Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gynekologi i Drammen

gynekologi

 Hos Nimo får du:

  • Kort ventetid
  • Time uten henvisning
  • Kveldsåpent
  • Lørdagsåpent
  • En moderne klinikk med topp utstyr
  • Kvinnelige og meget erfarne gynekologer
  • Omsorg og trygghet for deg  og din kropp 
gynekologi

Gynekolog - priser

Konsultasjon hos privat gynekolog fra:

Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester

1.475,-

Kontrolltime fra:

Ved samme problemstilling innen 3 mnd.

1.050,-

Studentpris fra:

Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

1.050,-

Konsultasjon hos privat gynekolog – Lørdag fra:

Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

1.890,-

Konsultasjon hos privat gynekolog Dr. med Nina Willumsen fra:

Inkluderer celleprøve, ultralyd og diverse andre tester.

1.785,-

NIPT-test fra:

8.295,-

Sædprøve:

790,-

Vevsprøve fra:

1.365,-

HyCoSy fra:

1.680,-

3D Ultralyd fra:

1.575,-

Priming før IVF fra:

2.205,-

Vaginal laser Femilift:

Oppstramming, tørrhet, lekkasje og seksualfunksjon
5.000,-

Pakkepris tre behandlinger 12.500,-

Tillegg for samtidig PRP behandling (pakke 3 behandlinger): kr. 14.500,-

PRP behandling av underlivet:

5.800,-

Elektronisk henvendelse som resept / sykemelding

210,-

Lurer du på noe?

Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg.

gynekolog/">

Booke time?

Valg av gynekolog

Nimo har satt sammen en oversikt over de ulike gynekologene hos Nimo klinikken. På denne måten kan du bli bedre kjent med våre gynekologer og enkelt identifisere hvilken gynekolog du ønsker time hos. 

Nimo klinikken er opptatt av å se hele deg. Vår generelle anbefaling er derfor å ha en fast gynekolog for celleprøver og annen oppfølging knyttet til kvinnehelse, gjennom de ulike fasene av en kvinnes liv. Det vil si fra ungdomstid, gjennom prevensjon, svangerskap, perimenopause, menopause og den postmenopausale perioden av livet. På denne måten kan vi gi deg en trygg opplevelse og behandling over tid som kjenner deg og din historie godt. Da er det trygt å ha en kjent og stabil gynekolog å forholde seg til, spesielt i disse tider der helsevesenet er preget av alvorlig fastlegekrise og pandemi. 

Vi ser mange pasienter ved NIMO klinikken hver dag, men det vi ser mest er svie og kløe og vaginale infeksjoner, hormonell ubalanse, utmattelse, blødningforstyrrelser, problemer med å bli gravid, inkontinensproblemer og smerter i underlivet. Det er viktig å få kyndig hjelp når du opplever at noe ikke er som det skal. Vi ser hele deg og forsøker å finne den underliggende årsaken til ditt problem. Vi jobber tverrfaglig og kan også koble på andre spesialister i vårt tverrfaglige team som kan hjelpe deg med ditt problem.

Vårt fremste mål er å finne tid og hjelp til deg, og vi gjør vårt ytterste for å sikre at du får riktig hjelp til riktig tid. Vi har derfor satt sammen en oversikt over de ulike gynekologene hos Nimo klinikken. På denne måten kan du bli bedre kjent med våre gynekologer og enkelt identifisere hvilken gynekolog du ønsker time hos.

Våre gynekologer

Nina Willumsen

Nina Willumsen

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Overlege Dr. med. Nina Willumsen har jobbet i mange år ved kvinneklinikkene på de store sykehusene i Norge, bl.a. Haukeland sykehus, Stavanger Universitetssykehus, Ullevål sykehus og Rikshospitalet. I 1996 tok hun en doktorgrad i klinisk biokjemi ved avd. for klinisk biokjemi ved Haukeland sykehus. Dr. Willumsen er også utdannet ved Institutt for klinisk biokjemi i USA, og har hospitert ved mange klinikker i Europa og USA.

Dr. Willumsen er avtalespesialist i gynekologi og fødselshjelp i Drammen. I Nimo klinikkens lokaler i Drammen tar hun også imot pasienter fra det offentlige helsevesenet der man trenger henvisning fra fastlege for å få time.

