Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ernæringsfysiolog i Drammen

Hos Nimo får du:

 • Kompetanse
 • Kvalitet
 • Omsorg

Ernæringsfysiolog i Drammen

Ernæringsterapi - Priser

Inntakssamtale (for nye pasienter):

15 minutter

700,-

Konsultasjon (for nye pasienter/ enkel time) :

50 minutter

1.790,-

Konsultasjon med testgjennomgang:

65 min - 1,5 time

2.440 - 2.790,-

Kun testgjennomgang:

15 minutter

650,-

Kun testgjennomgang:

30 minutter

1.100,-

Pakkepris 1:

50 min. X 4

6.690,-

Gyldig i 12 mnd.

Pakkepris 2:

50 min x 6

9.690,-

Gyldig i 12 mnd.

Pakkepris 3 – Ett år:

50 min X 10

16.300,-

Gyldig i 18 mnd.

5R - lekktarmprogram

Inkulderer 4 x 50 minutters 1-1 kurs og program for tarmen.

6.300,-

Gyldig i 12 mnd.

Studentpris:

1.500,-
50 min. 1-1 kurs

 

Telefonoppfølning (kun for faste pasienter):

650,-
Hvert påbegynte 15 min.

 

E-post etter avtale med Elisabeth, eller ved nødvendige endringer:

350,-
Ved e-poster som krever arbeid fra 5-10 min.

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Vår ernæringsspesialist

Elisabeth Henriksson

Elisabeth Henriksson

Ernæringsterapeut og spesialist i gentesting

Elisabeth er utdannet ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske Skole og har en master i gentesting (Nutrigenomikk). Utover dette har hun tatt kurs innen IBS, SIBO, hormonell ubalanse, infertilitet, PCOS og endometriose med mer.

Hun er meget opptatt av å kartlegge hele pasientens livsstil, tilstander og symptomer for å finne ut hvorfor pasienten er syk. Hun fungerer som en detektiv der femti prosent av jobben med å bli i bedre form handler om å kartlegge kunden. Resten av reisen handler om å følge et skreddersydd behandlingsopplegg sammen med henne.

Elisabeth er altså opptatt av å finne årsaken til pasientens problemer istedenfor å drive symptombehandling. Når for eksempel pasient blir dårlig i magen av løk vil det være mer naturlig for henne å finne ut hvorfor pasienten ikke tåler løk. - Kanskje pasienten mangler en bakterie som bryter ned løken. Dette gir indikasjoner på andre utfordringer i pasientens helse som kan vise veien videre.

Elisabeth er også opptatt av faglig utvikling, og tar 3 - 4 kurs i året for å alltid være oppdatert på tester, tilstander og andre relaterte produkter Hun holder selv kurs med jevne mellomrom om tarmen, gentesting og blodsukkervenlig mat.

Medlem av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH).

Ernæringsterapi tar utgangspunkt i at helseproblemer ofte kommer av ubalanser i kroppen, som kan gi forskjellige symptomer og resultere i sykdommer. Ubalanser kan oppstå av mange ulike årsaker, som ved næringsmangler, stressende livsstil og uheldig miljøpåvirkning.

Det viktigste for å forebygge sykdom eller reversere sykdom er å finne hva som gjør en syk, for så å behandle årsak istedenfor å dempe symtomene med medisiner.

Mange av oss går rundt og føler på store eller små plager. En mage som ikke alltid spiller på lag, kroniske smerter eller mye stress i livet. I tillegg har vi nevrologiske forstyrrelser som påvirker konsentrasjonsevne, oppmerksomhet og adferd. Vi ser stadig oftere unge som blir rammet av typiske livsstilssykdommer som insulinresistens, autoimmunitet, kreft, overvekt, hormonelle ubalanser, degenerative sykdommer og hjerte- og karsykdommer.

I tillegg øker nye og mer diffuse sykdommer og tilstander som kronisk utmattelsessyndrom, fibromyalgi, irritabel/lekk tarm, matinsensitiviteter og inflammasjoner i kroppens mange vev.

