Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ekstra trygghet i svangerskapet

Det kan være mange og ulike årsaker til at man ønsker en tidlig ultralyd. For enkelte kan det oppleves for lenge å vente til ultralydundersøkelsen gjennom det offentlige (UKE 17 – 20), og en tidlig ultralyd kan være med på å gi deg den tryggheten du trenger. Tidlig ultralyd anbefales uansett til kvinner som har vært gjennom problemfylte svangerskap tidligere, eller til dem som har vært gravide med tvillinger. Kvinner som har vært gjennom spontanabort bør også ta tidlig ultralyd for å fastslå liv.

Mange gravide kan oppleve små blødninger tidlig i svangerskapet. Som regel er dette helt normalt, men likevel kan en tidlig ultralyd være det som skal til for at man ikke trenger å uroe seg mer enn nødvendig. Ved uregelmessig menstruasjon kan det også være tvil om hvor langt man er kommet i svangerskapet, og en tidlig undersøkelse er med på å fastslå dette.

Ved Nimo-klinikken utfører vi tidlig og innvendig ultralyd fra UKE 6. På dette tidspunkt kan man blant annet se hjerteslaget, og frekvensen forteller om utviklingen er normal. Ved undersøkelsen fastslår man også om fosteret ligger i livmoren, og man kan se om det er ett eller flere foster tilstede. Ved mistanke om forstørret nakkefold (Downs syndrom) blir man henvist videre til det offentlige. Dersom du har behov flere ultralydsundersøkelser underveis tilbyr vi gunstige pakkeløsninger.

Nimo-klinikken har det beste av utstyr og kompetanse for at du skal kunne føle trygghet – så tidlig som mulig i svangerskapet. Vår dyktige gynekolog, Sunniva Hochnowski, er overlege i gynekologi og fødselshjelp med lang erfaring.

 

Nå tilbyr vi også NIPT-test. Les mer om dette her.

Vi har kort ventetid – ingen henvisning nødvendig.