Hun tilbyr nå private timer for gynekologi og kvinnehelse mandag og torsdag etter kl. 16.00. For å booke en privat time med Dr. Willumsen, bruk online booking eller ring Nimo klinikken på tlf. 31 30 09 11Alle pasienter som ønsker en vurdering hos Dr. Willumsen må bestille en konsultasjon for å få en helhetlig vurdering.

Sabine Ehrig

Sabine Ehrig

Spesialist i gynekologi og fødselshjelp

Dr. Sabine Ehrig er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2006 fascinert av landets natur og mennesker. Hun studerte medisin ved Georg August Universitet Gøttingen i Tyskland med avsluttet eksamen i 2002.

Spesialistutdannelsen utført ved Asklepios klinikken i Goslar/Tyskland og Helgelandssykehus Sandnessjøen med avsluttet spesialisteksamen i Tyskland i gynekologi/obstetrikk 2009. Hun har jobbet med gynekologi/obstetrikk siden 2002 med erfaring fra Tyskland og Norge. 

Sabine har jobbet som overlege ved Helgelandssykehuset fra 2009-2018. 

Fra 2018-2019 jobbet hun som gynekolog spesialist ved sykehus i Vestfold/Tønsberg. 

Sabine har jobbet i mange år med alle spekter innen gynekologi/obstertikk, med også bred kirurgisk erfaring. Hun viser spesiell interesse innen vulvalidelse, fremfallsproblematikk og urogynekologi.  

Problemer som vi hjelper med

Ultralyd

Blødninger etter samleie

Smerter ved samleie

Flere aborter

Vansker med å bli gravid

Varig kløe

Infeksjoner i underlivet

Misfarget utflod

Illeluktende utflod

Langvarig menstruasjon

Kraftige menstruasjoner

Varig svie

Urinveisinfeksjoner

Urinlekkasje

Hormonelle ubalanser

Prevensjonsproblemer

Premenstruelt syndrom

Andre bekymringer

Nimo klinikken får terningkast 6! For Oslo- beboere er det et pluss at det går på 1-2-3 å kjøre fra Oslo til Drammen, 30 min, og parkeringshus vegg i vegg!

– Kvinne, 60 år.

Spørsmål og svar

«Hvorfor»-spørsmål

Hvorfor gå til gynekolog?

En gynekolog er spesialist på sykdommer i kvinnens kjønnsorganer , infertilitet, svangerskap og fødselshjelp. Dersom man har et problem med underlivet og er urolig for at noe er galt kan det være lurt å få en vurdering og undersøkelse av en spesialist i gynekologi.

«Hva»-spørsmål


Hva er en gynekolog?

Det er en lege som er spesialist på kvinnesykdommer og fødselshjelp.

 

Hva betyr gynekolog?

En gynekolog er spesialist på sykdommer i de kvinnelige kjønnsorganer, svangerskap, infertilitet og fødsler. 

 

Hva gjør en gynekolog?

En gynekolog jobber med utredning og diagnostisering av sykdomstegn i eggstokkene, egglederne, livmor, livmorhals, skjeden og underlivet. Gynekologer jobber med prevensjonsveiledning, urininkontinens, infertilitet, overgangsalder, blødningsforstyrrelser, smerter i underlivet, infeksjoner i underlivet, celleforandringer eller kreft i de kvinnelige kjønnsorganer. 

 

Hva kan en gynekolog finne ut?

En gynekolog kan finne ut om plagene og symptomene kvinnen har kommer fra de kvinnelige kjønnsorganene eller ikke. Det er relativt nære relasjoner mellom blære, tarm og de kvinnelige kjønnsorganer og det kan være vanskelig å skille de ulike symptomene fra hverandre. Ved en gynekologisk undersøkelse blir det tatt en del prøver avhengig av problemstilling, bl.a. urinprøve, dyrkningsprøver fra skjeden, celleprøve fra livmorhals eller livmorslimhinne som kan gi svar på om det foreligger infeksjoner eller celleforandringer eller kreft. Videre kan en gynekolog utrede for ufrivillig barnløshet, hormonell ubalanse, overgangsalder og om det foreligger endometriose, adenomyose , cyster på eggstokkene, kreft i de kvinnelige kjønnsorganer eller ulike typer urinlekkasje og plager fra urinveiene. 

