Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

I dag presenterer vi superfrøet Chia! Den kommer fra myntefamilien og har en lang historie i det meksikanske og guatemalske kjøkken. Den er også naturlig glutenfri, og er stappfull av helsebringende effekter.

Chiafrøene er små, litt flate og varierer i fargen – fra gråsvart til brun og hvit. Den har blitt popularisert i Norge de siste årene, og selges i de fleste matvarebutikker.

Chia inneholder mange gode egenskaper. Frøet har blant annet et høyt innhold av omega 3, omega 6, fosfor, kalsium, magnesium og protein i form av essensielle aminosyrer. I tillegg har den et høyt fiberinnhold, og passer derfor ypperlig som en del av frokosten.

Chia kan brukes på mange måter, og fås både som frø og i oljeform. Oljen spises kald og er fin å bruke i salater. Frøene kan spises rå, og er ypperlig å bruke i salater, frokostblandinger, smoothier og bakst – da den ikke smaker så mye.

Oppskrift: Chiapudding

Prøv en ny og spennende frokost! Chiapudding er næringsrik, metter lenge og lages på null komma niks. Den kan toppes med hva enn du ønsker – vi anbefaler honning og ferske bringebær for en søt smak.

Ingredienser:

  • 3 ss chiafrø
  • 2 dl mandelmelk, eller annen tilgjengelig melketype
  • Ønsket topping

Fremgangsmåte:

  1. Bland chiafrøene og melken sammen i en beholder
  2. La blandingen stå over natten eller i minst 5 timer – chiafrøene vil svelle og gjøre at du får en tykk konsistens på puddingen
  3. Topp chiapuddingen med ønsket topping
  4. Server og nyt!