Fettransplantasjon til ansikt

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Resultatene av en fettransplantasjon til ansiktet er forventet å bli veldig bra. En kan regne med at mer enn 80% av cellene vil overleve, i motsetning til noen år siden da nesten ingen overlevde.

 

Fettcellene høstes fra et egnet område, før de renses og transplanteres til ønsket område. Pasienter oppnår også en hudforbedrende effekt, da stamcellene omdannes til nye fettceller, kollagen og elastin.

 

Hvorfor velge dette inngrepet?

 

Behovet for transplantasjon av fett kommer som ledd i en aldringsprosess av ansiktet. Det skjer en gradvis endring av benstrukturen, hudens elastisitet, underhudsfettet og fettdepotene i ansiktet som er med på å gi form og volum. Genetiske forhold, livsstil og ernæringstilstanden er faktorer som har betydning for denne endringsprosessen.

 

Fettransplantasjon til ansiktet skjer ofte sammen med andre operasjoner, som ansiktsløft og øvre eller nedre øyelokksplastikk.

 

Hvem kan gjøre inngrepet?

 

Alle friske personer er egnet til å gjøre transplantasjon av fett til ansiktet, såfremt det er god indikasjon. Det er viktig at en har realistiske forventninger til resultatet og at en er i psykisk balanse.

 

Konsultasjon

 

Konsultasjonen i forkant av operasjonen er viktig og avgjørende for et godt resultat. Under konsultasjonen vil vi vurdere om pasienten er egnet, samt fastslå hvilke forventninger som ligger der da det er viktig med realistiske forventninger. Pasienten vil også få mulighet til å stille eventuelle spørsmål.

 

Pasienten kan sende oss bilder dersom en bor langt unna. Da vil plastikkirurgen vurdere bildene og ha en konsultasjon over telefon. En endelig konsultasjon vil skje på operasjonsdagen eller dagen før.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hva kan jeg forvente?

 

Du kan forvente et godt resultat etter operasjonen, dog er det viktig med realistiske forventninger. Du må regne med en forbigående hevelse i noen uker etter operasjonen.

 

Kan det oppstå komplikasjoner?

 

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner i forbindelse med transplantasjon av fett til ansiktet, men en kan få infeksjon eller blødninger. Dersom pasienten har mistanke om at noe er galt må en straks ringe plastikkirurgen.

Før og etter operasjon

For å få et vellykket resultat ved plastisk kirurgi, er det viktig at du følger våre anvisninger når det kommer til hva du skal gjøre både før og etter operasjon hos Nimo klinikken. Her er de viktigste punktene du som pasient trenger å forholde deg til. I tillegg vil du også få både skriftlig og muntlig informasjon fra oss før operasjonsdagen.

 

Før operasjonen

Før operasjonsdagen får pasienten skriftlig og muntlig informasjon om hva den må gjøre både bør og etter inngrepet.

 

 • Dusje håret og kroppen med såpen Hibiscrub på morgenen av operasjonsdagen. Dette er for å redusere antall bakterier på huden.
 • Operasjonen gjøres i narkose, så en må møte fastende. Dette innebærer å ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra midnatt kvelden før. Faste medisiner og de medisinene som skal tas som forberedelse til operasjonen skal en imidlertid ta på morgenen og svelge ned med litt vann.
 • Pasienten ankommer 30 minutter før operasjonen starter.
 • Før operasjonen er det en samtale med kirurgen som vil gi informasjon.
 • Operasjonen tar vanligvis 1-2 timer og pasienten må være på oppvåkningen 1-2 timer etter
 • Det er viktig at noen henter pasienten, da en ikke kan kjøre selv etter operasjonen.

Etter operasjonen

Pasienten vil få skriftlig informasjon om hvordan en skal forholde seg etter operasjonen, samt en plan for smertestillende som grundig gås gjennom med kirurgen før pasienten reiser. Kirurgen er alltid tilgjengelig for spørsmål.

 

 • Det første døgnet er det viktig å drikke mye væske og spise ofte, men lite av gangen.
 • Ta det rolig og gjør minst mulig fysisk aktivitet hele den første uken.
 • Når den er over kan pasienten være mer aktiv, men unngå trening før det har gått minst fire uker.
 • Pasienten må holde overkroppen høyt og ikke bøye seg med hodet ned. Dette er for å forebygge blødning og hevelse.

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

  Materiell- og servicegebyr

  Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

  Artikler

  Se ut som du føler deg

  Se ut som du føler deg

  De fleste av oss er jevnt over tilfredse med hvordan vi ser ut. Vi ser ikke ut som supermodeller, og det er heller ikke målet. Vi er fornøyde med en sunn og ekte versjon av oss selv. Mange av oss lever krevende liv der flere faktorer kommer i veien for å kunne være på...

  Hva er plastikkirurgi?

  Hva er plastikkirurgi?

  Plastikkirurgi betyr i utgangspunktet å omforme og forbedre. Det vi i dag tenker på som plastikkirurgi, stammer fra første verdenskrig (1914 – 1918). Med nye krigføringsmetoder oppstod også nye skader, og behovet for kirurgi som kunne rekonstruere skader til soldater...