 

Hva kan en gynekolog hjelpe med?

En gynekolog kan finne den underliggende årsaken til en pasients plager og behandle disse, f.eks. infeksjoner i skjeden, svie og kløe, smerter ved samleie, gynekologiske årsaker til smerter i nedre del av abdomen, blødningsforstyrrelser, hormonendringer , muskelknuter i livmor, ulike typer cyster i eggstokkene, prevensjonsproblemer, celleforandringer i vulva, vagina eller livmorhals, kreft i livmor, eggstokkreft, kreft i egglederne, urinlekkasje, polypp i livmorhals eller livmorlegeme, tørre slimhinner osv. 

 

Hva sjekker en gynekolog?

En gynekolog sjekker kvinnens ytre kjønnsorganer og ser spesielt etter hudforandringer som eksem, kjønnsvorter eller hudsykdommer, videre sjekker man skjeden for infeksjoner eller utvekster som polypper eller hudfolder. Man tar vanligvis en celleprøve hvert 3. år mellom 25 og 69 år, eller oftere dersom det er indikasjon for det. Er det opplysninger om tidligere forandringer på livmorhalsen eller anamnestiske opplysninger om uregelmessige blødninger tar man en såkalt kolposkopi, et instrument som gjør det mulig med en bedre vurdering av livmorhalsen og som krever både kunnskap og erfaring for å kunne stille en bedre diagnose.  Ved hjelp av bimanuell palpasjon med en hånd på nedre del av magen og to fingre i skjeden kan man kjenne størrelsen på livmor, vurdere knipeevne, smerter ved berøring og evt. kjenne større svulster eller cyster i de kvinnelige kjønnsorganene. En vaginal eller abdominal ultralydundersøkelse vil kunne vise om det foreligger normale forhold i de kvinnelige kjønnsorganene eller om det er cyster, muskelknuter, polypper, kreft eller andre patologiske funn. 

 

Hva skjer hos en gynekolog?

En vanlig gynekologisk time starter med en samtale om plagene kvinnen har nå og evt. tidligere plager eller behandlinger. Gynekologen spør kvinnen om relevante tidligere hendelser og behandlinger, evt. operasjoner, barnefødsler, aborter, menstruasjonssyklus, prevensjon, familiære sykdommer og forsøker på best mulig å danne seg et bilde av kvinnen som er til undersøkelse og hva hennes plager kan skyldes.

 En vanlig gynekologisk undersøkelse består av inspeksjon og evt. prøvetaking av de ytre kjønnsorganer dersom man finner noe galt. Deretter settes et instrument kalt spekulum inn i skjeden for å kunne se innover mot livmorhalsen og ta celleprøve evt. dyrkningsprøver derfra. Det er også viktig å vurdere veggene i skjeden og se om de har utvekster, har falt ned eller om livmorhalsen har falt ned etter fødsler, og mange gynekologer vurderer knipeevnen i bekkenbunnen og om det foreligger økt spenning i bekkenmuskulaturen som kan forårsake smerter ved samleie og i nedre del av bekkenbunnen. Videre palperer legen bimanuelt for å vurdere størrelse på livmor, eggstokker og evt. smerter ved palpasjon. Til slutt gjør man ofte en ultralydundersøkelse utenpå magen eller innvendig i skjeden for å ultralydbilder av de indre kjønnsorganene. 

 

Hva koster gynekolog privat?

Privat gynekologtime koster fra kr. 1475,-, og fra kr. 1050,- for studenter. 

 

Hva koster gynekolog med henvisning?

Gynekologtime med henvisning hos avtalespesialist koster fra kr. 469, utgifter til materiell og prøvetaking kan komme i tillegg. 

 

Hva slags utstyr brukes hos en gynekolog?

Utstyret som brukes hos gynekolog er en gynekologstol, ultralydapparat og kolposkop, i tillegg kommer spekulum, diverse prøvetakingsutstyr og gynekologiske instrumenter for å muliggjøre diverse prosedyrer. 

 

Hva heter gynekolog for menn?

Den tilsvarende spesialiteten for menn heter urolog.

