Urininkontinens

Lekker du så mye eller så ofte at du opplever det som både et sosialt og et hygienisk problem? Da er det store sjanser for at du lider av urininkontinens.

 Urininkontinens er dessverre en tabubelagt, medisinsk tilstand, og mange opplever det som svært pinlig – til tross for at svært mange lider av det. I Norge er så mange som opptil en halv million mennesker som er rammet av urininkontinens. Tilstanden blir også kalt ufrivillig vannlating eller urinlekkasje, og rammer både kvinner og menn. Det er også vanlig at problemet øker med alderen. Som regel er det kvinner som er mest plaget av tilstanden.

Den gode nyheten er at det finnes mange ulike behandlinger mot urininkontinens, og at i svært mange tilfeller kan man bli helt helbredet. Nimo-klinikken tilbyr blant annet femilift, en CO2-laserbehandling som strammer opp vagina, forbedrer slimhinnekvaliteten, og forbedrer plager og problemer med urinlekkasje.

Det kan være flere mulige og ulike årsaker til urininkontinens: sykdom eller skade i urinveiene, skader i bekkenområdet, urinveisinfeksjon, tidligere strålebehandling eller ulike nevrologiske sykdommer eller tilstander. Hos kvinner ser vi ofte at det kan dreie seg om en svakhet i bekkenmuskulaturen, for eksempel etter fødsel. Disse musklene kan imidlertid trenes opp med et sett av ulike øvelser.

 Enkelte medisiner kan også ha inkontinens som en bivirkning, og det er viktig å få kartlagt dette når man går til lege. Forklaringen på inkontinensen kan også handle om at man har gjort det til en vane alltid å tømme blæren straks man kjenner et lite trykk. Man bør derfor øve seg på å tømme blæren sjeldnere for å fastslå eller utelukke om det er der forklaringen ligger.

 Noen ganger foreligger det enklere anatomiske forklaringer på problemet som kan la seg ordne med et kirurgisk inngrep.

  Kontakt oss i dag

  Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

  Materiell- og servicegebyr

  Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

  Artikler

  Pessaren FemCap

  Pessaren FemCap

  Nimo klinikken tilbyr pessarer som et alternativt til kvinner som ikke ønsker å bruke hormonpreparater eller vil tenke på miljøet.  Hva er FemCap? Navnet FemCap kommer fra en kombinasjon av engelskan “Female” og “Cap” (sjømatroshatt)  FemCap er et pessar som...

  Nimo klinikken oppfordrer: Sjekk deg

  Nimo klinikken oppfordrer: Sjekk deg

  De siste årene har det vært økt fokus på kvinnehelse – spesifikt livmorhalskreft og viktigheten med celleprøve – gjennom kampanjen #sjekkdeg. Og det med god grunn; i Norge er nemlig livmorhalskreft den tredje vanligste formen for kreft hos kvinner mellom 30 og 54 år....

  Ta en full helsesjekk

  Ta en full helsesjekk

  Når er det siste gang du tok en ordentlig helsesjekk hos gynekolog? Det er noe vi ofte gjemmer eller glemmer bort, da vi føler vi aldri har tid. En full sjekk er dog viktig for helsen, både for å forebygge og oppdage eventuelle problemer. Ved Nimo-klinikken tilbyr vi...

  Tidlig ultralyd

  Tidlig ultralyd

  Ekstra trygghet i svangerskapet Det kan være mange og ulike årsaker til at man ønsker en tidlig ultralyd. For enkelte kan det oppleves for lenge å vente til ultralydundersøkelsen gjennom det offentlige (UKE 17 – 20), og en tidlig ultralyd kan være med på å gi deg den...