Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tunge øyelokk
Intervju med plastikkirurg Dr. Morten Haug

 

Kort om Dr. Morten Haug

Morten har jobbet som plastikkirurg i 30 år og driver i dag Nimo Klinikken i Drammen. Han har gjennomført mer enn 10.000 operasjoner, og har lang erfaring med øyelokkoperasjon for å behandle tunge øyelokk. Her besvarer han de vanligste spørsmålene han får relatert til tunge øyelokk.

Plastikk kirurg Dr. Morten H. Haug

Fakta

Hva er tunge øyelokk?

Tunge øyelokk betyr at man har fått for mye hud på de øvre øyelokkene og det vil ofte bule en fettpute mot neseroten. Dette vil kunne gi ubehag med tyngde følelse, mange løfter pannen for å løfte øyelokkene, dette kan igjen kunne gi pannehodepine. I uttalte tilfeller kan huden som henger over øyevippene gi nedsatt sidesyn.

Kan tunge øyelokk medføre hodepine/migrene?

Tunge øyelokk vil kunne være årsak til hodepine og mulig også kunne utløse migrene anfall.

Tunge øyelokk

Generelle spørsmål

Hva skyldes tunge øyelokk?

Tunge øyelokk kan være medfødt , men er vanligvis ledd i en aldringsprosess. Livsstil kan ha betydning.

Hvordan får man tunge øyelokk?

Tunge øyelokk kan være betinget av livsstil, lite søvn, feil kost og stress. Lavt stoffskifte kan være medvirkende årsak. Det er en del av aldringsprosessen, men medfødte egenskaper spiller også en rolle. Tunge øyelokk går ofte i arv.

Hvorfor får man tunge øyelokk?

Tunge øyelokk er oftest en del av aldringsprosessen, genetiske forhold og livsstil og enkelte sykdommer har også en betydning.

Hvem får tunge øyelokk?

Både menn og kvinner før tunge øyelokk betinget av en aldringsprosess av ansiktet. Arv og livsstil spiller en rolle.

Forebygging av tunge øyelokk

Hvordan unngå tunge øyelokk?

Leve så sunt som mulig. Unngå stress, spise riktig og sove nok er faktorer som vil forebygge.

 

Behandling av tunge øyelokk

Hvordan behandle tunge øyelokk?

Dersom du har små forandringer kan vi forsøke med en CO2 laserbehandling av huden. Dette gir en viss foryngelse og oppstramming av huden. Ofte er dette ikke nok og da må vi fjerne overflødig hud og ofte noe fett mot neseroten. 

Kan man behandle det selv?

Tunge øyelokk kan du til en viss grad bedre i noen timer med produkter som gjør at huden trekker seg sammen. Dette gir bare en midlertidig og kortvarig effekt.


Hvordan bli kvitt tunge øyelokk?

Den beste måten å korrigere tunge øyelokk på er en operasjon. Det er dumt å bruke penger på metoder som gir liten effekt. Det beste er å få en konsultasjon hos en plastikkirurg som vil kunne vurdere hva som er beste løsning for deg. Plastikk kirurgen vil ofte kunne by på alle muligheter og derved kunne gi deg det beste rådet. Vær sikker på at legen du går til er offentlig godkjent plastikk kirurg i Norge og har lang erfaring med denne operasjonen, spør gjerne hvor mange operasjoner kirurgen har utført, jo flere desto bedre.

Hvordan kan Nimo hjelpe deg?

Nimos kirurger har hjulpet mange og oppnådd gode resultater om pasientene er godt fornøyde med. Det har hjulpet med å gi bedre selvfølelse og økt livsglede. Nimos kirurger hjelper med å løse problemet gjennom øyelokkoperasjon eller øyelokkplastikk, som er et betegnelsen for behandlingen innen fagområdet plastisk kirurgi

Øyelokkoperasjon - priser

Øvre øyelokk (tunge øyelokk)

i lokalbedøvelse. Utføres også i narkose med pristillegg.
Fra 21.900,-

Poser under øynene uten arr, med laser av huden

Fra 32.800,-

Poser under øynene med arr fra utsiden

Fra 26.250,-

Poser under øynene med arr fra utsiden og oppstramming av muskelen (kantoplastikk)

Fra 36.800,-

Øvre og nedre øyelokk samtidig

Pris avtales under konsultasjon

Spørsmål og svar

Før operasjonen

Hvordan er tiden før operasjonen?

Før operasjonen er det ikke noen spesielle forholdsregler bortsett fra vanlige forberedelser før en operasjon. Være fastende, vaske deg med en spesialsåpe for å forebygge mot infeksjon, ta smertestillende og antibiotika.

Hvordan utføres en operasjon av tunge øyelokk?