 • Bedre energi og stabilt humør
 • God fordøyelse og en sunn tarmhelse
 • Økt forbrenning
 • Blodsukkerkontroll – mindre søtsug og sultfølelse
 • Vektnedgang og vektkontroll som varer
 • Hormonell balanse
 • Gode kolesterol-verdier
 • Normalt blodtrykk
 • Mindre luftveisplager og allergiske reaksjoner
 • Renere hud, sterkere negler og sunnere hår
 • Økt sexlyst
 • God søvn

Vi bruker det siste innen analyser, prøver og tester. Disse kan måle tarmens tilstand, bakterier, parasitter, soppinfeksjoner, næringsstatus, vitamin- og mineraltilstand, hormonell balanse og genetiske disposisjoner. Dette er viktige verktøy for oss, for at vi kan gi deg riktig og personlig tilpasset kostholdsveiledning for optimal fordøyelse, metabolisme og en god energi.

Tarmen er et av våre aller største organer. Om lag 75% av vårt immunsystem finner vi i tarmsystemet og dens mangfoldige mikrobiota. Ved å få orden på fordøyelse, stabilisere blodsukkeret og balansere hormonene med riktig næring, vil kroppen i stor grad være i stand til å lege seg selv.

Nimo klinikken får terningkast 6! For Oslo- beboere er det et pluss at det går på 1-2-3 å kjøre fra Oslo til Drammen, 30 min, og parkeringshus vegg i vegg!

– Kvinne, 60 år.

Spørsmål og svar

Har du spørsmål etter timen?

Jeg har ikke kapasitet til å svare på alle spørsmål. Om det for eksempel gjelder feil på linker, feil på programmet eller noe mangler så kan du ta kontakt per e-post. (NB. Om du har ventet med å bestille og produktet har gått ut eller er nå utsolgt vent med å bestille og kom på en ny time.) Videre fremdrift per epost, anbefaler jeg at du setter opp en telefonoppfølging eller sparer dine spørsmål til neste time. Jeg prøver å unngå e-post-oppfølgning så godt som mulig.

 

Må du bytte eller avlyse timen som er satt opp?

Det er så klart i orden. Kontakt resepsjonen for å bytte eller avlyse timen. Det er ikke gyldig å avlyse til min e-post.  Jeg kan være borte på kurs eller ferie som gjør det vanskelig å få inn en ny pasient. Send en e-post til resepsjonen, og husk at det må være minst 24 timer før timen ( Virkedager). Timen på mandagen må ha blitt avlyst fredagen uken før. 

 

Ødelegger jeg opplegget om jeg venter med å ha en oppfølgning?

Det er alltid best å møte opp jevnlig for å holde motivasjonen oppe. Jo lenger tid du venter med å komme inn på en oppfølgingssamtale, desto større sjansen er det for at du ikke kommer deg i gang og oppnår de resultatene du ønsker. Ofte hjelper det å ta en my time for å se hva som gjør at du ikke kommer helt i gang.

 

Jeg har gått tom for tilskudd og har ikke satt opp oppfølgingstime, kan jeg få nye tilskudd sendt pr e-post?

Tilskuddsanbefalinger er ferskvare, de må endres hver måned eller hver 2 måned. Urter bør ikke tas mer enn 6 uker a gangen da de slutter å fungere. For å få endringer bør det settes opp en ny time for å se over helsesymptomer samt endre tilskuddslisten.

 

Jeg har glemt å ta alle tilskudd, er det vits å ta dem nå?

Det er aldri for sent å starte med tilskudd. Ta dem alltid med mat med mindre jeg skriver annet. Om det er 1 måned siden du var hos meg men ikke tatt noe tilskudd så kan det være lurt å komme innom for å se over opplegget. Er det for vanskelig grep, trenger du hjelp med å få bestilt produktene?

 

Kan jeg ta alle tilskudd 1 gang om dagen istedenfor 2 eller 3 ganger?

En del mineraler er tyngre fordøyelig enn andre. Ta dem alltid med mat med mindre jeg skriver annet. Om du ikke blir kvalm kan du ta dem med hvilket proteinrikt måltid du ønsker men de fleste foredrar frokost eller middag. Kvalm av tilskudd er tegn på svak magesyre eller lite enzymer. Prøv først å ta dem med middag men om kvalmen er der fortsatt kan det være lurt å utrede magesyrenivå med meg i timen.  

 

Må alle tilskudd tas med mat?

Ta dem alltid med mat med mindre jeg skriver annet. Om du ikke blir kvalm kan du ta dem med hvilket proteinrikt måltid du ønsker men de fleste foredrar frokost eller middag. Kvalme av tilskudd er tegn på svak magesyre. Prøv først å ta dem med middag men om kvalmen er der fortsatt kan det være lurt å utrede magesyrenivå med meg i timen. 