Hva skiller en gynekolog fra en jordmor?

En gynekolog er en lege med spesialistutdanning i gynekologi og fødselshjelp og kan utrede og behandle alle tilstander i kvinnens kjønnsorganer, gjennom svangerskap og fødsler og er også utdannet til å operere ulike tilstander  og forløse barnet ved unormale fødselsforløp. En jordmor er utdannet sykepleier med spesialutdannelse til jordmor som jobber med normale svangerskap og fødsler og i noen tilfeller med celleprøver og spiralinnsetting og prevensjonsveiledning, men jordmor kan ikke utrede, operere og behandle sykdomstilstander hos kvinnelige pasienter eller gravide. 

 

Hva skiller en gynekolog fra en urolog?

En urolog er spesialist på kvinner og menns urinveier og jobber ikke med kvinnens underliv slik gynekologer gjør. Det er ofte et nært samarbeid mellom urologer og gynekologer og noen ganger overlapper arbeidsområdene som f.eks. ved utredning og behandling av urininkontinens hos kvinner. Urologer jobber ikke med svangerskap og fødsler med mindre det er spesielle problemer med urinveiene. 

 

Hva skiller en gynekolog fra en lege?

En lege har ikke spesialkompetanse på kvinnesykdommer og har ikke den videreutdannelsen som en gynekolog har etter ferdig medisinstudium. De fleste allmenleger har heller ikke kompetanse på ultralyddiagnostikk som er en viktig del av den gynekologiske vurderingen.

«Når»-spørsmål

Når bør man starte med å gå til gynekolog?

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å gå til gynekolog, men de fleste som har plager i underlivet og er under 14 år blir henvist til barnelege fra fastlegen sin. Masseundersøkelsesprogrammet for livmorhalskreft starter fra 25 år, men mange ønsker en sjekk før det pga. plager eller at de uroer seg for at noe kan være galt. Generelt er det viktig å gå til en gynekologisk undersøkelse hvis man oppdager noe unormalt som blødninger etter samleie, illeluktende utflod, smerter i underlivet, smerter ved samleie eller om man ønsker råd  om sex, fertilitet eller prevensjon. 

Når bør man gå til gynekolog?

Man bør gå til gynekologisk undersøkelse hvert 3. år for rutineundersøkelse med celleprøve fra livmorhalsen.

Ellers bør man gå til gynekolog dersom man har:

uregelmessige blødninger

blødninger etter samleie

smerter i underlivet

smerter ved samleie

infeksjoner i underlivet med illeluktende eller misfarget utflod

 tilbakevendende urinveisinfeksjoner

urinlekkasje

hormonelle ubalanser

flere aborter

problemer med å bli gravid

kraftige og eller langvarige menstruasjoner

prevensjonsproblemer

premenstruelt syndrom

kløe og svie som ikke gir seg 

eller andre ting man bekymrer seg for kan det være lurt å gå til gynekolog for å få en vurdering, utredning og behandling. 

«Hvor»-spørsmål

Hvor gammel er man når man bør gå til gynekolog?

Du bør gå til gynekologisk undersøkelse hos fastlegen din eller hos gynekolog når du fyller 25 år og får din første påminnelse fra Livmorhalskreft programmet. Det er vanlig å anbefale en gynekologisk undersøkelse med celleprøve hvert 3. år, men det viktigste er å få tatt en gynekologisk undersøkelse dersom du merker at noe er unormalt. Har du plager eller noe du er urolig for er det viktig å få undersøkt det og man kan da få en henvisning fra fastlegen til avtalespesialist eller henvende seg direkte til en klinikk som har privat gynekolog uten henvisningsplikt. 

Hvor ofte bør man gå til gynekolog?

For rutineundersøkelse med celleprøve er det anbefalt å følge Masseundersøkelsesprogrammet for livmorhalskreft der man får en påminnelse hvert 3. år fra 25-69 år.

«Hvordan»-spørsmål

 

Hvordan blir man gynekolog?

For å bli spesialist i gynekologi må man først ha godkjent autorisasjon som lege og deretter godkjent spesialistutdanning i faget kvinnesykdommer og fødselshjelp. 

 

Hvordan bytter man gynekolog?

