Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De siste årene har kokosolje og andre former for kokos blitt mer populært. Det har dog pågått en diskusjon blant faglærte om hvorvidt fettet i kokosnøtten er sunn. Noen advarer mot dette fettet, som består av omtrent 80 % mettet mellomlange fettsyrer, hovedsakelig laurinsyre.

Andre roser kokosnøtten – dette fettet er nemlig en veldig god kilde til energi og kan i dag regnes som supermat. Siden fettsyrene ikke er så lange som i mye annet fett, omdannes de lett til energi. Kokos er påstått å øke forbrenningen, stabilisere blodsukker, og minske sukkersuget. Den har antibakteriell effekt, både i kroppen og på huden.

Vi er tilhengere av kokosfettet, og mener at det er et godt alternativ om det inntas med måte. Under kommer derfor ulike former for kokos, og hvordan du kan bruke de i matlagingen.

Kokosolje

Oljen er veldig fin til steking av mat, og den tåler høyere varme enn for eksempel olivenolje. Ren kokosolje har lite smak og lukt, og egner seg best til steking. Kaldpresset jomfruolje har en deilig kokoslukt, og egner seg best til kaker, konfekt, smoothies og annen matlaging.

Kokosfettet er rennende når den står varmt (over ca.25C), men holder seg stiv når den står kaldere. Du kan finne kokosolje i helsekostbutikker og utvalgte dagligvarebutikker.

Kokosvann

Kokosvann er en veldig god energidrikk og inneholder fem ganger så mye kalium som kommersielle sportsdrikker. Kalium hindrer kramper i muskler, og fungerer supert som restitusjonsdrikk.

Kokosvann får du kjøpt i de fleste helsekostbutikker.

Revet kokos

Dette er godt å bruke i kaker og frokostblandinger, samt som topping til smoothies eller yoghurt. Revet kokos får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Og psst – kjøp gjerne den billigste, da prisen er den eneste forskjellen på de ulike merkene.

Kokosmel 

Kokosmel er et annet superprodukt som lages av kokos, og er fint å bruke i glutenfri bakst, hjemmelagde proteinbarer og som fortyknings- og bindemiddel i sauser. Du kan også erstatte opptil 25 % av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter med kokosmel, slik at du får en reduksjon av kalorier og karbohydrater.

Melet har veldig høyt innhold av fiber, så det krever mye veske. Det har en litt søt smak, så du kan fint kutte ned på annet søtstoff. Du får kjøpt produktet i helsekostbutikker og diverse dagligvarebutikker.

Kokosmelk

Kokosmelk tilføyer en god smak i sauser og supper – og blir brukt mye i asiatiske matretter. Den er også ekstra god å lage kakeglasur, iskrem eller vanlig krem med. Du får kjøpt dette produktet i helsekostbutikker og dagligvarebutikker.