Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

DUTCH test 

DUTCH er en avansert hormontest som gir deg oversikt over dine kjønnshormoner, stresstoleranse, søvnkvalitet, oksidativt stress, menstrausjonshelse. Du får også oversikt over viktige nevrotransmittere som dopamin, seratonin samt hormonavgiftningen i leveren.

Hos Nimo får du:

 • Kompetanse
 • Kvalitet
 • Omsorg

Kvinner, DUTCH test Nimo klinikken

Bestill DUTCH test

Betingelser ved bestilling av DUTCH test: Når testen er analysert vil terapeuten få resultatet. Deretter blir du kontaktet for å sette opp time for gjennomgang (1,5 time konsultasjon). I denne timen blir det gjennomgått en helsekartegging, du får forklart resultatene av DUTCH, og det settes opp et program med matlister, tilskudd og en strategi videre basert på dine mål og ønsker.

8 + 8 =

Hvilken test skal jeg velge

DUTCH Complete (KUN URIN) inneholder:

Oversikt på alle kjønnshormoner, binyrefunksjon, DHEA funksion, energiomsettelse, hormonavgiftning, nevrotransmitter totalt 6 stk (dopamin, serotonin, adrenalin, melatonin etc) kortisol & kortisonkurver og oppvåkningsresponsen på kun urin.

 

DUTCH Plus inneholder alt fra DUTCH complete. I tillegg har den også 3 flere nevrotransmittere (9 stk i denne) og gir deg et tydeligere bilde av binyrefunksjonen (energiomsettelse) gjennom at du også tar salivaprøver gjennom hele døgnet som ikke tas i den originale.

⇓ Les mer om testen lenger ned på denne siden ⇓

 

Er du klar for å bestille verdens beste hormontest?

 

Dagens samfunn krever mye av oss både tidsmessig, fysiskt og mentalt. Kvinner skal eventuelt levere i barnehagen, handle og lage mat, holde formen og være der for alle i familien. Videre vil kvinnen ha energi og overskudd til å treffe venner, reise og kanskje også realisere sine drømmer. Det er ofte et stort puslespill, og mange brikker som skal falle på plass. Det har aldri vært viktigere å ha helse til å klare alle disse oppgavene. Dessverre er det mange kvinner som lider av en hormonell ubalanse, svekket generelt allmenntilstand med mer. Ofte lider kvinner av hetetokter, slitenhet, dårlig hukommelse & konsentrasjonsvansker, vektproblemer, søvnvansker, lite sexlyst, nedstemt/ humørsvingninger,  premenstruelle symptomer PMS/PMDD med mer.

DUTCH-test istedenfor blod-, urin- eller salivaprøve?

De fleste blir frustrert over å ha mange plager samtidig som blodprøver viser alt er bra. En kjenner seg ikke sett og de fleste ønsker å få litt svar som kan hjelpe en videre for å få tilbake sin kropp og helse. Ny forskning viser at det er ikke nok med en vanlig blodprøve for å utrede den hormonelle balansen hos kvinner. En DUTCH vil kunne vise mer enn både saliv, urin og blodprøve.  En vanlig blodprøve kan vise mengder med hormoner men en DUTCH viser balansen mellom kjønnshormonene samt avgiftningen av disse i leveren. Du kan dermed finne ut hvordan du bedre kan tåle østrogentilskudd eller hvorfor du har akkumulasjon av østrogen og lider av østrogendominans. Blodprøver eller saliv kan ikke vise nevrotransmittere som melatonin, serotonin og adrenalin som er viktig ved angst, lav søvnkvalitet, utmattelse, fedme,  sukkeravhengighet med mer.

DUTCH test Nimo klinikken

Hva viser testen

En DUTCH complete Original & plus kan vise viktig informasjon rundt:

 • Fertilitets problemer
 • PCOS
 • PMS, PMDD
 • Uregelmessig menstruasjoner
 • Elektrolyttfeil
 • Akne
 • Økt/tap av hårvekst
 • Angst
 • Depression
 • Humørsvinger
 • Adenomyose og endometriose.
 • Med mer.

 

En ubalanse i kjønnshormoner og  leveravgiftningen kan være den underliggende årsaken til dine plager. Resultatet av denne testen kan være med å forme en strategi videre for å få hormonene tilbake på plass. Menn kan med fordel ta denne testen for å finne ut av fertilitetsproblemer, lav sexlyst, impotens, dårlig humør, lav energi eller mulig lavt testosteron, høyt østrogennivå, hårtap (på grunn av overflødig 5a-DHT) og hudproblemer.

 

DUTCH test Nimo klinikken

Vår ernæringsspesialist

Elisabeth Henriksson

Elisabeth Henriksson

Ernæringsterapeut og spesialist i gentesting

Elisabeth er utdannet ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske Skole og har en master i gentesting (Nutrigenomikk). Utover dette har hun tatt kurs innen IBS, SIBO, hormonell ubalanse, infertilitet, PCOS og endometriose med mer.

Hun er meget opptatt av å kartlegge hele pasientens livsstil, tilstander og symptomer for å finne ut hvorfor pasienten er syk. Hun fungerer som en detektiv der femti prosent av jobben med å bli i bedre form handler om å kartlegge kunden. Resten av reisen handler om å følge et skreddersydd behandlingsopplegg sammen med henne.

Elisabeth er altså opptatt av å finne årsaken til pasientens problemer istedenfor å drive symptombehandling. Når for eksempel pasient blir dårlig i magen av løk vil det være mer naturlig for henne å finne ut hvorfor pasienten ikke tåler løk. - Kanskje pasienten mangler en bakterie som bryter ned løken. Dette gir indikasjoner på andre utfordringer i pasientens helse som kan vise veien videre.

Elisabeth er også opptatt av faglig utvikling, og tar 3 - 4 kurs i året for å alltid være oppdatert på tester, tilstander og andre relaterte produkter Hun holder selv kurs med jevne mellomrom om tarmen, gentesting og blodsukkervenlig mat.

Medlem av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH).

Ernæringsterapi - Priser

Inntakssamtale (for nye pasienter):

15 minutter

700,-

Konsultasjon (for nye pasienter/ enkel time) :

50 minutter

1.790,-

Konsultasjon med testgjennomgang:

65 min - 1,5 time

2.440 - 2.790,-

Kun testgjennomgang:

15 minutter

650,-

Kun testgjennomgang:

30 minutter

1.100,-

Pakkepris 1:

50 min. X 4

6.690,-

Gyldig i 12 mnd.

Pakkepris 2:

50 min x 6

9.690,-

Gyldig i 12 mnd.

Pakkepris 3 – Ett år:

50 min X 10

16.300,-

Gyldig i 18 mnd.

5R - lekktarmprogram

Inkulderer 4 x 50 minutters 1-1 kurs og program for tarmen.

6.300,-

Gyldig i 12 mnd.

Studentpris:

1.500,-
50 min. 1-1 kurs

 

Telefonoppfølning (kun for faste pasienter):

650,-
Hvert påbegynte 15 min.

 

E-post etter avtale med Elisabeth, eller ved nødvendige endringer:

350,-
Ved e-poster som krever arbeid fra 5-10 min.

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Nimo klinikken får terningkast 6! For Oslo- beboere er det et pluss at det går på 1-2-3 å kjøre fra Oslo til Drammen, 30 min, og parkeringshus vegg i vegg!

– Kvinne, 60 år.