på huden, ta smertestillende og antibiotika tabletter.

Hvordan utføres en operasjon av poser under øynene?

Operasjonen utføres i sedasjon uansett metode og vare i 1,5 til 2,5 timer, avhengig av metode. Dersom man må operere med arr på utsiden, såkalt åpen operasjon er operasjonen mer omfattende og tar lenger tid.

Kan man operere øvre øyelokk og poser under øynene samtidig?

Ja det er ofte en fordel å gjøre begge deler samtidig. Ofte er det indikasjon for å gjøre begge deler og da anbefaler vi deg å gjøre det samtidig. Det blir rimeligere og du slipper med en operasjon.

Under operasjonen

Hvordan er tiden under operasjonen?

Under operasjonen sover du og målet er at du skal våkne i en varm seng uten smerte.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Det er liten risiko med en slik operasjon, men du kan få infeksjon og blødning. Hevelsen vil sitte lenger enn ved en øvre øyelokks operasjon og du kan få en tilstand der du får hevelse inn på det hvite på øyeeplet som vil være litt ubehagelig.

Gjør operasjon av poser under øynene vondt?

Det er vanligvis lite smerte etter en slik operasjon, men hevelsen vil oppleves ubehagelig, mer ubehagelig enn ved en øvre øyelokks operasjon.

Etter operasjonen

Hvordan er tiden etter operasjonen?

Det er noe lenger rekonvalesens etter operasjon med utvendig arr der man reparerer fettbrokket, strammer opp ringmuskelen og fjerner huden enn om man kan gå innvendig på innsiden av nedre øyelokk og fjerner fett og strammer opp huden med CO2 laser. Vanligvis er du ganske presentabel etter 1-2 uker ved innvendig operasjon og 2-3 uker ved utvendig operasjon.

Er det noe man bør unngå etter operasjonen?

Etter operasjonen er det viktig å ta det rolig. Du skal ha overkroppen høyt, kjøle ned øyen området og ikke bøye deg med hodet ned mot gulvet, alltid hodet opp.

Får man arr etter operasjon av poser under øynene?

Det blir vanligvis nærmest usynlige arr etter en slik operasjon.

Erfaringer fra pasienter

Hvordan er pasienters erfaringer med Nimo?

De aller fleste av Nimos pasienter er godt fornøyd med resultatet etter behandlingen. Vi er opptatt av din trygghet, og at du skal få en god opplevelse. Har du ønske om operasjon må du først komme til en uforpliktende konsultasjon for å se klinikken og møte plastikk kirurgen din. Under konsultasjon vil dere sammen legge en plan for hvordan dette kan gjennomføres. 

Har Nimo noen referanser å vise til?

Nimos kirurger og spesialister har gjennomført flere tusen behandlinger, og har mange gode pasienthistorier. Når det er sagt, så er dette et sensitivt område for våre pasienter. Nimo er opptatt av at pasientene skal føle seg trygge og ivaretatt. Med det som utgangspunkt vil du ikke finne noen referanser og detaljerte erfaringer fra pasienter her, men du kan komme innom oss for å se før og etter bilder, samt å få informasjon om det du trenger å vite for å føle deg trygg.

 

Før og etter bilder

Hvorfor viser vi ikke før og etter bilder på nettsiden?

I Norge er vi underlagt lovgivning som forbyr bruk av før og etter bilder i markedsføring og på nettside.

 

Hvordan kan du få sett på før og etter bilder?

I Norge må du komme til klinikken for å se før og etter bilder. Ta kontakt, så ordner vi dette.

Finansiering

Hva koster operasjon av poser under øynene?

Operasjon av poser under øynene koster fra 25 til 28000

Hvordan få dekket operasjon av poser under øynene?

Operasjon av poser under øynene vil aldri bli dekket av det offentlige.

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Nimos fagleder for plastikkirugi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg, Overlege, Klinikkleder

Dr. Morten H. Haug er en av Norges mest erfarne plastikkirurger med over 25 års erfaring og over 15.000 plastikkirurgiske operasjoner gjennom sin karriere.

Morten er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel.

Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget.

Han har svært lang erfaring med ansiktsoperasjoner, neseoperasjon, fettsuging, brystoperasjoner

og bukplastikker, samt lang erfaring med neseoperasjon, ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 1500 neseplastikker. Morten er medlem av Den Norske LegeforeningNorsk Plastikk kirurgisk forening, Norsk forening for estetisk plastikk kirurgi

Mer enn 2500 neseoperasjoner

Mer enn 1500 bukplastikker

Mer enn 5000 brystoperasjoner

Mer enn 6000 fettsuginger/figurforminger

Vi holder åpent som normalt.

Vi er en medisinsk klinikk som har strenge krav til smittevern, og har innført enda strengere smitteverntiltak som følge av Corona-smitte. Det er trygt å komme til Nimo klinikken, og vi tar pasientsikkerhet på alvor. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.