Man kan få henvisning fra fastlegen til avtalespesialist i gynekologi uten at den må være stilet til en spesiell gynekolog. Du kan selv velge hvem av de gynekologene som har avtale du ønsker å bestille time hos. Når det gjelder private gynekologer der du ikke trenger henvisning kan du ringe og bestille time til den du ønsker å gå til. 

 

Hvordan foregår gynekolog undersøkelse?

En vanlig gynekologisk undersøkelse blir utført i en gynekologstol, og alle klærne på underkroppen må man først kle av seg. Men bena i benholdere ligger man på ryggen og den som skal undersøke deg sitter mellom bena dine. Det første legen gjør er å inspisere de ytre kjønnsorganene og vurdere om det foreligger hudsykdommer, vorter, sår eller andre tilstander som er unormale, og evt. ta prøver av disse. deretter settes det inn et spekulum ofte av metall eller plast som gjør det mulig å se inn i skjeden og vurdere skjedeveggene og livmorhalsen der man ofte tar prøver til dyrkning eller celleprøve. Deretter tas spekulumet ut av skjeden og gynekologen kjenner med den ene hånden på magen og to fingre i skjeden etter oppfyllinger og kan vurdere størrelsen på livmor og eggstokker og evt. smerter eller spenninger i bekkenbunnsmuskulaturen.  Til slutt gjør man ofte en ultralydundersøkelse enten på magen eller inne i skjeden for å få bilder av de indre kjønnsorganene. En gynekologisk undersøkelse skal ikke gjøre vondt, noen opplever det som ubehagelig, men det er en viktig undersøkelse og det er viktig at du sier fra til den som undersøker deg dersom det er smertefullt eller du gruer deg veldig, da har man muligheten til å gjøre undersøkelsen spesielt varsomt og ta spesielle hensyn. 

 

Hvordan få henvisning til gynekolog?

Det er vanligvis fastlegen din som henviser videre til avtalespesialist i gynekologi dersom det foreligger symptomer, plager eller problemstillinger som ønskes vurdert av en spesialist i gynekologi. Dette avgjøres etter en vurdering hos fastlege eller legevakt eller annen behandler og ventetiden på time hos avtalespesialist vil da avhenge av hva som står i henvisningen. 

 

Hvordan få gynekologtime?

Dersom du er henvist til avtalespesialist i gynekologi vil du få tilsendt informasjon om time i brev, SMS eller per telefon. Du kan også bestille time hos privat gynekolog uten henvisning som ofte har kortere ventetid, men timen koster da mer. 

 

Hvordan oppsøke gynekolog?

Gynekolog med avtale må man ha henvisning til fra en lege, vanligvis fastlege eller legevaktslege, og henvisningen blir da prioritert i forhold til hastegrad av hvilken problemstilling det gjelder. 

Det er også en del private gynekologer i mer tettbygde strøk der man ikke trenger henvisning og kan bestille time direkte og som vanligvis har kortere ventetid enn gynekologer med avtale med det offentlige. 

 

Hvordan velge gynekolog?

Man kan velge gynekolog ved å spørre andre kvinner man kjenner hvem de bruker og er fornøyde med, eller man kan spørre fastlegen sin eller på helsestasjonen. Det kan være lurt å vurdere om du helst vil til en mannlig eller en kvinnelig gynekolog, hvem som har lengst/kortest ventetid dersom det er viktig for deg og hvor langt det er å komme seg til de ulike gynekologene du vurderer å velge. 

Det er også slik at mange bytter gynekolog dersom de ikke er fornøyd med den gynekologen de kommer til første gang, eller at man hører om en spesielt dyktig gynekolog som man ønsker å forsøke neste gang man skal til gynekologisk undersøkelse.

Andre spørsmål

Har Nimo ventetid?

På Nimo klinikken har vi to erfarne og dyktige gynekologer som jobber privat og henvisning er ikke nødvendig. De har ikke lang ventetid og ofte er det mulig å få en akutt time dersom det er behov for det. 

Kan man gå til gynekolog med mensen?

Det er mulig å gå til gynekolog selv om man har mensen.  Eneste unntak er dersom det blør svært kraftig og man skal ta en celleprøve, da kan det bli en uegnet prøve som må tas på nytt utenom menstruasjonen.