 

Har du spørsmål om tilskudd på helsekost eller iherb.

Prøv å finne produktene i første omgang. Søk etter produktet i feltet eller finn de siste sifrene i linken og søk på iHerb. F.eks så  her 8341 i denne

https://no.iherb.com/pr/now-foods-ultra-omega-3-500-epa-250-dha-180-enteric-coated-softgels/8341

 

Tror du at du har fått en reaksjon på et tilskudd eller en matliste?

Jeg tar oftest slike teorier eller reaksjoner i timen. Om du merkbart blir dårlig av noen tilskudd så send meg gjerne en melding. Husk å ta alle mineraler og multivitaminer med middagen eller et større måltid om du blir kvalm. Viktig at du kjøper de tilskuddene jeg anbefaler. Andre tilskudd kan jeg ikke ta ansvar for.

 

Tar du andre tilskudd enn jeg har anbefalt?

Skriv dem gjerne ned så går vi gjennom dem i timen.

 

Får du ikke linkene til å fungere?

Ta kontakt med meg. Om jeg er på ferie eller ikke svarer så kan du også søke på produktet. Ofte står det 4 siffer på slutten av linken som du kan gjenbruke i søkefelt på iherb. Har du prøvd å se i linken hva den heter? Ofte kan du søke på produktet i søkefeltet. Feks så her 8341 i denne

https://no.iherb.com/pr/now-foods-ultra-omega-3-500-epa-250-dha-180-enteric-coated-softgels/8341

 

Hvorfor må jeg ta alle tilskudd?

En del av opplegget hos meg krever at du ta forskjellige tilskudd. Det er med på å gjøre det enklere å komme igang med en kostholdsendring eller fortsette å holde seg til opplegget. Vi har pasienter med alvorlige energiutfordringer som feks ikke har anledning å jobbe med kostholdet i starten av forskjellige grunner. I slike tilfeller tar disse pasientene tilskudd for å påvirke kroppens metabolisme mens vi venter på bedring. Det kan gjøre at pasientene får bedre konsentrasjon, energi, mindre søtsug med mer. 

 

Jeg har ikke råd til alle tilskudd

Redegjør med meg om hvilke tilskudd du har råd til i timen. Noen tilskudd på markedet kan se rimelig ut men inneholder for lite virkestoffer/ tas dårlig opp av kroppen.  F.eks så er det viktig med høy dose EPA i et omega 3 produkt. Et produkt med lite kan virke billigeren er svakere. Dermed kan det bli dyrt å kjøpe et billig merke om du må ta 10 tabletter når du kunne tatt 3 av de jeg anbefaler. Det billige merket er ofte bortkastet eller gir ikke den effekten vi er ute etter. Riktig er viktig

 

Jeg ønsker å ta andre tilskudd

Redegjør med meg om hvilke tilskudd du har råd med i timen.Oppgi alltid hvilke tilskudd eller medisiner du går på. Om du har gamle tilskudd så kan de motarbeide de tilskudd jeg anbefaler. Noen tilskudd på markedet kan se rimelig ut men inneholder for lite virkestoffer/ tas dårlig opp av kroppen.  Derfor kan det være bortkastet eller ikke gir den effekten vi er ute etter. Riktig er viktig.

 

Kan en ta for mye tilskudd?

Det er er viktig å ta tilskudd som passer din kropps metabolisme. Alle skal ikke ha kalsium, jern eller andre vitaminer eller mineraler. Det beste er å ta forskjellige tester for å være sikker på at du trenger det du tar. Det er noen spesialtilfeller som feks magnesium, omega 3 med mer. Redegjør med meg i timen. Riktig er viktig!

 

Er du blitt bedt om å fylle ut en tidslinje, matplan, diett.no eller ta en magesyretest?

Ta med resultatet til timen. Eller send per e-post om jeg har bedt deg om å gjøre dette.

 

Hva betyr en høyt utslag på en magesyresjekk? (minst 5 tabletter på aciglumintesten)

Det betyr at vi må jobbe med magesyre fremover for å styrke denne. Magesyre er viktig for å bryte ned protein men også beskytte mot intrengere som dårlige bakterier, virus, sopp med mere. Du kan lese mer om magesyre i artikkelen  her

 

Har du teori om hva som gjør deg dårlig?