Operasjonen utføres enten i ren lokalbedøvelse eller sedasjon det vil si at du sover under operasjonen. Det vil være noe høyere pris dersom det gjøres i sedasjon. Fordelen er at du ikke merker noe under operasjonen og kirurgen får helt optimale operasjons forhold. Dette er en operasjon med stor grad av nøyaktighet og det at du sover gir kirurgen de beste arbeidsforhold. Det er ikke alle klinikker som har utstyr for sedasjon, det beste er å oppsøke en klinikk som kan tilby begge deler.

 

Under operasjonen

Hvordan er tiden under operasjonen?

En slik operasjon tar vel en time, er en relativt liten og enkel operasjon med svært liten risiko. Naturligvis er det beste for deg å bli operert av en plastikk kirurg med lang erfaring som har gjort mange operasjoner.

 

Kan det  oppstå komplikasjoner?

Det er svært liten risiko for komplikasjoner forbundet med en slik operasjon. Du kan få infeksjon og blødning men dette er svært sjelden.

 

Gjør operasjon av tunge øyelokk vondt?

Dersom du operer i ren lokalbedøvelse vil det være smertefullt å få lokalbedøvelsen og du vil kunne merke noe under operasjonen. Ved sedasjon merker du ingenting, du sovner og våkner opp i en varm seng uten smerte. Det krever mer av deg som pasient å bli operert i lokalbedøvelse, men det går bra dersom du er innstilt på at det vil være noe ubehagelig.

 

Etter operasjonen

Hvordan er tiden etter operasjonen?

Etter operasjonen er det vanligvis lite smerte. Det vil bli noe hevelse og blåmerker. Etter en uke blir stingene fjernet og da vil du være ganske presentabel med litt sminke.

Er det noe man bør unngå etter operasjonen?

Etter operasjonen skal du ta det rolig, ha overkroppen høyt, du skal kjøle ned øyeområdet og aldri bøye deg med hodet ned mot gulvet alltid opp med hodet. 

Får man arr etter operasjon av tunge øyelokk?

Det er svært god gro-hud rundt øynene, vanligvis blir arrene nærmest usynlige.

 

Erfaringer fra pasienter

Hvordan er pasienters erfaringer med Nimo?

De aller fleste av Nimos pasienter er godt fornøyd med resultatet etter behandlingen. Vi er opptatt av din trygghet, og at du skal få en god opplevelse. Har du ønske om operasjon må du først komme til en uforpliktende konsultasjon for å se klinikken og møte plastikk kirurgen din. Under konsultasjon vil dere sammen legge en plan for hvordan dette kan gjennomføres. 

Har Nimo noen referanser å vise til?

Nimos kirurger og spesialister har gjennomført flere tusen behandlinger, og har mange gode pasienthistorier. Når det er sagt, så er dette et sensitivt område for våre pasienter. Nimo er opptatt av at pasientene skal føle seg trygge og ivaretatt. Med det som utgangspunkt vil du ikke finne noen referanser og detaljerte erfaringer fra pasienter her, men du kan komme innom oss for å se før og etter bilder, samt å få informasjon om det du trenger å vite for å føle deg trygg.

 

Før og etter bilder

Hvorfor viser vi ikke før og etter bilder på nettsiden?

I Norge er vi underlagt lovgivning som forbyr bruk av før og etter bilder i markedsføring og på nettside.

 

Hvordan kan du få sett på før og etter bilder?

I Norge må du komme til klinikken for å se før og etter bilder. Ta kontakt, så ordner vi dette.

Finansiering

Hva koster operasjon av tunge øyelokk?

Operasjonen koster 15 000 i lokalbedøvelse og 17 500 i sedasjon.

Hvordan få dekket operasjon av tunge øyelokk?

Dersom du har nedsatt sidesyn kan du få dekket operasjon på sykehus, da må du henvises fra fastlegen og må regne med lang ventetid.

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Nimos fagleder for plastikkirugi

Morten H. Haug

Morten H. Haug

Plastikk kirurg, Overlege, Klinikkleder

Dr. Morten H. Haug er en av Norges mest erfarne plastikkirurger med over 25 års erfaring og over 15.000 plastikkirurgiske operasjoner gjennom sin karriere.

Morten er spesialist i plastikkirurgi og øre-nese-hals-sykdommer, og er utdannet fra Haukeland sykehus og Rikshospitalet. Han var en av grunnleggerne av Nobel Clinic, som nå heter Aleris Colosseum-Nobel.

Han har drevet med privat plastikkirurgi siden 1996, og er en av landets mest erfarne innen faget.

Han har svært lang erfaring med ansiktsoperasjoner, neseoperasjon, fettsuging, brystoperasjoner

og bukplastikker, samt lang erfaring med neseoperasjon, ansikts- og brystkirurgi. Han har operert neser i mer enn 25 år og utført mer enn 1500 neseplastikker. Morten er medlem av Den Norske LegeforeningNorsk Plastikk kirurgisk forening, Norsk forening for estetisk plastikk kirurgi

Mer enn 2500 neseoperasjoner

Mer enn 1500 bukplastikker

Mer enn 5000 brystoperasjoner

Mer enn 6000 fettsuginger/figurforminger