Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

PRP behandling

PRP behandling

– platelet rich plasma / blodplate beriket plasma.

 

Hva brukes PRP behandling til

PRP har vært brukt i mange år til behandling av slitasje skader, artrose i ledd og sener og akutte idretts skader. I noen år har det også vært brukt til hudforbedrende behandling og de siste 2-3 årene også for å bedre funksjonen i underlivet, seksuell dysfunksjon for kvinner og ereksjons svikt hos menn. Vår avdeling for seksuell helse tilbyr nå PRP behandling ved seksuell dysfunksjon hos kvinner.

 

Hva er årsaken til seksuell dysfunksjon

Det har vært hevdet av mange forskere at seksuell dysfunksjon hos kvinner kan være forårsaket av nedsatt blodgjennomstrømning i klitoris og underlivet og nedsatt nerve funksjon. PRP stimulerer til dannelsen av nytt bindevev, nervevev og blodkar. PRP kan dermed være med på å reversere denne prosessen. Det er vist at bedret seksuell respons hos kvinner henger nøye sammen med økt blodgjennomstrømning av klitoris. Forskere mener derfor at injeksjon av PRP vil kunne øke blodtilstrømningen både i klitoris og området rundt urinrørs åpningen og derved forbedre seksualfunksjonen og redusere FOD (Female Orgasmic Disorder). Det er nå satt i gang flere store forskningsstudier, og det blir spennende å følge resultatene. Det er ofte slik at forskningsstudier kommer først etter at behandlingen har vært utprøvd en tid.

 

Hvilken endring kan man forvente

PRP behandling gir økt lystfølelse, lettere seksuell tenning, økt smøring og at en stimulering oppleves som bedre og at man lettere får orgasme. Dette vil gi en bedring av seksualfunksjonen, som blir mer som tidligere eller bedre dersom dette har vært et problem.

Behandlingen gir også bedring av overaktiv blære, urgeinkontinens og stress inkontinens, av urin, som er et stort problem for mange kvinner.

 

Hva inneholder PRP

PRP inneholder vekstfaktorer:

 

 • VEGF (Vasculat Endothelial Growth Faktor) 
  Stimulerer replisering av fibroblaster, øker produksjon av elastin,kollagen, hyalaronsyre og stimulerer angiogenese (økt nydannelse av blodårer)
 • Platelets Derived Growth Factors (PDGFaa, PDGFbb. PDGFab)
  For sårtilheling, syntese av ekstracellulær matriks, stamceller og differensiering av fibroblaster.
 • Transforming Growth Factors Beta (TGFbeta1, TGFbeta2)
  Stimulerer celledeling og proliferasjon av mange typer celler, blant annet stamceller til hudfornyelse og fibroblaster til kollagen-syntese.
 • Endothelial growth factor (EGF)
  Stimulerer til celledeling og økt aktivitet, samt stimulering av angiogenese (økt nydannelse av blodårer).

 

Er det bivirkninger

Det er ingen kontraindikasjoner og ingen etterbehandling etter injeksjon med PRP.

Da behandlingen går ut på at vi bruker pasienten sitt eget blod, vil man ikke kunne få en allergisk reaksjon på PRP. Enhver injeksjon kan imidlertid gi blødning med blåmerker, hevelse og infeksjon.

 

Hvordan virker PRP

Ved injeksjon av PRP i svamplegemet til klitoris og undersiden av urinrørs åpningen (G-punktsområdet) settes det i gang en revitalisering av området. PRP inneholder et konsentrat av blodplater og plasma som er rikt på bioaktive proteiner som frigjør vekst faktorer. Vekst faktorer stimulerer til celle regenerasjon og akselererer vevs reparasjon. Det gir nydannelse av nerver og blodkar som gir økt blod gjennomstrømning. Det stimuleres til nydannelse av kollagen, elastin, hyaluronsyre, og aktiverer stamceller som omdannes til epitelceller og fibroblaster som gir økt kollagen-syntese.

 

Hvordan gjennomføres behandlingen

Ved en PRP behandling tapper en et reagens glass med blod som sentrifugeres og så injiseres i kroppen. Når blodet sentrifugeres skiller man de røde blodlegemene og de hvite blodlegemene fra blodplater og plasma. Vi bruker PRP fra Regnlab (Regenlab.com) som har utviklet en egen metode og et eget reagensglass der alt er forenklet og produktet alltid blir likt og optimalt. Det er ingen fare for en allergisk reaksjon da det er ditt eget blod. 

 

Det tappes i alt 10 ml blod i ett reagens glass, som så sentrifugeres, dette gir i alt 6 ml PRP som så injiseres i svamplegemet til klitoris og området rundt urinrørs åpningen (G-punkts området). Man bedøver først områdene med en effektiv lokalbedøvende krem som virker i 30 minutter før selve behandlingen. På denne måten blir behandlingen vanligvis helt smertefri. Selve behandlingen tar bare noen minutter.

 

Kan PRP også behandle menn

Man kan også injisere PRP i svamplegemet til penis for behandling av ereksjons svikt hos menn.

 

Hvor ofte må det gjøres

PRP injiseres som en engangs injeksjon og det anbefales at det gjentas etter 4-6 uker, deretter gjøres det en vedlikeholds behandling hver 12-18 måneder. Man kan gjenoppta seksuell aktivitet neste dag og bedring av seksuell respons kan komme allerede etter noen dager.

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

  Artikler

  Hvilken gynekolog skal jeg velge?

  Hvilken gynekolog skal jeg velge?

  Vi har satt sammen en oversikt over de ulike gynekologene hos Nimo klinikken. På denne måten kan du bli bedre kjent med våre gynekologer og enkelt identifisere hvilken gynekolog du ønsker time hos.  Nimo klinikken er opptatt av å se hele deg. Vår generelle anbefaling...

  Pessaren FemCap

  Pessaren FemCap

  Nimo klinikken tilbyr pessarer som et alternativt til kvinner som ikke ønsker å bruke hormonpreparater eller vil tenke på miljøet.  Hva er FemCap? Navnet FemCap kommer fra en kombinasjon av engelskan “Female” og “Cap” (sjømatroshatt)  FemCap er et pessar som...

  Nimo klinikken oppfordrer: Sjekk deg

  Nimo klinikken oppfordrer: Sjekk deg

  De siste årene har det vært økt fokus på kvinnehelse – spesifikt livmorhalskreft og viktigheten med celleprøve – gjennom kampanjen #sjekkdeg. Og det med god grunn; i Norge er nemlig livmorhalskreft den tredje vanligste formen for kreft hos kvinner mellom 30 og 54 år....

  Ta en full helsesjekk

  Ta en full helsesjekk

  Når er det siste gang du tok en ordentlig helsesjekk hos gynekolog? Det er noe vi ofte gjemmer eller glemmer bort, da vi føler vi aldri har tid. En full sjekk er dog viktig for helsen, både for å forebygge og oppdage eventuelle problemer. Ved Nimo-klinikken tilbyr vi...