Skriv det gjerne ned i en dagbok og ta det med til timen. Kanskje vi kan ta det med i programmet eller eventuelt gjennomføre en test for å sjekke det opp.

 

Har du tatt andre helsetester i funksjonelle medisin?

Send dem gjerne til meg i forkant av timen, eller i etterkant. Så går vi gjennom dem i timen. NB! Ved flere tester er det nødvendig med dobbeltime eller at vi kun tar den viktigste prøven først.

 

Ønsker du en pakke, ta kontakt med meg på epost.

Jeg tilbyr 4 klipp for 6050, 6 klipp for 8900,- og 10 klipp for 14.300,-

 

Kan jeg kansellere pakken jeg har kjøpt hos behandler?

Har du betalt for en pakke på klinikken har du samtidig godkjent våre regler om betaling. Du kan dermed ikke få tilbake pengene for pakken.

 

Kan jeg kansellere en pakke midt i en pakkeforløp?

Har du betalt for en pakke på klinikken har du samtidig godkjent våre regler om betaling. Du kan dermed ikke få tilbake pengene for pakken.

 

Kan jeg låne penger for å ha råd til timer og tester?

Vi tilbyr sveafinans for å hjelpe våre pasienter med å gjennomføre sine mål. Ønsker du å høre mer om dette ta  kontakt  [email protected] eller meg for å komme i gang.

Det er rentefritt i 2 år

 

Koster det å ha konsultasjon per telefon eller video?

Når du ikke betaler for timen samme dag du har time hos oss legger convene på en fakturavgift på timen. Det lønner seg alltid med pakkeforløp om du bor langt unna og har tenkt å bruke minst 4 timer hos meg. 

 

Kan jeg betale med sms, vips?

Det går ikke å betale med vipps eller sms. Vi jobber med fremtidige løsninger for digitale pasienter. Du får tilsendt faktuta per post eller sms. Når du ikke betaler for timen samme dag du har time hos oss legger convene på en fakturavgift på timen. Det lønner seg alltid med pakkeforløp om du bor langt unna og har tenkt å bruke minst 4 timer hos meg. 

 

Kan jeg dele min pakke med en venn/venninne eller slektning?

Oftest ikke, men ta kontakt med [email protected]

 

Hvor lang gyldighet har min pakke?

Din pakke er gyldig i år fra betalt pakke

 

Kan jeg føre over min pakke til neste semester eller år?

Din pakke er gyldig i ett år fra betalt pakke.

 

Jeg ønsker å ta en funksjonell test, hvordan går jeg frem?

Normalt anbefaler jeg hvilke tester mine pasienter skal ta etter endt konsultasjon. Når du har bestemt deg for å ta en test vil jeg gå inn på Nordic VMS og lage et konto til deg. Du får dermed en epost med brukernavn samt passord. Ta kontakt med meg så hjelper jeg deg igang ([email protected] ). Er du usikker på hvilken test du skal ta anbefaler vi å sette opp time først. Vi har over 400 tester på vår labb.

 

Hvordan betaler jeg for tester/testen?

Du skal som i forklaringen ovan ha fått tilgang til til Nordic VMS via meg. Du logger deg på med ditt passord og brukernavn. Du får opp payment for xxx ( utvalgt test/tester) skrevet i danske kroner ( DKK)  De krever bankID

 

Jeg har ikke fått brukernavn? 

Du skal da ha fått en epost om at jeg har rekvirert dem til deg. Sjekk søppelpost. Om du ikke har fått e-post, send e-post til [email protected]

 

Jeg finner ingen tester eller payment inne på Nordic labs når jeg logger på?

Om du har brukernavn samt passord så skal jeg ha bestilt tester eller tester til deg. Men om du ikke finner noen tester så kan du kontakte meg per epost eller om jeg ikke er tilgjengelig så kontakter du Ida Martinsen på Nordic VMS: [email protected]

 

Det er feil tester bestilt til meg i systemet.

Kontakt labben [email protected] eller meg [email protected]

 

Jeg kommer meg ikke inn med passord eller brukernavn.

Du kan klikke på «glemt passord» så for du tilsendt nytt passord.

Kontakt [email protected] for å få hjelp videre med innloggingen

 

Jeg har allerede en konto på Nordic VMS men vil dele gamle tester meg elisabeth?

