Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Telomer

Telomer er en en struktur i enden av kromosomet på såkalte ”eukaryote” celler, det vil si celler med en ekte kjerne, og som deles gjennom mitose. Disse strukturene inneholder en repetert DNA-sekvens som sørger for at cellen kan kopiere seg på best mulig måte.

 DNA-sekvensen i telomerene er repetert ca 2500 ganger, men inneholder ikke selve genet. Telomerene vil dermed bli litt forkortet for hver celledeling, og enkelt kan man si at med alderen og andre ytre faktorer blir kopien litt dårligere for hver gang. Dette vises som det vi kjenner som normal aldringsprosess.

 Telomerene spiller altså en svært viktig rolle i kroppens aldringsprosess, og beskytter mot kreft og ukontrollert celledeling.

 Nyere forskning har vist at man gjennom endring av livsstil; redusert stress, trening og kosthold kan bremse forkortingen, og i noen tilfeller faktisk forlenge telomerene.

 I en studie fra King’s College London i 2008 ble det fastslått at mennesker som var i dårlig fysisk form fikk en hurtigere forkorting av telomerer enn de som var mer fysiske aktive. Det samme ble konkludert i en forskningsrapport fra NTNU i 2012.

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kan du ringe oss eller bestille time online.

Materiell- og servicegebyr

Ved konsultasjon hos våre spesialister og behandlere tilkommer det materiell- og servicegebyr på kr. 100,-. Det kan også påløpe ekstrakostnader ved enkelte nødvendige undersøkelser og tjenester.

Artikler

Kvinnehelsekonferansen 2020

Kvinnehelsekonferansen 2020

TIL ALLE KVINNER! Dr. med. Nina Willumsen stiller på Kvinnehelsekonferansen og snakker om «For ung til å bli gammel – hormonser i balanse» I tillegg til mange viktige og nyttige foredrag for deg som kvinne – klikk her og les mer! 14 dager igjen til du kan spare opptil...

Lekktarm og autoimmunitet

Lekktarm og autoimmunitet

ØKT TARMPERMEABILITET (LEKK TARM) OG AUTOIMMUNITET Fra å være et begrep innen alternativmedisinen er lekk tarm de siste årene blitt et høyaktuelt forskningsområde. Et søk på PubMed (database for vitenskapelige artikler) gir 14 966 treff på “intestinal permeability”....