Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Urininkontinens (Urinlekkasje)

Urininkontinens - urinlekkasje

 Hos Nimo får du:

  • Kort ventetid
  • Time uten henvisning
  • Kveldsåpent
  • Lørdagsåpent
  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
Urininkontinens - urinlekkasje

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

Booke time?

Våre gynekologer

Sabine Ehrig

Sabine Ehrig

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Dr. Sabine Ehrig er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2006 fascinert av landets natur og mennesker. Hun studerte medisin ved Georg August universitet Gøttingen i Tyskland med avsluttet eksamen i 2002.

Spesialistutdannelsen utført ved Asklepios klinikken i Goslar/Tyskland og Helgelandssykehus Sandnessjøen med avsluttet spesialisteksamen i Tyskland i gynekologi/obstetrikk 2009. Hun har jobbet med gynekologi/obstetrikk siden 2002 med erfaring fra Tyskland og Norge.

Sabine har jobbet som overlege ved Helgelandssykehuset fra 2009-2018.

Fra 2018-2019 jobbet hun som gynekolog spesialist ved sykehus i Vestfold/Tønsberg.

Sabine har jobbet i mange år med alle spekter innen gynekologi/obstertikk, med også bred kirurgisk erfaring. Hun viser spesiell interesse innen vulvalidelse, fremfallsproblematikk og urogynekologi.

Sunniva Jacobsen Hochnowski

Sunniva Jacobsen Hochnowski

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Sunniva er utdannet cand.med ved Jagellonian University i Krakow, Polen, og startet turnustjeneste i Drammen i 2007. Hun har jobbet som gynekolog ved Drammen sykehus siden 2009 der hun også fullførte spesialistutdanningen sin.

Sunniva er spesialist i gynekologi og fødselshjelp. Hun har erfaring både fra sykehus og privat praksis med utredning og behandling av blant annet uregelmessige blødninger, celleforandringer, hormonforstyrrelser, prevensjon, infertilitet/barneønske og oppfølging i svangerskap.

Merete Blakstad

Merete Blakstad

Spesialist på ufrivillig barnløshet og spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Merete  har arbeidet med barnløshet siden 1988. Tidligere har hun jobbet på Infertilitetsklinikken på Ullevål Sykehus og Volvat og en gynekologisk klinikk i Oslo.

Hun har lang og bred erfaring når det gjelder  utredning  og behandling av barnløse par og single kvinner.

Merete utfører blant annet på kvinnen: Undersøkelse av eggledere  (HyCoSy) , priming før IVF og stimulering av eggstokkene med tabletter  eller sprøyter.

På mannen: sædprøve (swim up) og ultralyd av testikler og bitestikler. 

Merete gjør også vanlig gynekologiske undersøkelser med celleprøve og ultralyd av underlivet. Hun utreder blant annet plager ved overgangsalderen.

Priser - Gynekologi
Konsultasjon hos privat gynekolog fra: 1.400,-
Inkluderer celleprøve, ultralyd, evt. innsetting av spiral og diverse andre tester
Kontrolltime fra: 1.000,-
Innen 6 mnd.
Studentpris fra: 1.000,-
Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.
Vevsprøve fra: 1.300,-
HyCoSy fra: 2.500,-
3D Ultralyd fra: 1.500,-
Priming før IVF fra: 2.100,-
Vaginal laser Femilift (oppstramming, tørrhet, lekkasje og seksualfunksjon) 6000,-
PRP behandling av underlivet 6000,-
Elektronisk henvendelse som resept / sykemelding 200,-

Materiell

Hormonspiral 1.700,-
Kobberspiral 1.000,-
Gynefix 1.700,-
Ring 800,-
Pipelleprøve 200,-
Bedøvelse/kirurgisk utstyr/annet materiale fra: 150,-
Blodprøver 200,-
Kontroll av urin/hcg 200,-

Lekker du så mye eller så ofte at du opplever det som både et sosialt og et hygienisk problem? Da er det store sjanser for at du lider av urininkontinens.

 Urininkontinens er dessverre en tabubelagt, medisinsk tilstand, og mange opplever det som svært pinlig – til tross for at svært mange lider av det. I Norge er så mange som opptil en halv million mennesker som er rammet av urininkontinens. Tilstanden blir også kalt ufrivillig vannlating eller urinlekkasje, og rammer både kvinner og menn. Det er også vanlig at problemet øker med alderen. Som regel er det kvinner som er mest plaget av tilstanden.

Den gode nyheten er at det finnes mange ulike behandlinger mot urininkontinens, og at i svært mange tilfeller kan man bli helt helbredet. Nimo-klinikken tilbyr blant annet femilift, en CO2-laser som strammer opp vagina, forbedrer slimhinnekvaliteten, og forbedrer plager og problemer med urinlekkasje.

Det kan være flere mulige og ulike årsaker til urininkontinens: sykdom eller skade i urinveiene, skader i bekkenområdet, urinveisinfeksjon, tidligere strålebehandling eller ulike nevrologiske sykdommer eller tilstander. Hos kvinner ser vi ofte at det kan dreie seg om en svakhet i bekkenmuskulaturen, for eksempel etter fødsel. Disse musklene kan imidlertid trenes opp med et sett av ulike øvelser.

 Enkelte medisiner kan også ha inkontinens som en bivirkning, og det er viktig å få kartlagt dette når man går til lege. Forklaringen på inkontinensen kan også handle om at man har gjort det til en vane alltid å tømme blæren straks man kjenner et lite trykk. Man bør derfor øve seg på å tømme blæren sjeldnere for å fastslå eller utelukke om det er der forklaringen ligger.

 Noen ganger foreligger det enklere anatomiske forklaringer på problemet som kan la seg ordne med et kirurgisk inngrep.