Send en epost til [email protected] og be henne legge til Nimoklinikken som behandler så vi får tilgang til de gamle testene som er behandlet av en annen klinikk

 

Jeg ønsker å få tilgang til tester jeg har fått en gjennomgang med behandler hos Nimo klinikken. 

Normalt går jeg først gjennom testene og setter sammen et program basert på resultatene før du får tilgang til testene. Det er oavsett mulig å dem før timen. Send en epost til [email protected] eller meg [email protected]

 

Jeg vil ha mere informasjon om testene før jeg landet på utvalgte test/tester

De fleste får en anbefaling om hvilke tester som passer best basert på sykdomshistorie, symptomer eller livssituasjon. Noen vet allikevel hva de ønsker for tester og er klar for å gå for den /disse. Du kan dermed sende meg en e-post så hjelper jeg deg i gang med testing. [email protected]

 

Jeg har fått spørsmål om å betale for en test jeg ikke lenger ønsker å ta.

Det er lett for labben å kansellere. Send dem en post til [email protected]

 

Når får jeg testen/testene?

Når du har logget deg på Nordic VMS og betalt tester/testen via BankID så får du en bekreftelse på betalt test/tester. De vil også informere deg om når test/testene blir sendt til deg. Regn med å motta disse 4-5 virkedager med DHL.

 

Hvor sendes testene?

De sendes til den adressen som ligger inne på ditt brukernavn i VMS portalen. Du kan selv endre adressen under profilen

 

Kan jeg endre adresse?

De sendes til den adressen som ligger inne på ditt brukernavn i VMS portalen. Du kan selv endre adressen under profilen

 

Kan jeg sende tester til en annen temporær adresse?

De sendes til den adressen som ligger inne på ditt brukernavn i VMS portalen. Du kan selv endre adressen under profilen. Du kan også endre til ℅ om du bor hos en annen i en periode eller er på besøk. Du kan også be dem levere til jobben.

 

Hvordan tar jeg testene?

De kommer med en norsk bruksanvisning på nesten alle tester. Les dem 2 uker før du tar selve testen i tilfelle du må gå av noen medisiner eller tilskudd. Noen ganger må du avstå fra kaffe, koffein, vann eller faste. 

 

Er usikker på hvordan jeg tar forskjellige tester. De kommer med en norsk bruksanvisning på nesten alle tester. Les dem 2 uker før du tar selve testen i tilfelle du må gå av noen medisiner eller tilskudd. Noen ganger må du avstå fra kaffe, koffein, vann eller faste. Kontakt [email protected] for å få hjelp eller meg.

 

Er testene på Norsk?

De kommer med en norsk bruksanvisning på alle tester. Les dem 2 uker før du tar selve testen i tilfelle du må gå av noen medisiner eller tilskudd. Noen ganger må du avstå fra kaffe, koffein, vann eller faste. 

 

Må jeg gå av medisiner, tilskudd når jeg tar testene? Det er forskjellige per test.

De kommer med en norsk bruksanvisning på nesten alle tester. Les dem 2 uker før du tar selve testen i tilfelle du må gå av noen medisiner eller tilskudd. Noen ganger må du avstå fra kaffe, koffein, vann eller faste. 

 

Hvordan sender jeg testen/testene?

Du får med en shippinglapp med instruks om hvordan du sender testene/testen. Les også testinstruksen 2 uker før du tar selve testen i tilfelle du må gå av noen medisiner eller tilskudd. Noen ganger må du avstå fra kaffe, koffein, vann eller faste. 

Når du har tatt testen/tester bør du bestille henting på den adressen du ønsker at de blir hentet opp på. ( oftest får du forslag om et tidsrum feks mellom 11.00-13.00 feks eller 13-14.00) De må være noen som kan ta emot DHL når de kommer for å hente pakken. De er også viktig at du har fylt ut alle papirer ferdig. Om du har noe som er fryst bør det legges i pakken så det er klart. 

 

Det mangler noe i mitt kit fra Nordic labs?

Ta kontakt med labben for å tilsendt nytt kit eller den delen som [email protected]

 

Jeg har fått tilsendt feil test

Ta kontakt med labben for å tilsendt nytt kit eller den delen som mangler. [email protected]

 

Jeg må ta testen på nytt, hva gjør jeg?

Ta kontakt med labben for å tilsendt nytt kit eller den delen som mangler. [email protected]